|
|
#691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. XI
Cytat:
|
|
#692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?a odnośnie "spóźnionych produktów" to fakt... jest mnóstwo takich które powinny wyjść na wiosnę a nie jesienią. |
|
|
|
|
#693 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak mam (jaki kod wpisac przy zamówieniu) zrobić żeby zamówić kremik zamiast opłaty wznawiającej?
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
20290 kod na waniliowy krem uniwersalny
|
#695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to po weekendzie jak wrócę z wyjazdu (chyba), dzisiaj za to wrzucę wodę Sparkle, zdjęcia mam już porobione
|
|
|
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny robię teraz symulacje i patrze ze jest próbka którą zamawiałam w poniedziałek i była w brakach i do tego nie dopisuje mi sie opłata za kuriera czyli tylko płace za próbke?? i ciekawe jak mi to kurier przywiezie tą jedna próbke w kartonie ??
|
|
|
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
Hollywood dla ubogich hahaha ale muszę śię z tobą zgodzic.Żałuję,że wzięłam ten zestaw More.Perfumy podobają mi się bardzo,za to żel i masło porażka.
|
|
|
|
#698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
może jakaś delikutaśna jestem, nie wiem
|
|
|
|
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
Warto brać wodę Sparkle in Paris? Mam taką możliwość i cały czas się nad nią zastanawiam ( chociaż wcale jej nie potrzebuję), ale cena niestety nie powala ( jako zakup do zakupów za 99zł...). Z drugiej strony kusi mnie jakaś nowość z katalogu
|
|
|
|
#700 |
|
Konto usunięte
|
wrzuciłam już na bloga recenzję. U mnie wypadła fatalnie ze względu na trwałość i intensywność (a właściwie ich brak).
|
|
|
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do mnie dopiero dzis dotarl zestaw More - licze zwlaszcza na maslo i zel, bo lakier mam zamiast sprzedac
|
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
Bry
![]() Dziewczyny miałyście kiedyś sytuację, przy zamówieniu na paczkomat, że paczki nie było w terminie? ![]() Zamówienie złożone w poniedziałek, data dostawy 15 listopad( czwartek), dziś piątek a paczka dopiero została nadana:/. Niby tylko dzień opóźnienia, ale zawsze:/, tym bardziej, że paczka dopiero została nadana, a gdzie tam jeszcze żeby ją dostarczyli i zapakowali do paczkomatu
|
#704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lakier do włosów dobry, zaskoczona jestem bo myślałam, ze będzie podobny do tego z HairX, którego nie lubię, w ogóle nie lubię serii HairX. Edytowane przez fenomeno2000 Czas edycji: 2012-11-16 o 08:55 |
|
|
|
|
#705 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żel jak żel. Nie oczekuję od żelu niczego poza oczyszczeniem i fajnie jest jeszcze, kiedy ładnie pachnie. Ten mnie jakoś nie powalił, ale też nie kręcę nosem. Zwykły kosmetyk do mycia i tyle. Lakierów nie używam, więc sprzedaję. Koleżanka cieszyła się, że nie skleja włosów i działa trochę jak odżywka (mówiła, że włosy są lśniące i bardziej puszyste). Nie wnikam. Cieszę się, że jej się podoba, bo mam nabywcę. ![]() Zapach ogólnie mi się podoba, ale Oriflame ma też dużo lepsze. Nie mówiąc o innych firmach. Generalnie: gdyby nie nazwisko tzw. gwiazdy, seria nie wyróżnia się niczym szczególnym. Są produkty gorsze i lepsze, jak to przeważnie jest. |
|
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
Moje główne zastrzeżenia są takie,że zapach tych mazideł do ciała,a perfum to niebo i ziemia.Po maśle spodziewałam się lepszego odżywienia(krem Swedish Spa wypada lepiej)a pod prysznic to miał być krem,a jest bardziej żel.
