Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 13:44   #2521
joanna200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja mam dziś wieczorem wizytę. Nie wiem czy dziś mi zrobi połówkowe, czy dopiero się umówimyn na przyszły tydzień, ale trochę się stresuję.
No i ciekawa jestem czy potwierdzi się dziewczynka
za wizytę..

a ja wróciłam niedawno od mamy.. słoneczko świeci i dość przyjemnie jest..
a zaraz obiadek.. uszka z barszczem.. mniaaaam..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 13:52   #2522
corka_rosy
Wtajemniczenie

Witam się dziś z Wami słonecznie

Wróciłam z lumpka, kupiłam sweter i 2 bluzki, w jedną co prawda pewnie wkrótce nie wejdę, ale nie mogłam się powstrzymać. Zamiast robić jakiekolwiek zakupy dla dziecka, to kupuję sobie. A dla dzidzi nie mam jeszcze nic kompletnie, dostałam tylko od Mamy kocyk. A Wy piszecie o pościelach, wózkach... wiem, że muszę zacząć się rozglądać i orientować, ale wydaje mi się, że jeszcze tyle czasu przede mną...

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 14:02   #2523
czarny flamaster
Zadomowienie

Ech....stracha mam

USG w sobotę, a ja nagle uświadamiam sobie, że zaraz, za momencik, dowiem się czy będziemy mieć syna czy córkę. Nie sądziłam, że będę się tak stresować, hehe. Jestem jednocześnie podekscytowana, ale również trochę się boję.

Też tak miałyście? w końcu zarówno my jak i całe otoczenie dowie się czy będzie Sławek czy Antosia. Ahh....jak nominacja do Oscara

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 14:04   #2524
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
mamusie, jeśli będziecie szukały pościeli dla swoich maluchów i znajdziecie cos w tym stylu (czyli żadne tam naćpane na całej pościeli misie na chmurkach, itp), to wklejajcie linki No ja cos takiego chce kupić, tylko akurat na tej akcji najpiękniejsze są dla dziewczynki, np. "trele morele" - zakochałam się w niej Ale chłopięce "nad morzem" i "maly podróznik niebieski" też dają radę

http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...756025687.html
Super ta pościel!! Takie czegoś szukam. Mały podróżnik i nad morzem bardzo mi się podobają. Czegoś takiego szukam

Mi się też taka podoba:
http://muzpony.com.pl/sklep,kategorie,kat,32-pepe.html

i na tchibo:
http://www.tchibo.pl/Dwustronna-posc...400026537.html

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

ja mam z feretti
dokładnie tą
http://allegro.pl/posciel-3-cz-feretti-i2719991636.html
i safarii banana
cudna pościel

mają sporo wzorów np http://allegro.pl/posciel-feretti-tr...771822025.html
bądź http://allegro.pl/feretti-posciel-tr...771833211.html

wpisz sobie Feretti i popatrz
Też super!
Ja czekam na projekt kącika dla malucha, jak tylko go dostanę to będę się już na dobre rozglądać za łożeczkiem, pościelą itp.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Fajne te wózki z navingtona w jakiej one są w ogóle cenie?
W sklepie u mnie w mieście widziałam ten Corvet 2in1 za 1998zł, na allegro 1800, ale jest tylko jedna aukcja nowego takiego wózka.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 14:05   #2525
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mialo nie byc pisania o jedzeniu no ale powiem wam ze wlasnie zjadlam nalesniki z nutella i bita smietana pycha. Choc musialam wybrac pomiedzy pierogami ruskimi. no piszcie dalej buzki

nutella

upe
Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Wasze kciuki pomogły! DZIĘKUJE!!!

