![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
dziewczyny,
powiedzcie mi, odnosnie odzywiania w ciazy. co nalezy jesc? a czego nie wolno?? stosujecie juz jakies zasady? czy po prostu zdrowo |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja mam ostatnio taki spadek formy, że nic nie mam siły robić... jak tylko mogę wracam z pracy do domu i śpię... potem ledwo się zwlekając jadę po starszaka... a wieczorem znów padam... żadnych mdłości nie mam, ale ogólnie jakoś takoś nieswojo.. piersi mnie bolą i mam pobolewania w podbrzuszu. zmuszam się do zrobienia chleba co parę dni.. no i jakiegoś obiadu, ale po najmniejszej linii oporu... najlepiej jakby ktoś nam gotować i przywoził do domu ![]() dzisiaj zrobiliśmy sobie dzień dziecka i jesteśmy w domku ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2012-11-15 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem, ze ja czuje sie dobrze. co prawda mialam bole brzucha tak jak na okres od 28 do 36 dnia cyklu, ale teraz czuje sie dobrze.
nic mnie nie boli, piersi nie dokuczają, jestem pelna enegrii, stan na dzis super. ja mam tendencje do tycia, wiec musze uwazac co jesc. przed ciaza zbugilam kilka kilo, wiec boje sie ze szybko nadrobie. takze staram sie i bede starac jesc rozsadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Konto usunięte
|
a ja właśnie w ciągu ostatnich paru miesięcy przytyłam parę kilo ze względu na niedoczynność tarczycy i hashimoto
![]() mam nadzieje, że po ciąży dojdę z wagą jakoś do ładu i składu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
U mnie w rodzinie też kobiety po ciąży bardzo tyły więc dobrze by było uważać
![]() Ja do najszczuplejszych ludzi nie należę ![]() ![]() Mi gin zaleciła zamianę normalnego mleka na maślanki, kefiry i jogurty naturalne powiedziała, że koniecznie minimum szklankę dziennie- jakby kogoś interesowało... Ja nie daję rady ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Co robicie na obiad? Szukam inspiracji ![]()
#547 |
Zakorzenienie
|
Spaghetti
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
o nie! u mnie to jest tak często, ze już patrzeć na to nie mogę
![]() Zbieram się do sklepu... może mnie w nim natchnie na co do jedzenia ![]()
#549 |
Zakorzenienie
|
a co do mleka...
u mnie temat rzeka... bo ja NIE PIJAM mleka, nie jadam produktów takich jak: mleko, śmietana, maślanka, jogurty, kefiry, nic A NIC. czasem zjem bialy ser, albo zółty i tyle ![]() musze pogadac z lekarzem o tym |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Rozeznanie
|
a mnie niestety i tak roczny urlop macierzyński nie będzie obejmował bo równo po pół roku macierzyńskiego kończy mi się umowa o prace więc mi nawet umowy nie przedłużą
![]()
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedzie dobrze. poczutaj moze rowniez jak wyglada macierzynski na bezrobotnym, bo wiem, ze jesli nie masz pracy mozesz sie zarejestrowac w urzedzie i nadal miec zwolnienie, ubezpieczenie i swiadczenia. poczytaj o tym |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, stram się do Was zaglądać, ale nie mam czasu nic pisać
![]() ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-11-15 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Neni, ja nie idę. będę się starać pracować jak najdłużej, chyba że będę miała jakieś komplikacje.
muszę szybko w pracy powiedzieć o moim stanie i wiem, że będę mnie traktować ulgowo. chce chodzić do pracy bo po pierwsze pieniędzy będziemy potrzebowac, a po drugie nie chce zasiedzieć się w domu, chce mieć ruch, kontakt z ludźmi i normalnie żyć. jak będę siedzieć w domu to będę miała za dużo czasu na myślenie i na martwienie się. |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
Ja jestem od początku na zwolnieniu tzn. już nawet przed ciążą byłam ponieważ zaszłam w ciąże na wypowiedzeniu
![]() Dziewczyny czy wy też na piewszej wizycie dostałyście już skieowanie na wszytskie badania? Ja dostałam i sie zastanawiam kiedy najlepiej je zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na pierwszej wizycie byłam na początku 4 tygodnia i wtedy dostałam skierowanie na badania. Za tydzień miałam z nimi przyjść i wtedy tez miałam robioną sesje Smerfa ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A pamiętasz może jakie to były badania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że ja miałam je przynieś dopiero na następnej wizycie za 4-5 tygodni;p ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Ja nie Karolina ale miałam morfologię, mocz, cukier na czzo, hiv, kiłę, sama dodatkowo robiłam toksoplazmozę ale jak bym jej nie zrobiła to kazała by mi na następnej wizycie;p w II trymestrze mam powtórzyć toksoplazmozę bo nie mam przeciwciał i różyczkę... a na następną wizytę mam do powtórzenia mocz bo wyszedł przy górnej granicy (chyba ciężar)... i chyba tyle na razie ![]()
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze zapomniałam zapytać - bierze któraś z Was Duphaston? Ja mam brać. Jeśli chodzi o badania - to robi się jeszcze grupę krwi, jeśli ktoś nie zna. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-11-15 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam prywatnie, z tym,że gin mi napisała co.
- pełna morfologia - Rozmaz krwi met. Schilinga - Badanie ogólne moczu - Osad moczu - kreatynina - glukoza - białko całkowite - toxo - różyczka no i moje tarczycowe pełny panel musiałam. Grupę krwi już kiedyś robiłam więc miałam Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2012-11-15 o 13:57 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację... razem z mężem robiliśmy jeszcze grupę krwi ![]() No ja znam osoby, które np. tydzień były na zwolnieniu bo coś się działo nie tak, ale potem wracały do pracy... Nie wiem czy takie rozwiązanie, o którym myślisz będzie odpowiadać pracodawcy? To pewnie zależy od specyfiki pracy...
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracuję w instytucji państwowej, więc sprawa wygląda trochę inaczej niż u prywaciarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam wyboru ![]() ![]() Ze względu na prace mieszkałam z Tż rok osobno no a jak w końcu się do niego przeprowadziłam (kilka województw dalej ![]() ![]()
![]() |
#563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja biorę Luteine ale to ponoć to samo co duphaston ![]() Można wiedzieć dlaczego Tobie lekaz ją zapisał? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że ze względu na to, że rok temu poroniłam w 12tc - maleństwo przestało się rozwijać w 9tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś się zmieniło w Twoich odczuciach między tym 9 a 12t? Czy czułaś się cały czas tak samo?
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Bardzo bolał mnie brzuch - takie rwące kłucia. Czułam, że jest coś nie tak, choć miałam nadzieję, że takie bóle są normalne. w 12 tc miałam już gorączke i gorzej się czułam. Moja ginekolog prowadząca akurat była na urlopie i musiałam czekać, aż wróci. Podczas badania USG pokazywała nam: tu rączki, tu nóżki ... i nagle cisza - proszę się ubrać. I wyrok - przykro mi, ale serduszko nie bije ... Całe szczęście, że TŻ był wtedy ze mną - to było nasze pierwsze wspólne USG.
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-11-15 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby teraz każdej z nas się udało ![]()
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
Pozwólcie, że się dołączę, bo wiem że każda z nas obawia się podskórnie poronienia, wiec może gdy te które to przeżyły opiszą swoje objawy, jakoś łatwiej będzie rozpoznać, czy to co odczuwamy jest normalne, czy nie.
U mnie to było jednorazowy, taki bardzo mocny skurcz macicy, aż się zgięłam w pół. Od tego czasu miałam co jakiś czas plamienia na brązowo, malutkie ale ponieważ brałam Duphaston szybko ustały. Dopiero w 12 tygodniu zaczęłam plamić bardziej, również na brązowo i szybko zrobiłam USG. Okazało się, że rozwój ciąży zatrzymał się na 8 tygodniu.
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od wczoraj przystopowałam w mojej panice i dziś jestem pełna optymizmu na nowo... A to w głównej mierze dzięki Wam, bo nie pozwalacie mi niepotrzebnie schizować... Naprawdę dziękuję! ![]()
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
Hej kochane brzuchatki!
![]() Przepraszam że się nie odzywam i nie odpisuje na wiadomosci (zaraz je przeczytam obiecuje) ale mam masakre w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() a co do odżywiania to naprawdę wiem teraz że najlepiej zastanowic się 3 razy co się zjada i tak powinno byc z każdym posiłkiem bo ja w 1 ciąży tylko i wyłącznie przez to że myślałam że jakoś to zrzucę to roztyłam się tak że po porodzie wstydziłam się wyjśc .... jeśli chodzi o poronienia to bardzo współczuję tym, które przez to przeszły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.