Też mam wrażenie,że z próbek jakieś słabsze te zapachy.Wylałam całą próbkę More i po 3 godzinach ledwie czułam.A perfumy trzymają naprawdę długo,w dodatku jakby ciut inaczej pachniały z próbki. |
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczyny
Mam pytanko.. Może mi, któraś z Was powiedzieć którego korektora dotyczy ta promocja ze str 111? Pisze, że nie dotyczy korektora 21351, a innego tam nie widzę Czyzby znów bląd w katalogu? Z gory dzięki
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
No więc właśnie tego korektora nie dotyczy, natomiast wszystkie pozostałe kosmetyki z tych 2 stron się liczą
czyli liczą się: mydło, preparat na wypryski i krem (w szczególności tak, za 2 mydełka też można ten korektor kupić w niższej cenie)
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahaa.. już wiem o co chodzi, jakoś mi się to dzowne wcześniej wydało
![]() Dziekuję bardzo za odpowiedź
|
|
|
|
#711 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak odskakując od tematu, miała któraś z Was może puder w kompakcie GG? Zastanawiam się nad zakupem, bo w następnym katalogu fajna cena - a chyba powrócę znowu do systemu korektor + kompakt, eliminując podkład / krem tonujący. Odkąd ich używam, cera mi się pogorszyła, częściej wyskakują niespodzianki
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym tak serii HairX nie skreślała. Owszem większość kosmetyków z serii jest średnia, albo beznadziejna, ale miewam wśród nich swoje perełki. Choćby szampon i tonik Advanced, no dla mnie bajka Wzmacniają, włosy, przestają wypadać. Szampon z początku wydawał mi się ciężki, ale włoski po nim są mięciutkie. Co ciekawe moja mama, która jest wielką przeciwniczką szamponów oriflame kupuje go za każdym razem, gdy widzi promocję. Ale już odżywka w piance to makabra. Dla mnie zdecydowanie NAJGORSZY kosmetyk do włosów z ori. Nie uwierzę, że firma mogłaby wypuścić coś gorszego. No może być na równi z okropnymi szamponami z serii niebieskiej. O dziwo dobry jest też szampon hairx dodający blasku, świetna jest maseczka na lato, seria przeciwstarzeniowa też dobra. Jeżeli mam porównać serię HairX z Nature Secrets, to jednak wolę HairX. Z NS jedynym kosmetykiem, który mi odpowiada jest odżywka kokosowa, reszta do bani. No i bardzo lubię odżywkę Mil&honey. Odżywki Ori jeszcze ujdą, ale szampony już mniej, jedynym, którego używam to ten wzmacniający advanced, chyba się od niego uzależniłam, bo nawet jak czasem kupuję w sklepie jakiś inny, to i tak szybko go odstawiam i wracam do advanced.Dawno temu, z 10 lat temu Oriflame miało bardzo fajne kosmetyki do włosów professional czy jakoś tak w niebieskich opakowaniach. Były dosyć drogie, bo szampony i odżywki kosztowały wówczas ponad 20 zł, ale były to naprawdę dobre kosmetyki. Potem postanowiono obniżyć ceny i jakość, kombinowano wypuszczając kiepskie serie na kształt Garnier Fructis czy L'oreal elseve i tak jest do dziś niestety. Edytowane przez Natalie24 Czas edycji: 2012-11-16 o 15:15 |
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mi przypomniałaś tamte stare szampony i odżywki. To były super produkty, dlaczego je wycofali? Nie mam pojęcia, z kim nie porozmawiam to każdy żałuje i nawet tamte stare opakowania bardziej się podobały, w ogóle o niektóre wycofane produkty do dziś klientki pytają... ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
To już moje któreś opakowanie tylko kolory inne przedtem miałam, jako puder delikatnie wykańczający jest świetny, wróciłam do niego i teraz nie będę zmieniać, chyba, ze Oriflame coś nowego wymyśli
|
||
|
|
|
