|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Eve gratuluję!
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Adrij AGata kiedyś wygrała podobne puzzle i ładnie się bawi, na Mikołaja chce jej kupić właśnie ze zwierzątkami.
|
|
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Monia a widziałas to? http://allegro.pl/klocki-lego-city-4...759275838.html jako lubiąca Lego
co powiedzialabyś o takim prezencie dla Artura? a raczej czy mu by się podobało??
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zadomowienie
|
DDewik, iustyna1, adrji, Natka_ no własnie zęby typuję
czasami satram się go przetrzymać aż ewidentnie jest głodny, ale to i tak nie przekonuje go do obiadu, wtedy na szybko robie kaszkę bo bidula głodny ale pi normalnie i nie jest jakoś mega marudny (odpukać w niemalowane....) później ![]() Cytat:
czekam na pozytywne newsy ![]() Natka_, domek już na wykończeniu fajny etap, choć męczący, a mały Domek czarujący jak zwykleScio, Agatka bardzo dużo mówi, Dawid właściwie nic
|
|
#2315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też powolutku zaczynam czuć święta (w tv już reklamy świąteczne, w tesco stosika z bombkami itp.), ale nad prezentami jeszcze nie myślałam, tzn. dla Domka juz mam typy, ale dla całej reszty rodzinki nie ![]() Mi się marzy już wigilia w naszym nowym domku Cytat:
|
||||
|
|
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
Scio,
Swoją droga fajnie sie tam pisało a teraz wątek na wygaszeniu. Kolina tylko, że te moje pęcherzyki maleńkie, największy ma 3 mm ponad. Także jakoś mnie to dołuje trochę. Chociaż dziwne że pierwsze wyszło tak rach- ciach a z drugim okazuje się, że mogą być problemy. Trochę się obawiam tego wszystkiego. Natka Aj jeszcze rodzina z Białorusi przyjechała ("uchodźcy z Polski") i się plączą na szczęście po dole, nie chcę żeby przyłazili bo chorzy i denerwujący na dodatek.
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-11-14 o 23:14 |
|
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
napisze jeszcze że dzisiaj Dawid pogroził paluszkiem mojej mamie, za to że zwróćiła mu uwagę że stuka w szybę ładowarką od laptopa, a on odwrócił się i idąc szybko w jej stronę coś mówił po swojemu zdenerwowany po czym pogroził paluszkiem
pisałyście ostatnio o bicu przez dzieci i ja dzisiaj myslałam że on idzie ją uderzyć, ale nie tylko pogroził a nas ta sytuacja rozśmieszyła, to tak komicznie wyglądało
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze sporo brakuje, ale nie przeszkadza to w życiu codziennym co do paluszka Dawida, ja nie wiem gdzie on się tego nauczył, bo ja własciwie mu tak nie "grożę"
|
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni znalazłam. W sumie rzut beretem od mojego domu. I co mam iść tam i sie tak poprostu o to zapytac?
Natka zdjecia Chelsea ![]() Kolina Dawid |
|
|
|
#2321 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rodzinki współczuje! Cytat:
dla Dawidka! Jak babcia śmiała zwrócić uwagę wnusiowi!Dobranoc lasencje! |
||
|
|
|
#2322 |
|
Raczkowanie
|
Scio u nas pępek i przepraszam brzmią bardzo podobnie czasami nie odróżniam o co akurat cho
![]() a ja własnie o Jasiu chcialam wam napisać ze przeszedł chyba jakiś skok tak skokowo bo zaczął własnie duzo mówić i juz nie zliczam bo on własnie próbuje powtarzać, ja zrozumiem, tatuś rozumie większośc a inni jak się troche podpowie najczęsciej nie mówi własnie pierwszych albo ostatnich liter, ale do tej pory miś był 'mi' a od przedwczoraj jest miśno ale i tak hiitem hitów jest "do widzenia" mowi do wszystkich kogo nie spotka kto nie wychodzia w sklepie juz przy kasie czy jak widzi drzwi to krzyczy rozczula wszystkie panie najpierw było 'denia' 'dedenia' i ciągle cos sobie rozwijal ze teraz brzmi 'dowidedenia'
|
|
|
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrji patrzę ze Moj zieciunio szaleje. Brawo. Moja Wiki nic praktycznie nie mówi aprocz mama i baba. Pokaz nam małego księcia
|
|
|
|
#2324 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)A Domek na ostatnim zdjeciu to buja w obłokach, chyba w tej kurteczce tak mu dobrze i miło ![]() domek szybko rosnie, bardzo ladny bedzie ![]() Cytat:
, ale juz powoli zaczyna układac-uczymy się ), acha i kupiłam je za 4 zl na babyszafingu
|
||
|
|
|
#2325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak coś robi, czego wie że mu nie wolno to sam sobie macha palcem i mówi nu nu ![]() Cytat:
). Do widzenia jeszcze nie potrafi, za to wszystkim mówi pa Domek potrafi m.in trzy-trzi, królik-kółik, pies- pes, kot-ot, pilot-ijot, klucze i ptaszek-koko, pepek-peciek, ciocia-tocia, mama, tata, baba, dada i na mojego tatę mówi bodio (bodzio), na teściową-oja (ula), adam, łyżka-koćku, papuga-papaja, audi-di, tak-kak, dam-dami lub dadam itd...
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-11-14 o 23:58 |
||
|
|
|
#2327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój maż też bez czujników nie lubi. Wcześniej nie miał, ale od lat ma i się przyzwyczaił. I teraz jak moim pojeździł, to przez pierwsze dni marudził ![]() Cytat:
![]() Ja tez już wymyślam i kompletuję Wolę teraz, bo jak pomyślęo zakupach w grudniu to mi się odechciewa Cytat:
Ale podejrzewam, że to jakiś wcześniejszy skok, który Jaś pewnie miał ze 2 miechy temu ![]() DDewik - mama kupiła te magnesy ![]() A dziś przyszły te zakupy spożywcze, które robiłam. I cóż... chyb ajuz tak zostanie. Ale wygodna!
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już jak się człowiek przyzwyczai to później odczuwa się ich brak ![]() Generalnie z przodu nie ma problemu bo przód, jak się wychylę widzę, ale z tyłu kompletnie nie wiem gdzie się kończy samochód. W kombi byłoby o niebo lepiej, bo tak jak się kończy szyba tak jest koniec auta. Ja niestety mam sedana i nie widzę gdzie ta "dupa" się kończy. Parkuję na czuja, do czasu |
|
|
|
|
#2329 |
|
Raczkowanie
|
Natka Scio Ddewik utwierdzacie mnie w przekonaniu ze glupia jestem ze nie wzielam tych puzzli ale jak zwykle ja niezdecydowana
Stronczek ten zięciunio to chyba ja go będe musiala wysłać niedługo na jakąś resocjalizacje bo on jest tak szkolony przez starszaków przedszkolaków ![]() ![]() a własnie dziewczyny które macie starszaki czy to tak jest ze drugie dziecko co ma juz starsze rodzenstwo faktycznie zaczyna wcześniej mówić? lapie wszystko jak gąbka? AgaG jak to było z Zuzią? jak teraz z Antkiem? bo mój to ewidentnie chce wszystko powtarzać (a ma taką więź jak rodzenstwo) no i myslalam ze tak będzie po mama i tata nauczyl sie do wołania ich imiona i tak potrafi stać w oknie i wołać i wolac
|
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie tak nie ma, zuza mówi mniej niż kuba w jej wieku. jest całkiem inna niż kuba, nie bawi się zabawkami, książki jej nie interesują, sama się sobą nie zajmie chwilę i tv jej nie rusza.no i je... czyli jest całkowitym przeciwieństwem pierwszego dziecka
|
|
#2331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zaraz bedzie drugi no i już nie będziesz dniami tylko Ty zagadywać Tymka a on Ciebie byłam u znajomej z synkiem z marca, 3 miesiące róznicy a ja zbieralam szczeke z podlogi, cięzko czasami sobie wyobrazic ze te malutkie dopiero co dzieci będą z nami niedlugo zwyczajnie rozmawialyBrumek i kusisz tymi zakupami o kurcze jaka wygoda.... rozmarzylam sie Natka Domek to ani nic pochmurne dziecko na co mogłaby wskazywać chmurna kurtki jest taki uśmiechnięty pogodny zawsze słodziak!a własnie sledziłam tyle na allegro kurtki i stwierdzialm ze doczekam juz chyba do wyprzedaży, a na używkach kupilam taką mega puchowke benetona za 24 zł mimo ze używane to jestem zadowolona ze hej
|
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -Bębenek, pianinko, tablica na kredę i magnesy, namiot, lego duplo, ogromną koparę , zestaw garnków, edukacyjną książeczkę, która wydaje dźwięki itp., odkurzacz, sanki. Oczywiście my tego wszystkiego nie kupimy. Rodzice, teście i siostra prosili o listę, z której będą mogli też coś wybrać, więc się dzielimy ![]() Sanki dostanie raczej na mikołaja. |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pewnie jak to przeciwienstwa bardzo się do siebie za to przyciągają a Zuzia co najchętniej lubi robić?
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku, a powiedz gdzie robiłaś zakupy? Bo mnie kusi tesco z przywozem, ale jakoś się boję
Czy świeże i w ogóle. A byłoby to dla mnie super wygodne, bo nie musiałabym wnosić tego wszystkiego z Domkiem
|
|
|
|
#2335 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam mężowi prezent na urodziny
lece spać |
|
|
|
#2336 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepszą zabawką dla Zuzy jest mamusia i bycie na jej rączkach. jestem mistrzem świata w robieniu wszystkiego jedna ręką...
|
|
#2337 | |||
|
Zakorzenienie
|
A dowożą z Almy do Ciebie, sprawdziłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam też jogurty, kefiry, masło itp. I tylko zaznaczyłam w uwagach do zamówienia, że chcę, aby terminy ważności były co najmniej tydzień. A jak nie to z tych rzeczy rezygnuję. I faktycznie przyszły długie terminy. Ale dwóch serków nie dali, więc pewnie miały akurat za krótkie daty. bardzo jestem zadowolona. ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
Brzmi ciekawie
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Brumek śliczny pies...ależ Twoja mama go wyprowadziła.. ![]() Patik współczuję bólu gardła...masakra z tym jest..oby szybko Ci przeszło..najważniejsze że siuśki Sarci ok... Stronczek dobrze, że odciągnęłaś tą dziewczynkę od córci..kurcze co za rodzice, widzą co robi i nie reagują.. Gorzej że to dziecko nawet nie będzie wiedziało że źle robi..wolę nie myśleć co będzie robić jak starsza będzie...Ela super, że synek polubił zimowe buty, fajnie w nich wygląda..taki malutki a takie duże buty ![]() Zanka współczuję jelitówki..nienzwidzę tego paskudztwa..najgorzej że to ma straszną siłę rażenia..mi najbardzie cola pomagała.. Marzena córcia śliczna Ddewik ile radości daje bieganie po sklepie Cudwone to jest, ze dzieciom tak niewiele do szczęścia trzeba..Pieleszka a to Ci psikus..a też byłam pewna że 3 dniówka tylko raz występuje.. Bella jak to fascynujące musi być obserwować rozwój 2 dzieciaczków w tym samym wieku jednocześnie.. Eve gratulacje!!!! Scio to dużo słówek Natka fajny domek i słodki synek ![]() Chelsea współczuję diagnozy PCO bo to nic fajnego, ale i z tym dziadostwem na szczęście dzieci można mieć czego jesteśmy przykładem, czasem jest poporostu trochę trudniej zajść... |
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Kurcze chyba spróbuję z tymi zakupami, u nas almy- brak Zostaje tesco.---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Co kupiłaś?
|
|
|
|
|
#2340 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mu daję tą witamine D cały czas, bo raz, że przez pierwsze 4 miesiące nie miał i wtedy wyszło mu to żeberko, a po drugie lato w UK to jakiś żart w tym roku.było deszczowo i szaro. dam ci znać zresztą co pediatra powiedziała Cytat:
Cytat:
a w ogóle jakby ktoś chciał prezent własnoręczny dla nastolatki prowadzącej pamiętnik, to można zrobić poduszkę, obszyć ją ładnym materiałem i zrobić sekretną kieszonkę w podusi na pamiętnik i dołączyć kłudeczkę z kluczykiem. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

co powiedzialabyś o takim prezencie dla Artura? a raczej czy mu by się podobało??

Czy świeże i w ogóle. A byłoby to dla mnie super wygodne, bo nie musiałabym wnosić tego wszystkiego z Domkiem