|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Kochana a słyszałaś że głodny głodnemu wypomni ?
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4442 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Nocka jak to ostatnio z ciaglumi pobudkami i wyciaganiem cycka.Na poczatku jak sie wybudzil to nie plakal tylko kaszlal wymuszanym kaszlem,zeby zwrocic moja uwage i czekal z szeroko otwarta buzia na cycka Cwaniak maly ![]() Cytat:
|
|
#4443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja w poniedziałek wieczorem po wykąpaniu Aniulki dostałam takich zawrotów głowy że szok jak sie położyłam spać to spalam od 19,30 do 6 rana nic nie wiem co się działo w nocy. Myślałam że schodzę z tego świata. Wczoraj przyjechała moja mama zająć się Anią i odebrała Antka z przedszkola i zrobiła obiad i poprasowała więc znowu jestem na bieżąco. Dzisiaj już jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
ale cos tak czuję że Ania będzie inna
|
||
|
|
|
#4444 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() U nas nocka jak zwykle, jedzenie co 3h, ale jest Ok ![]() Milego dnia
|
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
dawno mnie tu nie było jestem w miarę na bieżąco tylko na fb, choć nic nie mam na swoje usprawiedliwienie ![]() Siadłam dziś rano i zweryfikowałam, że praktycznie nic z moich ciążowych założeń dot. wychowania córki się nie sprawdza, a wręcz przeciwnie popełniam same błędy (niczym Matka Sanepid)... Laura nałogowo ciąga smoczka (tylko to ją uspokaja), na drzemki oraz do nocnego spania jest usypiana w wózku i to musi się telepać na wszystkie strony (wcześniej póki w miarę mieściła się taką funkcję sprawował bujaczek, ale z niego nogi już zwisają, więc za wygodnie nie jest), w nocy budzi się milion razy i wreszcie ląduje ze mną w łóżku (i tak dalej się budzi - zrywa się z płaczem, rzuca, pije lub je), często budzi się w środku nocy gotowa do zabawy (śmieje się, gaworzy, klaszcze, rzuca smokiem bylebym tylko wstała - przyznam, że czasami nie mam siły bawić się o 2-3 rano i idę włączam polsat jim jam i idę spać zwykle do godziny i dziecko też zasypia...) ciągle potrzebuje mojego zainteresowania (lub czyjegokolwiek...), potrafi się czymś zająć max 5-10 min i już się nudzi, potrzebuje być ciągle w ruchu (choć nie raczkuje, nie wstaje, dopiero od niecałych 3 tygodni umie siedzieć sama, ale tylko posadzona przeze mnie) mam wrażenie, że to jest człowiek adrenalina - jak przestanie się ruszać to stanie mu serce. Przyznam, że jestem przytłoczona tym... W koło same grzeczne dzieci przesypiające całe noce, potrafiące same się bawić dłuższą chwilę, przy których matki mają czas na wszystko. Na mnie patrzą tylko ze współczuciem lub niedowierzaniem. A ja na prawdę nie wyolbrzymiam. TŻ nie wierzył póki nie posiedział tydzień w domu na L4. Pozwoliło mi to naładować trochę akumulatory, ale energii starczyło na krótko. Ale dość tych żali Żeby nie było, że Laura to taki diabełek mały muszę dodać, że jest bardzo urocza towarzyska, lubi śpiewać, bije brawo, pokazuje "gdzie sroczka kaszkę ważyła", robi papa, pokazuje rączką co chce żeby jej podać lub jak ktoś ma podejść, czasem nasika do nocnika jest bardzo grzeczna na spacerze, w sklepie, w samochodzie. Daje się bez problemu karmić, ubierać, kąpać... ![]() No to się rozpisałam - tak jakoś chciałam (miałam potrzebę) się tym z Wami podzielić ![]() Idę na mejla popodziwiać "maluszki"
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Nowaken i co lekarz powiedział?
