|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Witam późno popołudniową porą
Dopiero się przecknełam bo od razu po pracy zasnęłam na fotelu przy herbatce. Zasypiam ostatnio na stojąco. Ja na razie w ogóle nie mam mdłości, nawet najmniejszych![]() A co do wieku to ja też urodzę po swoich 27 urodzinach No i z moim Tż też już jesteśmy parę ładnych lat.Edytkaac piękny wynik bety. Ja jeszcze nie robiłam, może powinnam
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy mialas ostatni okres? i ile dni ?? bo cos tak licze i mam podobny termin porodu jak ty chyba |
|
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
wy tu piszecie o mdłościach a ja jakbym mogła to bym wcale od talerza nie odchodziła..
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co mi się od 4 dni nie chce spać. wieczorem może i się położę i zasnę, ale od 3 dni o 5.20 się budzę i już gotowa do życia.
może w sumie nadal przeżywam, może to minie. |
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o 5.30 idę spać
Jak mąż wychodzi do pracy Bo wcześniej trzeba mu naszykować śniadanko i kanapki do pracy
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym mojego od razu pogoniła, żeby sam sobie robił wieczór wcześniej |
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak wychodzi to i tak idę spać i wstaje koło południa więc nie jest to zbytnio męczące zadanie
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze nie
))zartowalam. ja mojemu to jeszcze obiady gotuje, kolacje, bo on dwie lewe rece do gotowania i beze mnie to chyba by na pizzach caly rok byl )
|
|
|
|
#520 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pochłaniam wszystko. I nawet jak dziś 3 razy z rana wisiałam nad toaletą to już myślałam o tym ze jestem głodna. To pierwszy taki mój poranek z nudnościami na poważnie. Ale wiem, ze nie mogę narzekać bo słyszałam, ze czasem te mdłości naprawdę nie dają żyć!---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#521 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
#522 |
|
Przyczajenie
|
tak się zastanawiam, wizytę (państwowo) mam 19go. Pewnie wtedy dostanę skierowanie na USG - jak to państwowo - pewnie na ok 12 tydzień. I nie wiem, jak czytam o tym, że widziałyście te pęcherzyki, serduszka itp. to troszkę mnie korci, żeby chociaż na USG pójść prywatnie - wcześniej. Czy wszystkie już miałyście robione USG?
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam na pierwszej wizycie w 5t i później na kolejnej w 9t żeby zobaczyć serduszko....
|
|
#524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
testowa w przeciagu 2 dni pociemniala ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
tutaj w anglii na 100% mi powiedza ze za wczesnie. w nasteonym tygodniu pojde do poradni i sie dowiem co i jak i ile czekac musze. ale mysle ze to bedzie az do 12 tygodnia ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
takze u mnie termin bedzie chyba pozniejszy. mam nadzieje ze przed 10 sierpnia, bo bym chciala urodzic przed 30! )a styk |
|||
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, nie nadrabiam Was - wpadłam sie pochwalic, ze dzis zobaczylam dwie kreski na tescie
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, ja wpadłam do Was w przerwie meczu, bo jestem fanką naszej kadry
Szczególnie przepadam za Tytoniem!A propos objawów, to ja oprócz pozytywnych testów i ciągłej potrzeby siusiu (ale mam też infekcję pęcherza i niestety biorę Furagin), no i braku okresu rzecz jasna nie mam żadnych, ale to żadnych objawów. Piersi jak bolały przez kilka dni, tak teraz są zupełnie normalne. Moje plamienie już ustało, to były dosłownie dwie krople krwi ze śluzem i pocieszam się, że to w terminie @ więc to normalny objaw. Do lekarza planuję pójść ok. 9 tygodnia, czyli za miesiąc, a na USG już od razu na prenatalne między 11-13 tygodniem. Wiem z poprzedniej ciąży, że nie ma sensu od razu biec do lekarza. Owszem, jeśli ktoś jest mało nerwowy i przejmujący się, to polecam, widok serduszka niesamowity. Ale gdy był najpierw jego brak, prawie zeszłam na zawał, nie mówiąc o informacji, że przestało bić . Zatem w tej ciąży zachowuję stoicki spokój i przyjmuję wszystko na zimno. Poprzednio latałam po lekarzach od 4 tygodnia, a i tak skończyło się poronieniem. Dlatego teraz LUZ i SPOKÓJ! Polecam takie podejście Teraz MUSI się udać!Acha, a propos wieku to ja mam 29 lat, mój małżonek 31, jesteśmy razem 6 lat, a małżeństwem 4. Mamy cudowną sunię i mieszkamy w Warszawie. Buziaki dla WAS!
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i cieszymy się, że mamy kolejną doświadczoną mamę w naszym gronie ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
już wcześniej pisałam, że czasami same możemy wywołać sobie problemy, i stres może zaszkodzić dziecku. więc ja tak jak i Ty, myślę pozytywnie, nie martwię się, cieszę się i jestem pozytywnie nastawiona. u lekarza jeszcze nie byłam, ide za tydzień dopiero )witaj w gronie! |
||
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
Ja coś napiszę tak dla pocieszenia: w 8 tyg się wywrociłam akurat w dzień wizyty, objawów nie miałam już w tamtym tyg żadnych. Ani bólu piersi, ani mdłości, siusiu też już nie wiadomo jak nie Lekarz zrobił USG serduszko biło normalnie Spytałam dlaczego już nie mam objawów to lekarz powiedział, że każda ciąża jest inna Piersi dalej nie bolą mdłości miałam 2 dni bo widocznie,,coś nie siadło". Ale musze wierzyc, że będzie ok. Szkoda stresu waszego bo maluch przezywa to sto razy bardziej![]() A jutro skończę 9 tydz ciąży
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Dziewczyny
Ja od wczoraj chyba zamienilan ciągłe spanie na bezsenność prawie całą noc nie spadam, bo mi się nie chciało, wstalam o 7 mimo, że nie idę do pracy Piersi mnie za to bolą tak, że moja ulubiona pozycja spania na brzuchu odpada Co ta ciąża z nami robi :p A w środę wizyta ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana
Witam się z kawą zbożową i kanapeczkami ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam ani chleba ani mleka... więc na śniadanie był tylko jogurt a na drugie będzie kiwi To też pewnie zależy od tego czy gin ma usg u siebie w gabinecie czy nie... Ja dziś wstałam w dużo lepszym nastroju zobaczymy co przyniesie nam reszta dzisiejszego dnia
|
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
Oj ale sie zezloscilam dzis. Od jakiegos czasu myslalam ze bedzie nas obejmowac roczny urlop macierzynski a dzis sie okazalo ze to wchodzi dopiero we wrzesniu przyszlego roku
czyli bedziemy mialy tylko pol roku dla naszysz malenkich Kruszynek i juz na dzien dobry mam zly humor Mdlosci dzis znowu byly okropne i sniadanie zjadlam dopiero w pracy wrr |
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie nas obejmował
to obejmie kobiety, które urodza chyba od marca czy kwietnia. To jest tak, że jak kobieta w dniu wejścia ustawy w życie będzie w ostatnim tygodniu urlopu, to będzie mogła go przedłużyć UPS zapomniałam zacytować Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba czytalam na watku "starania, problemy", dziewczyny wlasnie pisaly i liczyly, ze chyba sie zaliczymy do tego nowego macierzynskiego. nie pamietam teraz dokladnie dat i tych wyliczen. ale wiem, ze pisaly ze sie zaliczymy |
|
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli ustawa wejdzie we wrześniu, a akurat będziesz na macierzyńskim to możesz go przedłużyć Cytat:
Moja ma usg w gabinecie, co prawda małe i stare ale serduszko zobaczyłam więc wystarczy mi takowe
|
|
#540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://praca.wp.pl/title,Urlop-macie...l?ticaid=1f87b "Osoba, która 1 września będzie w ostatnim tygodniu urlopu, będzie mogła przedłużyć go o kolejne pół roku" – zapowiedział Minister pracy Władysław Kosiniak-Kamysz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

Dopiero się przecknełam bo od razu po pracy zasnęłam na fotelu przy herbatce. Zasypiam ostatnio na stojąco. Ja na razie w ogóle nie mam mdłości, nawet najmniejszych
Ja jeszcze nie robiłam, może powinnam

12.06.2010
. Zatem w tej ciąży zachowuję stoicki spokój i przyjmuję wszystko na zimno. Poprzednio latałam po lekarzach od 4 tygodnia, a i tak skończyło się poronieniem. Dlatego teraz LUZ i SPOKÓJ!
Ja coś napiszę tak dla pocieszenia: w 8 tyg się wywrociłam akurat w dzień wizyty, objawów nie miałam już w tamtym tyg żadnych. Ani bólu piersi, ani mdłości, siusiu też już nie wiadomo jak nie
KCIUKI DLA ADASIA