Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 23:03   #2311
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Eve gratuluję!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 23:04   #2312
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Adrij AGata kiedyś wygrała podobne puzzle i ładnie się bawi, na Mikołaja chce jej kupić właśnie ze zwierzątkami.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 23:05   #2313
adrji
Raczkowanie

Monia a widziałas to? http://allegro.pl/klocki-lego-city-4...759275838.html jako lubiąca Lego co powiedzialabyś o takim prezencie dla Artura? a raczej czy mu by się podobało??
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 23:06   #2314
Kolina
Zadomowienie

DDewik, iustyna1, adrji, Natka_ no własnie zęby typuję
czasami satram się go przetrzymać aż ewidentnie jest głodny, ale to i tak nie przekonuje go do obiadu, wtedy na szybko robie kaszkę bo bidula głodny
ale pi normalnie i nie jest jakoś mega marudny (odpukać w niemalowane....)

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
to dawaj swoje kandydatury
później

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej
Napiszę tylko na szybko
Byłam rano na usg i mam podejrzenie pco.
Na jednym jajniku mam ponad 8 pęcherzyków
Lekarzowi sie to nie podoba.
Następne usg w 9dc.

Zdrowia dla wszystkich i ulgi w bólu dla ząbkujących dzieciaczków
eee tam pęcherzyki, jak wiesz ja w cyklu zaciążenia tez byłam monitorowana, mam dorodne pęcherzyki na wydrukach usg i skierowania na badania hormonów w kolejnym cyklu który nie nadszedł, więc spokojnie - natura sobie a lekarze sobie
czekam na pozytywne newsy

Natka_, domek już na wykończeniu fajny etap, choć męczący, a mały Domek czarujący jak zwykle

Scio, Agatka bardzo dużo mówi, Dawid właściwie nic
Stary 2012-11-14, 23:11   #2315
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Napiszę tylko na szybko
Byłam rano na usg i mam podejrzenie pco.
Na jednym jajniku mam ponad 8 pęcherzyków
Lekarzowi sie to nie podoba.
Następne usg w 9dc.

Zdrowia dla wszystkich i ulgi w bólu dla ząbkujących dzieciaczków
Oj współczuję
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natka nie wspominając, że macie piękny dom, to macie piękne tereny dookoła!
Tak, tak, tak Jesteśmy na ostatnim osiedlu przed lasem,a na przeciw mamy pola, więc cisza spokój Ale Ty chyba też masz blisko las, prawda? Pamiętam, że kiedy zdjęcie wklejałaś

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Święta - zaczynam powoli myśleć o prezentach, dzisiaj kupiłam pierwszy mikołajkowy
i miałam w ręku to http://allegro.pl/drewniane-grajace-...778168629.html za bezcen w porownaniu z cenami z all i kurcze żaluje chyba ze nie kupiłam może być fajne chcę własnie teraz jakieś drewniane puzzle, a urzekają mnie zabawki tej firmy
Dominik ma takie tylko z warzywami i lubi sobie je układać
Ja też powolutku zaczynam czuć święta (w tv już reklamy świąteczne, w tesco stosika z bombkami itp.), ale nad prezentami jeszcze nie myślałam, tzn. dla Domka juz mam typy, ale dla całej reszty rodzinki nie
Mi się marzy już wigilia w naszym nowym domku

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Najlbieńsze to mama potem maupa (małpa), i jak się ubieramy czapki, kurtki, buty, dużo nazw zwierząt: kotki, pies, kaka, fafa (zyrafa), soń (słoń), koń, krowa tao muu, baran to bee. I w sklepie najpierw piciu a potem bułki.
Zniekształca jeszcze bardzo. Nie potrafi za to powiedzieć "tak"
I dzisiejsza nowość to pipi - pępuszek
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 23:12   #2316
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Scio, Agatka zdolniacha :klaski: wiem, pamietam z planowania jeszcze.
Swoją droga fajnie sie tam pisało a teraz wątek na wygaszeniu.
Kolina tylko, że te moje pęcherzyki maleńkie, największy ma 3 mm ponad. Także jakoś mnie to dołuje trochę.
Chociaż dziwne że pierwsze wyszło tak rach- ciach a z drugim okazuje się, że mogą być problemy.
Trochę się obawiam tego wszystkiego.
Natka Sliczny Domek a dom spory, szybkie postępy są z tego co widzę.