Gosia fajnie, ze wspomnialas o tym blogu, mam co czytac ciekawie pisany![]() Evcia ja Cie dobrze rozumiem ) ja mam tak samo, wciaz wydaje mi sie ,ze popelniam mase bledów, ze mam za malo cierpilwosci, ze inne dzieci sa takie spokojne, nawet jak idziemy na spacer to inne dzieciaczki spokojnie siedza w wozkach, nawet sie nie rozgladaja za bardzo a ja z Mateuszkiem jak szalona, najchetniej by mi wyskoczyl i pobiegł, piszczy, krzyczy
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Wam
![]() Emigra grunt ze sie nic nie stalo Julci, Mravka i Konia ja daje tez sloiczki i gotowane obiadki zamiennie, ale wczoraj np. zupka mi nie wyszla kompletnie - naprawde bez smaku byla, chyba za duzo wody dalam. Mravka pytalas jak przygotowania do przyjazdu tesciowej, a wiec nie ma zadnych przygotowan jej pokoj bedzie w obecnej jadalni a tam sporo rzeczy Hani jest - wiec bede musiala je przeniesc gdzies, mam mieszane uczucia, wiem ze troche sobie odpoczne fizycznie jak ona przyjedzie - ale nie wiem czy psychicznie bo ona troche zwariowana jest.mam deal z Tz - powiedzialam ze jak wykombinuje mi bieguny do lozeczka to moze sobie robic kurs na lotnie szukal wczoraj po calym necie tych biegunow jak oszalaly![]() Hanka ostatniej nocy spala mega slabo, w lozeczku budzila sie co pol h a pozniej co 15 min wiec wymieklam i wzielam ja do nas do lozk a tam cyc i spanie ale tez slabo. ja jestem wymeczona, ona dzis marudna jak nie wiem co. wczoraj skonczyla 8 miesiecy a my dzis z Tz mamy 6 latek bycia razem swietowania raczej nie bedzie ze zmeczenia materialu
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia mam podobnie. Z tym że nie wiem czy to moje błędy czy raczej ona taka po prostu jest.
Jestem przytłoczona zachowaniem małej. Moja dodatkowo na spacerach nie chce siedzieć (chyba że ze smokiem i nie zawsze). Ubieranie jest zawsze z płaczem, jedzenie na ogół też. Ostatnio budzi się ciągle w nocy. Jęczy, rzuca smoczkiem uspokaja się częściowo na rękach. Jak próbuję do łóżeczka odłożyć to fajt i obudzona No a ileż można nosić 9 kg dziecko. Po godzinie czasem uda się uspać a ja wysiadam. Rano trzeba do pracyWidziałam dzieci koleżanek to po prostu anioły. Bawiły się z godzinę jedną zabawką a mojej już z 10 razy zdążyłam zmienić ![]() Nie sądziłam że będzie to wszystko takie ciężkie psychicznie. Teraz jak jestem chora to małą głównie zajmuje się moja mama i no właśnie miło tak nie słuchać jęków, płaczu itp a posiedzieć w spokoju Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2012-11-15 o 13:17 |
|
|
|
#4452 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowaken i Joanaros zdrowka Wam!!!
Gosia poczytalam troszke ten blog zaradnej fajnie pisze..lubie taki styl![]() dzieki za gratulejszyn ![]() maly oszolomek moj spi druga drzemke, marudna byla po obiadku wiec ja do hustawki bo juz mi plecy wymiekaja od noszenia jej - bo dzis tylko na rekach dobrze, zaczela oczka przymykac, wiec ja myk z hustawki i poprzytulalam, troszke pobujalam, na gore, zapuscilam pozytywke (w magnetofonie...jakie to stare slowo tak swoja droga , i do lozeczka i majtnelam kilka razy lozeczkiem i spi. bo dzis zimno na podworku i mgla straszna i nie mam sily na spacer dzis po takiej nocce jaka mialam.Konia dzieki ze polecilas ten film ''Nietykalni'' - Tz obejrzal i bardzo mu sie podobal, nie zniechecil go niestety do latania
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-11-15 o 14:45 |
|
|
|
#4454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po czasie człowiek widzi mase błędów ale zostaje zostawić to dla drugiego smyka, i wtedy tych błędów będzie mniejKubuś ma katar i to śpiki się sączą jak szalone wiec dzisiaj tlyko 20 min na dworku bo u nas przecudowne słoneczko i rześko na dworku![]() Dzisiaj w nocy - nie wiedząc że takie katarzycho nas czeka, zaczęłam oduczać dawać cycka. Nocka była ciężka - tylko teraz nie wiem czy przez oduczanie czy przez katar??????
|
|
#4455 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tynka88
Cytat:
ja nie muszę do pracy rano, a ledwo i tak żyję potem. Codziennie sobie powtarzam, że jeszcze troszkę, że urośnie to się zmieni, a im dalej tym coraz gorzej. Do 5 miesiąca moja też była aniołek, a teraz tylko wspominam tamte chwile i marzę, aby wróciły.Zdrówka Ci życzę i wytrwałości! Cytat:
Nowaken mam nadzieję, że to nic poważnego i że wrócisz do pełni sił szybciutko
|
|
#4456 |
|
Gang Iren
|
Kupilam w Sainsbury's taka zabke:
http://allegro.pl/fisher-price-zabka...724924148.html Za cale...2,99.Moze dziewczyny z UK zainteresuje takie info,bylo jeszcze troche zabawek w dobrych cenach.To troche na wyrost,ale jesc nie wola,moze poczekac az Eryk bedzie chodzil i ciagnal zabke.Albo juz bede miala prezent na Wielkanoc
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jak w brzuchu była aktywna takk i teraz a jak gada, pluje śliną,a w wózku-masakra nie chce już leżeć , ubieranie na spacer jej to istne wariactwo-a jak założę czapkę to alarm się włącza dzisiaj padam, bo płakała i marudziła od 13.00 do 17.00--na moje to ząbki się zaczynają-zakupiłam camille i śpi od 17.00...może to wszystko przez ząbkowanie -i juz jej nic nie jest.co ja się natrzęsę przy niej ![]() a dzisiaj rano musiałam jej pobrać mocz-istne cyrki! jakoś pobrałam do woreczka i ubrałam ja - do laboratorium autobusem pojechaliśmy- w autobusie też nie za bardzo się podoba!wchodzę a tam 30 osób...Karolca Ty w ciąży stałaś w tej kolejce ? na szczęście babka w okienku zabrała już mocz i nie musiałam czekać-dobrze,ze widziała Lenkę bo bez niej bym tam stała z dobrą godzinęEdytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-11-15 o 19:44 |
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, ciążę prowadzilam prywatnie i na badania jeździłam do Vitalabo. Ale nikt mnie nie przepuszczał w kolejce
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia a czemu podejrzewa zakażenie układu moczowego?
|
|
|
|
#4460 |
|
Gang Iren
|
Ej dziewczynki,co tu ciagle tak cicho?Co sie nie udzielacie?
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
na fb wszystkie siedzą
|
#4462 | ||
|
Rozeznanie
|
Dobry!
Eh, słucham sobie coverów tego gościa: https://www.youtube.com/watch?featur...&v=vsvlsuLau5c przekoleś!! Dziś jak już pisałam na fb Piotruś próbował wstać na nóżki podpierając się przy fotelu! Cytat:
on tak od urodzenia wygląda jak by był kilka m-cy starszy a teraz to już rzeczywiście już w ogóle ma taką chłopięcą buźkę Cytat:
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Karo graty nowej umiejętności. ![]() My dzisiaj zakupiliśmy małemu czapke mikołaja i był dylemat czy kupić do tego strój.Jednak kupiliśmy tak jak pisałam strój pomocnika mikołaja ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
a potem jak mały poszedł spać w dzień na drzemke to i ja zaliczyłam spanie ![]() Sprytny
|
|
|
|
|
#4464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja widze ze bez fb to juz niedlugo nic sie nie dowiem co u was ![]() ![]() Karo_z, u nas tez ostatnio Ania zaczela stawac przy zabawkach a dzis z tego stania podpartego 1 raz usiadla. Twoj Piotrus chyba bardzo do Anki zblizony wiekiem wiec pewnie cos w tym jest. Ania miala dzis goraczke, jak sie zorientowalam to bylo 38 a po 4 godzinach mimo ze podalam Paracetamol to bylo juz 38.5. Na noc dalismy jej nurofen, spi, raczki ma nawet chlodne i sprawdzalam czolko i chyba jej spadla tempka. Tylko od czego ta tempa? Lekarka mowi ze zeby albo wirus, ale zebow na horyzoncie niet. Troche sie stracham
|
|||
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
emigra,ale miałaś przeżycia
Dobrze,że się nic nie stało ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- A i zanim dalej ponadrabiam,to napisze anegdotke z wczorajszego dnia.Kiedy to sobie spokojnie leżałam na łóżku,mały obok siadał,akurat pupą do mnie i sprzedał mi pierda w twarz ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
I wygrałam dzisiaj 2 ef w zdrapce Znów kupiłam dwa i nic :/---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- nowaken,to nieźle. :/ Dobrze,że masz mame która Ci pomogła. ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Evvcia,joanaros jakbym czytała o swoim małym diabełku,który to ma chyba po tacie i nie usiedzi na miejscu.Teraz jak raczkuje,to wszędzie wlezie,czy poprzestawiać suszarke,czy za kable chce chwytać.Dzisiaj podraczkował i zamykał mi laptopa.W dodatku zdarza mu się buntować pt dpiąc mnie teraz natychmiast w bujaczku,czy to w foteliku samochodowym,oraz w wóżku ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- karo,gratuluje nowych umiejętności
|
|
|
|
|
#4466 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Mi Eryk sprzedaje pierdy standardowo przy prawie kazdym przewijaniu
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4468 |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ja chce spac!Eryczek zywy jak skowronek,skad on ta energie bierze ![]() Kolejna noc z pobudkami.Kiedy to sie skonczy?
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=0QXMy4n8vwk u nas nocka tragedia ciąg dalszy od kilku dni młody jak śpi jęczy i co chwila się budzi myślę że na 99% ząbki bo wczoraj nawet udrapnął się w dziąsło do krwi non stop rączki w buzi . o 3 nad ranem nawet nie dał się do łóżeczka odłożyć to wzięłam do siebie i na klatce mi 1,5h pospał .
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() wczoraj caly dzien prawie poza domem, jeszcze udalo sie z ex szefowa spotkac super pozytywnie! Bylysmy najpierw na kawie, zeby Julcia sie z nia oswoila, ale ryk byl tak czy siak, Potem poszlysmy do niej do domu, bo sie przeprowadzili i maja przepiekne mmieszkanie, 180 m, dwupoziomowe, ma tam tez swoj gabinecik i przyjmuje klientow bylam pod mega wrazeniem Brzuszek ma juz duzy, niestety ma cukrzyce ciazowa ale lekka postac. Juleczka pokazala jak ladnie wcina jabluszko i jak popija kawke Nocke mialymy taka sobie, o 00:00 mloda sie przesikala, po 2 obudzila sie na mleko, po 4 na smoczka a kolo 6 na dobre juz. Teraz ma drzemke. Przyszla sukieneczka z Zary na wigilie dla mlodej - cudna U nas dzisiaj brzydka pogoda, wiec znowu na spacer nie pojdziemy, ale pojedziemy gdzies na zakupy pewnie.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

Cwaniak maly 

a poki co ide pod prycho

jakoś pobrałam do woreczka i
na szczęście babka w okienku zabrała już mocz i nie musiałam czekać-dobrze,ze widziała Lenkę bo bez niej bym tam stała z dobrą godzinę

Dobrze,że się nic nie stało
dpiąc mnie teraz natychmiast w bujaczku,czy to w foteliku samochodowym,oraz w wóżku