|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Dziewczynki,
Czy branie antybiotyku przeze mnie moze zaszkodzic malej?
|
|
#6242 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
i nie żebym żałowała, jest oki tylko ta różna wysokość mnie drażni ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- a to Ty tak sama chcesz bez konsultacji z lekarzem?
|
|
#6243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#6244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to się porobiło...ja tam znawcą nie jestem, ale jak dawno temu karmiłam i mnie podłączyli w szpitalu pod antybiotyk to dziecka nie pozwolili karmić
|
|
#6245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myslalam, ze dam rade bez lekow, ale niestety i tak mysle, czy jak wezme antybiotyk i będę nadal karmic to zaszkodze malutkiej
|
|
|
#6246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha nie oczytałam jej jeszcze ale już chyba wiem jak się skończy ![]() trochę rzeczywiście jest przytłaczająca, jeśli ma się swoje dość powazne problemy, raczej nie do polecenia ale fajnym językiem nawet napisana ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- pogadamy dzisiaj
|
|
#6247 |
|
Zadomowienie
|
Klaudeczko no ja byłam cały czas za Mentorami, ale doktorek trochę mnie nastraszył:/ One mają gładszą powierzchnię niż Allergany czy te Sebbiny i mówił, że robił też wymiany implantów i ponoć Mentory się gorzej "wrastają", przy wymianie wyciągał je bez problemu a za nimi jakaś śluza się ciągła:/ A te dwie pozostałe marki to musiał oddzielać od komórek organizmu, bo tak dobrze się wrastały. No właśnie dlatego nie wiem co robić. Powiedział, że jak będę chciała to wsadzi mi Mentory, ale on po prostu chce dobrze doradzić, bo chce mieć zadowolone i szczęśliwe pacjentki
Jemu ogólnie to różnicy nie zrobi jakie będę miała tylko żebym ja była zadowolona i nie miała żadnych problemów.Amanina od wyliczył taką wysokość, żeby pierś była na swoim miejscu a nie zaczynała się zbyt wysoko, bo tak najbardziej estetycznie będzie wyglądać. Dlatego też absolutnie nie zgodził się na inny model o 1,2cm wyższy, na który się czaiłam. Nie wiem tylko czy faktycznie te 2mm będą aż tak zauważalne, bo to praktycznie nic. Ilonka myślę, że te 3 mm w projekcji wielkiej różnicy nie zrobią a tak czy owak pierś będzie bardzo dobrze wypełniona. On mi proponował implant o projecji 1cm większej, bo byłaby wystarczająca dla mnie (chodzi o wypełnienie i podniesienie piersi) ale ja takich małych nie chciałam, uparłam się przy swoim i koniec ![]() ![]() Sama nie wiem co robić. Wiem, że te Sebbiny są w Polsce mało znaną marką, ale ten doktor pracuje tylko na najlepszych implantach i jest to jedna z najlepszych klinik w Belgii (a nr 1 w tej prowincji tzn województwie). Dlatego proszę nie sugerujcie się marką przy swojej ocenie tylko tym, co mnie dręczy Alex gratuluję serdecznie
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2012-11-15 o 16:54 |
|
|
|
#6248 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki
jestem tutaj nowa z zamiarem powiekszenia cycuszek nosze sie juz kilka ladnych lat i teraz juz zdecydowalam sie juz napewno na przyszly rok . Mam pierwsza konsultacje w lutym u dr. K.P w Warszawie ( robila u niego moja kuzynka i jest z niego zadowolona) , a ja sie caly czas zastanawiam czy to najlepszy wybor i jaki tu jest przedzial cenowy za cycolinki wiem ze to zalezy od rodzaju wkladek ? Mi doktor powiedzial pomiedzy 140000-17000 .Postaram sie tu czesciej zagladac i niedlugo utworze moja galerie wyjsciowa Pozdrawiam wszystkie cycolinki i te ktore planuja dolaczyc do ich grona
|
|
|
|
#6249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety to pacjentki same wpływają na lekarzy i na to że podejmują pochopne i ryzykowne decyzje . Niestety zbyt często ryzykują- a zaszywanie piersi z infekcją z implantem (o ile dobrze pamiętam tym samym) jest właśnie taką wymuszoną decyzją i ryzykiem. Musisz to zrozumieć- i musisz dać radę. Zrób jak najszybciej porządek z piersią - najpierw ją spokojnie wylecz a potem włóż nowy implant. Pół roku minie szybciutko Cytat:
hihihi a co to za herezje ??? skąd przyniosłaś takie rewelacje
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#6250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cofnij się do strony 192 i posta nr 5734 i dokonaj edycji.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-11-15 o 20:16 |
|
|
|
|
#6252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Może zrób tak na czas antybiotyku karm butelka a swoje mleko sciągaj i jak wyzdrowiejesz wrócisz do karmienia. A to masz już zapalenie płuc? to nie przelewki |
|
|
|
|
#6253 |
|
Zadomowienie
|
Amorcio,
Boje się, ze jak pr2stawie mala na butelke, to już nie bedzie chciala potem ciagnac piersi no i jeszcze kwestia czy da się przestawic skoro ona nawet smoczka nie chce ...
|
|
#6254 |
|
Zadomowienie
|
Myu widzę, że jesteś
|
#6255 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, Wrzucilam nowe zdjecia, oj zmieniaja sie zmieniaja
23-go pod Swieto Dziekczynienia stuknie im 4 miesiace
|
#6256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam że ze dwa lata temu ta metoda była hitem w jednej z klinik warszawskich- każdej kwalifikującej się pacjentce zachwalano jej zalety (głównie krótką rekonwalescencję i naturalny wygląd) i promowano jako nową, cudowną alternatywę . Nie wiem czy miało to związek z pracą jaką pisał jeden z tamtejszych lekarzy- bo co takiego mi się obiło o uszy Pan dr pracę napisał i metodzie ucichło A metoda nie jest żadną nowinką- więc samo to wg mnie było naciąganiem. Gdzieś już o tym była mowa- w poprzedniej części. Pisałam wtedy więcej i nawet chyba szkice wrzucałam. Teraz nie mam ich pod ręką więc nie zapodam. I tak jak napisałaś nie każdą metoda można zrobić w każdym wypadku. Ale jeśli masz wybór- rób jak najgłębiej. A mówienie, że w razie czego zrobi się głębiej jest śmieszne idąc takim tokiem najlepiej za pierwszym razem zrobić pod gruczoł . A potem co?- podciągnąć pierś i wsadzić głębiej - no gdzie tu sens Dobrze osadzone piersi będą śliczne przez długie lata---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Olivko- ale avek śliczny normalnie Cię nie poznałam przez tą zmianę Celinko- hop, hop bo nic nie wiem
|
|
|
|
|
#6257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#6258 |
|
Zadomowienie
|
Pani Dr , jak to lekarz,0 kazala brac antybiotyk bo zapalenie pluc, a rozwijalo się, bo nie mialam temp.więc nie podejrzewalam, ze to moze byc cos powaznego. A kaszle od pponad 2 tygodni. Bol od steony plecow tlumaczylam sobie niewygodna pozycja przy karmieniu.
A maluszka latwiej przestawic. Moja już za tydzien konczy 3 miesiace, więc obawiam się, ze jak już poczuje butelke i się przyzwyczai, to bedzie lipa i koniec cycusia. I dlatego albo meczyc się bez lekow albo zaryzykowac odstawienie na jakis czas od piersi
|
|
#6259 |
|
Zadomowienie
|
Przejrzyj sobie posty Aniki i Kasik, one niedawno miały robione u tej pani dr i z tego co pamiętam ich posty po op. to nie były ani bardziej ani mniej cierpiące...no może Kasik troszke bardziej się męczyła ale ja nie wiem czy to nie jest też uzależnione od indywidualnych cech bo np. Olivka ma pod 1 mięsień a bidulka bardzo cierpiała, ja mam pod 1 miesień i po op. wzięłam 1 czy 2 tabletki przeciwbólowe i to bardziej profilaktycznie bo nie odczuwałam dużego bólu, dla mnie to był raczej duży dyskomfort i niemoc.
|
#6260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co to za lekarz, przyślij go do nas to z dużego zrobimy średnie a z małego mikre![]() Co do implantów - hmmm odnoszę takie wrażenie, że lekarz skłania się ku Sebbinom ? " o 2 mm za dużo" dla mnie zaginanie faktów Podobnie jak teoria z przekręcaniem i chropowatością - mi te bardziej chropowate i tak się przekręciły . Metory trzymają się jak trzeba Implant się przekręca jak jest źle osadzony- i nawet najbardziej chropowaty to zrobi. Mi się przekręcił i pociągnął za sobą to co się przyrosło rozrywając przy okazji tkankę w piersi -hihi wolałabym wtedy żeby nie był przyrośnięty Z kolei zbyt mocne "przyrastanie się " pociąga za sobą zjawisko replingu (też miałam) a więc marszczenia się implantu. I jeśli tkanka w piersi nie jest jędrna "przyczepianie się " wcale nie jest dobre bo będzie widoczne. Przy poprawce w takich przypadkach wkłada się gładkie implanty - właśnie po to żeby się nie przyczepiały.Nie wiem co doradzić bo u nas mało się wkłada Sebbinów. Po wymiarach fajniejsze Mentory - i to jest plus. O chropowatości się nie wypowiem bo w ręku Sebbina nie miałam. No i jak napisałam wyżej akurat nie zawsze to jest zaletą- więc nawet jeśli są bardziej chropowate w mojej ocenienie nie jest to szczególnym atutem. Mentor jest też teksturowany- w stopniu zupełnie wystarczającym.
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-11-15 o 19:01 |
|
|
|
|
#6261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#6262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6263 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy da się wyleczyc, nawet nie pytalam.
|
|
#6264 |
|
Zadomowienie
|
Myu dziękuję
Co do implantów ja osobiście cały czas te Mentorki chciałam Ale mnie trochę z tropu wybiło to co powiedział lekarz. Co do chropowatości to ja różnicy nie zauważyłam. Jedynie Allergany faktycznie są znacznie bardziej szorstkie (wszystkie w łapkach trzymałam). Mnie przede wszystkim zastanawiała ta wysokość, choć jak tak patrzyłam na te kreseczki to różnicy żadnej nie widziałam.A jak to jest z tą gwarancją? Skoro jest dożywotnia, to po co te dodatkowe 15 lat gwarancji na darmową wymianę? No przecież ta dożywotnia ma gwarantować to, że nic z implantem się nie stanie ![]() Cholera przez to forum jak się Waszych cycuchów naoglądałam, na przymiarce z projekcją 6,2cm uznałam, że te cycki to wcale duże nie będą, no takie w miarę
|
#6265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sprawdze kilka dni, A gdyby nie pomoglo, to w poniedziałek wykupie leki.
|
|
|
#6266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie sposób to zmierzyć. Mnie bardziej bolało po drugiej operacji- w sakli do 10 na 6. Ale brałam tylko ibuprom i dałam radę bez problemu. Po pierwszej bolało mnie na 4- nie brałam nic. Dochodzenie do siebie i rehabilitacja trwa dłużej- i nie jest lekko. Bo leżeć nie można, trzeba ćwiczyć , czasem chodzić na basen przez trzy msc. Trzeba się z tym liczyć- ale moim zdaniem warto. Jeśli ktoś chce szybki efekt, bez bólu i zaleceń przez pół roku-najlepiej zrobić pod gruczoł (lub powięź )- ale niestety trzeba się w takim wypadku liczyć że po roku piersi mogą być do poprawki. Osobie z implantem pod mięsień lub podmięśniowo piersi się dopiero ułożą - a osobie która ma pod gruczoł przez ten czas już obwisną.
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-11-15 o 19:27 |
|
|
|
|
#6267 | |
|
Zadomowienie
|
Amorcio a jak się stosuje tą nalewkę? W sensie ile i jak często?
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
|
#6268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No własnie Myu, powiedz jak u Ciebie było po operacji-cycuszki widziałam i sa sliczne, a jesteś kolejną osobą która ma takie implanty,które i mi Pani dr zaproponowała... To prawda co piszesz,zeby nie iść tą drogą że teraz zrobie operację pod powięź z myślą,że kiedyś zobię kolejną-napisałam własnie,że nie chcę tak własnie podchodzić do sprawy,bo to bez sensu...szukam wiec tych informacji,aczkolwiek spotkałam się tez już z tym,że ktoś może tą metodą mieć zrobione-jako pod mięsień (!) i nawet o tym nie wiedzidzec(o zgrozo!), ja nie wiem czy dr w ogóle mnie by poinformował,gdyby nie to że zapytałam się o metodę. Lubuss była o tego samego dra i nie wie jaką metodą będzie miała,bo jej nie powiedział,a może tez wyszła z założenia że pod mięsień jak u większości...trzeba pytać i jeszcze raz pytac,bo kto pyta nie błądzi-choc ja pytałam i dalej błądzę ![]() A tego,że u nas w Polsce była ta metoda spotykana częściej swego czasu to nie wiedziałam,natomiast na amerykańskich stronach jest dużo więcej na ten temat,a tu cisza:-( Belseno, no ja juz próbowałam pytać kasikk i aniki,ale jakoś nie doczekałam się odpowiedzi,a doczytać nie mogłam-wiem za to że inne sa zalecenia od pani dr jak mają dziewczyny okrągłe a jak anatomy-własnie po tych drugich dochodzi się dłużej do siebie-znaczy dłużej trzeba na siebie uważać,bo mogą się one przekręcić(?!) Kurczę, ja chyba sobie tej op. nie zrobię,bo jak mam ograniczony czas(praca mężą), trójkę dzieci,no i nie chcę nikomu mówić o tym przed faktem,czyli nie mogę wychodzić z założenia ze ktoś mi pomoże,to kiszka-bo jak mam sobie poradzić,w dodatku niczego nie podnosząc:-( Wychodzi na to,że mogłam to zrobić zanim założyłam rodzinę albo poczekać aż odchowam dzieci i wtedy się "przeliftinguję" cała-jak nic do trumny będzie jak ulał!!
Edytowane przez iloona79 Czas edycji: 2012-11-15 o 19:30 |
|
|
|
|
#6269 | |
|
Zadomowienie
|
Amorcio
Cytat:
A apropo basenu byłam wczoraj po 2 tygodniowej przerwie i jestem w szoku, te mięśnie znowu się przykurczyły normalnie każdy ruch rękami czułam jak mnie ciągnie w środku, absolutnie nie bolało tylko się tak ciągnęło...a już tak pięknie rozruszana byłam
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-11-15 o 19:30 |
|
|
|
|
#6270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie chodzi o to czy wytrzymam ale o to, ze jak mam meza w domu to od 18tej do 8.05 a moje dziecko młodsze bedzie mialo wtedy 2latka. Dr E.S jest "pod nosem" , drugi ok 500km
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

i nie żebym żałowała, jest oki tylko ta różna wysokość mnie drażni
Mimo wszystko Kalicińska pisze tak jak lubię 

Niestety to pacjentki same wpływają na lekarzy i na to że podejmują pochopne i ryzykowne decyzje . Niestety zbyt często ryzykują- a zaszywanie piersi z infekcją z implantem (o ile dobrze pamiętam tym samym) jest właśnie taką wymuszoną decyzją i ryzykiem.

Z kolei zbyt mocne "przyrastanie się " pociąga za sobą zjawisko replingu (też miałam) a więc marszczenia się implantu. I jeśli tkanka w piersi nie jest jędrna "przyczepianie się " wcale nie jest dobre bo będzie widoczne. Przy poprawce w takich przypadkach wkłada się gładkie implanty - właśnie po to żeby się nie przyczepiały.