|
|
#61 |
|
BAN stały
|
Dot.: zapraszanie i dziękowanie
J bym zaprosiła tą trójkę
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Mam podobną sytuację.
i doszłam do wniosku, że zapraszam tylko chrzestną z os towarzyszącą -ona nie ma dzieci ale jej siostra ma 5... długo można by było się nad tym rozwodzić, więc przejdę do sedna: Tobie proponuję to samo albo właśnie zaproszenie jeszcze tej trójki. Oczywiście o ile chrzestna mieszka tylko z mężem, bo jeżeli są tam jakieś dzieci to wg mojej mamuśki powinnam zaprosić cały dom a nie tak wybiórczo. 1. zapraszasz tylko chrzestną +1 2. zapraszasz chrzestną +1, 3 kuzynostwa u których byłaś, wszystkie dzieci które mieszkają z chrzestną (zakładając, że nie mieszka z pozostałą szóstką ani piątką). Ci którzy Cię nie zaprosili nie powinni mieć pretensji ponieważ u nich zapewne wystąpił ten sam powód. Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2012-11-17 o 01:33 |
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Kate Noir niestety chrzestna mieszka jeszcze z 3 dorosłych dzieci, które maja swoich partnerów nie wiem czy stałych, ale są w jakiś tam związkach. Trójka u których byłam plus ta trójka i ich partnerzy to razem 12, no i oczywiście chrzestna z mężem to i tak już niezła gromadka
Oni zawsze sobie żartują, że jak robią imprezę to nikogo więcej nie muszą zapraszać bo jak policzą wszystkich razem ze swoimi dziećmi to ich chyba ze 40 wychodzi Co ciotkę podkusiło, żeby mieć aż tyle dzieci |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
oj, to rzeczywiście masz problem. Ja oczywiście bym kombinowała... ale to tak niegrzecznie. Tym bardziej, że jak sama piszesz chciałabyś zaprosić wszystkich.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Na szczęście oni nie wiedzą, że chciałabym wszystkich
więc mogę kombinować, ale muszę przyznać, że mam naprawdę ciężki orzech do zgryzienia Będzie dosyć załatwiania spraw przed ślubem i weselem a tu jeszcze ta nieszczęsna lista gości |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

A może ktoś jeszcze się wypowie co na ten temat sądzi?
Co ciotkę podkusiło, żeby mieć aż tyle dzieci
Będzie dosyć załatwiania spraw przed ślubem i weselem a tu jeszcze ta nieszczęsna lista gości