Właśnie wróciłam. I naszczęście złe przypuszczenia pani doktor się nie potwierdziły.
Ale od początku. Wchodzę, kładę się do USG, serce mi wali jak oszalałe, gin zasiada przy sprzęcie, a tu zonk, wyłączyli prąd w całej dzielnicy i nastała ciemność...wystraszyłam się tej ciemności jak nigdy dotąd!!!
No i sobie tak leżałam jakieś 15 minut, zastanawiając się czy uda się dzisiaj zrobić to USG czy wrócę z niczym.
Ale naszczęście po 15 minutach ciemności, nastała jasność.
Zaraz na początku gin powiedziała, że dziś to jest zupełnie inaczej ułożony niż tydzień temu. No i potem mówiła że już widzi to czego nie mogła się dopatrzyć ostatnio, mówiła w jakimś swoim lekarskim języku, którego niestety nie sposób zrozumieć, w każdym razie, po dokładnym obejrzeniu serduszka mojego maluszka, stwierdziła że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Na koniec przejrzała opis z badania 4d z Krakowa i powiedziała, że robili to profesjonaliści jeżeli chodzi o USG. Niepoważnym byłoby podwarzać ich badanie. Ja ostatnio na wizycie nie potrafiłam powiedzieć kto mnie badał w krk, bo pewnie gdybym to wtedy powiedziała, to przestałaby mieć wątpliwości że z serduszkiem może być coś nie tak.
Ale nie mam jej za złe, że takowe wątpliwości miała, bo oznacza to że jest bardzo dokładna. Cieszę się że wyszło wszystko dobrze, pod niebo bym mogła teraz skakać z tej radości. A ten mój mały Łobuz niech mi juz wiecej takich numerów nie robi, pogroziłam mu palcem i powiedziałam że nie ładnie tak stresować mamuśkę w odpowiedzi dostałam kopniaka także pewnie zrozumiał.
Jestem przeszczęśliwa!!!
Super wiadomośćklask i:

Cytat:
dzięki wielkie
ja mam 1052 głosy (a miałam dziś 887 o 13:50 jak weszłam na neta)
a on ma o zgrozo 1765 głosów :/
A za drugie miejsce też jest nagroda?

Cytat:
hahaha czytajcie to

Dzwoni facet do firmy reklamującej odchudzanie i po krótkiej rozmowie zamawia pakiet o nazwie "5 kilo w 5 dni". Następnego dnia dzwonek do drzwi. Przed drzwiami stoi cudowna blondyneczka, około 20 lat i oprócz sportowego obuwia i tabliczki zawieszonej na szyi nie ma nic na sobie. Dziewczyna przedstawiła się jako pracownica wspomnianej firmy i programu "5 ki lo w 5 dni". Na tabliczce napis: "Mam na imię Kasia. Jak mnie złapiesz będę Twoja!". Facet rzuca się bez namysłu w pościg za blondynką. Po paru kilometrach i pewnych początkowych trudnościach, w końcu łapie swoją nagrodę. Sytuacja powtarza się przez kolejne 4 dni. Facio staje na wadze i zadowoleniem stwierdza, że rzeczywiście schudł 5 kilo! W takim razie znów dzwoni do firmy i zamawia program - tym razem "10 kilo w 5 dni". Następnego dnia: w drzwiach staje zapierająca dech w piersiach kobieta, najpiękniejsza, najbardziej seksowna, jaką widział w życiu. Na sobie nie ma nic oprócz butów sportowych i tabliczki na szyi: "Mów mi Ewa. Jak mnie złapiesz, będę Twoja!" Ta kobieta ma jednak taką super kondycję, że faciowi niełatwo jest ją złapać od razu i gonitwa trwa znacznie dłużej. W końcu jednak okazuje się że nagroda warta jest nadludzkiego wysiłku. Historia powtarza się przez następne 4 dni i w końcu facet staje na wadze i jest całkowicie zadowolony: schudł obiecane 10 kilo! W takim razie postanawia pójść na całość i dzwoni do firmy trzeci raz. Zamawia pakiet "25 kilo w 7 dni". Pani przez telefon pyta: - Jest Pan absolutnie pewien? To jest nasz najtrudniejszy program! Facet jest jednak głęboko przekonany, że tego właśnie chce. - Całe lata nie czułem się tak wspaniale! Następnego dnia dzwonek do drzwi. Przed drzwiami stoi potężny, muskularnie zbudowany, intensywnie opalony dwumetrowy facet. Na sobie ma tylko różowe buty sportowe i tabliczkę: "Jestem Franek. Jak Cię złapię, będziesz mój!"
niezłe

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja na chwilke
niestety jestem w szpitalu:/ i wybaczcie nie dam rady was nadrobić ponad 30 stron wszystkim gratuluje wizyt poznania płci a tym co sie smutaja z jakiegos powodu posyłam serdeczne przytulańce na otarcie łez ja was chciałm ostrzec przed wysokim ciśnieieniem o mały włos nie byliśmy by w spiącze dobrze ze przytomny lekarz i wezwał karetke do przychodni wiec prosze nie bagatelizujcie wiekszego ciśnienia bo to moze nawet spowodować dzidzi i wasza smierć! na szczescie obydwoje jestesmy cali jeszcze tydzień i wyjde jak bedzie dobrze narazie siostra na chwile przyniosła mi tableta wiec co jakis czas bede was podczytywać narazie zmykam bo obchód się zbliża serdecznie was pozdrawiam
O jej... dobrze, że już lepiej. Trzymajcie się i życzę szybkiego powrotu do domku.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Chyba nie cały, przynajmniej mi nie twardnial cały tylko doł
Mi też tylko dół.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 14:10   #2526
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze... no widzisz... To u nas na odwrót Dziewczęcych imion jest wiele, które podobają się nam obojgu Ale chłopięcego żadnego
mamy tak samo...

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a zaraz obiadek.. uszka z barszczem.. mniaaaam..
yamiiii

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
....jak nominacja do Oscara

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 14:24   #2527
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Hej ja dziś poleciałam odebrać wyniki i po mojego chrzesniaka do szkoły (zaszczyt mnie kopnął i dzis ja go odbierałam) posiedział u mnie troche zabawa na całego : bajki, rysowanie, gry, słodycze no było milutko a tu nagle wchodzi jego dziadek i chce go zabrać, a mały co? On woli zostać ze mną! No myslałam że z butów wyskocze z radości, takie wyróżnienie

Strippi powiedz mi skąd brałas te wyniki z pierwszej strony, chodzi mi o normy dla kobiet i dla kobiet w ciaży ???
Bo ja mam kilka wyników złych ale mam z labolatorium normy i są całkiem inne niż te co tu. A te dla kobiet w ciaży też skąd masz?
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 14:29   #2528
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A mnie coś choroba znowu bierze chyba się załamię od wczoraj coś się słabo czułam ale poszłam na basen a teraz głowa zaczyna mnie boleć tak grypowo ale tż coś łamie od paru dni w pracy co chwila ktoś kaszle smarka kicha no załamka aby mnie nie dopadło
Do łóżka, marsz. Zdrowiej nam.
Za booziaczka i pozostałe również trzymam kciuki.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 14:44   #2529
czarny flamaster
Zadomowienie

Ach, zapomniałam Wam wspomnieć

Musiałam ostatnio uświadomić swojego męża w kwestii....karmienia piersią. Oglądaliśmy sobie serial, Walking Dead, no i pojawiło się tam niemowlę. Bohaterowie postanowili więc wyruszyć na poszukiwanie mleka. I tu mój mąż rzuca mi pytanie.

-A to nie jest tak, że dziecko przystawia się do piersi kobiety i ona może je nakarmić?

Ja- myślę. Pytam czy ma na myśli kobietę, która ma pokarm czyli np. matkę tego dziecka, albo jakąkolwiek inną, która akurat piersią karmi. Nie, on pyta czy obojętnie jaka. Dalej nie kumam. Próbuję sie upewnić i znów pytam czy on uważa, że weźmie teraz niemowlaka, podstawi mi go, a ja go nakarmię. Na co on, że o to mu chodzi.

Mój 28letni mąż żył w przekonaniu, że każda z nas ma w piersiach mleko non stop i wystarczy tylko dziecko podstawić jak do dystrybutora. Nieźle się zdziwił jak mu wytłumaczyłam jak to działa.

Chyba będzie bezpieczniej jeśli to ja będę uświadamiać nasze dzieci

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 14:48   #2530
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Super ta pościel!! Takie czegoś szukam. Mały podróżnik i nad morzem bardzo mi się podobają. Czegoś takiego szukam

Mi się też taka podoba:

i na tchibo:
O wreszcie jakieś ładne pościele poznajdywałyście Ja podobnie jak Mokka_83 szukałam czegoś bardziej stonowanego, jak coś jeszcze macie proszę o więcej linków !

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Oczywiście te wcześniejsze linki dziś też spoko, ale z lenistwa jedno cytowanie zrobiłam
Stary 2012-11-15, 14:48   #2531
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Wasze kciuki pomogły! DZIĘKUJE!!!

Właśnie wróciłam. I naszczęście złe przypuszczenia pani doktor się nie potwierdziły.
wspaniale

Cytat:
hahaha czytajcie to

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej siedze juz w pociagu i wracam. Jestem wymevzona na maksa. Pocytuje w domu. Ozywiscie pan w przedziale je salami i ja tez bym chciala
a ja myślałam że salami to się tylko w szpitalu je...pierwsza sala, potem druga...

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Po usg- wszystko ok- na 99 % będzie dziewczynka- tym razem nie było dopochwowe, tylko normalne- 4 D. Mam płytkę z fotkami
super

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ale mow mi mamo obiecaj ze Tata nie bedzie jej ubieral bo on Sie na babskich ciuchach nie zna niech tylko daje kase na zakupy dobra...

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja na chwilke
niestety jestem w szpitalu:/ i wybaczcie nie dam rady was nadrobić ponad 30 stron wszystkim gratuluje wizyt poznania płci a tym co sie smutaja z jakiegos powodu posyłam serdeczne przytulańce na otarcie łez ja was chciałm ostrzec przed wysokim ciśnieieniem o mały włos nie byliśmy by w spiącze dobrze ze przytomny lekarz i wezwał karetke do przychodni wiec prosze nie bagatelizujcie wiekszego ciśnienia bo to moze nawet spowodować dzidzi i wasza smierć! na szczescie obydwoje jestesmy cali jeszcze tydzień i wyjde jak bedzie dobrze narazie siostra na chwile przyniosła mi tableta wiec co jakis czas bede was podczytywać narazie zmykam bo obchód się zbliża serdecznie was pozdrawiam
dobrze że w porę lekarz zareagował, trzymaj się

A ja dziś byłam u okulisty, po nowe okulary, bo już mocno niedowidząca byłam i pan doktor powiedział, że niezbyt dobrze z moimi oczami wada nieduża, a zmiany w oku znaczne, w sumie nic nie zapisał, ale kazał kontrolować, ech...mam nadzieję że nie oślepnę na starość...

A z dobrych wieści to od wczoraj mam wózek
Buziaki dla Was

PS. Strippi głosy oddane, miałaś już prawie 1300 więc nie jest źle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 14:52   #2532
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i wystarczy tylko dziecko podstawić jak do dystrybutora.
czad!!!! hehe

Stary 2012-11-15, 15:07   #2533
Villga
Zadomowienie

A propos linków do pościeli (śliczne swoją drogą) to znalazłam pasujące ręczniczki (te ze stateczkiem i latarnią są super)
http://allegro.pl/recznik-reczniki-k...789653065.html

CZARNY FLAMASTER: Twój mąż mnie rozwalił na łopatki hehe

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2012-11-15 o 15:11
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 15:55   #2534
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Prawda

Zamówiłam dziś siostrze na urodziny i imieniny narzutę na łóżko. Mam nadzieje, że jej się spodoba i będzie dobrej jakości. A może ma któraś z Was taką?
ładna A upewniłas się czy kolorystyka i materiał będą jej pasowały? Bo ja np. satynowych narzut nie lubię
Cytat:

Musiałam ostatnio uświadomić swojego męża w kwestii....karmienia piersią. Oglądaliśmy sobie serial, Walking Dead, no i pojawiło się tam niemowlę. Bohaterowie postanowili więc wyruszyć na poszukiwanie mleka. I tu mój mąż rzuca mi pytanie.