Aj jeszcze rodzina z Białorusi przyjechała ("uchodźcy z Polski") i się plączą na szczęście po dole, nie chcę żeby przyłazili bo chorzy i denerwujący na dodatek.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-11-14 o 23:14
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 23:12   #2317
Kolina
Zadomowienie

napisze jeszcze że dzisiaj Dawid pogroził paluszkiem mojej mamie, za to że zwróćiła mu uwagę że stuka w szybę ładowarką od laptopa, a on odwrócił się i idąc szybko w jej stronę coś mówił po swojemu zdenerwowany po czym pogroził paluszkiem
pisałyście ostatnio o bicu przez dzieci i ja dzisiaj myslałam że on idzie ją uderzyć, ale nie tylko pogroził

a nas ta sytuacja rozśmieszyła, to tak komicznie wyglądało
Stary 2012-11-14, 23:21   #2318
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Natka_, domek już na wykończeniu fajny etap, choć męczący, a mały Domek czarujący jak zwykle
Ile wykańczaliście swój dom? Tak do stanu zamieszkania?

Cytat:
napisze jeszcze że dzisiaj Dawid pogroził paluszkiem mojej mamie, za to że zwróćiła mu uwagę że stuka w szybę ładowarką od laptopa, a on odwrócił się i idąc szybko w jej stronę coś mówił po swojemu zdenerwowany po czym pogroził paluszkiem
pisałyście ostatnio o bicu przez dzieci i ja dzisiaj myslałam że on idzie ją uderzyć, ale nie tylko pogroził

Taki mały a już sobie widzisz nie da
Stary 2012-11-14, 23:27   #2319
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ile wykańczaliście swój dom? Tak do stanu zamieszkania?

Taki mały a już sobie widzisz nie da
my długo, bez pośpiechu, od początku budowy do wprowadzenia minęło nieco ponad 4lata
i jeszcze sporo brakuje, ale nie przeszkadza to w życiu codziennym

co do paluszka Dawida, ja nie wiem gdzie on się tego nauczył, bo ja własciwie mu tak nie "grożę"
Stary 2012-11-14, 23:30   #2320
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni znalazłam. W sumie rzut beretem od mojego domu. I co mam iść tam i sie tak poprostu o to zapytac?

Natka zdjecia

Chelsea

Kolina Dawid
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 23:33   #2321
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Scio,
Kolina tylko, że te moje pęcherzyki maleńkie, największy ma 3 mm ponad. Także jakoś mnie to dołuje trochę.
Chociaż dziwne że pierwsze wyszło tak rach- ciach a z drugim okazuje się, że mogą być problemy.

Aj jeszcze rodzina z Białorusi przyjechała ("uchodźcy z Polski") i się plączą na szczęście po dole, nie chcę żeby przyłazili bo chorzy i denerwujący na dodatek.
Chelsea- nie martw się na zapas - na pewno szybciej się uda, niż myślisz!!

Rodzinki współczuje!

Cytat:

dla Dawidka! Jak babcia śmiała zwrócić uwagę wnusiowi!

