|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lumpeksy - Kraków
W okolicach Wieczystej (na Ułanów) jest Biga.
|
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie lumpeks nad Biedronką na ul. Wrocławskiej to jakiś niewypał.
Na wieszakach masakra, za min.15-20zł. Więc jakoś nie polecam... Chyba, że trzeba tam chodzić w jakiś ustalony dzień tygodnia... Znacie dziewczyny jeszcze jakieś inne na Krowodrzy, cobym nie musiała strasznie daleko latać?
|
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Żadna nic nie wie...?
![]() A może jakieś, gdzie w dany dzień jest wszystko za 1zł, czy coś podobnego? Bo polatałam troszkę i ceny są masakryczne! Za jakiś sweterek 29 zł... |
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Na Kazimierzu jest dużo przecen właśnie ciuch za 1zł, czy za 5zł, ale w każdym jest w inny dzień, więc trzeba podjechać i sobie zapisać (mają rozpiskę co kiedy).
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit. Dobra przewertowałam wątek że na Starowiślnej, ![]() A powiedzcie mi od którego miejsca najlepiej zacząć, będę jechać z Kurdwanowa to na którym przystanku będzie mi najlepiej wysiąść żeby oblecieć tam kilka fajniejszych lumpków?
Edytowane przez Ankha_88 Czas edycji: 2012-10-18 o 08:33 |
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Św. Wawrzyńca. A potem idź w stronę Dietla.
|
|
|
|
|
#427 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Dwa dni temu zrobiłam sobie mały wypad do krakowskich sh i muszę powiedzieć, że jestem nieco zawiedziona. Zaczęłam od Baazaru na Czarnowiejskiej - ubrania fajne, w większości z metką ale co to za lumpeks, gdzie za bluzkę muszę zapłacić 40zł, a najlepsze towary właścicielka ma schowane pod ladą dla stałych klientów? :|
Następnie przeszłam całą Karmelicką i tutaj natrafiłam chyba na jeden, nie miał nazwy, tylko dopisek "super jakość". Nie dość, że strasznie śmierdział, to w środku same szmaty. Artus przy Karmelickiej niby nie był taki zły, ale też nic nie znalazłam i odnoszę wrażenie, że ubrania były już bardzo przebrane. W Robanie za Bagatelą niektóre ubrania całkiem ciekawe, ale wszystko co ładne było w rozmiarze powyżej M! Niemalże zero małych rozmiarów... Potem przeszłam całą św. Gertrudy, tam też były jakieś sh z samymi szmatkami i w końcu trafiłam do Komisu rzeczy ładnych i ekskluzywnych na Sarego - ubrania niby ładne, choć oczy mi wyszły kiedy zobaczyłam zmechacony sweter na wieszaku za 60zł :O Bardzo drogo i szału też nie robiło... Przeszłam też całą Stradomską i Krakowską aż do Placu Wolnica, kilka lumpeksów było, ale żaden ciekawy, głównie szmatki Cofnęłam się na Dietla i poszłam w kierunku Starowiślnej - po drodze następne nieciekawe sh, na Starowiślnej zajrzałam tylko do jednego, tego przy przystanku tramwajowym i na tym zakończyłam swoją wyprawę, bo byłam naprawdę zdesperowana.Mam nadzieję, że ja po prostu zaglądałam do niewłaściwych lumpów. Następnym razem mam zamiar iść na Wrocławską a potem z Nowego Kleparza Długą, zajrzeć na św. Filipa. Potem może Westerplatte (bo pomyłkowo pominęłam), Starowiślna (tym razem cała) i św. Wawrzyńca. Jak tym razem nic ciekawego nie znajdę, to się chyba poddam
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Lumpki na Starowiślnej są bardzo fajne - jednak tam trzeba trafić w dniu dostawy. Łatwiej wtedy o ładne rzeczy. Poleciłabym Ci jeszcze sh naprzeciw Jubilata, upolowałam tam świetne sukienki czy bluzeczki imprezowo-wieczorowe.
|
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3728274 7]Czyli w jakie dni
[/QUOTE]Lumpek bliżej skrzyżowania z Dietla ( po prawej stronie idąc od centrum) - w poniedziałki, drugi przy Miodowej ( po lewej stronie ) - we wtorki. Na Wawrzyńca bodajże w środy i w piątki.
|
|
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, gdzie najlepiej wybrać się jutro, żeby nie wracać z pustymi rękami?
Dotychczas mam średnie doświadczenie... gdzie nie wchodziłam tam same szmatki albo ceny z kosmosu . Kiedyś byłam koło bagateli a tam bluzka czy sweter (nie pamiętam już) 60 zł... za tyle to mogę mieć nowy... Najlepiej jeśli podałybyście mi kilka, gdzieś w okolicach rynku głównego, nawet po Łagiewniki i te tereny
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
W okolicach łagiewnik: Biga, ul. Do Wilgi.
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Za czasów łagiewnickich bywałam w Bidze na do Wilgi i miałam tam wiele udanych polowań. W dalszym ciągu mam taki awaryjny wyjściowy komplecik, bodajże Maks & Spencer, który był nowy i kosztował jakieś 2 dychy.
Na Królewskiej jest Roban, chyba mało popularny, więc kiedyś w sobotę (dzień wyprzedaży) ustrzeliłam kilka dorodnych sztuk za grosze. Roban koło Bagateli=hipsterska klasyka=zawyżone ceny. Ale na pewno warto zajrzeć na dział retro. Tam są nieraz perełki, cudeńka i w ogóle rzeczy zachwycające. Mam długą do ziemi hipisowską sukienkę w piękny secesyjny wzór, rzecz jest urocza, kosztowała mnie chyba aż 15 złotych. W tymże Robanie ustrzeliłam chociażby zimowy kożuch za stówkę, a bardzo porządny. Do Robana na placu Szczepańskim chodzę nieraz i zdarza mi się tam kupić bardzo ładne rzeczy. Sklep "po śmierdzących schodkach na Długiej koło Nowego Kleparza" polecam z czystym sercem, znalazłam tam absolutnie urocze rzeczy-chociażby nienoszącą śladów użycia damską kamizelkę, bogato haftowaną bordowo-złotymi nićmi. Rada-czasem warto przeszukać ten dział z "przebraniami" (o ile dalej istnieje). Obsłudze zdarza się tam umieścić cudowne i jak najbardziej codzienne ubrania. Chciałabym też zwrócić uwagę na weekendowy (niedzielny) targ na Placu Nowym. Zwykle po prawej stronie (idąc od Miodowej), blisko Centrum Żydowskiego (czy jakoś tak, a może to Muzeum) lokują się panie, które mają w sprzedaży używane ubrania. Sądzę, że w tygodniu przeszukują lumpeksy pod kątem najładniejszych rzeczy i potem je sprzedają za nieco wyższą cenę. Cena pozostaje w najwyższym stopniu rozsądna, a kupiłam od nich kilka absolutnie rewelacyjnych sukienek w cenach nieprzekraczających 30 złotych. W ogóle cały ten targ jest godny polecenia, zwykle nie ma tej klasycznej bazarkowej szmiry, a rzeczy do kupienia bywają zachwycające (sporo tam początkujących miejscowych producentów odzieży. Piękne sukienki-pensjonarki z superporządnego materiału chodziły po stówce) Również w pobliżu jest (przy Brzozowej, o ile mnie pamięć nie myli) sklep-outlet, chyba też komis. Prowadzi go przesympatyczna pani, która wspaniale doradzi, pomoże i sprzeda nam nowiutką sukienkę wieczorową Monnari za 140 złotych albo nowy płaszcz Armani Jeans za 500. Czasem o wiele lepiej wybrać się do niej, niż do second-handu, a już na pewno lepiej do niej, niż do "galerii" handlowej jakiejkolwiek. Uwielbiam! |
|
|
|
|
#435 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a jakie są ceny w Bidze jeśli nie ma żadnych promocji ?Chodzi mi o wage. Poluję cały czas na jakąś konkretniejszą, tzn. sprawdzam na stronie, kiedyś pamiętam była taka ze każda rzecz za 1 zł. Przerabiam sobie rzeczy,szyję itp. więc zależy mi na tanim kupywaniu i chciałabym wiedzieć jak tam się na wagę klarują ceny. Głównie chodzi mi o swetry, marynarki i spodnie. Nie mam czasu na latanie po second handach a Biga najbliżej mnie
![]() albo może któraś dziewczyna pamięta w jakie dni i gdzie w okolicach rynku można kupić bardzo tanio coś ? |
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Bidze zawsze widzę 17zł/kg.
A w którym lumpku można upolować jakieś fajne sukienki? Chciałabym coś sobie kupić, ale na nic fajnego nie mogę trafic
|
|
|
|
|
#437 |
|
Przyczajenie
|
cześć, przejrzałam watek, spisałam adresy i zabrałam się za szperanie
![]() Zacznijmy od sh Biga na Wrocławskiej - przejrzałam swetry, bluzki, zimowe ubrania, sukienki i szczerze mówiąc troche powaliła mnie cena (próćz kurtek)... zwykła gładka bluzka kosztowała 20 zł... Fakt większość rzeczy nosi metki sklepów z galerii ale ... jak dla mnie to o wiele za dużo jeśli nową mogę kupić za 35-40 zł. Poza tym rozmiary najczęsciej od 40 sie zaczynają . + jest taki że sklep jest baaardzo duży i jak ktoś nosi większy rozmiar na pewno znajdzie dużo ciekawych rzeczy (polecam zajrzeć na wagę ok 17zł za kg szkoda że wszystko takie duże ).Długa, Szlak, Św Filipa - weszłam do kilku sh ale były bardzo ciasne, ciemne, ciężko było coś wypatrzeć ... ubrania leżące na wieszakach ciężko było od siebie oddzielić żeby zobaczyć co leży. Ceny też nie zachwycały, np spodnie 25-50 zł, swetry ok 25-30, bluzki 19-39, płaszcze 49-79. Z rozmiarówką troche lepiej jak w Bidze ale ceny ... Starowiślna i okolice - pierwszy sklep do którego weszłam (po lewej str idąc od centrum). Malutki, mało ubrań, większość na wieszakach, ale bardzo ładnie wybrane, nie rozprute itd naprawde perełki! Niestety rozmiary od 40 wzwyż, ale jak ktoś nosi serdzecznie polecam! Cennik zaczynał się od ok 13 zł za bluzki do 100 zł za żakiet więc niezła rozbieżność ![]() Idąc dalej wstąpiłam do jeszcze kilku, ale nie jestem jakoś specjalnie zachwycona. + na pewno taki że lepiej z rozmiarówką, więcej S, 36 itp, można trafić na perełki, tylko ta cena czasami powala ... A do sh chodzi się po to aby wynaleźć jakieś perełki które kosztują grosze. Nie wiem może w zły dzień byłam albo do złych sklepów powchodziłam ... Niby kupiłam kilka rzeczy (kurtke 40zł, sweter 35zł, kamizelke 15 zł, bolerko 17zł) i w sumie wydałam 100zł, ale szczerze mówiąc większość z nich mogłabym kupić nowe dokładając ok 15-20 zł. Nie mówie że nie jestem zadowolona, ale jak pisałam wcześniej chodzenie do sh wydawało mi się łapaniem okazji
|
|
|
|
|
#438 |
|
Raczkowanie
|
Podbijam.
Podajcie kilka dobrych lumpków które są otwarte jutro (W SOBOTĘ!) i w jakich godzinach?;> W miare przystępne cenowo;x Bo jak widze niektóre ceny, to wole isc do reserved , czy new yorkera i kupić nową rzecz, niż używaną bo są cenowo takie same...
Edytowane przez SzalonaIstota Czas edycji: 2012-11-09 o 19:32 |
|
|
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bądź najwidoczniej nie poznałam tych tanich... :P |
|
|
|
|
|
#440 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Kto chętny na wspolne lumpkowanie (piątek-niedziela)??
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Halo, halo dziewczyny.
Byłam wczoraj w lumpeksie na ul. Studenckiej, pierwszy lumpeks po lewej; jest to lumpeks do likwidacji. Uwaga...obkupiłam się. Mega dużo oldskulowych sweterków, m.in. Mimo, że jest do likwidacji to sporo rzeczy można tam jeszcze kupić. ![]() Także biegnijcie dopóki jeszcze funkcjonuje. Może coś znajdziecie jeszcze dla siebie... ;P
|
|
|
|
|
#443 |
|
BAN stały
|
W hurtowni Artus na alejach można wyszukać naprawdę cudowne rzeczy. Ostatnio widziałam tam torebkę Miu Miu za 29 zł.
Niestety ceny mają chore (chodzi mi o tą halę z wyceną). część w boksach często jest jeszcze bez metek więc trzeba lecieć z każdą rzeczą do kasy gdzie mega spalona pani kierowniczka wycenia ciuszki wg własnego widzi mi się....Szkoda, bo mają tam czasem urocze perełki. |
|
|
|
|
#444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#445 |
|
BAN stały
|
wtorki, czwartki i soboty są dostawy - wtedy jest najwięcej ludzi - same handlary z Zyda (bo już kojarzę twarze) jedna drugą już też zna bo sobie podrzucają co niektóre ciuchy jak się jednej nie spodoba to druga ma. Jedna nawet przychodzi z mężem
który się rzuca na nowe worki. Co kilka minut obsługa przynosi nowy worek i wtedy one się wszystkie rzucają na tego kolesia z workiem - na zasadzie kto pierwszy ten lepszy, komicznie to wygląda |
|
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Pomiędzy skrzyżowaniem Długa/Szlak w bazarkiem, idąc Długą w stronę Alei po lewej ręce.
Wchodzisz na podwórko na którym jest parking, na dole widać też sklep w butami i po lewej stronie tego sklepu jest wejście. |
|
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze jeżdżę do Robana (Starowiślna, Rynek Podgórski) na ''wyprzedaże'' (co drugi tydzień, akurat w tą sobotę będzie) i nigdy nie wracam z niczym
A to jakiś pasiak, a to sweterek. Także polecam.
|
|
|
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanko co do jednego lumpeksu,chodzi mi o second hand na Juliusza Słowackiego(jest on po prawej stronie jadąc z AGH na dworzec).Czasem pisze, że4 zł za kg.i chciałam zapytać czy warto tam iść??
i czy w bidze na wrocławskiej jest możliwość płacenia kartą??
Odchudzam się 74 -73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60Zapuszczam włosy ![]() 35-40-45-50-55-60-65 Edytowane przez paula689 Czas edycji: 2012-12-17 o 20:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Cofnęłam się na Dietla i poszłam w kierunku Starowiślnej - po drodze następne nieciekawe sh, na Starowiślnej zajrzałam tylko do jednego, tego przy przystanku tramwajowym i na tym zakończyłam swoją wyprawę, bo byłam naprawdę zdesperowana.

Mega dużo oldskulowych sweterków, m.in.
który się rzuca na nowe worki. Co kilka minut obsługa przynosi nowy worek i wtedy one się wszystkie rzucają na tego kolesia z workiem - na zasadzie kto pierwszy ten lepszy, komicznie to wygląda 
-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60