|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
A jednak pani neurolog coś tam odrobinę się nie podoba z tymi piąstkami, ale bez tragedii. Za to mojemu mężowi to się strasznie nie podoba i już mu się panika włącza, ehhh ciekawe co jeszcze dzisiaj pediatra na to powie
|
|
#1652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
później już się to zatarło ale w pierwszych klasach to doskonale to pamiętam.. nigdy od razu nie wiedziałam o co tym wszystkim dziecioakom biega ad.2. szkoda gadać... ja bym go od razu porządku nauczyła ![]() Cytat:
swoją drogą to jakby taki delikwent z miesiąc pozamiatał ulice to może by sie szacunku do ludzi nauczył, bo już nam nie chodzi o te pieniądze, ale o sam fak że taka menda społeczna śmieje się w twarz człowiekowi |
||
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
ja już wymiękam nie mam siły normalnie dziś udało mi się przespać aż ...uwaga... 5 godzin....i to z przerwami nie wiem co się dzieje z tym moim dzieckiem normalnie doła już łapie, snuję się jak cień po domu |
|
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, ja to nie mogę zrozumieć dlaczego więźniowie nie pracują. Niech kopią rowy. Albo sprzątają autostrady. Jest mnóstwo prac do ktorych można ich "zatrudnić". A co mają? Wygodne cele, tv, internet, prasę, książki... Wiem, że odosobnienie ma być karą. Ale we wsi z której pochodzę jest koleś, który już chyba ze 3 razy okrada domy tuż przed zimą. Oczywiście znajdują go i idzie siedzieć - w ten sposób spędza zimę - oszczędza na ogrzewaniu, jedzeniu... Przecież na więźniów jest więcej kasy niż na chorych czy dzieci |
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Mała po marchewce nie mogla zrobic kupy i pierdziec. Dopiero jak Jej brzuch pomasowałam to zrobila zielona kupe ale zbitą. Wasze tez tak maja? dzis dam Jej jabłuszka,bo wydaje mi sie ze to nie cała kupa wyszla
|
#1656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale i tak nie udało mi się zapobiec , bo podałam czopka ok 17, po spaniu a Lilka po 20 minutach strzeliła kupę i zupełnie nie wiedziałam co robić-podać kolejnego czy nie więc bidula przed 20 dostała jednak gorączkę, podałam jej szybko tego czopka ponownie, ale temp. doszła aż do 38'8.....miała wypieki, była smutna i usnąć nie mogła, tylko pojękiwała....ale w końcu ją ululałam i w nocy już gorączka nie wróciła
|
|
#1657 | ||||
|
Zadomowienie
|
hey hey! u nas znowu nocka zjedna pobudka!!! i jestemw szoku bo w ciągu dnia baaaardzo duzo spał a i tak obudził się tylko raz
Cytat:
tak jakby nadrabiał po lekkim cycusiowym mleczkkuCytat:
Cytat:
Cytat:
AD.2. Straszne! a jakaś firma windykacyjna nei może wam pomóc? ja bym nie odpuściła pijanemu kutafonowi! ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Irmusia jak to jest z tym glutenem?? Od kieody można przy mm?? |
||||
|
|
|
#1658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Znów wstałam o 10.
Mała śpi dalej Jutro idziemy do kuzyna Małej - Jasia. Jest miesiąc młodszy Ciekawe czy maluchy coś zajarzą, że obok jest druga dzidzia. Pewnie nie ![]() Cytat:
dobrze, ze jesteś zadowolona Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
a od rana humor cuuuudowny u mojej Córci-zapomniałam się pochwalić, że nabyła nową umiejętność-PISK piszczy jak jest wesoła, piszczy jak jest zła, kilka wersji pisku ma![]() normalnie zrymowało mi się
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-11-16 o 10:33 |
|
|
|
#1660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Frania za spanie ![]() no mamy prawnika, tylko że prawnie to na niego nie ma haka... cwaniak jeden. By trzeba było wziąć jakiś "przypakowanych łysoli" żeby mu obili gębę i może by się opamiętał ![]() No albo sprzedać dług, ale jeszcze się tym nie interesowałam i nie wiem czy to legalne... choć ogłaszają się różne firmy z taką ofertą. Musiałabym się tym zainteresować w końcu. Wygrałam właśnie dla Niuni taką sukienusię
|
||
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to samopiski, "gada" przez całe kwadranse, "opowiada" coś z wielkim zaangażowaniem ale co ciekawe nie ma u nas gugania I jeszcze w temacie umiejętności: kiedy/ czy Wasze dzieci przekładają zabawki z rączki do rączki? U mojej zauwazyłam to dopiero niedawno (tydzień temu, moze wcześniej).
|
|
|
|
|
#1662 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Oh jak przyjemnie poczytać wizaż se
![]() Cześć Kobietki ![]() Rozpusta ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko trzeba wymyślić jakieś strategiczne miejsce ![]() Wczoraj jak czytałam wizaż to widziałam, że pisałyście sporo o jedzeniu. Znaczy, że wracamy na stare tory. Dzieciaczki grzeczne więc można myśleć o pichceniu Cytat:
Uwielbiam nasze morze, ale niestety rzadko decyduję się na wyjazd ze względu na niepewną pogodę. Ale z dzieckiem? Może kiedyś zdecydujemy się na Bałtyk.Tak z ciekawości jeśli możesz to pochwal się w którym miejscu mieszkasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powinni ją od razu zamknąć. Za zabójstwo i za matactwo, utrudnianie śledztwa i pewnie parę innych rzeczy. A ona sobie hula po Polsce jak jakaś "gwiazda" Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że uda się Wam wyciągnąć coś od tego dziada. Cytat:
I oby wszystko wróciło do normy![]() A nie masz w pobliżu kogoś kto mógłby się raz na jakiś czas w ciągu dnia zająć dzieckiem? Przynajmniej prze 2-3 godzinki. W tym czasie naładowałabyś akumulatory i byłoby Ci nieco lżej. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
w tej sprawie liczę na TŻ mam nadzieję, że nie zmieni planów bo on lubi robic niespodziankiCytat:
![]() hej! noc srednia bo mały obudził się o 23 z chęcią do zabawy i musiałam go nosić bo tz z gory sie poddał twieerdzac ze Jaś nie usnie ![]() Dziś Jaś sam obróvił sie z plecow na brzuch i chytał grzechotke leżącą z przodu |
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sukieneczka śliczna |
|
|
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
to nie do mnie ale mi pediatra mowila ze skonczony 5 miesiąc czyli 6 zaczety. Wtedy sie wprowadza
Cytat:
No i jesli chodiz o kaszke. Moim zdaniem i bez kaszki moje dziecie wyglada dobrze, zawsz emi sie wydawało z ekasze daja dzieciom ktore sa chucherkami albo zeby przesypialy noce. A moja bez kaszki przesypia. No ale pediatra o kaszce jablku i archewce wspomniala wiec próbuje.... Ale nie po to by zjadała codziennie caly sloiczek czy codzienie jadla kaszke. ta kupka mogla byc po marchewce albo tej ryzowej kaszce mimo ze dałam minimalna ilosc . Ale zawsze to nowosc. W kazdym razie nie zeby plakala czy cos, tylko obudzila sie ok 1 gdzie ostatnio o 1 budzila sie juzniepamietam kiedy.... no a rano wlasnie zorbila o 6 ta zielona kupe jak Jej pomasowałam brzuch bo widzialam ze posteuje i sie prezy
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się jeszcze pochwalę zdjęciem do paszportu naszej małej.
Na zdjęciu jest trochę żółta, ale to przez to, że komórką robiłam zdjęcie zdjęciu ![]() Edit: wrzuciłam do elektrody, bo napis wizaż na zdjęciu zasłania pućki
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-11-16 o 10:52 |
|
|
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Jasia![]() a moja małpa nie chce sie prekrecic!! polubila lezenie calkiem na boku. Ale przekrecic sie nie chce niby probuje z brzucha na plecy ale zawsze reke tak ulozy ze jakby sie przekrecila to by chyba ja porzadnie wygieła...![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
#1671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mu wczoraj było chłodno, dziś ma welurowy pajacyk i jest spokojniejszy, nie wygina się jak wczoraj, łapki też luźne. Cytat:
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-11-16 o 10:58 |
||
|
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż bardzo mi pomaga, no ale on musi pracować, więc wiele nie zdziała |
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek myślę że zieplona kupa po kaszce, u nas też była
Linka Jaś od kilku dni przekłada do drugiej rączki, ale nie jest to do końca płynne |
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
mozliwe bo wkoncu mleko bylo lekko zageszczone...
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() synkowi coś sie poprzestawiało i kilka razy budził mi sie w nocy... ![]() Cytat:
Cytat:
co za typ masakra jakaś, niektórzy ludzie sa po prostu bezkarniCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnt komplet |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

, bo już na niektórych zdjęciach z sali poporodowej ma rozczapierzone paluszki. Później też różnie, a na podstawie zdjęć tylko czasem można stwierdzić, czy to odruch Moro (migawkę jednak słychać), czy spokój. Na większości zdjęć ma dłonie złożone w piąstki, ale luźne.

więc bidula przed 20 dostała jednak gorączkę, podałam jej szybko tego czopka ponownie, ale temp. doszła aż do 38'8.....miała wypieki, była smutna i usnąć nie mogła, tylko pojękiwała....ale w końcu ją ululałam i w nocy już gorączka nie wróciła
Przecież ona zaczęła tak wp.ierdzielać, jak ważyła 5 kg!
ciągle coś wystawia poza łóżeczko albo nogi albo rękę, opiera też nogi o przewijak i tak sobie leży
strasznie jest wrażliwy na dźwięki.

Mała śpi dalej
Jutro idziemy do kuzyna Małej - Jasia. Jest miesiąc młodszy 
piszczy jak jest wesoła, piszczy jak jest zła, kilka wersji pisku ma
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I oby wszystko wróciło do normy