Dobranoc lasencje!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 23:34   #2322
adrji
Raczkowanie

Scio u nas pępek i przepraszam brzmią bardzo podobnie czasami nie odróżniam o co akurat cho

a ja własnie o Jasiu chcialam wam napisać ze przeszedł chyba jakiś skok tak skokowo bo zaczął własnie duzo mówić i juz nie zliczam bo on własnie próbuje powtarzać, ja zrozumiem, tatuś rozumie większośc a inni jak się troche podpowie najczęsciej nie mówi własnie pierwszych albo ostatnich liter, ale do tej pory miś był 'mi' a od przedwczoraj jest miś pić było ićć, przedwczoraj zaczął mowić przewrotnie samo pi, a wczoraj połaczył już pić.
no ale i tak hiitem hitów jest "do widzenia" mowi do wszystkich kogo nie spotka kto nie wychodzia w sklepie juz przy kasie czy jak widzi drzwi to krzyczy rozczula wszystkie panie najpierw było 'denia' 'dedenia' i ciągle cos sobie rozwijal ze teraz brzmi 'dowidedenia'
Stary 2012-11-14, 23:46   #2323
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Adrji patrzę ze Moj zieciunio szaleje. Brawo. Moja Wiki nic praktycznie nie mówi aprocz mama i baba. Pokaz nam małego księcia
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 23:48   #2324
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Kurde, siadły mi czujniki parkowania Bez nich ciężko mi zaparkować, bo nie widzę tyłu A dopiero w sobotę mi je naprawią.

Pomęczę Was zdjęciami Domka i domu
A te czujnik bardzo ułatwiaja parkowanie?(bo ja takich cudów nie mam)

A Domek na ostatnim zdjeciu to buja w obłokach, chyba w tej kurteczce tak mu dobrze i miło
domek szybko rosnie, bardzo ladny bedzie

Cytat:
i miałam w ręku to http://allegro.pl/drewniane-grajace-...778168629.html za bezcen w porownaniu z cenami z all i kurcze żaluje chyba ze nie kupiłam może być fajne chcę własnie teraz jakieś drewniane puzzle, a urzekają mnie zabawki tej firmy
Mamy takie drewniane puzzle ze zwierzątkami, tylko bez dzwieków, Borysek bardzo je lubi (ćwiczy nimi rzuty, ale juz powoli zaczyna układac-uczymy się), acha i kupiłam je za 4 zl na babyszafingu
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 23:49   #2325
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Scio, Agatka zdolniacha :klaski: wiem, pamietam z planowania jeszcze.
Swoją droga fajnie sie tam pisało a teraz wątek na wygaszeniu.
Natka Sliczny Domek a dom spory, szybkie postępy są z tego co widzę.
no własnie a czemu Wam aż tak zależy na czasie? skoro z pierwsza nie bylo problemu, nie chcialabyś nawet z pół roku postarać się próbowac ale tak na spokojnie lajtowo bo wyobrażam sobie ze to monitorowanie to musi być jednak tak jak piszesz stresujące i podłamuje cię każda ta wizyta u lekarza
Stary 2012-11-14, 23:57   #2326
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
my długo, bez pośpiechu, od początku budowy do wprowadzenia minęło nieco ponad 4lata
i jeszcze sporo brakuje, ale nie przeszkadza to w życiu codziennym

co do paluszka Dawida, ja nie wiem gdzie on się tego nauczył, bo ja własciwie mu tak nie "grożę"
Domek robi paluszkiem nunu, ale to stąd że ja mu mówię "nie wolno" i kiwam paluchem Teraz jak coś robi, czego wie że mu nie wolno to sam sobie macha palcem i mówi nu nu

Cytat:
a ja własnie o Jasiu chcialam wam napisać ze przeszedł chyba jakiś skok tak skokowo bo zaczął własnie duzo mówić i juz nie zliczam bo on własnie próbuje powtarzać, ja zrozumiem, tatuś rozumie większośc a inni jak się troche podpowie najczęsciej nie mówi własnie pierwszych albo ostatnich liter, ale do tej pory miś był 'mi' a od przedwczoraj jest miś pić było ićć, przedwczoraj zaczął mowić przewrotnie samo pi, a wczoraj połaczył już pić.
no ale i tak hiitem hitów jest "do widzenia" mowi do wszystkich kogo nie spotka kto nie wychodzia w sklepie juz przy kasie czy jak widzi drzwi to krzyczy rozczula wszystkie panie najpierw było 'denia' 'dedenia' i ciągle cos sobie rozwijal ze teraz brzmi 'dowidedenia'
U nas w dalszym ciągu mi to miś, a my to mysz (moich teściów pies wabi się mysz). Do widzenia jeszcze nie potrafi, za to wszystkim mówi pa

Domek potrafi m.in trzy-trzi, królik-kółik, pies- pes, kot-ot, pilot-ijot, klucze i ptaszek-koko, pepek-peciek, ciocia-tocia, mama, tata, baba, dada i na mojego tatę mówi bodio (bodzio), na teściową-oja (ula), adam, łyżka-koćku, papuga-papaja, audi-di, tak-kak, dam-dami lub dadam itd...

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-11-14 o 23:58
Stary 2012-11-15, 00:00   #2327
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, siadły mi czujniki parkowania Bez nich ciężko mi zaparkować, bo nie widzę tyłu A dopiero w sobotę mi je naprawią.

Pomęczę Was zdjęciami Domka i domu
Ale DOM Już tak niewiele zostało

Mój maż też bez czujników nie lubi. Wcześniej nie miał, ale od lat ma i się przyzwyczaił. I teraz jak moim pojeździł, to przez pierwsze dni marudził

Cytat:
Ja też powolutku zaczynam czuć święta (w tv już reklamy świąteczne, w tesco stosika z bombkami itp.), ale nad prezentami jeszcze nie myślałam, tzn. dla Domka juz mam typy, ale dla całej reszty rodzinki nie
Mi się marzy już wigilia w naszym nowym domku
Jakie to typy, zdradź ?

Ja tez już wymyślam i kompletuję Wolę teraz, bo jak pomyślęo zakupach w grudniu to mi się odechciewa

Cytat:
Scio u nas pępek i przepraszam brzmią bardzo podobnie czasami nie odróżniam o co akurat cho

Tymek też chyba jakiś skok przeszedł, bo też z dnia na dzień zaczął dużo więcej mówić, rozumieć, przekazywać. Nie mogę się na zachwycać i cały czas zbieram szczękę z podłogi, że już tak bezbłędnie potrafimy sie dogadać! Niezwykłe!
Ale podejrzewam, że to jakiś wcześniejszy skok, który Jaś pewnie miał ze 2 miechy temu

DDewik - mama kupiła te magnesy Dziękuję I literki wzięła, i cyferki

A dziś przyszły te zakupy spożywcze, które robiłam. I cóż... chyb ajuz tak zostanie. Ale wygodna!
Stary 2012-11-15, 00:02   #2328
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
A te czujnik bardzo ułatwiaja parkowanie?(bo ja takich cudów nie mam)

A Domek na ostatnim zdjeciu to buja w obłokach, chyba w tej kurteczce tak mu dobrze i miło
domek szybko rosnie, bardzo ladny bedzie
Wiesz co, kiedyś czujników nie było i wszyscy jeździli Ale już jak się człowiek przyzwyczai to później odczuwa się ich brak
Generalnie z przodu nie ma problemu bo przód, jak się wychylę widzę, ale z tyłu kompletnie nie wiem gdzie się kończy samochód. W kombi byłoby o niebo lepiej, bo tak jak się kończy szyba tak jest koniec auta. Ja niestety mam sedana i nie widzę gdzie ta "dupa" się kończy. Parkuję na czuja, do czasu
Stary 2012-11-15, 00:05   #2329
adrji
Raczkowanie

Natka Scio Ddewik utwierdzacie mnie w przekonaniu ze glupia jestem ze nie wzielam tych puzzli ale jak zwykle ja niezdecydowana

