|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
A do tego gwałciciel - wieczorem napastował nogi moje i męża ![]() Ja bym kupiła 74
|
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też rozmiar rozmiarowi nie równy. może dokładnie zmierzyć jakieś ubranko małej i porównać z tymi na akcji.
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taką sukienke mikolajke z czapeczka ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Acha mialam Wam napiac ze mała niema wysypki. Wiec albo to nie bylo po jabłuszku albo ma na jabłuszko z gerbera?? jak myslicie? teraz jej dałam z bobovita
|
|
#1475 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gerber a ja nie wiem co jest grane ale mały krzywo ma główkę jak leży, przekręca ją tak że ma na ukos
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Martynka kończy dziś 4 miesiące życia!!! Jak ten czas mija... A nasza noc super, bo spałyśmy do 10. Przy czym dziecko od godz. 20 Pobudki tylko trzy w tym czasie.Kciuki za szczepienia (Vwictoria i Nadalka) i za wizyty u pediatry (Karolka) i za wizytę u okulisty (chmielinka) ![]() Cytat:
![]() o tym chyba pisały dziewczyny... jeśli to sporadyczne to chyba nic takiego, a pierwszy raz to zauważyłaś? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-15 o 10:30 |
|
|
|
|
#1479 | ||
|
Zadomowienie
|
prezenty? no, od męża wspominany już przeze mnie koncert Maxa Raabe i Gutschein do TK Maxxa
Od teściów kasa (stówka, więc już jakiś konkrecik za to będzie, np. kolejne kozaki w w/w sklepie ) i rudy kardigan. Od 18-letniego szwagra brązową sukienkę (taka fajna, że od razu się wczoraj w nią wystroiłam ), od szwagierki Gutschein do Strauss Innovation, kupon totka ( ) i "zaproszenie" (piszę w cudzysłowie, bo ona to napisała na kartce) na prezentację książki założycieli słynnego berlińskiego "Klubu polskich nieudaczników" + kolację w pierogarni. Moi rodzice przelali mi też kasę (proszę, proszę ) a nikim z przyjaciół jeszcze się nie widziałam, więc to jeszcze przede mną ![]() ![]() ![]() Priva czytałam, za momencik odpiszę ![]() ale cudo! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A w jakim tempie rośnie Iga? wiem, że teraz może zwolnić, ale lepiej się tym nie sugerować ![]() bo moja np. od urodzenia urosła 14 cm, co daje 3,2 cm na miesiąc. Na podstawie takiej kalkulacji oceniłabym, ile Iga może mieć za 1,5 miesiąca
|
||
|
|
|
#1481 |
|
Rozeznanie
|
Hej. My po wizytach w poradniach. Pierwsza była poradnia patologii noworodka. Nie licząc tego, że lekarka spóźniła się 45min, to była bardzo miła. Adaś waży równe 7kg, mierzy 65cm, obwód główki 40,5. Ciemiączko malutkie, więc nadal nie dawać wit. D. Skóra bardzo sucha, lekarka stwierdziła, że być może to uczulenie na mleczko do prania (więc wracam do Jelpa). Kazała kąpać w Oilatum, smarować po kąpieli dużą ilością oliwki (najlepiej Bambino), kilka razy natłuszczać maścią z alantoiną. Co do morfologii, stwierdziła lekką anemię, ale powiedziała, że na tym etapie to normalne. A i mówiła, że waga ponad normę, ale jeśli chce tyle jeść, to niech je
Powiedziała też, że dziecko karmione wyłącznie piersią, nie powinno nic innego dostawać do 6go miesiąca. Druga wizyta była w poradni audiologicznej. Zbadali słuch, jest prawidłowy Pisałam kiedyś, że idę do pracy na jakieś 2-3tygodnie na paczki świąteczne, zaczynają się teraz od poniedziałku, więc wybaczcie, ale zniknę na pewien czas. W weekend będę miała szkołę do samego wieczora, a potem praca od 8 do 16.. Może z raz uda mi się do was zajrzeć, zobaczymy... Mały do tego ma katar, jest strasznie marudny, więc wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów i trzymam kciuki za wszelkie szczepienia i wizyty lekarskie i do zobaczenia |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() my już po neurologu i właściwie to wszystko jest ok. Nie mówiłam babce, że nie chodzimy na rehabilitację, ale w sumie nie pytała, zapytała tylko, czy coś ćwiczymy jeszcze teraz to odpowiedziałam, że nie. Najpierw się mnie spytała, jak jest wg mnie (zanim ją obejrzała) to powiedziałam, że moim zdaniem jest super Babka ją obejrzała i czepiła się tylko dwóch rzeczy: jeszcze na brzuszku opiera się na zaciśniętych piąstkach, ale to jest do wypracowania. I nie podoba jej się, że u małej w oczkach robi się "efekt zachodzącego słońca", czyli Luśka czasem tak gałki układa, że u góry widać białko. generalnie tak być nie powinno i albo to jest taka jej uroda albo w mózgu mogły powstać wodniaczki (nic groźnego, załatwia się to podawaniem jakichś witamin) w związku z czym mamy powtórzyć USG przezciemiączkowe na wszelki wypadek i to sprawdzićCzyli właściwie jest super No i na koniec usłyszałam, że mam piękne dziecko i że Luśka jest niezwykle ciekawa świata. No jakbym nie wiedziała hihi
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() długo się nie odzywałam, bo miałam mase spraw na głowie...min przeprowadzka ![]() przede mna ogarniecie mieszkania ale cos syn mi nie pozwala, na razie musze biegać po urzędach i zmieniać adres wszedzie.... u nas ok, mały rośnie jak na drożdzach, ma 6120 g ![]() z czytaniem jestem w miarę na bieżąco bo w wolnej chwili czytam sobie w telefonie, tylko z odpisywaniem gorzej ![]() trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Dep spóźnione ale szczere życzenia, aby uśmiech zawsze gościł na Twojej twarzy
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
Umówiliśmy się telefonicznie na szczepienie - poniedziałek o 9:30. Już mam stresa
![]() Dziewczyny, co robicie na obiad? Szukam inspiracji, bo od kiedy Zośka trochę spokojniejsza, to daję radę coś i w domu zrobić. Mam ochotę na coś prostego, smak raczej tradycyjny, żadnych egzotycznych dodatków i przypraw
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć czołem !
Linka, ile ma ta mata ? w sensie jaki rozmiar? Ciekawe, czy wykonanie tej skip hop jest lepsze i warte tych 300 zł... No ale nic, i tak ją kupię. Najlepsze życzenia dla Martynki i Ciebie, jako wytrwałej mamy ![]() Depoison, wszystkiego najlepszego ! Nie było mnie tu wczoraj, a wy się wirtualnie obżerałyście tortem ! Prince, dobrze, że masz takiego gina, to skarb na przyszłość ![]() Phdwao, fajny ten świąteczny komplecik, też miałam go kupić, ale nie wiedziałam, jaki rozmiar, by do świąt doczekał, więc zrezygnowałam póki co. Ale co się odwlecze... Może znajdę jeszcze coś innego, jeśli tego nie będzie. My wczoraj cały dzień włóczęgi, jak cygany, nawet po nocy... Biedne dziecko zasypiało na rękach, a matka dalej łaziła po chołpach. Na szczęście z nadmiaru wrażeń bidula spała całą noc, wstała dopiero o 6:30 na jedzenie. Pierwszy raz tak długo spała. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-11-15 o 10:58 |
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
super, wszystkiego najlepszego
Nela, moj synek też czasami tak główke układa, pokazywałam to health visitor i ona stwierdziła, ze to dobrze, bo mały się przygotowuje do obrotu na brzuch... ale coś mi się jej wierzyć nie chce...
|
#1487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mama zwróciła na to uwagę 2 dni temu. jak go kładę to jest ok ma prosto ale jak zaczyna obracać to po chwili ma krzywo.
|
|
#1489 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
no i z tego wszystkiego zapomniałam, że Luśka kończy dzisiaj 5 miesięcy
![]() Cytat:
no to teraz pewnie nieźle zacznie nadrabiać i zaraz Luśkę wagowo przegoni Bo moja tak na początku przybierała po 900g w 3 tyg, teraz wyraźnie wyhamowałaCytat:
za szczepienieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
Poza tym może się wstrzymaj jeszcze chwilę, bo w sumie to już ten wiek, gdzie dzieciaczki stopują nieco z rośnięciem. Zobaczysz za 2 tyg ile Iga urosła i wtedy zdecydujesz ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ładny tort
|
|
#1490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kciuki za szczepienie ![]() ![]() nie zacytowało reszty ![]() phdwao śliczny komplecik,zgapiam dla Oskarka ![]() Dep robię penne z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
mmoja mała pojadla marchewki
ale sie uswinila przy tym![]() ![]()
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to dobrze wiedzieć, ja się martwiłam, ze moze coś nie tak jest... dzieki za wyjaśnienie
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() aaa miałam napisać że jestem w szoku ile Zosia je!!!! niedługo będzie kuleczką![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- zapierz to od razu bo marchewka b.ciężko schodzi
|
|
|
|
#1494 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla MartynkiDziękuję za kciuki Marian nie może odpisać bo śpi ![]() Cytat:
![]() Jak wyżej - Marian nie odpisze bo zajęty spaniem ![]() Cytat:
za wizyty.Może Ci się uda zrelaksować w pracy ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam speghetti, które zrobiłam wczoraj ![]() Na nic tradycyjnego nie mam pomysłu. Może pierś z kurczaka z pieczarkami i serem żółtym? I do tego ziemniaczki pieczone i sos czosnkowy? |
||
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Trzymam mocno kciuki za wszystkie szczepienia Brawa i wielkie gratulacje za przyrosty wagi i dobre wiadomości na wizytach. My mamy szczepienie w poniedziałek Agunia najlepszego dla naszej przodowniczki ![]() Soleilka dawno się nie odzywałaś Witaj Marian ![]() Ale zimnoooooooooo niedługo idę z Nadią na krótki spacer i do sklepu bo mam ochotę na ciasto z maślanką i jabłkami ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Nadia nie bardzo chce jeść marchewkę ze słoiczka chyba sama jej ugotuję ...a niedawno podałam jej ziemniak z dynią z HIPPa i jest ohydne ,a mała zamyka buźkę ...przy kaszce lub jabłuszko to wręcz mnie popędza i gada przy tym .. |
|
|
|
#1497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agunia, 100 lat dla Lusi
|
|
|
|
|
#1498 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Co za noc Cytat:
Cytat:
Świetne! Cytat:
![]() Wanillka, dzięki za płytkę ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- najlepsze życzonka!Cytat:
Cytat:
Cytat:
szok! Najlepszego dla naszej Ślicznotki!
|
||||||
|
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Noś przy sobie zdjęcie - przy następnej takiej akcji pokażesz zdjęcie Nie sądzę żeby jej to wystarczyło ale mina babci będzie bezcenna
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
a tort wygląda smakowicie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

za dzisiejsze wizyty i szczepienia!
A do tego gwałciciel - wieczorem napastował nogi moje i męża 

) i rudy kardigan. Od 18-letniego szwagra brązową sukienkę (taka fajna, że od razu się wczoraj w nią wystroiłam
) a nikim z przyjaciół jeszcze się nie widziałam, więc to jeszcze przede mną ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i trzymam kciuki za wszelkie szczepienia i wizyty lekarskie 

Szukam inspiracji, bo od kiedy Zośka trochę spokojniejsza, to daję radę coś i w domu zrobić. Mam ochotę na coś prostego, smak raczej tradycyjny, żadnych egzotycznych dodatków i przypraw

niedługo będzie kuleczką