#716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do szamponu advanced to nie zrażajcie się początkiem. Po pierwszym użyciu włosy sprawiały wrażenie obciążonych i klapniętych, ale potem jest już tylko lepiej. Ważne by nie przesadzać z ilością, bo szampon mocno się pieni już przy małej ilości i trzeba go dłużej spłukiwać. Włosy nie potrzebują już dużej ilości odżywki, bo po samym szamponie są miękkie. Moje włosy są przetłuszczające się u nasady i suche na końcach, więc się go bałam jak mama zachwalała jakie to ma mięciutkie i nawilżone po nim włosy, ale jest ok. Nie jest to 3 dniowa super świeżość, po 2 dniach już muszę umyć włosy, ale ja zawsze je myję co 2 dni. |
|
|
|
|
#717 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, chciałam Was spytać co byście zrobiły na moim miejscu
w moim zamówieniu z katalogu 16 mam dwie buteleczki wody Paradise oczywiście jest niedostępna i podobno nie będzie jej w katalogu 16 jeśli wykreślę te dwie wody z zamówienia, mogę go praktycznie nie składać bo 80 pp nie uzbieram, poza tym klientce zależy aby wodę mieć a nie na nią nie wiadomo ile czekać... nie wiem co zrobić proszę o radę
|
#719 |
|
Rozeznanie
|
Wystarczy kupić dwa mydełka bo sama tak kupiłam i zredukowało
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj wodę Sparkle in Paris, psiknęłam się po 17.00, jest prawie 21.00, zapach na skórze wyczuwalny (psiknęłam na rękę poniżej łokcia), nie jest to zapach intensywny, ale jednak nie jest aż tak, że trzeba przyciskać nos do skóry. Jak dla mnie to ok - co prawda nie w moim stylu są takie delikatne zapachy, ale w sumie warto mieć w kosmetyczce coś innego.
Sam zapach ładny, delikatny, taki pachnący świeżością - szczerze mówiąc trochę kojarzy mi się ze świeżo upranym praniem, ale to jest dobre, miłe skojarzenie. Spodziewałam się czegoś innego - ale po recenzji Salix już wiedziałam, że lepiej nie nastawiać się na fajerwerki. Na szczęście jednak moja skóra ten zapach przyjeła trochę lepiej ![]() Koniec końców - jak na tę promocyjną cenę jestem zadowolona, mam tanio zapach, który na pewno na kilka okazji mi się przyda (na pewno idealny do pracy, żeby pachnieć nienachalnie, acz wyczuwalnie), ale w regularnej cenie bądź tak po prostu w drogerii bym nigdy go nie wybrała. I faktycznie zestaw do pielęgnacji ma inny zapach, czuć w nim brzoskwinię Nie wiem, jak działanie, bo to nie dla mnie, ja tylko poniuchałam.Z pozostałych rzeczy, ale nie nowości, wrażenie na mnie zrobiły błyszczyki Ethernal, chociaż w pierwszej chwili jak je zobaczyłam to poczułam rozczarowanie, bo kolory w ogóle nie odpowiadały tym w katalogu i na stronie... na dodatek ta dziwna konsystencja, myślałam, że to będzie porażka - ale miło się zaskoczyłam. Na ustach wyglądają fajnie (mam ten najjaśniejszy różowy i koralowy) i są takie przyjemne, satynowe, nieklejące. Myślę,że będę z nich zadowolona - aczkolwiek kolejne akcesoria do malowania ust to już u mnie mania mam ich ze 30 jak nie więcej.Mam pytanie - czy którakolwiek z was jest w stanie wyczuć zapach tego kremu do rąk i mydełka z ostatniej strony K17? Bo ja kompletnie tam orzechów nie czuję... W ogóle pod kątem świątecznych produktów typu płyn do kąpieli, krem do rąk, stóp, mydełek itd. Oriflame w tym roku rozczarowało - pamiętam w poprzednim te piękne, świąteczne zapachy, a tutaj z nowości tylko ten orzechowy krem i mydło, które nie pachną ; / miałam dzisiaj powąchać to na żywo w Filii, ale spieszyłam się i w końcu nie wąchałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

06.12.2020
23.07.2022

może jakaś delikutaśna jestem, nie wiem
Dziękuję Ci bardzo