|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba muszę kupić bardziej dopasowaną... Aaa i dziś Henio ma 8 tygodni! ![]() Z tej okazji ma straszny wieczór i właśnie pomogliśmy mu termometrem, bo już tak się męczył biedny ![]() A ja dziś zacisnęłam zęby i pokonałam ból "seksowy"
|
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
[QUOTE=Filusia88;37615162]
my używamy NAN PRO i miałam mieszane uczucia, dlatego spróbowaliśmy Bebilonu, ale z kupką było ewidentnie gorzej... A podajesz herbatkę koperkową? Przy MM jest to konieczne /QUOTE] tak tak a wczoraj dodatkowo zakupiłam herbatkę ułatwiającą trawienie. Cytat:
ale kiedyś opiekowałam się chłopcem i też tak miał że jak go odłożyłam do wózka to nagle ryk ...
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Uporałam się z tą pigwą
Anesh nie marudzisz kochana. Nabywasz doświadczenia jak każda mamunia. Przy kolejnych już będzie prościej A karmi pij sobie bez stresu. Marta w głowie mi się to nie mieści Zielona jak Kuba zaczyna w wózku marudzić to próbuje innej pozycji - na boczku lub nawet na brzuszku. Moje dziecie nie reaguje na czapę
|
|
|
|
#3244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tamlin, pisałaś, że ortopeda powiedział, że za 2 tygodnie możecie się nosić na biodrze? Ile wówczas mój zięć będzie miał? Bo nam ortopeda 3 tygodnia temu powiedział, że jeszcze dużo za wcześnie i tak sobie myślę, że w sumie noszę ją prawie na pionowo teraz, albo przerzucam przez ramię, bo w innej pozycji to już wyje, bo jej nie pasują widokiCytat:
własnie popijam karmi.. piję 2 na tydzień wieczorem po karmieniu. a kolejne karmienie to za jakieś 3 godziny najwcześniej. Nie zauważyłam, żeby coś Zuźce było po tym moim wyskokowym napoju zresztą więcej alkoholu może być w innych produktach, które jemy na co dzień. Cytat:
Myślę, że bardziej dopasowana nic nie da. To jest po prostu czapokowstręt. przed wyjściem muszę natrudzić się, żeby wyjść bez płaczu. I zakładając czapkę staram się zagadać, jak mogę, żeby się Zuzanka nie zorientowała, że ma coś na głowie. Przynajmniej tyle dobrego, że gdy tylko wyjdę z domu, na klatce płacze ustają dziewczyny, jaką zmywarkę możecie polecić (nie pod zabudowę bo coś mi się wydaje, że prędzej większe mieszkanie kupimy, niż zrobimy tu kuchnię moich marzeń). zastanawiam się nad tym boschem http://www.euro.com.pl/zmywarki/bosc...h+sps53e08eu||
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-11-14 o 22:17 |
||||
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Zielona moja Hanka nie akceptowała wózka, nie było mowy o żadnych spacerach w wózku do czasu od kiedy mogła być sadzana- potem jakoś powolutku się przyzwyczaiła jak już mogła świat oglądać z normalnej perspektywy. a do tego czasu była na dworze albo w chuście albo niestety na rękach.
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Farbowane, suche końce, przetłuszczające się od skóry, zniszczone.
|
|
|
|
#3247 |
|
potworkowa
|
też ją mamy, ale dla mnie to taki sam chwyt marketingowy jak herbatka uspokająca.
|
|
|
|
#3248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
temat antykoncepcji u mnie też za chwilkę na tapecie będzie po wizycie u gina ehCytat:
i nie wiem czemu, bo na początku działałomoże Iwonka coś poradzi na to? |
||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten alkohol z Karmi, to na 100% nie ma szans przejść do pokarmu Wątroba raz dwa daje sobie z nim radę
|
|
|
|
|
#3251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzęsy Melcia też ma długie, ale cienkie. Jednak dość gęste - no i to zasługa drugiej babci, mianowicie mojej mamy ![]() Cytat:
Dlatego od dzisiaj łykam Asubtele, bo w końcu dostałam @. Już drugi raz od porodu ![]() Cytat:
Jeżeli chodzi o kolor ślepek to Melcia ma niebieskie, a przy źrenicy brązowawe. Więc chyba się zmieniają?
|
|||
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie po jakim czasie od porodu dostałyscie @ ??? U mnie 8 tyg a okresu ciągle brak . W sumie to nie tęskno mi wcale za nim
Jeśli chodzi o kolor oczu to mój Jaś ma niebieskie. Aaa i moje dziecię zrobiło dziś kupe co dwa dni zazwyczaj robi tylko jeszcze żeby się tak nie męczył ...
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No możliwe ... ale przynajmniej mały ja pije bo koperkowa niezbyt mu podchodzi . Tz dziś się wkurzyl na butle do herbaty bo mieliśmy z TT i kupił inna faktycznie mały więcej się bawił tym smokiem niż pił.
|
|
#3256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze Wam ze Wasze dzieci takie grzeczniutkie w wozkach
Sojka no to mnie pocieszylas,ze bedzie ok dopiero jak przejdzie na spacerówke Tzn.ciucho w wozku jest wtedy jak zassa smoka dobrze to wtedy odkladam malego i jedziemy dopoki smok nie wypadnie,jak wypadnie to ryk jest jak szlak. Wogole wszystkim prawie rykom jest wina ze nie umie zassac tego pieprzonego smoka i sie denerwuje i wyje w niebogłosy. A zauwazylam jeszcze to ze on ze smokiem nie umie zasnąc,wtedy tylko drzemie i ciumka i dopoki smok mu nie wypadnie to moze tak nawet z godzine drzemac i od czasu do czasu otworzy jedno oko i popatrzy na swiat ![]() Np w nocy spi i usypia bez smoka,tylko w dzien tak cuduje |
|
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
jeden dzien mnie nie bylo a tu tyle stron
tak czytam i mysle sobie ze moj Agacioch wymagajace dziecie, ale czapka jej nie przeszkadza a na spacerach spi. zdarza sie ryk po godzince, nie wiem czym spowodowany ale wyciagam ja wtedy, przytulam i sie uspokaja ii zasypia. za to codziennie od 17ej do 22 sa jazdy. i od 5 do 7 rano. juz nie wiem dlaczego... no moze to taki egzemplarz. my dzis idziemy na szczepienie, ciekawe jak bedzie. milego dnia dziewczyny, moze uda mi sie wejsc jak wieczorem maz wroci do domu. aaa i przyszla mi wczorak chusta, wiazanie to jakas wyzsza szkola jazdy nie wiem czy sobie poradze. chustomamy ile zajela wam nauka/? bo moze ja po prosstu nie mam talentu w tej dziedzinie.
|
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzam odp z tel
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2 |
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
No i działa
![]() Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2 |
|
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
|
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry zatem
![]() Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2 |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna korzystająca z tapatalka
![]() U nas noc minęła dość spokojnie . Czy wasze dzieci też czasem tak wywijaja rękoma przez sen ? Mój to dziś w nocy tak machal raczkami przy tym trochę marudzil , no i oczywiście się podrapal na buzce .
|
#3265 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
My sami z Filipkiem jesteśmy , leży w wózku i gaworzy do ptaka z Lamaze Ja się szybko ogarniam zanim dopadnie go marudzenie. Wczoraj wieczorem przeszedł samego siebie, tak się darł przy kąpieli , po kąpieli, zasnął w końcu o 23. Gda ja też wczoraj zmierzyłam się z bólem "seksowym" Cicatridina pomaga coś u Ciebie?
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka podpis w tapatalku sobie zlikwiduj
![]() Chyba że Ci nie przeszkadza
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() za Nami pierwsza noc bez męża,ale daliśmy rade Fabianek wstał o 24,3 i 6 a Gracjanek grzecznie spał .U Nas mgła okropna i przymrozek oby sie rozpogodziło
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() U nas mrozno ale niebo bezchmurne,koło południa wybywamy na spacerek. Teraz oglądam Dzień Dobry TVN i popijam pyszną kawkę... Rano mąż był u księdza,mamy chrzciny w drugi dzień świąt Ubranku już jest w domku jeszcze lokal musimy zamówić. Czekam na listonosza bo ma mi dostarczyć 2 przesyłki a w nich sukienki dla mojej ksieżniczki.
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten K-Y żel duuuuużo pomógł ![]() Lidka podpis trochę irytujący, fakt ![]() U nas dziś o 5 jak zwykle bączki, ale ponosiłam brzuszkiem w dół i wszystkie wyszły. Ale od 7 znowu to samo... Teraz zasypia na cycku, ciekawe co będzie jak go odłożę ![]() Kochane, jeśli u nas dziś 3 stopnie, to jak ubrać małego? Może na pajaca skarpetki i do zimowego kombinezonu już...? Marta zazdroszcze kawki!!! Aaa ja wczoraj i przedwczoraj zjadłam gofry z bitą śmietaną i chyba Heniowi nie podpadowały... Oprócz tego ma na brodzie czerwone krostki, myślicie że to skaza czy może od ulewanego mleka ? |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha myśmy też stosowali stosunek przerywany przez 4 lata
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
chyba juz w zimowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

ale kiedyś opiekowałam się chłopcem i też tak miał że jak go odłożyłam do wózka to nagle ryk ...

Bo nam ortopeda 3 tygodnia temu powiedział, że jeszcze dużo za wcześnie
i tak sobie myślę, że w sumie noszę ją prawie na pionowo teraz, albo przerzucam przez ramię, bo w innej pozycji to już wyje, bo jej nie pasują widoki

i nie wiem czemu, bo na początku działało

ja dokupywalam bo jak byliśmy na dominikanie to chciąłyśmy z siorką profesjonaln,ą sesję a do tego trzeba wikeszy