|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74071 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Mam zamiar spróbować jak wykończe odżywki z silikonami, bo szkoda
|
|
#74072 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
o szlag by to !!! a byłam przekonana, że za taką cenę tam jest coś porządnego .... te kilka lat temu na składy w ogóle nie zwracałam uwagi ;D teraz już wiem, że na pewno nie kupię dziękuję
|
|
|
|
|
#74073 |
|
Konto usunięte
|
dorka_tw, Kociasta: Dzięsiątki dziewczyn stosuje te metody i mają cudowne loczki i fale (zajrzyjcie na codziennik) więc taki nagły sceptycyzm jest niezasadny. Przecież nikt by tego nie stosował, jeśli efektem byłyby strąki.
T rzeba tylko dobrać metody i kosmetyki odpowiednie dla siebie , co związane jest czasem z wieloma nietrafionymi próbami, ale efekty po cg są tego warte . Każde włosy lubią co innego, różne czasy trzymania na włosach, inne kosmetyki. Ja też kombinuję i jedne metody sie sprawdzają a inne nie, ale sprawia mi to przyjemność, i w rezultacie stan włosów z miesiaca na miesiąc się poprawia, trzeba tylko trochę cierpliwości.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-11-14 o 22:26 |
|
|
|
#74074 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
sam olej tez zmywam odżywką ( hergon niestety dla mnie ma niezrozumiała konsystencje kupilam raz i wiecej go nie chce) ale odżywką rozcieńczoną wodą w kubeczku. Oleju nie nałożyłaś na skóre, ze tyle włosów wypadło? Artiste sama tez chyba niedopszzz - jaiegos emolienta może dołącz? Cytat:
ładna keratyna jest własnie we wspomnianej artiste z Drogerii Natura za całego piątaka bedziesz mieć extra odżywke proteinową. |
||
|
|
|
#74075 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ale nie oznacza to, że warto kupić
|
|
|
|
|
#74076 |
|
Przyczajenie
|
hmm podejrzewam, że jak dla mnie nie warto
![]() no to śmigam jutro do Natury po tą, co polecacie ![]() dziewczyny, a mam jeszcze takie pytanie ![]() bo ja dokładnie od tygodnia nie używam szczotki ;D no ale zmieniłam też odżywkę do mycia na isanę z proteinami pszenicy, a mój skalp okropni marudzi, coś mnie ciągle drażni ;/ no i nie wiem ...myślicie ze to od braku szczotki czy jednak coś nie tak z tą odżywką? |
|
|
|
#74077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanko, nie wiem w którym momencie zabezpieczać końcówki. Bo włosy myje wieczorem, jak są wilgotne to związuje więc suche są rano. Kiedy dawać preparaty? na mokre czy suche? Pewnie pytanie jest banalne, ale cóż
|
|
#74078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w razie pytań proszę na Pw, zeby się dziewczyny nie buntowały że kulinarnym tu jedziemy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#74079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do końcówek - ja zabezpieczam mokre włosy po b/s jedwabiem, ale w sumie nie wiem, czy robię dobrze
|
|
#74080 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dawno mnie nie było
Ostatnio mam mały kryzys i wtedy jakoś podświadomie unikam forum Oleje też jakby już nie działają. Przedstawiam moje falki po wycieniowaniu, jak widać na końcówkach jest ich dużo mniej niż było, ale za to wreszcie odstają porządnie od głowy, więc wyglądam dużo lepiej. I są znacznie lżejsze (wy też tak macie, że włosy wam ciążą, zwłaszcza po ciężkim dniu?). Ogólnie jestem zadowolona, tylko muszę znaleźć czas na te wszystkie zabiegi, które sprawiły, że miesiąc temu(!) miałam naprawdę włosy w idealnej kondycji
|
|
#74081 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nałożyłam olej łopianowy gp na skórę, ale robiłam to już wiele razy i do tej pory mi służył. Myślę, że to raczej wina hegrona. W takim razie mogę myć skalp szamponem? Stracę włosy przez te eksperymenty :/, chyba musze wynaleźć jakiś suplement. ![]() U mnie Artiste sprawdza się tez solo, ale "na wszelki wypadek" mieszam ją z odżywką granat i aloes alterry. |
|
|
|
|
#74082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj planuję olejowanie z olejem ryżowym w roli głównej po raz pierwszy ![]() I zauważyłam dzisiaj na wykładzie że mi się końcówki rozdwajają
|
|
#74083 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74084 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie zakręcone!
![]() Czytam i czytam wszystko co tu piszecie i w końcu postanowiłam skrobnąć dwa słowa (no może ciut więcej). Jeszcze do niedawna katowałam włosy prostownicą i suszarką no bo przecież są 'proste' tylko trochę trzeba im pomóc. Wbrew pozorom włosy zawsze mi się kręciły, a jako dziecko miałam przeurocze loczki. Dopiero teraz postanowiłam to 'zaakceptować' i wydobyć z nich to co najlepsze. Od jakiegoś czasu intensywnie je odżywiam, stosuje oleje, maski, zrezygnowałam z silikonów. Obecnie stosuję metodę OMO, która sprawdza się fenomenalnie! Pomimo moich obaw, że włosy będą się szybciej przetłuszczać i zbijać w strąki wcale tak nie jest. Odżywkę stosuję od linii uszu do dołu, na końce. Z olei próbowałam: Alterrę z papają i migdałami, olej z kiełków pszenicy, z orzecha włoskiego, oliwkę Hipp. Biorąc pod uwagę co z nimi wyprawiałam (farbowanie, prostowanie i inne cuda) myślę, że są w niezłej formie. Teraz tylko muszę skutecznie wydobywać z nich skręt ![]() Włosy na zdjęciu są jeszcze wilgotne, tak wyglądają jak wysychają same, bez niczego (żadnego żelu, pianki itp.)
"Tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono..." blog! ![]() 66 kg ![]() CG - 11.11.2012 Edytowane przez trythis Czas edycji: 2012-11-14 o 23:42 |
|
|
|
#74085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rany, tutaj są same długie gęste włosy, czy ktoś ma jeszcze takie całkiem normalne.
|
|
#74086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak ktoś jest nowy na forum i czytelnie pisze, że nieśmiało coś radzi, bo jemu pomogło, to naprawdę nie zasługuje na odpowiedź w tonie, który zaserwowałaś... nawet jeżeli coś nie do końca doczytał, ale jednak nie radzi nic szkodliwego to fajnie, że ktoś dołącza do grona forumek i chce się dzielić wiedzą taką jaką ma, nie narzucając się jako "alfa i omega", ale ma chęci, żeby nie tylko czerpać, ale i dawać - nie zabijajmy tej życzliwości na starcie... Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-14 o 23:51 |
|
|
|
|
#74087 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O, kupię kofeinkę, kupię. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Ja tam nie śmierdzę po jajku ![]() Cytat:
Też bym trochę swoje podcięła, bo końce suchawe. Ale ja sie juz do fryzjera nie wybiorę, muszę kupić nożyczki i sama ciachać będę ![]() Jest fajnie, będzie jeszcze lepiej Cytat:
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-11-14 o 23:51 |
||||||
|
|
|
#74088 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj kolega pyta się mnie, ej Ty serio nie kręciłaś włosów i one same tak się układają? bo wcześniej miałaś proste, a teraz się kręcą Tobie tak.i weź mu tłumacz
|
|
#74089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w pracy kiedyś koleżanka stwierdziła "ach, jak ja bym chciała mieć takie włosy jak Ty..." a ja na to "naprawdę byś chciała? to powiem Ci, co z nimi robię... " i dokładnie opisałam wszystko krok po kroku - na koniec mój zespół (było nas z 7 osób w pokoju) wyglądał tak ![]() potem już wróciłam do dotychczasowej opowieści w wersji skróconej i na pytania o wałki itp. dalej tylko mówiłam, że zamiast prostować zaczęłam wygniatać z żelem
|
|
|
|
|
#74090 | |
|
Raczkowanie
|
dziękuję!!
)u mnie mama jest zachwycona moją przemianą odkąd pamiętam suszyła mi głowę żebym w końcu przestała je prostować i doczekała się ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
CUDOWNE! i motywujące
|
|
#74091 |
|
Moderator
|
Cześć kręconowłose
![]() Zrobiłam dzisiaj pewien eksperyment i efekty są bardzo zadowalające, więc pomyślałam że którejś z Was może się ten sposób przydać. Ostatnio bawiłam się w odżywki i w domowe sposoby, np. maseczka z jajka, jednak przez ostatni czas istny przesusz i puch na głowie spowodowany prawdopodobnie żelem, którego zaczęłam używać. Dosłownie nic nie pomagało, a mam trochę kosmetyków które cudów nie tworzą ale też nie szkodzą, dlatego będzie to taki bardzo ogólny przepis. Włosy mam dość grube i gęste, mocno się puszą i są dość sztywne, loko-fale, do połowy łopatek. -Na 20 minut nałożyłam trochę oleju na całą długość -Umyłam włosy szamponem -Na skalp i włosy nałożyłam maseczkę Henna Wax (niestety tą zagraniczną, nie mam dostępu do polskich kosmetyków) -Po dokładnym wmasowaniu dałam trochę odżywki Alberto Balsam jagodowej -Na końcu łyżkę jogurtu i zakończyłam płukanką octową Całą tą papkę na głowie wmasowywałam delikatnie we włosy przez parę minut, chociaż myślę że efekt byłby lepszy pod czepek i ręcznik na chociaż pół godziny. Efekt? Włosy wygładzone, dobrze nawilżone, bez puchu, miękkie w dotyku i sprężyste. Co prawda moje kosmetyki zawierają silikony, ale wiem że niewielki miały w tym udział bo kosmetyków, które zawierają samą chemię moje włosy nie trawią i źle na nie reagują. Taki efekt naprawdę niewiele razy udało mi się uzyskać, pewnie bym zliczyła na palcach. Powodzenia w pielęgnacji kręciołków
|
|
|
|
#74092 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie jak nałożę olej na włosy to powstają strąki, wystarczy , że poleje je letnią wodą i po oleju nie ma śladu do tego włosy nie są jakoś super miękkie, dopiero jak je umyje odżywką i nałożę d/s to włosy robią się mięciutkie, więc ja się nigdy nie obawiałam, że można nie domyć oleju... Kolejna sprawa... od 3 no prawie 4 miesięcy jestem cg włoski wyglądają na zdrowsze, boki się fajnie kręcą ale tył jest "prosty ale krzywy". Zawsze się u mnie włosy z tyłu mniej kręciły ale sądziłam, że w końcu coś drgnie a tu nic. Myślałam, że w nocy sie za mocno kręcę i włosy się prostują ale też nie, bo jak umyje głowę rano, wysuszę i zrobię wszystko inne to ten tył i tak nie jest kręcony no i nie wiem jak mam go "ruszyć" aby sie zaczął kręcić...
|
|
|
|
#74093 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
Poprzednim razem jak byłaś pamiętam, też ton postów pozostawiał wiele do życzenia, proszę pisz tak, jakbyś sama chciała by do Ciebie pisano ![]() Metoda nakładania oleju na odżywkę jest powszechnie znana tu na forum, warto spróbować, mnie osobiście do mycia wtedy wystarcza sama woda. Odżywki myjącej nie kładę tak jak opisujesz, myje metodą kubeczkową, polewam pianą włosy i spokojnie sie domywają. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#74094 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, czytacie mi w myślach
|
|||||
|
|
|
#74095 |
|
Kazar Lady
|
Boszzzz teraz jak to wyboldowałaś to sama parsknęłam
|
|
|
|
#74096 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny już napisały jak oceniają Twoją wypowiedź............, wiec dodam tylko gwoli ścisłości, że chyba Ty nie doczytałas moich postów, bo tzw. efekt strąków nie był u mnie spowodowany zniszczeniem. Moje włosy nie były zniszczone bo podcinałam je często schodząc z cieniowania, one były równe... i przy stylizacji na fale i braku używania grzebienia narzekałam na efekt strączkowania. Teraz po podcięciu i wycieniowaniu włosów nie narzekam A jak juz mamy sobie coś "radzić" to ja Tobie radzę odrobinę więcej pokory i grzeczności oraz umiejętności czytania za zrozumieniem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie, co Ciebie tak mało? Gdzie się podziewasz? ![]() Cytat:
![]() Co do jajka, to poza smrodkiem, efekt mi się podoba, wiec możliwe że będe powtarzać... ![]() Cytat:
Jak to koleżanka skomentowała? Znalazłam gdzieś info że płukankę octową warto stosowac co któryś raz? Dlaczego??? Mi bardzo służy. Czy coś grozi moim kłakom jeśli będę ją stosować po każdym myciu?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-11-15 o 10:41 |
|||||
|
|
|
#74097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisałaś to idealnie może faktycznie za mało się skupiam na tym tyle, bo ciężko mi tam nakładać żel zawsze tylko trochę go nałożę na tył a skupiam sie na bokach i po bokach widać efekty muszę nad tym popracować dziękuje za rade |
|
|
|
|
#74098 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam go już jakiś czas temu po przecenie w rossmanie, a że moja ostatnia odżywka z babassu już się skończyła [R.I.P ;( ] wczoraj garniej poszedł w ruch. włosy są miłe, trochę mniej puszu, ale bez rewelacji
Dziewczyny! Znalazłam chyba jeden jedyny plus bycia chorą. Mam tak zawalony nos, że nic nie czuję i dzięki temu mogę w końcu używać oleju sezamowego, którego zapachu po prostu nienawidzę... A jeśli już o nim mowa, to powiem Wam ciekawostkę - tydzien temu kupiłam po przecenie w lidlu olej sezamowy taki jak poniżej za 9 zł, wczoraj wchodzę do superpharmu a tam.. 23 złote! taka sama buteleczka, ta sama firma... byłam w szoku ;o Rozejrzyjcie się, może jeszcze w jakimś lidlu się ostał... Tylko uwaga na ten zapach, mnie od niego naprawdę mdli.... |
|
|
|
#74099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że dodawałabyś octu do płukanki z siemieniem lnianym albo innych śluzowatych albo lekko tłustych ziół Oczywiście wiesz, że nie poleca się zwykłego octu tylko owocowe itp? |
|
|
|
|
#74100 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja koledze w skrócie poopowiadałam, że po myciu ich nie czeszę teraz i takie tam, ale on dalej był zdziwiony jak to możliweCytat:
ja taki sam sezam kupiłam w Tesco za 17 chyba, a nie mogę go teraz znieść, śmierdzi strasznieDzisiaj podobno w Naturze promocja na olejki GP, szampony Joanny. Dziewczyny na wątku pielęgnacyjnym wspominały o tym. Sama lecę do Natury po któryś z olejków, po 5zł chyba są, więc można kupić ![]() Dziś 3 dzień od mycia, a włosy dalej pokręcone, byłam zdziwiona. Jutro mycie i wypróbuję tę odżywkę Garniera Fruity Passion
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Poważnie nie macie strąków?

dziękuję
T rzeba tylko dobrać metody i kosmetyki odpowiednie dla siebie , co związane jest czasem z wieloma nietrafionymi próbami, ale efekty po cg są tego warte
. Każde włosy lubią co innego, różne czasy trzymania na włosach, inne kosmetyki. Ja też kombinuję i jedne metody sie sprawdzają a inne nie, ale sprawia mi to przyjemność, i w rezultacie stan włosów z miesiaca na miesiąc się poprawia, trzeba tylko trochę cierpliwości. 

Czy naprawdę jedyną opcją są w takim razie silikony?
Oleje też jakby już nie działają. Przedstawiam moje falki po wycieniowaniu, jak widać na końcówkach jest ich dużo mniej niż było, ale za to wreszcie odstają porządnie od głowy, więc wyglądam dużo lepiej. I są znacznie lżejsze (wy też tak macie, że włosy wam ciążą, zwłaszcza po ciężkim dniu?). Ogólnie jestem zadowolona, tylko muszę znaleźć czas na te wszystkie zabiegi, które sprawiły, że miesiąc temu(!) miałam naprawdę włosy w idealnej kondycji

no i nie wiem jak mam go "ruszyć" aby sie zaczął kręcić...

ja taki sam sezam kupiłam w Tesco za 17 chyba, a nie mogę go teraz znieść, śmierdzi strasznie