czy jest możliwy związek między studentką a wykładowcą?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 15:32   #1
marfilis
Raczkowanie

czy jest możliwy związek między studentką a wykładowcą??

Pytam,bo sama zauroczyłam się pewnym profesorem i tak sie zastanawiam,czy te opowieści o romansach między studentkami a wykładowcami są prawdziwe.Bo mi się wydaje,że to raczej bajki....A wy jak myslicie?Może słyszeliście o takich przypadkach?
marfilis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 16:10   #2
201608251020
Konto usunięte

Dot.: czy jest możliwy związek między studentką a wykładowcą??

Cytat:
Napisane przez marfilis Pokaż wiadomość
Pytam,bo sama zauroczyłam się pewnym profesorem i tak sie zastanawiam,czy te opowieści o romansach między studentkami a wykładowcami są prawdziwe.Bo mi się wydaje,że to raczej bajki....A wy jak myslicie?Może słyszeliście o takich przypadkach?
1 rok?

Minie Ci z kolejnym rokiem albo i semestrem - na 99%. A jeśli nie i jeśli On też coś czuje (ale raczej wątpię, bo nic nie piszesz, więc chyba wzdychasz tylko do niego na wykładach) to nie radziłabym się w to pakować póki oboje jesteście na uczelni - zaszkodzisz sobie i jemu.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 16:45   #3
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marfilis Pokaż wiadomość
Oblecha.

Jak kocha, to poczeka aż skończysz studia. Chyba, że lubi zaliczać studentki, to chyba nie masz czego szukać, chyba że jednorazowej przygody.
Stary 2012-11-15, 16:47   #4
zapominajkaa
BAN stały

No u nas na studiach niestety były takie przypadki....
zapominajkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 17:01   #5
ILTheCure
Rozeznanie

Pewnie, że romanse się zdarzają.

Tylko kochanie, między szybkim ruchankiem w gabinecie, tudzież wieczorem w wynajętym pokoju a związkiem jest wielka i diametralna różnica.

Plus jedno pójście w tango wyrabia Ci opinię u większości prowadzących (takie rzeczy się rozchodzą, a na pewnych wydziałach największe ogiery (często żonaci lub zajęci) wręcz się chwalą, której to ładnej studentki nie zaliczyli.

Już nie wspominając o tym, że zdarza się, że i studenci się dowiedzą. Wtedy lepiej zmienic uniwersytet.
Stary 2012-11-15, 17:07   #6
gagatu
Zakorzenienie

Ja znam taką sytuację.
Koleżanka z roku zauroczyła się w wykładowcy. W sumie z wzajemnością. To było na trzecim roku licencjata, mieliśmy z nim zajęcia i ona oprócz tego z nim seminarium, bo pisała u niego pracę. W czasie zajęć nic specjalnie nie było widać, że "mają się ku sobie", no może poza tym, że podczas ćwiczeń, wykładowca zadawał pytania (generalnie trudne) i jak ktoś nie potrafił odpowiedzieć, to często komentował to w sposób taki, że można było się poczuć jak ostatni idiota, choć robił to w sposób bardzo kulturalny i nie wprost, a do tej dziewczyny takich uwag nigdy nie rzucał. Po tym można było wyczuć, że coś jest na rzeczy. Jak się dokładnie sytuacja rozwijała nie wiem, bo to nie była na tyle bliska koleżanka, żebyśmy o takich prywatnych sprawach rozmawiały.
Wiem tylko, że po tym, jak skończyliśmy studia, ona się spotykała z tym wykładowcą, dziś są po ślubie i mają dziecko.

Także taka miłość jest możliwa, ale myślę, że lepiej poczekać ze zbliżeniem się do siebie do zakończenia studiów, bo możesz narobić problemów sobie i wykładowcy.
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 17:40   #7
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 22:24   #8
Magdallen
Zakorzenienie

Takie rzeczy się zdarzają, ale to pewnie raz na milion.
Tym bardziej, że pewnie sytuacja wygląda tak, że Ty sobie wzdychasz, a dla niego jesteś jakąś tam osobą z tłumu studentów. Lepiej schowaj głęboko to swoje zauroczenie, powzdychaj po cichutku i poczekaj, aż przejdzie, bo nie ma co się ośmieszać.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 23:53   #9
coffee
and cigarettes

Ja lubię 'wzdychać' do prowadzących.
Przynajmniej mam większą motywację, by się przygotować na zajęcia. Wiadomo, nie chcę wyjść na idiotkę przed 'obiektem westchnień'.

Ale nie wyobrażam sobie poza tym 'wzdychaniem' czegokolwiek więcej. Żadne romanse, spotkania, ranki czy inne.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 00:00   #10
deszczowypies
Zakorzenienie

.

Edytowane przez deszczowypies
Czas edycji: 2015-02-15 o 22:36
deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 00:01   #11
201605300922
Konto usunięte

Takie związki wcale nie są rzadkie, tylko z drugiej strony, trudno je związkami nazwać, bo polegają zazwyczaj na fascynacji... U mojej mamy na uczelni wszyscy wiedzieli, którzy prowadzący sypiają z którymi studentkami, bo często się zdarzało, że np. na egzamin taka panna przychodziła z ,,ochroniarzem" w postaci kochanka-wykładowcy z innego przedmiotu. Ale zdarzały się także bardzo niemiłe sytuacje, gdy np. żona pewnego pana asystenta, również asystentka na tym samym wydziale, taką pannę nie tylko publicznie upokorzyła, ale również - napisała list do jej rodziców. Cała sytuacja miała miejsce kilkanaście lat temu, panna z hukiem studia przerwała, bo rodzice odmówili ich dalszego finansowania...

Moja znajoma tak się nieszczęśliwie zakochała w żonatym i dzieciatym asystencie, dała mu to do zrozumienia trochę zbyt mocno - od tamtej pory nie tylko rozniosły się na jej temat bardzo nieprzyjemne plotki wśród studentów, ale także prowadzący zmienili wobec niej swoje zachowanie.

Trzeba też odróżniać sytuację, gdy prowadzący faktycznie uwodzi studentkę od tej, gdy po prostu mu się z nią dobrze rozmawia (np. jest mile połechtany zainteresowaniem jego przedmiotem albo zwyczajnie chce jej pomóc w projekcie czy artykule).
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 09:04   #12
Briefe
Raczkowanie

Skoro jest możliwy między nauczycielem w LO a jego uczennicą (a tak było w moim liceum) to miedzy wykładowcą a studentką również. Zastanów się tylko, czy warto. Bo może mieć to różne konsekwencje.
Briefe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 10:32   #13
marfilis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zapominajkaa Pokaż wiadomość
No u nas na studiach niestety były takie przypadki....
Opowiesz coś o tym?
marfilis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 10:46   #14
natash88
Wtajemniczenie

Jest możliwy, jak każdy związek między kobietą a mężczyzną. Chodzi tylko o to, żeby w odpowiednim czasie, i żeby w ogóle, zagrała wspólna fascynacja i chęć stworzenia związku...niestety, damn

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości