|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się witam lekko chorobowo, bo coś mnie zaczęło pobierać jakieś przeziębienie
|
|
|
|
|
#3663 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc czytam cichaczem, jak jest zajęty swoim laptopem (czyli np. teraz )Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3664 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cienie to z rok temu kupowałam... ale już są na wykonczeniu![]() No a makijaż (puder, cienie, liner, tuszx2 i brwi lekko pociągnięte kredką) zajmuje mi 5 min Cytat:
![]() Cytat:
ooo, suuuper Cytat:
No to kciuki za owulkęCytat:
Wracaj szybko do formyCytat:
Cytat:
Cytat:
Albo narysowałabym jej cos na tym prześcieradle coś...albo bym je obcięła do poziomu własnego okna ... może by się nauczyłaSpodenki śliczne Cytat:
![]() No, w końcu Was nadrobiłam
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejo ![]() Aleee masz fajnie z tymi ciuszkami! To naprawdę spore odciążenieCieszę się,że Wam wszystki humor poprawiłam ![]() Idę dzieciaki do spania ogarnąć i wrócę do Was
|
|
|
#3666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyna trochę mu dopiekła bo stwierdziła coś w stylu ze wszyscy wiemy że mężczyźni zginęli by bez nas kobiet, ale są sytuacje dzięki którym mężczyźni zachowują pozory samowystarczalności i to jest jedna z nich Śmieliśmy się we 3 a jak będzie okaże się we wtorekCytat:
Cytat:
U nas niedawno męża siostra mówiła ze u nich dzieci takie duże i nic dla brata nie zostawiła a u mnie w rodzinie za jakieś 2 tygodnie będzie dziewczyna rodzic ale raczej nie mamy co liczyć ze nam coś odłoży bo raczej dziwna jest...
|
||||
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny mój tż powiedział mi dziś że on ma teorie że miałam owulke w czasie @ i temu to lh wyszło takie duże A że przytulaliśmy sie tuż przed @ to jego zdaniem mogło sie udać bo ta tempka teraz i wogóle.Beta wg była zrobiona za wcześnie jak owulka była w czasie @.Taaaa.... ciekawa jestem czy były w tej bajce smoki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale polecam worki próżniowe bo w nich zmieszcze setki ciuchów w jednym worku, do odkurzacza i moge dac na szafe itp. warto zainwestować ![]() w komodzie to nie wiem czy mi sie zmieszczą ciuszki od 0-3m Cytat:
zależy od człowieka, bo nie dziwie się tym które nie chcą kupować. Ja w tej ciąży kupiłam body w 4tc i chyba dopiero teraz spodenki ![]() Cytat:
![]() No to oglądamy mecz..
|
|||
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
czytam systematycznie, ale kilka dni znow mialam kryzys i zero sil do udzielania sie powiem Wam, z tymi ciuszkami, ze jak bylismy na Korfu to kupilam dla maluszka body. to byl 6tc. z pieknym napisem... teraz leza gleboko w szafie i mam nadzieje, ze kiedys dzidziowej sistrzyczce albo braciszkowi bede mogla powiedziec, ze sa pamiatka po ichniejszym rodzenstwie ![]() tak samo nie mam serca wyrzucic testu, ktory wtedy wyszedl najwyrazniejszy. chyba zapakuje go i sobie bedzie gdzie w kaciku lezal
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Dziwne rzeczy się u Ciebie dzieją w tym cyklu więc ja bym poczekała do terminu kolejnej @ i zobaczymy![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() Masz racje trzymaj te rzeczy głęboko schowane Test na pamiątke a ubranko dla następnego maluszka który napewno się u Was szybko pojawi!
|
|
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie tego TSH.Już wszystko wiem
|
#3672 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do ciuszków, to ja jakbym zaszła to raczej od nikogo ciuszków nie dostanę jedna koleżanka ma dwuletnią córeczkę, ale już wydała i ciągle wydaje na bieżąco, druga niedługo rodzi, ale ona to na pewno nikomu nic nie da, zresztą od kilku miesięcy się do mnie nie odzywa, jakoś przestała mnie lubić, tylko nie wiem czemu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3673 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczyny,
NIe czytałam Was chyba od wtorku,nie wiem, czy uda mi sie nadrobic, an raize się witam. MIałam testowac około 15, ale niestety juz w poniedziałek przyszła @ wredna, i nie ma po co... Pozdrawiam i lece nadrabiac.... |
|
|
|
#3674 | |||||
|
Zadomowienie
|
Brawo z a21 tydzień
i super, że wszystko ok. Czekamy teraz na 20.11 i relacje z połówkowego. Cytat:
Współczuje. Nie chciałabym tak siedzieć unieruchomiona. Ja sobie kiedyś w lato na urlopie złamałam palec przy nodze, to chodziłam tak, że stawiałam ją bokiem, bo tak bardzo bolało. Czeka Cię rehabilitacja? Cytat:
Pszczółko, a skąd pewność, że trafiasz w owulkę? Ja miałam tydzień wcześniej, niż powinnam mieć, więc w sumie sama nie wiem, kiedy doszło do zapłodnienia. Jeszcze nic straconego. Cytat:
Ale chyba już się dowiedziałaś co i jak. Cytat:
Ja jestem przerażona, bo choć to mój 23 lub 24 tydz, nie pamiętam, to przytyłam 8 kg i nie jestem w stanie nawet tego kontrolować. Co tydzień więcej na wadze a wcale się nie obżeram. Jem normalnie, widać tak ma być. Cytat:
![]() Jutro mamy rocznicę ślubu. Ja nic nie planuję, chyba tylko, że będę odbierać telefony z gratulacjami. Zostało trochę ponad miesiąc do Gwiazdki, a ja nie mam ani prezentów ani nawet pomysłu na prezenty. A czas leci...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Luna już 21 tydz? A mnie się wydaje jakbyś dopiero co pisała chyba o 18stym
no i dobrze że wyniki dobre ![]() Ja jestem za pomysłem Mokki żeby sąsiadce obciąc prześcieradła ![]() Kejthx trzymaj się i okładaj kostkę lodem Color czytałam o kukułce
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja wiedzialam ze zaraz bede miec drugie dziecko i specjalnie sie nad tym nie rozczulałam zeby pozniej nie miec zlych wspomnien. Schowalam do szafy i tyle a teraz zmieszałam z toną innych ubranek ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego wam życzę |
||
|
|
|
#3677 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Rodzice pojechali, załatwiamy mojemu tacie opereracje biodra. We wtorek był prywatnie u opropedy i powiedział, że mamy napisac podanie o przyspieszenie operacji. Także dziewczyny trzymajcie kciuki, jutro się wszytsko okaże. Wstępny termin operacji był za dwa lata i mój tato się załamał, bo to biodro cały czas go boli i jedzie na tabletach przeciwbólowych, tym bardziej, że jest aktywną osobą a jednak taki ból przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. A ja się umówiłam na NFZ do gina, który zajmuje się leczeniem niepłodności i pracuje też w prywatnej klinice, ma bardzo dobre opinie i mam nadzieję, że nam pomoże. Wizyta uwaga na 21 styczeń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak się zobaczymy za rok w Szczecinie to poznamy już Twojego Kamilka![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
MOKKA bardzo fajnie, ze masz takie kolezanki
PRADIP to takie przesady, ze nic sie nie kupuje, bo nie wiadomo co moze sie stac. Ja tam jednak nie wierze w przesady, co ma byc to bedzie. Ale tak jak pisala LUNA jezeli ktos jest "slabszy" to moze mu przypominac o ewentualnym #. MARGOT przytulam. Zaczynam sie denerwowac. Przesylki nie ma, a ja ciagle nie mam @. Boje sie, bo juz tak mialam kiedys, ze @ trzeba bylo wywolywac lekami ;(
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Sporo pracy przede mną. W dodatku w drobnym stresie, bo z szefową mam ostatnio przeboje Miłego dnia kochane. Zajrzę po południu, w porze obiadowej sprawdzić co dziś gotujecie
|
|
|
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tydzień po domniemanej owulacji (czyli musiałabyś jeszcze w tym cyklu jak się uda) - progesteron 2-3 dc: LH, FSH, estradiol (E2), testosteron. Do tego miałam już wcześniej zrobione badania (bodajże z 8dc, ale ponoć w przypadku tych badań nie ma różnicy kiedy je wykonamy): prolaktyna (lepiej na początku cyklu, bo przed @ może być wyższa), TSH, FT3, FT4 |
||
|
|
|
#3681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tate żeby udało sie załtwić termin Te terminy do lekarza są straszne Co do badań to tsh,ft3,ft4 obojętnie w którym dniu cyklu.Prolaktyna chyba też obojetne bo ona sie chyba za bardzo w ciągu cyklu nie zmienia.A progesteron najlepiej 7 dni po owulacji.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3682 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ale jestem wściekła. Najgorsze jest to, że jeśli skończy się zła sprawa w mojej pracy tak jak przypuszczam, to zostanę na lodzie i nawet nic nie będę mogła firmie udowodnić, bo "rodzaj umowy" nic mi nie daje. Jednym słowem jestem prawie bezrobotna ![]()
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Źle. Ostatnio z wiadomych powodów bywałam u lekarza. W piątek, w poniedziałek na badaniach krwi, więc i pracowałam w bardziej ruchomy7ch godzinach. Np. dwie godzinki, później biegiem do lekarza i po powrocie znowu dwie godzinki wieczorem (pracuję na 1/2 etatu). Jakoś nikt nigdy na to nie zwracał uwagi, ale ostatnio u mnie zaczęło się do zdarzać częściej. Mam też mdłości, więc jak się rano gorzej czuję, to dłużej poleżę i zaczynam godzinę później. Mogłyśmy tak robić w naszej pracy, to nie problem, ale ostatnio chyba stało się to problemem. Zaczęłam mieć do tego gorsze wyniki sprzedażowe niż w zeszłym miesiącu, więc zaczęto mnie sprawdzać. Godziny pracy, wykonywane połączeni itd. zarzucono mi oszustwo i kombinowanie ![]() ![]() Nie damy sobie rady bez tych moich małych, bo małych, ale zawsze jakiś pieniędzy. ![]() Gdyby nie moja kropeczka kochana
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3687 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wątpię żebym wytrzymała 3 miesiące a mąż to już w ogóle szkoda tylko że na razie nie ma o czym mówić... Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie umiem takich rzeczy wyrzucać... Cytat:
![]() Mnie ta nadchodząca gwiazdka nawet nie cieszy ![]() Cytat:
dla taty i żeby lekarz na niepłodność był już nie potrzebny. I narożnikiem pochwal się koniecznie
|
|||||
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie. To nie wchodzi w grę. Chodzi o ostatnią mniejszą systematyczność w pracy. Do lekarza dojeżdżam, wsiadam w autobus jadę, czekam, wracam i czasem robię sobie aż cztery, pięć godzin przerwy w pracy. Teoretycznie wolno nam to robić. Same planujemy sobie czas, ale widać teoria nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
!!!Co do gwiazdki to mam to samo... Cytat:
Witam się i ja ![]() Muszę się ogarnąć i iść coś posprzątać i obiad podszykować a nie mam chęci żadnych i brzuch okresowo boli coś:/ Ehhhh
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

Ale nie możemy się poddawać! Przecież tu chodzi o nasze marzenie! Także
Cienie to z rok temu kupowałam... ale już są na wykonczeniu

Wracaj szybko do formy
Albo narysowałabym jej cos na tym prześcieradle coś...albo bym je obcięła do poziomu własnego okna
USG nie miałam (pierwszy raz) bo po co jak za tydzien genetyczne
a u mnie w rodzinie za jakieś 2 tygodnie będzie dziewczyna rodzic ale raczej nie mamy co liczyć ze nam coś odłoży bo raczej dziwna jest...

co miesiąc robie badania i sama sobie zwiększam dawke (jeśli trzeba), bo nie stać mnie na prywatnego a jedyna na NFZ mówi to samo że najlepiej sobie samemu dawkować
za tate żeby udało sie załtwić termin