Stronczek ten zięciunio to chyba ja go będe musiala wysłać niedługo na jakąś resocjalizacje bo on jest tak szkolony przez starszaków przedszkolaków ze bierze do ręki kijek i na ugityjch nogach pokazuje strzela 'bum bum'

a własnie dziewczyny które macie starszaki czy to tak jest ze drugie dziecko co ma juz starsze rodzenstwo faktycznie zaczyna wcześniej mówić? lapie wszystko jak gąbka? AgaG jak to było z Zuzią? jak teraz z Antkiem?
bo mój to ewidentnie chce wszystko powtarzać (a ma taką więź jak rodzenstwo) no i myslalam ze tak będzie po mama i tata nauczyl sie do wołania ich imiona i tak potrafi stać w oknie i wołać i wolac no tylko ze Mikołaj trudne, my mowimy Miki a on słodko Mimi
Stary 2012-11-15, 00:15   #2330
iustyna1
Wtajemniczenie

u mnie tak nie ma, zuza mówi mniej niż kuba w jej wieku. jest całkiem inna niż kuba, nie bawi się zabawkami, książki jej nie interesują, sama się sobą nie zajmie chwilę i tv jej nie rusza.no i je... czyli jest całkowitym przeciwieństwem pierwszego dziecka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 00:17   #2331
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Tymek też chyba jakiś skok przeszedł, bo też z dnia na dzień zaczął dużo więcej mówić, rozumieć, przekazywać. Nie mogę się na zachwycać i cały czas zbieram szczękę z podłogi, że już tak bezbłędnie potrafimy sie dogadać! Niezwykłe!
Ale podejrzewam, że to jakiś wcześniejszy skok, który Jaś pewnie miał ze 2 miechy temu

DDewik - mama kupiła te magnesy Dziękuję I literki wzięła, i cyferki

A dziś przyszły te zakupy spożywcze, które robiłam. I cóż... chyb ajuz tak zostanie. Ale wygodna!
to pewnie pierwszy skok a zaraz bedzie drugi no i już nie będziesz dniami tylko Ty zagadywać Tymka a on Ciebie byłam u znajomej z synkiem z marca, 3 miesiące róznicy a ja zbieralam szczeke z podlogi, cięzko czasami sobie wyobrazic ze te malutkie dopiero co dzieci będą z nami niedlugo zwyczajnie rozmawialy

Brumek i kusisz tymi zakupami o kurcze jaka wygoda.... rozmarzylam sie

Natka Domek to ani nic pochmurne dziecko na co mogłaby wskazywać chmurna kurtki jest taki uśmiechnięty pogodny zawsze słodziak!

a własnie sledziłam tyle na allegro kurtki i stwierdzialm ze doczekam juz chyba do wyprzedaży, a na używkach kupilam taką mega puchowke benetona za 24 zł mimo ze używane to jestem zadowolona ze hej
Stary 2012-11-15, 00:23   #2332
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale DOM Już tak niewiele zostało

Mój maż też bez czujników nie lubi. Wcześniej nie miał, ale od lat ma i się przyzwyczaił. I teraz jak moim pojeździł, to przez pierwsze dni marudził

Jakie to typy, zdradź ?

Ja tez już wymyślam i kompletuję Wolę teraz, bo jak pomyślęo zakupach w grudniu to mi się odechciewa

-No właśnie, człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja. Gorzej na odwrót
-Bębenek, pianinko, tablica na kredę i magnesy, namiot, lego duplo, ogromną koparę , zestaw garnków, edukacyjną książeczkę, która wydaje dźwięki itp., odkurzacz, sanki.
Oczywiście my tego wszystkiego nie kupimy. Rodzice, teście i siostra prosili o listę, z której będą mogli też coś wybrać, więc się dzielimy
Sanki dostanie raczej na mikołaja.
Stary 2012-11-15, 00:24   #2333
adrji
Raczkowanie

Cytat:
u mnie tak nie ma, zuza mówi mniej niż kuba w jej wieku. jest całkiem inna niż kuba, nie bawi się zabawkami, książki jej nie interesują, sama się sobą nie zajmie chwilę i tv jej nie rusza.no i je... czyli jest całkowitym przeciwieństwem pierwszego dziecka
o to faktycznie przeciwienstwa ale pewnie jak to przeciwienstwa bardzo się do siebie za to przyciągają a Zuzia co najchętniej lubi robić?
Stary 2012-11-15, 00:26   #2334
Natka_
Zakorzenienie

Brumku, a powiedz gdzie robiłaś zakupy? Bo mnie kusi tesco z przywozem, ale jakoś się boję Czy świeże i w ogóle. A byłoby to dla mnie super wygodne, bo nie musiałabym wnosić tego wszystkiego z Domkiem
Stary 2012-11-15, 00:28   #2335
adrji
Raczkowanie

kupiłam mężowi prezent na urodziny
lece spać
Stary 2012-11-15, 00:32   #2336
iustyna1
Wtajemniczenie

najlepszą zabawką dla Zuzy jest mamusia i bycie na jej rączkach. jestem mistrzem świata w robieniu wszystkiego jedna ręką...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 00:46   #2337
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek i kusisz tymi zakupami o kurcze jaka wygoda.... rozmarzylam sie
A dowożą z Almy do Ciebie, sprawdziłam

Cytat:
-Bębenek, pianinko, tablica na kredę i magnesy, namiot, lego duplo, ogromną koparę , zestaw garnków, edukacyjną książeczkę, która wydaje dźwięki itp., odkurzacz, sanki.
Oczywiście my tego wszystkiego nie kupimy. Rodzice, teście i siostra prosili o listę, z której będą mogli też coś wybrać, więc się dzielimy
Sanki dostanie raczej na mikołaja.
To nam się niektóre typy pokrywają Bo ja na pewno cymbałki i bębenek. I sanki. Ale jeszcze coś do rysowania. Nie wiem jeszcze co. Waham sie między znikopisem, matą wodną i tablicą al enie na kredę, tylko na te specjalne, zmywalne flamastry. Dziś Tymek sie takimi bawił (bo w jednym biurze byliśmy) i był szał

Cytat:
Brumku, a powiedz gdzie robiłaś zakupy? Bo mnie kusi tesco z przywozem, ale jakoś się boję Czy świeże i w ogóle. A byłoby to dla mnie super wygodne, bo nie musiałabym wnosić tego wszystkiego z Domkiem
W Almie, bo to mój ulubiony sklep. Ja tak samo zawsze mam - taszczę to jak wielbłąd sama na górę z garażu, a dziecko drugą reką albo w nosidle. I tak kilka rundek po kilkanaście kg
Kupiłam też jogurty, kefiry, masło itp. I tylko zaznaczyłam w uwagach do zamówienia, że chcę, aby terminy ważności były co najmniej tydzień. A jak nie to z tych rzeczy rezygnuję. I faktycznie przyszły długie terminy. Ale dwóch serków nie dali, więc pewnie miały akurat za krótkie daty. bardzo jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
najlepszą zabawką dla Zuzy jest mamusia i bycie na jej rączkach. jestem mistrzem świata w robieniu wszystkiego jedna ręką...
Hmmm... Brzmi ciekawie
Stary 2012-11-15, 00:52   #2338
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki..

Brumek śliczny pies...ależ Twoja mama go wyprowadziła..

Patik współczuję bólu gardła...masakra z tym jest..oby szybko Ci przeszło..najważniejsze że siuśki Sarci ok...

Stronczek dobrze, że odciągnęłaś tą dziewczynkę od córci..kurcze co za rodzice, widzą co robi i nie reagują.. Gorzej że to dziecko nawet nie będzie wiedziało że źle robi..wolę nie myśleć co będzie robić jak starsza będzie...

Ela super, że synek polubił zimowe buty, fajnie w nich wygląda..taki malutki a takie duże buty

Zanka
współczuję jelitówki..nienzwidzę tego paskudztwa..najgorzej że to ma straszną siłę rażenia..mi najbardzie cola pomagała..

Marzena
córcia śliczna a z tą wagą rozczulające

Ddewik ile radości daje bieganie po sklepie Cudwone to jest, ze dzieciom tak niewiele do szczęścia trzeba..

Pieleszka
a to Ci psikus..a też byłam pewna że 3 dniówka tylko raz występuje..

Bella jak to fascynujące musi być obserwować rozwój 2 dzieciaczków w tym samym wieku jednocześnie..

Eve
gratulacje!!!!

Scio to dużo słówek

Natka
fajny domek i słodki synek

Chelsea
współczuję diagnozy PCO bo to nic fajnego, ale i z tym dziadostwem na szczęście dzieci można mieć czego jesteśmy przykładem, czasem jest poporostu trochę trudniej zajść...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 01:00   #2339
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

To nam się niektóre typy pokrywają Bo ja na pewno cymbałki i bębenek. I sanki. Ale jeszcze coś do rysowania. Nie wiem jeszcze co. Waham sie między znikopisem, matą wodną i tablicą al enie na kredę, tylko na te specjalne, zmywalne flamastry. Dziś Tymek sie takimi bawił (bo w jednym biurze byliśmy) i był szał

W Almie, bo to mój ulubiony sklep. Ja tak samo zawsze mam - taszczę to jak wielbłąd sama na górę z garażu, a dziecko drugą reką albo w nosidle. I tak kilka rundek po kilkanaście kg
Kupiłam też jogurty, kefiry, masło itp. I tylko zaznaczyłam w uwagach do zamówienia, że chcę, aby terminy ważności były co najmniej tydzień. A jak nie to z tych rzeczy rezygnuję. I faktycznie przyszły długie terminy. Ale dwóch serków nie dali, więc pewnie miały akurat za krótkie daty. bardzo jestem zadowolona.
-O, a co to za flamastry? Nie próbował ich Tymek?
-Kurcze chyba spróbuję z tymi zakupami, u nas almy- brak Zostaje tesco.

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
kupiłam mężowi prezent na urodziny
lece spać
Co kupiłaś?
Stary 2012-11-15, 07:10   #2340
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Agni znalazłam. W sumie rzut beretem od mojego domu. I co mam iść tam i sie tak poprostu o to zapytac?
no widzisz. tak, po prostu mówisz, że chcesz te witaminy z health start. moga cię zapytac, czy dla kobiety w ciaży, czy dla dziecka. więc oczywiście mówisz że dla dziecka. i już.
ja mu daję tą witamine D cały czas, bo raz, że przez pierwsze 4 miesiące nie miał i wtedy wyszło mu to żeberko, a po drugie lato w UK to jakiś żart w tym roku.było deszczowo i szaro.
dam ci znać zresztą co pediatra powiedziała
Cytat:

mam problem z małym, od jakiegoś czasu nie chce jesć obiadów, ale "zdrowe brzuszki" i chrupy kukurydziane je w każdej ilości, mleko tez bez problemów, jakiś jogurcik, generalnie wsio co mleczne, a obiadki, kanapki - jedzenie treściwe be, normalnie ryczy jak mu daję.. mam nadzieję że mu to minie
u nas tez tak jest. czasem mu się nie chce zjeść obiadku w domu, ale zwalam to na lunch w żłobku,a czasem po prostu nie chce jeść obiadku, bo nie. czekam aż przejdzie
Cytat:
Agni a jak robiłas ta świeczke, na co przklejałaś przyczepiałas cynamon żeby się trzymało?? bo my własnie sobie robimy prezenty symboliczne najchętniej wykonane samemu
nie przyklejałam cynamonu do świeczki. wzięłam gumke recepturkę i nałożyłam na świeczkę, i pomiedzy świeczkę , a gumkę wsadziłam laski cynamonu. (gumka tu jest tylko do podtrzymania.)następnie przykleiłam dookoła taśmę dwustronną i na tym obwiązałam ciasno sznurkiem. jest dość stabilne więc możesz zdjąć gumkę na koniec.

a w ogóle jakby ktoś chciał prezent własnoręczny dla nastolatki prowadzącej pamiętnik, to można zrobić poduszkę, obszyć ją ładnym materiałem i zrobić sekretną kieszonkę w podusi na pamiętnik i dołączyć kłudeczkę z kluczykiem.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości