![]() |
#1441 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II
A możesz uściślić, czym się różni?
Zamawiałam w tym sklepie dopiero raz, ale planuję kolejne zamówienia i Twój wpis mocno mnie zaskoczył.
![]() |
#1442 |
Raczkowanie
|
Ja też już nie raz zamawiałam w Kadoro i jeszcze się nie sparzyłam, a co do Toho to zawsze jest tak że trzeba się liczyć z tym że kolor na zdjęciu jest zawsze jaśniejszy niż w rzeczywistości
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
|
Ja generalnie jeszcze nie miałam problemów z Kadoro. W dużej mierze to też zależy od Waszych monitorów. Jedynie co to tak jak poprzedniczka, nieco jaśniejsze są TOHO. Ja jeszcze czasami dla pewności rozglądam się w internecie i oceniam kolory w Waszych pracach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia czemu te zarzuty są akurat pod adresem kadoro.
Pierwsza rzecz to kwestia ustawień monitora, które mogą wpływać na kolor. Druga- tak na szybko popatrzyłam sobie na wybrane kolorki toho w sklepach kadoro i beading. Mają te same zdjęcia, czyli wnioskuję, że są to zdjęcia z kart producenta. W związku z tym kolor A, który wydaje Ci się jasniejszy w kadoro, będzie też jasniejszy w beadingu. chociaż, z drugiej strony, to na jakość (a co za tym idzie też kolorystykę zdjęcia) wpływają różne inne zestawienia. Obydwa sklepy otrzymują takie sam fotki, ale w jednym są bardziej "skondensowane" na serwerze, niż w drugim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1445 |
Rozeznanie
|
ja również zamawiałam w kadoro i jestem bardzo zadowolona, natomiast jeśli mam wątpliwości co do jakiegoś koloru, to wrzucam nazwę w google grafikę i mam m/w obraz, jak dany kolor może wyglądać, bo są tam foty od innych sprzedawców, ale czasem również prace, w których wykorzystane są dane kolory, więc można zobaczyć też, jak wyglądają w zestwieniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1446 |
Rozeznanie
|
Podpisuję się pod powyższymi komentarzami. Z Kadoro nigdy nie miałam problemów. Wręcz odwrotnie, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest to sklep pozytywnie wyróżniający się pod względem jakości i szybkości obsługi. Poza tym na każde, nawet głupie pytanie zadane mailowo otrzymywałam wyczerpująca odpowiedź.
Co do kolorów, robię dokładnie tak, jak iwona sikorska - zawsze sprawdzam w sieci jak dany kolor wygląda w innych sklepach i w gotowych pracach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1447 |
Raczkowanie
|
O rany chyba za mocno się wypowiedziałam. Albo może nieprecyzyjnie.
Kadoro to obok Bukowca mój ulubiony sklep, cenię go przede wszystkim za jakość obsługi i wybór towaru. Mogliby mieć lepsze zdjęcia i to miałam na myśli. Z resztą mój problem dotyczy tylko koralików (które kupuję tylko tam). Faktycznie np. kolor Ivory wszędzie w sklepach na zdjęciach jest piękny, a w rzeczywistości jakiś taki jakby lekko brunatny. Pozdrawiam, Joanna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1448 |
Rozeznanie
|
Brałaś kiedyś udział we wspólnym zamówieniu Toho? Nie pamiętam przy którym zamówieniu to było, ale jedna z forumowiczek podała wtedy link do sprzedawcy na Etsy, który miał bardzo dobrze odzwierciedlające kolory zdjęcia Toho i Fire Polish. Świetnie nadają się do porównywania
![]() Pogrzeb trochę w wątku, link pojawiał się tam kilka razy. Dość często z niego korzystałam, ale po ostatnim formacie wszystkie zakładki mi szlag trafił... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1450 |
Raczkowanie
|
@staska_stasia - wiem, wiem zrozumiałam
![]() Eilo - spróbuję poszukać, ja używam koralików w "śladowych" ilościach, więc nie znam tamtego wątku. Ale w ETSY i tak zawsze miło pogrzebać, dla samej przyjemności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1451 |
Przyczajenie
|
Kryształy Swarovskiego
Witam,
Jestem miłośniczka Swarovskiego i zajmuje się wykonywaniem biżuterii właśnie z tymi kamieniami, Chciałabym dowiedzieć się gdzie można kupować tanio i oczywiście z gwarancja że jest to Swarovski. Szukam już dłuższy czas kul i kwadratów disco ball wysadzanych SV i jak do tej pory nie udało mi sie odnależć naprawdę zaufanego źródła. Może potraficie mi pomóc? czekam na sugestię. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kryształy Swarovskiego
Witaj,
odwiedź link poniżej. Tutaj Dziewczyny wypowiadają się gdzie warto kupować lub nie. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=372707 Sklepów jest bardzo dużo. Swarki: Crystaleye (allegro OSAKM), Beabitdesign, akcesoria.net.pl, korallo i wiele innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1454 |
Zadomowienie
|
druga wiadomość i drugi raz ten "okazyjny" komplet. Piękna reklama... gratuluje inteligencji - bardzo mądrze promować biżuterię w wątku, gdzie same biżuterię robimy
![]() ![]()
![]() |
#1455 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy wiecie gdzie można zamówić disco balle wysadzane Swarovskim tak w przystępnej cenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Rozeznanie
|
Czy ktoś z Was miał doczynienia z użytkownikiem artemar z allegro? Jakiej jakości są narzędzia sprzedawane przez niego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
Rozeznanie
|
kupiłam od niego znaczniki do blaszki i gesztelkę z brzeszczotami i są 1st class
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1458 |
Rozeznanie
|
Nie dalej jak we wtorek dotarła do mnie przesyłka od tego użytkownika. Szybko, sprawnie, kontakt ze sprzedającym bardzo dobry. Narzędzia uważam za naprawdę dobrej jakości. W grudniu znowu planuję u niego zakup
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1459 |
Raczkowanie
|
Kupowałam kilka rzeczy u Artemar, jakość - bez zarzutu. Sam facet też w porządku, jak zapomniałam poprosić o fakturę, to mi później dosłał bez marudzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1460 |
Rozeznanie
|
Bardzo Wam dziękuję za opinię. Szykuję się do większych zakupów, a różnica w cenie pomiędzy sprzętem od niego, a tym ze sklepów internetowych takich jak Szafir czy Kociuba jest na tyle duża, że bałam się, czy to nie będą wyrzucone pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1461 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam w antidotum jeden drobiażdżek, zapłaciłam od razu i tak jakoś nic od kilku dni.
Może jestem rozbestwiona, ale przynajmniej jakieś potwierdzenie że kasa do nich przyszła by się przydało.. Macie doświadczenie jak długo realizują zamówienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
Drogie Panie
![]() innymi słowy- długo się czeka u nich na realizację zamówienia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy nie zapomnę jak z Panią Marysią chyba? wybierałam pół godziny ametyst na telefon ![]() Koleżanka miała bardzo określone wymagania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1464 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Czy ktoś kupował srebrny drut próby 925 w sklepie crystalstone.istore.pl (na allegro _malachit_)? Potrzebuję drutu 0,6 dobrego na loopiki owijane i grubszego 0,9mm-1mm na zapięcia bransoletek. A może macie innego sprawdzonego dostawcę drutu, najlepiej Ag 925? Może być z allegro. I jeszcze pytanko o sklep, w którym można kupować kamienie na sznury kamieniolomy.pl. Jaka jakość minerałów? Będę wdzięczna za pomoc. ![]() Edytowane przez emka24 Czas edycji: 2013-01-21 o 11:17 Powód: dodanie pytania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1465 |
Rozeznanie
|
Jak drut to tylko u zelimchana na allegro
![]()
![]() |
#1466 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, czy drut się zerwie, zależy od jego jakości. Zelichman ma b. dobrą jakość drutu i prawie wszystkie kupujemy tylko tam, jeśli nie mamy akurat opcji nabycia w Hopei. Nie ma fizycznej możliwości rozpoznania w domu czy w srebrze masz 925 jedn. srebra, czy 930 - różnica jest praktycznie żadna. Co innego drut 999, który jest bardziej plastycznym drutem.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2013-01-21 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przejrzałam jeszcze raz ofertę zelimchana. Drut na zapięcia jest, ale co wybrać do owijanych loopów? Dobry będzie ten miękki podpisany "do wrapingu"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
PS: Drut na szpilki kupuję u jubilexa - prawie zawsze ![]()
![]() |
![]() |
#1470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.