-A to nie jest tak, że dziecko przystawia się do piersi kobiety i ona może je nakarmić?

Ja- myślę. Pytam czy ma na myśli kobietę, która ma pokarm czyli np. matkę tego dziecka, albo jakąkolwiek inną, która akurat piersią karmi. Nie, on pyta czy obojętnie jaka. Dalej nie kumam. Próbuję sie upewnić i znów pytam czy on uważa, że weźmie teraz niemowlaka, podstawi mi go, a ja go nakarmię. Na co on, że o to mu chodzi.

Mój 28letni mąż żył w przekonaniu, że każda z nas ma w piersiach mleko non stop i wystarczy tylko dziecko podstawić jak do dystrybutora. Nieźle się zdziwił jak mu wytłumaczyłam jak to działa.

kurcze... nieźle... Ale się uśmiałam Aż mojego spytam jak wróci do domu... może on tez tak myśli
Cytat:
A propos linków do pościeli (śliczne swoją drogą) to znalazłam pasujące ręczniczki (te ze stateczkiem i latarnią są super)
http://allegro.pl/recznik-reczniki-k...789653065.html

CZARNY FLAMASTER: Twój mąż mnie rozwalił na łopatki hehe
kurcze, ale tanie te komplety Kiedyś oglądałam to ponad 60zł za taki zetaw 3 ręczników z tej firmy chcieli Sama się chyba skuszę Szkoda tylko że jedynie białe w tej cenie
Stary 2012-11-15, 15:59   #2535
Mokka_83
Wtajemniczenie

Aaa... zrobiłam fotki tych ciuszków które wczoraj przytargałam od koleżanki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki na 62cm.jpg (37,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki na 62cm (2).jpg (43,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki na 68.jpg (42,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki na 68-86.jpg (39,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-11-15, 16:20   #2536
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dziewczyny jak robicie Morfologie to jaki macie wynik Leukocytów ?
U kobiet w ciąży norma jest od 10-15 tys/ul i ponoć w ciąży jest nieco podwyższona.
Stary 2012-11-15, 16:21   #2537
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Super ciuszki
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 16:43   #2538
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
ooo to macie wesoło
no, ale różnice między nami ogromne jak na siostry

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zniesiesz. tylko spokojnie... sciskam Cie mocno!!!
dzięki

Cytat:
mamusie, jeśli będziecie szukały pościeli dla swoich maluchów i znajdziecie cos w tym stylu (czyli żadne tam naćpane na całej pościeli misie na chmurkach, itp), to wklejajcie linki No ja cos takiego chce kupić, tylko akurat na tej akcji najpiękniejsze są dla dziewczynki, np. "trele morele" - zakochałam się w niej Ale chłopięce "nad morzem" i "maly podróznik niebieski" też dają radę

http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...756025687.html
naćpane misie
no ale mnie też się właśnie podoba coś takiego jak w twoim linku

Cytat:

przepraszam ale poprawiło mi to mega nastrój
no jeśli o uświadamianie dzieci chodzi to może do tego czasu się podszkoli, znaczy podszkolisz go nie co

Cytat:
fajne ciuszki, tylko szkoda że same większe
Stary 2012-11-15, 16:48   #2539
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak robicie Morfologie to jaki macie wynik Leukocytów ?
U kobiet w ciąży norma jest od 10-15 tys/ul i ponoć w ciąży jest nieco podwyższona.
wyniki z dzis: 11,6, za niski hamatokryt, dziwne neutrofile, siuski za lekkie... heh....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 16:49   #2540
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Musiałam ostatnio uświadomić swojego męża w kwestii....karmienia piersią.
dobre
mi się wydaje, że mój kuma takie rzeczy, ale.. głowy za to nie dam
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 16:54   #2541
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
fajne ciuszki, tylko szkoda że same większe
uhmmm... te dwie pierwsze fotki saą na 62cm a te dwie ostatnie fotki to ciuszki na 68cm lub więcej.
Ale jutro jadę do innej koleżanki po same małe rzeczy
Stary 2012-11-15, 16:54   #2542
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

no wiec jestem, po drodze spotkalam kolezanke i wstapilam na ciastko z kawusia i nie wiem jak i kiedy minely 3 godzny !!

no ale tak ogolnie mowiac lekarz podejrzewa infekcje w krwi jakas i ogolny brak zelaza, i robila mi dzis jakies CRP i wyszlo 40 i mowi ze ciut za wysokie.
ide jutro z rana z suskami ( ciekawe jak to zrobie ) i znowu mam mec to CRP zrobione bo idzie to na miejscu, a w pon przyjsc do niego bo bede wyniki o zobaczymy co dalej.
oczywiscie mam jesc duzo rzeczy z zelazem do tego czasu
i syka dal do 25.11 - wiec 10 dni mam na spokojne spakowanie sie w katrony, bo przeciez jak bd w PL to sisotra bedzie juz nas po malu wyprowadzala na nowe mieszkanko.

no nic lece cos zjesc i ide spac, ta pogoda mnie dobije

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 16:54   #2543
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Zamówiłam dziś siostrze na urodziny i imieniny narzutę na łóżko. Mam nadzieje, że jej się spodoba i będzie dobrej jakości. A może ma któraś z Was taką?
śliczna jest

Cytat:

Mi się też taka podoba:

i na tchibo:

Też super!
Ja czekam na projekt kącika dla malucha, jak tylko go dostanę to będę się już na dobre rozglądać za łożeczkiem, pościelą itp.

W sklepie u mnie w mieście widziałam ten Corvet 2in1 za 1998zł, na allegro 1800, ale jest tylko jedna aukcja nowego takiego wózka.
śliczne te co wkleiłaś

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

A za drugie miejsce też jest nagroda?
15 miejsc dostaje, ale tak naprawdę nie ma żadnego rankingu, a jest 15tys zgłoszeń. Wiem, że pierwszy jest gościu co ma 2000 głosów już.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość

Strippi powiedz mi skąd brałas te wyniki z pierwszej strony, chodzi mi o normy dla kobiet i dla kobiet w ciaży ???
Bo ja mam kilka wyników złych ale mam z labolatorium normy i są całkiem inne niż te co tu. A te dla kobiet w ciaży też skąd masz?
od mamusiek z innych miesięcy

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
dzięki
no nie tak źle, a w porównaniu z innymi co mają 2000 już ponad to nie wiem czy się złapię :/

Cytat:
świetne

A my już po pasowaniu super było, Julcia dzielna i umiała do piosenek pokazywać, mimo że była tylko 4 dni w przedszkolu, a przygotowania trwały 3 tygodnie.
Potem był poczęstunek, ciasta, owce, kawa, herbata
Jak weszła Julcia do sali to miałam łzy w oczach i potem jak była pasowana to też płakać mi się zachciało. Taka dumna byłam z niej.
Stary 2012-11-15, 16:58   #2544
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wyniki z dzis: 11,6, za niski hamatokryt, dziwne neutrofile, siuski za lekkie... heh....
Bardzo dziekuje za odpowiedź.
No u mnie też nie najlepsze te wyniki.
Zaczełam troche panikować bo u mnie Leukocyty tylko 7 oprócz tego hemoglobina na dolnej granicy.
Stary 2012-11-15, 17:13   #2545
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no wiec jestem, po drodze spotkalam kolezanke i wstapilam na ciastko z kawusia i nie wiem jak i kiedy minely 3 godzny !!

no ale tak ogolnie mowiac lekarz podejrzewa infekcje w krwi jakas i ogolny brak zelaza, i robila mi dzis jakies CRP i wyszlo 40 i mowi ze ciut za wysokie.
ide jutro z rana z suskami ( ciekawe jak to zrobie ) i znowu mam mec to CRP zrobione bo idzie to na miejscu, a w pon przyjsc do niego bo bede wyniki o zobaczymy co dalej.
i syka dal do 25.11 - wiec 10 dni mam na spokojne spakowanie sie w katrony, bo przeciez jak bd w PL to sisotra bedzie juz nas po malu wyprowadzala na nowe mieszkanko.

aby wszystko było dobrze
Stary 2012-11-15, 17:22   #2546
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Ech....stracha mam

USG w sobotę, a ja nagle uświadamiam sobie, że zaraz, za momencik, dowiem się czy będziemy mieć syna czy córkę. Nie sądziłam, że będę się tak stresować, hehe. Jestem jednocześnie podekscytowana, ale również trochę się boję.

Też tak miałyście? w końcu zarówno my jak i całe otoczenie dowie się czy będzie Sławek czy Antosia. Ahh....jak nominacja do Oscara
Też bym była podekscytowana (;
Cytat:

you made my day
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

A ja dziś byłam u okulisty, po nowe okulary, bo już mocno niedowidząca byłam i pan doktor powiedział, że niezbyt dobrze z moimi oczami wada nieduża, a zmiany w oku znaczne, w sumie nic nie zapisał, ale kazał kontrolować, ech...mam nadzieję że nie oślepnę na starość...

A z dobrych wieści to od wczoraj mam wózek
Buziaki dla Was

Pochwal się wózkiem (;
Z okularami nieciekawie ale trzeba być dobrej myśli... ja miałam dużą wadę jako dziecko... potem się zmniejszyła a teraz znowu większa...
Myśl pozytywnie!
Cytat:
Super ciuszki
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Oby wyniki były dore!
Cytat:

15 miejsc dostaje, ale tak naprawdę nie ma żadnego rankingu, a jest 15tys zgłoszeń. Wiem, że pierwszy jest gościu co ma 2000 głosów już.
Glupio że nie ma rankingu...
Od nas głosy idą codziennie, chciałam przez tel dodatkowe 3 dać ale pisało że już głosowałam oO

A ja właśnie po obiedzie...lasagne było
No i nie wiem kto chciał zimę... Ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze skrobanie szyb w aucie -.-"
No i oczywiście rękawiczki z zeszłej zimy dawno temu zgubiłam...
A Jaśka dzisiaj znowu się leni...wczoraj zresztą też, dopiero jak w łóżku leżałam dała o sobie znać

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 17:39   #2547
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Ładniutkie ciuszki.
Ja dziś posegregowałam ciuszki które do tej pory udało mi się nazbierać. I stwierdziałam że mam już tego trochę. Dwie reklamówki 0-3 mc, 3-6 jedna duża i kolejna na jeszcze większe.
Jutro zrobię kolejny przegląd i spiszę sobie czego mam już nie kupować, a za czym należy się rozejrzeć.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 17:42   #2548
00anulka00
Zadomowienie

pewnie mało która mnie pamięta, ale przeglądałam kilka ostatnich stron i widzę znajome nicki.
Cieszę, się, ze Wasze okruszki dalej rozwijają sie dobrze
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 17:44   #2549
bmma
Zadomowienie

Strippi 3 głosiki poszły.
Mam L4 do 29 listopada, 14 dni. Pierwsze w ciąży.
Szef nie wyglądał ma zadowolonego, ale nie żyjemy po to, żeby szefów uszczęśliwiać :P

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 17:52   #2550
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Właśnie stałam się posiadaczką tej huśtawki Fisher Price dla Michałka
dłuuugo na nią polowałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg T1456_d_1.jpg (23,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg T1456_d_5.jpg (52,3 KB, 19 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości