Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 09:40   #1651
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Czytając Wasze posty doszłam do wniosku, że mam dziecko wyluzowane od urodzenia , bo już na niektórych zdjęciach z sali poporodowej ma rozczapierzone paluszki. Później też różnie, a na podstawie zdjęć tylko czasem można stwierdzić, czy to odruch Moro (migawkę jednak słychać), czy spokój. Na większości zdjęć ma dłonie złożone w piąstki, ale luźne.
u nas było to samo, nawet na pierwszym zdjęciu (zrobionym następnego dnia po porodzie) mała sobie trzyma spokojnie rozczapierzoną dłoń na klatce piersiowej, później na zdjęciach też często dłoń otwarta.
A jednak pani neurolog coś tam odrobinę się nie podoba z tymi piąstkami, ale bez tragedii. Za to mojemu mężowi to się strasznie nie podoba i już mu się panika włącza, ehhh
ciekawe co jeszcze dzisiaj pediatra na to powie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:41   #1652
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja się nie obraziłam. I masz rację z tym, że każdy tydzień robi różnicę. Moja koleżanka ma syna urodzonego pod koniec listopada. I mówi, że on do klasy w której jest dorasta na wiosnę. To znaczy, że jak zaczął II klasę to dopiero wiosną był do niej dojrzały. Ale teraz jest w V klasie i mówi, że już takich różnic nie ma. Więc z wiekiem to się bardziej wyrównuje.

Polskie prawo to szkoda komentować. Właśnie wystarczy nie mieć nic i jest dobrze. A powinni go posadzić do ciupy - skoro nie może kasą spłacić długu to niech go odsiedzi. Pewnie szybko by się kasa na odszkodowanie znalazła.
Odnośnie pogrubionego to się zgadzam w 100% bo sama jestem z grudnia i jeśli chodziło o wiedzę i umiejętności to raczej sobie radziłam i nie odstawałam od reszty, ale emocjonalnie to byłam po tyłach później już się to zatarło ale w pierwszych klasach to doskonale to pamiętam.. nigdy od razu nie wiedziałam o co tym wszystkim dziecioakom biega

ad.2. szkoda gadać... ja bym go od razu porządku nauczyła
Cytat:
Popieram, że powinni go zamknąć, tylko w jakimś obozie pracy, bo niby dlaczego my mamy płacić za utrzymanie kogoś takiego.

Może by się znalazła kasa, a może nowy konkubent.

swoją drogą to jakby taki delikwent z miesiąc pozamiatał ulice to może by sie szacunku do ludzi nauczył, bo już nam nie chodzi o te pieniądze, ale o sam fak że taka menda społeczna śmieje się w twarz człowiekowi

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:46   #1653
kasikkkkka
Zadomowienie

witajcie
ja już wymiękam
nie mam siły normalnie
dziś udało mi się przespać aż ...uwaga... 5 godzin....i to z przerwami
nie wiem co się dzieje z tym moim dzieckiem
normalnie doła już łapie, snuję się jak cień po domu
Stary 2012-11-16, 09:51   #1654
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie śpimy, tylko dzieci karmimy.
*

Czytając Wasze posty doszłam do wniosku, że mam dziecko wyluzowane od urodzenia , bo już na niektórych zdjęciach z sali poporodowej ma rozczapierzone paluszki. Później też różnie, a na podstawie zdjęć tylko czasem można stwierdzić, czy to odruch Moro (migawkę jednak słychać), czy spokój. Na większości zdjęć ma dłonie złożone w piąstki, ale luźne.
*

Misiami z karuzelki ostro dyryguje na fotach z końca drugiego miesiąca, ale zaczęła chyba ciut wcześniej. Jedną maskotkę (a właściwie welurową zawieszkę do niej) zaczęła delikatnie miętolić po ukończeniu drugiego miesiąca, a drugą miłością (pierwsze były misie) stała się inna, kupiona po upływie 2,5 miesiąca i do tej szybko wyciągała rączki, a później po nią sięgała. Ta pierwsza służyła do uspokajania w samochodzie i w wózku już wcześniej, ale raczej ze względu na pozytywkę.
*
Dobrze prawi , polać jej soczku.
Niektóre mamy zapominają, że między naszymi terminami porodów jest do 2,5 miesiąca różnicy.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Popieram, że powinni go zamknąć, tylko w jakimś obozie pracy, bo niby dlaczego my mamy płacić za utrzymanie kogoś takiego.

Może by się znalazła kasa, a może nowy konkubent.
Ja się staram nie porównywać młodego. Bo chyba bym oszalała i panikowała.

Wiesz, ja to nie mogę zrozumieć dlaczego więźniowie nie pracują. Niech kopią rowy. Albo sprzątają autostrady. Jest mnóstwo prac do ktorych można ich "zatrudnić". A co mają? Wygodne cele, tv, internet, prasę, książki... Wiem, że odosobnienie ma być karą. Ale we wsi z której pochodzę jest koleś, który już chyba ze 3 razy okrada domy tuż przed zimą. Oczywiście znajdują go i idzie siedzieć - w ten sposób spędza zimę - oszczędza na ogrzewaniu, jedzeniu... Przecież na więźniów jest więcej kasy niż na chorych czy dzieci

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 09:52   #1655
prince_polo
Zakorzenienie

hej.
Mała po marchewce nie mogla zrobic kupy i pierdziec. Dopiero jak Jej brzuch pomasowałam to zrobila zielona kupe ale zbitą. Wasze tez tak maja?
dzis dam Jej jabłuszka,bo wydaje mi sie ze to nie cała kupa wyszla

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:04   #1656
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
a co do czopka, to zaskoczyłaś mnie. Lekarz Leosia twierdzi, że nie powinno się dawać czopków zapobiegawczo A Mały jak na razie po żadnym szczepieniu nie gorączkował.
ale u Nas po takiej samej szczepionce była gorączka, więc pediatra zaleciła podać-wiadomo co lekarz, to metody
ale i tak nie udało mi się zapobiec , bo podałam czopka ok 17, po spaniu a Lilka po 20 minutach strzeliła kupę i zupełnie nie wiedziałam co robić-podać kolejnego czy niewięc bidula przed 20 dostała jednak gorączkę, podałam jej szybko tego czopka ponownie, ale temp. doszła aż do 38'8.....miała wypieki, była smutna i usnąć nie mogła, tylko pojękiwała....ale w końcu ją ululałam i w nocy już gorączka nie wróciła
Stary 2012-11-16, 10:13   #1657
anna99302
Zadomowienie

hey hey! u nas znowu nocka zjedna pobudka!!! i jestemw szoku bo w ciągu dnia baaaardzo duzo spał a i tak obudził się tylko raz
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

w tym wieku - tak, ale przy tej wadze? Przecież ona zaczęła tak wp.ierdzielać, jak ważyła 5 kg!
fakt. wiesz co no mój też wpierdziela aż miło. ok 850-900 ml dziennie i tyje mi w oczach tak jakby nadrabiał po lekkim cycusiowym mleczkku
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
moje dziecko osiągnęło wyższy level, wyprostowuje raczki przy podpieraniu się na brzuszku - oczywiście nie za każdym razem - i odnalazł swoje ucho, w ogóle co on wyczynia jak zostaje w łóżeczku ciągle coś wystawia poza łóżeczko albo nogi albo rękę, opiera też nogi o przewijak i tak sobie leży

hehe słodko foty prosze
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
pytam bo Emil ma 2 i pół miesiąca i ciągle piąstki zaciśnięte, nawet w kąpieli. Trąca zabawki nad nim zawieszone ale zaciśniętymi łapkami.
Dziś mi się zaczął dziwnie wyginać, jakby chciał się obórcić na bok i zaczęłam się zastanawiać nad tym czy nie ma napięcia mięśniowego.
Ostatnio jak ultradelikatnie cichuteńko przesuwałam zabawkę w łóżeczku jak spał w nocy to się wygiął okropnie strasznie jest wrażliwy na dźwięki.
W sobotę odwiedzi nas przyszły ojciec chrzestny (o ile się zgodzi) z żoną która jest neurologiem to ma go obejrzeć pod tym kontem.

aaa no i dziękuję za odpowiedź
mój zaczał łapac moze tydzien temu!!!!! czyli bardoz późno!!! rączek w ogóle nie obserwował swoich tak jakby go to nie interesowało. dopiero tydzień temu no może 10 dni temu wziął pawia Lamaze do rączki! LAMAZE polecam!!! a teraz miętoli wszystko co mu dam. pieluszki najbardziej.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
taaaaaaaaaak!!!!!!!!!!!!! ! a gdzie? moze w centrum hehe?
taaaaak!!!
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

miałam na myśli osoby, które denerwują się z tego powodu, że dzieci jeszcze czegoś nie robią. A przecież mogą robić wiele innych rzeczy, których jeszcze inne starsze dzieciaczki nie osiągnęły, poza tym między naszymi dziećmi jest dość spora rozpiętość wieku a w przypadku takich maleństw to tygodnie robią ogromną różnicę... i nie chciałabym żeby ktoś się obraził przez mój post... Po prostu czasem jak czytam coś takiego to czuję się jakby moje dziecko było niepełnosprawne

ale u nas niestety tak jest mój mąż miał wypadek podczas treningu na kolażówce ponad 3 lata temu (potrącił go pijany kierowca). Wyobraźcie sobie że koleś mimo że miał wyrok w zawiasach to siedzieć nie poszedł bo zawiasy miał za inne wykroczenie, a odszkodowania też mu nie wypłacił (25000zł) bo bidulek nic nie ma (wszystko jest zapisane na jego konkubinę, nawet jego firma nagle stała się jej i on pracuje w tej firmie na czarno żeby tylko grosza nie dać. No i tak mu się udaje już 3 lata, a wygląda na to że już tak będzie się ślizgał po prawie......

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

dla Kubusia
AD.1. ja też czasem się zastanawiam czy wszystko ok jak czytam o osiągnięciach dzieciaczków, ale zaraz sama się poprawiam, że Franio przecież jest sierpniowy
AD.2. Straszne! a jakaś firma windykacyjna nei może wam pomóc? ja bym nie odpuściła pijanemu kutafonowi!

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Irmusia jak to jest z tym glutenem?? Od kieody można przy mm??
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:27   #1658
Linka25
Zakorzenienie

Znów wstałam o 10. Mała śpi dalej Jutro idziemy do kuzyna Małej - Jasia. Jest miesiąc młodszy Ciekawe czy maluchy coś zajarzą, że obok jest druga dzidzia. Pewnie nie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Witam U Nas nocka standardowa, z jedną pobudką o 3ciej i ostatecznym wstaniem o 7mej
Wczoraj byłam u fryzjera i nieźle zaszalałam. Miałam włosy do łopatek, a teraz nawet kucyka nie mam z czego złapać Odczekam miesiąc i zetnę się jeszcze krócej albo wygolę sobie jeden bok. Albo i jedno i drugie, bo to meeeega wygodne jest
Miłego dnia
wow! duza zmiana
dobrze, ze jesteś zadowolona

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
witajcie
ja już wymiękam
nie mam siły normalnie
współczuję

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej.
Mała po marchewce nie mogla zrobic kupy i pierdziec. Dopiero jak Jej brzuch pomasowałam to zrobila zielona kupe ale zbitą. Wasze tez tak maja?
Ciastek a nie sądzisz że za wcześnie jest na całe to rozszerzanie? Może brzuszek Rozalki nie jest gotowy?

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ale u Nas po takiej samej szczepionce była gorączka, więc pediatra zaleciła podać-wiadomo co lekarz, to metody
ale i tak nie udało mi się zapobiec , bo podałam czopka ok 17, po spaniu a Lilka po 20 minutach strzeliła kupę i zupełnie nie wiedziałam co robić-podać kolejnego czy niewięc bidula przed 20 dostała jednak gorączkę, podałam jej szybko tego czopka ponownie, ale temp. doszła aż do 38'8.....miała wypieki, była smutna i usnąć nie mogła, tylko pojękiwała....ale w końcu ją ululałam i w nocy już gorączka nie wróciła
Świetnie dałyście sobie radę
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:31   #1659
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetnie dałyście sobie radę

a od rana humor cuuuudowny u mojej Córci-zapomniałam się pochwalić, że nabyła nową umiejętność-PISKpiszczy jak jest wesoła, piszczy jak jest zła, kilka wersji pisku ma

normalnie zrymowało mi się

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-11-16 o 10:33
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:35   #1660
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
dobrze że udało się zbić i Lilutka spała spokojnie
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
AD.2. Straszne! a jakaś firma windykacyjna nei może wam pomóc? ja bym nie odpuściła pijanemu kutafonowi!
dla Frania za spanie

no mamy prawnika, tylko że prawnie to na niego nie ma haka... cwaniak jeden. By trzeba było wziąć jakiś "przypakowanych łysoli" żeby mu obili gębę i może by się opamiętał
No albo sprzedać dług, ale jeszcze się tym nie interesowałam i nie wiem czy to legalne... choć ogłaszają się różne firmy z taką ofertą. Musiałabym się tym zainteresować w końcu.

Wygrałam właśnie dla Niuni taką sukienusię

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:37   #1661
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

a od rana humor cuuuudowny u mojej Córci-zapomniałam się pochwalić, że nabyła nową umiejętność-PISKpiszczy jak jest wesoła, piszczy jak jest zła, kilka wersji pisku ma

normalnie zrymowało mi się
u nas to samo
piski, "gada" przez całe kwadranse, "opowiada" coś z wielkim zaangażowaniem ale co ciekawe nie ma u nas gugania żadnego gu, gi.. nic.
I jeszcze w temacie umiejętności: kiedy/ czy Wasze dzieci przekładają zabawki z rączki do rączki? U mojej zauwazyłam to dopiero niedawno (tydzień temu, moze wcześniej).
Stary 2012-11-16, 10:39   #1662
Mandragorrka
Zakorzenienie

Oh jak przyjemnie poczytać wizaż se

Cześć Kobietki Mała poszła spać ok 22, wstała o 5,15 na jedzonko i potem jeszcze spała do 9.30, a ja razem z nią
Rozpusta

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Witam z wieczora tak Was czytam i zazdroszczę - spotkania, wyżerki, ehh, szkoda, że nie mam bliżej.
Tak wiele z Was pisze o rozszerzaniu diety - a ja jestem tak do tyłu z tym tematem! Bartek kończy za 6 dni 4 miechy, a do tej pory tylko mleczko i mleczko i powiem szczerze, że jakoś nie czuję jeszcze potrzeby rozszerzania diety. Nawet nie kupiłam do tej pory żadnej kaszki/przecierku czy innych dzieciowych przysmaków.
No ale nic, jak mnie natchnie to może pomyślę o tym, bo pewnie niedługo by pasowało
Amelka 4 miesiące kończy za 10 dni i o rozszerzaniu diety też jeszcze nie myślimy. Myśli za to babcia, już chciałaby karmić wnusię papkami - mam nadzieję, że uda mi się ją powstrzymać.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Prince, na pewno spotkasz Ja myślę, że we wakacje możemy urządzić spotkanie ogólnopolskie
Tak, tak Tylko trzeba wymyślić jakieś strategiczne miejsce

Cytat:
i jeszcze paluszki a ja nawet nie mam pomysłu, może jakieś ciasto
Jak każda z Was coś zrobi to będziecie mogły zostać u Pumci przez tydzień.
Wczoraj jak czytałam wizaż to widziałam, że pisałyście sporo o jedzeniu. Znaczy, że wracamy na stare tory. Dzieciaczki grzeczne więc można myśleć o pichceniu

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dawajcie wszystkie w przyszłe wakacje nad morze, to wtedy się z Wami spotkam
I Maciejce będzie po drodze Uwielbiam nasze morze, ale niestety rzadko decyduję się na wyjazd ze względu na niepewną pogodę. Ale z dzieckiem? Może kiedyś zdecydujemy się na Bałtyk.
Tak z ciekawości jeśli możesz to pochwal się w którym miejscu mieszkasz

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hmm to chyba nie ma się co martwić.
ta żona kuzyna (neurolog) mówiła że po skończeniu 3 miesiąca może cokolwiek niepokoić w tym temacie. Zawsze sobie mówiłam że nie będę świrować, zwracać uwagi na to co inne dzieci ale jakoś tak mnie zaniepokoiło dziś to prężenie się, jakby chciał się obrócić....
Każde dziecko jest inne, poczekamy zobaczymy.
Mam tak samo Wiem, że każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Są rzeczy które robi szybciej inne nieco później i nie ma powodu do niepokoju. Ale mimo to, od czasu do czasu dopada mnie takie idiotyczne myślenie, że Amelka czegoś nie robi, a wg jakiegoś poradnika już powinna

Cytat:
Czytałyście:
http://www.pudelek.pl/artykul/44641/...owod_osobisty/
Normalnie jaja kwadratowe! Zabiła dziecko i nic jej nie mogą zrobić. To ma być prawo?
To jest śmiech na sali...
Powinni ją od razu zamknąć. Za zabójstwo i za matactwo, utrudnianie śledztwa i pewnie parę innych rzeczy. A ona sobie hula po Polsce jak jakaś "gwiazda"

Cytat:
I z tego wszystkiego zapomniałam
dziecię kończy dziś 13 tygodni (jutro postawię więcej)
Najlepszego dla Kubusia

Cytat:

ale u nas niestety tak jest mój mąż miał wypadek podczas treningu na kolażówce ponad 3 lata temu (potrącił go pijany kierowca). Wyobraźcie sobie że koleś mimo że miał wyrok w zawiasach to siedzieć nie poszedł bo zawiasy miał za inne wykroczenie, a odszkodowania też mu nie wypłacił (25000zł) bo bidulek nic nie ma (wszystko jest zapisane na jego konkubinę, nawet jego firma nagle stała się jej i on pracuje w tej firmie na czarno żeby tylko grosza nie dać. No i tak mu się udaje już 3 lata, a wygląda na to że już tak będzie się ślizgał po prawie......
Polska cwaniakami i kombinatorami stoi... Połowa bezrobotnych i biednych w Pl to osoby pracujące na lewo i dobrze sobie radzące.
Mam nadzieję, że uda się Wam wyciągnąć coś od tego dziada.

Cytat:
witajcie
ja już wymiękam
nie mam siły normalnie
Przytulam mocno I oby wszystko wróciło do normy
A nie masz w pobliżu kogoś kto mógłby się raz na jakiś czas w ciągu dnia zająć dzieckiem? Przynajmniej prze 2-3 godzinki. W tym czasie naładowałabyś akumulatory i byłoby Ci nieco lżej.

Cytat:
Wiesz, ja to nie mogę zrozumieć dlaczego więźniowie nie pracują. Niech kopią rowy. Albo sprzątają autostrady. Jest mnóstwo prac do ktorych można ich "zatrudnić". A co mają? Wygodne cele, tv, internet, prasę, książki... Wiem, że odosobnienie ma być karą. Ale we wsi z której pochodzę jest koleś, który już chyba ze 3 razy okrada domy tuż przed zimą. Oczywiście znajdują go i idzie siedzieć - w ten sposób spędza zimę - oszczędza na ogrzewaniu, jedzeniu... Przecież na więźniów jest więcej kasy niż na chorych czy dzieci
Niestety tak... Więźniowie mają swoje prawa i nie wiem czemu tak się z nimi cackają, natomiast na chorych ciągle się oszczędza. Chorzy mają byle jakie żarcie i nie mają tak wygodnie jak więźniowie. Kolejna paranoja w naszym pięknym kraju.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:39   #1663
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooooo to lepiej jeszcze troszkę poczekać
dokładnie
Cytat:
Pisałaś, że znajdziesz pod choinką.
w tej sprawie liczę na TŻ mam nadzieję, że nie zmieni planówbo on lubi robic niespodzianki
Cytat:
hej.
Jaś dostał ociupinke marchewy i wykupkał niestrawione kawałki

hej! noc srednia bo mały obudził się o 23 z chęcią do zabawy i musiałam go nosić bo tz z gory sie poddał twieerdzac ze Jaś nie usnie

Dziś Jaś sam obróvił sie z plecow na brzuch i chytał grzechotke leżącą z przodu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:44   #1664
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super!!!
Stary 2012-11-16, 10:45   #1665
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

no mamy prawnika, tylko że prawnie to na niego nie ma haka... cwaniak jeden. By trzeba było wziąć jakiś "przypakowanych łysoli" żeby mu obili gębę i może by się opamiętał
No albo sprzedać dług, ale jeszcze się tym nie interesowałam i nie wiem czy to legalne... choć ogłaszają się różne firmy z taką ofertą. Musiałabym się tym zainteresować w końcu.

Ta, to byłby najlepsze sposób

Sukieneczka śliczna

Stary 2012-11-16, 10:45   #1666
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas to samo
piski, "gada" przez całe kwadranse, "opowiada" coś z wielkim zaangażowaniem ale co ciekawe nie ma u nas gugania żadnego gu, gi.. nic.
u nas było guganie-duuuużo gugania , potem minęło gdzieś na 2 tyg., wróciło w innej formie i teraz znów zanikło na rzecz pisków i jęków
Stary 2012-11-16, 10:46   #1667
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Super Zdolny Jasiu

Stary 2012-11-16, 10:46   #1668
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
to nie do mnie ale mi pediatra mowila ze skonczony 5 miesiąc czyli 6 zaczety. Wtedy sie wprowadza
Cytat:
Ciastek a nie sądzisz że za wcześnie jest na całe to rozszerzanie? Może brzuszek Rozalki nie jest gotowy?
ja w ogóle uwazam ze powinno sie rozszerzac diete dopiero w 6 miesiacu. gdyby pediatra i nie mowila zebym rozszrzała juz powoli to bym nawet tego nie robila. No i druga sprawa ja daje małej troszeczke. na spróbowanie. Z calej marchewki zjadla moze 1 lyzeczke. Reszte wypluła (pisalam z ewszytsko wypluwa) jabluszko jak dawałam to tez tylko koniuszek jezka maczałam u usteczka. Nie bylo tak jeszcze bym calą lyzeczke dala Jej do buzki. 1 jablko sie zmarowalo, 2 jablko tz dzis wyrzucił tez, marchewka tez pewnie sie zmarnuje....

No i jesli chodiz o kaszke. Moim zdaniem i bez kaszki moje dziecie wyglada dobrze, zawsz emi sie wydawało z ekasze daja dzieciom ktore sa chucherkami albo zeby przesypialy noce. A moja bez kaszki przesypia. No ale pediatra o kaszce jablku i archewce wspomniala wiec próbuje.... Ale nie po to by zjadała codziennie caly sloiczek czy codzienie jadla kaszke.

ta kupka mogla byc po marchewce albo tej ryzowej kaszce mimo ze dałam minimalna ilosc . Ale zawsze to nowosc. W kazdym razie nie zeby plakala czy cos, tylko obudzila sie ok 1 gdzie ostatnio o 1 budzila sie juzniepamietam kiedy.... no a rano wlasnie zorbila o 6 ta zielona kupe jak Jej pomasowałam brzuch bo widzialam ze posteuje i sie prezy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-16, 10:47   #1669
Mandragorrka
Zakorzenienie

To ja się jeszcze pochwalę zdjęciem do paszportu naszej małej.
Na zdjęciu jest trochę żółta, ale to przez to, że komórką robiłam zdjęcie zdjęciu

Edit: wrzuciłam do elektrody, bo napis wizaż na zdjęciu zasłania pućki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc_0291-1.jpg (7,7 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-11-16 o 10:52
Stary 2012-11-16, 10:50   #1670
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

dla Jasia

a moja małpa nie chce sie prekrecic!! polubila lezenie calkiem na boku. Ale przekrecic sie nie chce niby probuje z brzucha na plecy ale zawsze reke tak ulozy ze jakby sie przekrecila to by chyba ja porzadnie wygieła...

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Na zdjęciu jest trochę żółta, ale to przez to, że komórką robiłam zdjęcie zdjęciu
o jaaaa jaki pucek

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-16, 10:51   #1671
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
u nas było to samo, nawet na pierwszym zdjęciu (zrobionym następnego dnia po porodzie) mała sobie trzyma spokojnie rozczapierzoną dłoń na klatce piersiowej, później na zdjęciach też często dłoń otwarta.
A jednak pani neurolog coś tam odrobinę się nie podoba z tymi piąstkami, ale bez tragedii. Za to mojemu mężowi to się strasznie nie podoba i już mu się panika włącza, ehhh
ciekawe co jeszcze dzisiaj pediatra na to powie
z tego co widzę po zdjęciach to na początku łapki miał normalnie, czasem lekko zaciśnięte - do końca tego zaciśnięciem nie mogę nazwać, czasem rozczapirzone, luźne paluszki. A ostatnio zaciśnięte.

Chyba mu wczoraj było chłodno, dziś ma welurowy pajacyk i jest spokojniejszy, nie wygina się jak wczoraj, łapki też luźne.

Cytat:
hey hey! u nas znowu nocka zjedna pobudka!!! i jestemw szoku bo w ciągu dnia baaaardzo duzo spał a i tak obudził się tylko raz
fakt. wiesz co no mój też wpierdziela aż miło. ok 850-900 ml dziennie i tyje mi w oczach tak jakby nadrabiał po lekkim cycusiowym mleczkku

hehe słodko foty prosze

mój zaczał łapac moze tydzien temu!!!!! czyli bardoz późno!!! rączek w ogóle nie obserwował swoich tak jakby go to nie interesowało. dopiero tydzień temu no może 10 dni temu wziął pawia Lamaze do rączki! LAMAZE polecam!!! a teraz miętoli wszystko co mu dam. pieluszki najbardziej.

taaaaak!!!

AD.1. ja też czasem się zastanawiam czy wszystko ok jak czytam o osiągnięciach dzieciaczków, ale zaraz sama się poprawiam, że Franio przecież jest sierpniowy

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

lamaze mamy - konika, i słonika ale na razie zero zainteresowania.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-11-16 o 10:58
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:51   #1672
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:

Przytulam mocno I oby wszystko wróciło do normy
A nie masz w pobliżu kogoś kto mógłby się raz na jakiś czas w ciągu dnia zająć dzieckiem? Przynajmniej prze 2-3 godzinki. W tym czasie naładowałabyś akumulatory i byłoby Ci nieco lżej.

niestety nie

mąż bardzo mi pomaga, no ale on musi pracować, więc wiele nie zdziała
Stary 2012-11-16, 10:53   #1673
phdwao
Zakorzenienie

Ciastek myślę że zieplona kupa po kaszce, u nas też była

Linka Jaś od kilku dni przekłada do drugiej rączki, ale nie jest to do końca płynne
Stary 2012-11-16, 10:53   #1674
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie

mąż bardzo mi pomaga, no ale on musi pracować, więc wiele nie zdziała
Szkoda Taka chwila relaksu bez dziecka bardzo dużo daje. Dużo siły Kochana.

Stary 2012-11-16, 10:54   #1675
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciastek myślę że zieplona kupa po kaszce, u nas też była
mozliwe bo wkoncu mleko bylo lekko zageszczone...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-16, 11:01   #1676
wanilllka82
Wtajemniczenie

witajcie ale się dziś nie wyspałam, młody na noc niespodziewanie zasnął o 18 więc swoją 6 h przerwę zakończył o 24 i potem pobudki co 2 h a o 7 przywitał dzień krzyko -śpiewaniem
Cytat:
a to ja się też pochwalę, przez przypadek kupiłam taki komplet
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:01   #1677
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
mozliwe bo wkoncu mleko bylo lekko zageszczone...
słyszałam też że te ryżowe mogą powoodowac zaparcia,, u nas na piersi wiec są luzne
Stary 2012-11-16, 11:02   #1678
ewka5891
Zakorzenienie

Dzień dobry

synkowi coś sie poprzestawiało i kilka razy budził mi sie w nocy...

Cytat:

Wczoraj dokonaliśmy odkrycia, że Amelka rośnie w zastraszającym tempie. Znaczy wiem, że urosła, ale wczoraj jak porównałam zdjęcia to dotarło do mnie jak bardzo.
Poza tym nie mieści się już nam do wanienki. Do kąpania mamy tą małą - dostaliśmy ją gratis do wózka i będziemy musieli kupić tą większą. Dzieci bardzo szybko rosną.

Poza tym mam chwilę czasu, więc w końcu poczytam co u Was
ale ładnie widać różnicę

Cytat:

miałam na myśli osoby, które denerwują się z tego powodu, że dzieci jeszcze czegoś nie robią. A przecież mogą robić wiele innych rzeczy, których jeszcze inne starsze dzieciaczki nie osiągnęły, poza tym między naszymi dziećmi jest dość spora rozpiętość wieku a w przypadku takich maleństw to tygodnie robią ogromną różnicę... i nie chciałabym żeby ktoś się obraził przez mój post... Po prostu czasem jak czytam coś takiego to czuję się jakby moje dziecko było niepełnosprawne

zgadzam się z powyższym

co za typ masakra jakaś, niektórzy ludzie sa po prostu bezkarni

Cytat:
witajcie
ja już wymiękam
nie mam siły normalnie

Cytat:
Znów wstałam o 10. Mała śpi dalej Jutro idziemy do kuzyna Małej - Jasia. Jest miesiąc młodszy Ciekawe czy maluchy coś zajarzą, że obok jest druga dzidzia. Pewnie nie
ale Ciebie córcia rozpieszcza, zazdroszczę

Cytat:
zdolniacha

Cytat:

Edit: wrzuciłam do elektrody, bo napis wizaż na zdjęciu zasłania pućki
ładnie wygląda

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:05   #1679
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie ale się dziś nie wyspałam, młody na noc niespodziewanie zasnął o 18 więc swoją 6 h przerwę zakończył o 24 i potem pobudki co 2 h a o 7 przywitał dzień krzyko -śpiewaniem

u nas to samo heh, tylko Jas zwykle zasypia o 19.30 a wczoraj o 18

fajnt komplet
Stary 2012-11-16, 11:06   #1680
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
fajny ten przypadkowy zakup

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości