|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII
Cytat:
Ja chcę sobie sprawić dwa bezwłose.
|
|
|
#2342 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;37633105] Ostatnio jak miałam makijaż lalko-geishy też listonosz pukał ale mnie mama wyręczyła w odebraniu paczki [/QUOTE] Jak przychodzą moje zakupy, to też bardzo często wyglądam niewyjściowo, np. jestem w piżamie, też wtedy wysyłam mamę albo TŻta;P Cytat:
Na pewno w trakcie reklam nie zrobisz porządnych zakupów. Musiałabyś mieć wszystko upatrzone, a przecież nie o to chodzi, żeby zakupy robić w biegu, ale się trochę nimi nacieszyć Wyślij TŻta to Obi, to nawet nie zauważy, ile czasu spędziłaś na zakupach Mój TŻ jak zacznie oglądać śrubki, to nie istnieje dla świataMalwina, pewnie już słyszałaś dobrą nowinę Zostawili nam 600 zł za stypendium 2. kategorii![]() Czy jak wchodzicie na niektóre blogi to też Wam wyskakuje formularz z podaniem nicku i hasła jako próba uwierzytelnienia? Wygląda mi to na próbę wyłudzania danych, więc niczego nie podaję... |
||
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu jest problem. Chyba faktycznie w necie przejrzę wszystkie sklepy, zrobię listę zakupów i tylko będę biegać z wywieszonym jęzorem i z karta płatniczą w ręce A co do tych formularzy, to nie - nic mi się nie pojawiło do tej pory Aha, nie odniosłam się do statystyk... U mnie marnie to wygląda. Jak nie ma nowej notki, to się waha od 300 do 500. A jak się pojawia nowa notka, to jest od 500 do 850 wejść. Rekordu nie mam zapisanego. W tym miesiącu rekord to 859 wejść (7 listopada). W sumie ciekawe jak to jest, bo mam tylko 474 obserwatorów
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Obudziłam się o 5:20 i byłam wyspana i mam nawet sukienkę zimową
|
|
|
|
#2345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziennie mam 200-300, jak jest notka ok. 500, ale w porównaniu z powyższymi wynikami powinnam powiedzieć chyba że tylko.... ale i tak się bardzo cieszę z takich wyników, tym bardziej że ciągle przybywa mi nowych obserwatorów ![]() Cytat:
u mnie było tak samo...
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37643872]Ja nie widzę sensu śmiania się z takiego fake - potem każdy myśli, że czeski jest taki popaprany i wierzy ślepo w to, co jest w internecie, a to przecież zwykły, normalny język, tylko nieco inny od naszego - wbrew pozorom różni się głównie pisownią - jak przyjeżdżają do nas Czesi, to oni gadają po czesku, my do nich po polsku, a i tak się świetnie rozumiemy
Bywają śmiesznie brzmiące słowa dla nas, ale w drugą stronę to działa tak samo Niektóre nasze słowa dla nich są zabawne...Nie miałam w zamiarze Cię atakować, także się nie gniewaj Może jestem przewrażliwiona, po prostu strasznie ich lubię [/QUOTE]Nie odebrałam tego absolutnie jako atak Też lubię Czechów i ich język jednak jest śmieszny, czasami
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam na konkursu z firma biovax
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu, kiepska ze mnie copywriterka ;(
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj piękny sen: byłam w Polsce i robiłam wieeelkie zakupy w Rossmanie
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2351 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
małego gryzonia, co piszczy, bo jest samotny, bo chce się potulić Gryzonie i ptaki na noc wynoszę do łazienki ale z reguły śpią i nie hałasują ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2352 |
|
Life is a drink ...
|
a ja mam jakby na pozbycie się pustej paletki na okrągłe
![]() bo stwierdziłam, że jednak przejde na rainbow a one są kwadratowe Nie chce ktoś się przypadkiem wymienć ?
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Life is a drink ...
|
ja natomiast mam 10 której chce się pozbyć ... O_o
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Ile kosztują wkłady Rainbow?
|
#2356 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37643519]
Ściągnęliśmy sobie oboje na telefony gierkę Pou, która polega na zajmowaniu się takim stworkiem, który wygląda jak kupa I przez bite dwie godziny leżeliśmy w wyrze obok siebie i graliśmy i co chwila tylko leciały teksty typu "Ooo, moja kupa zrobiła kupę!" albo "Moja kupa zdobyła medal!" Debilne, a ile zabawy [/QUOTE] Hehehe, tamagothi w g.wnianej wersji ![]() Az z ciekawości sprawdziłam i faktycznie fejk. Dobry
|
|
#2357 |
|
Life is a drink ...
|
chyba 15 zł - nie jestem w 100% pewna ale bardziej uśmiecha mi się brać te niż pojedyńczy wkład.
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;37647314] Tak, dużo straciłaś małego gryzonia, co piszczy, bo jest samotny, bo chce się potulić Gryzonie i ptaki na noc wynoszę do łazienki ale z reguły śpią i nie hałasują ![]() Świetny [/QUOTE]Gryzonie nigdy nie kojarzyły mi się ze zwierzakami tulaśnymi a tu proszę e tam, że ńie możesz, idź na zakupy i kup coś za moje zdrowie |
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drapania - my naszych niestety nie oduczyliśmy i poza swoimi drapakami drapią nam fotel (jest z takiego materiału z wypustkami, więc ich kusi cały czas) i framugę do sypialni (bo się rano po żarcie dobijają ). Fakt, że musimy często odkurzać bo się żwirek strasznie nosi po całym mieszkaniu, i kłaki czasem latają, ale nic nie śmierdzi (chyba, że zapomnimy wyczyścić kuwetę )Wróciłam wczoraj o 3 z tej premiery Zmierzchu, spałam kilka godzin i jestem jak zombie i pomijając to, że film mi się w zasadzie nie podobał to jestem zaskoczona, bo to jedyna część z całej serii, gdzie nawet podobała mi się postać Belli (ale może dlatego, że była w końcu wampirem, zaczęła mieć jakieś jaja, a nie ciamajdowatą śmiertelniczką )
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#2361 |
|
Life is a drink ...
|
Dzisiaj w TVN pokazywali babke co robi bardzo ładne ciasteczka. W TVNie zawsze w tym kąciku zawsze ktoś gotuje i opowiadali to przy tym kąciku. Prokop i Wellman zabrali sobie ciasteczko do spróbowałania no i ten co dzisiaj gotował ...
Babka opowiadała z jakich 'składników' jest robione ciasto (ze najlepsza mąka, że masło wysokiej jakości i tak dalej) ale mina tego który gotował przy kąciku kulinarnym była bardzo wymowna .. taka coś a'la 'nie ściemniaj bo czuje'
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2363 | |||||||||||||
|
zawsze mam racje
|
Ja kiedyś w końcu doszłam do mądrego życiowego wniosku, że jak ciągle będę tak kłaść wszystko gdziekolwiek, jakkolwiek to się wykończę, bo kiedyś nadchodzi Dzień Wielkiego Odkładania Spoza Widoku i nie ma zmiłuj.
Bo odgracanie się co parę dni z wierzchu to niefajna sprawa i za dużo czasu zajmuje , a schować nic nie można bo szafy i szuflady załadowane byle jak- i gdyby to ułożyć połowa miejsca by została, więc znowu wszystko na biurku leży, górze komód itd.żeby cokolwiek wytrzeć trzeba zdjąć z biurka 30 rzeczy, a żeby usiąść na kanapie zdjąć z niej torby z zakupami kosmetycznymi i ubraniowymi, torebki itd. Jeszcze jak się mieszka samemu pół biedy, ale tak to ktoś regularnie jęczy nad uchem i sobie człowiek odpocząć nie może:P Umycie wanny, prysznica, blatów w kuchni- nie ma problemu od wieków, ale odkładanie rzeczy osobistych na miejsce i w ogóle wymyślenie co i gdzie ma leżeć-ojjj, huston, mamy problem. Nakupowałam sobie swego czasu przegródek do szuflad- w jednej róże, w jednej bronzery, podkłady, cienie, szminki, pędzle. W innej szufladzie w jednej kremy do twarzy, w innej spinki i gumki, często używane półprodukty itd W większych kremy do rąk i stóp, potem używane na co dzień serum i balsamy. Luzem mając w szufladach w życiu bym nie miała porządku, a tak wcale nie muszą drobiazgi stać od linijki, a wiadomo co gdzie jest i nie musze losować ręka z czeluści szuflady ![]() No i w końcu chcę mi się odkładać na miejsce- bo włożyć w odpowiednią przegródkę to niedużo więcej pracy niż włożyć luzem w szufladę. W szafie na półce jednej mam takie segregatory jeden na drugim- w końcu wiem, gdzie mam zapasowe guziki, igłę, ładowarki, słuchawki. Z tżta się śmiałam kiedyś, że ciągle kupuje jakieś koszyczki i pudełka - a w tym szaleństwie jednak tkwi metoda. Na zapasy kosmetyczne mam duże pudełka i daję je na górę szafy- szkoda miejsca niżej, skoro sięgam po to pudełko maks raz w tygodniu. Gdybym tak jeszcze nie kolekcjonowała szklanek na biurku to byłby następny sukces, ale nie wszystko naraz, bo mnie własny chłop ani rodzina nie poznają Cytat:
W sumie większość sławniejszych blogerek modowych ma swoją grupę fanek, obrończyń i adwokatów, do których nikt nigdy nie dotrze. Do tego kasowanie komentarzy, udawanie że nie wie się o co chodzi, robienie z siebie ofiary- dużo jest zabiegów w razie czego. W ogóle jak widzę na jakiś blogach pokradzione zdjęcia zakupów itd to padam- no dobra nastolatce z buzującymi hormonami, która jest niedowartościowana, bo rodzice za mało zarabiają, żeby miała na 'szanele' jeszcze to może ujść, bo sobie myśli, że fajne kosmetyki- prestiż i lubienie przez innych. Ale w pewnym wieku trzeba mieć trochę ułożone w głowie :P Po drugie- jak trzeba się nudzić, żeby nawet wyliczanki na wizażu nie wystarczały i trzeba było udawać drugie życie? ![]() Normalnie by mi się nawet nie chciało tak bawić... Cytat:
Bo znam tylko maski w płatach.Tylko muszę przejrzeć składy, żeby się potem 2 tygodnie nie leczyć. No i na pewno trochę o tym poczytam- na razie nie mam wiedzy zupełnie w temacie, bo jakoś mnie w tę stronę nie ciągnęło. Z pseudo bb kupiłam bielendę, ale to pewnie taki krem zmieszany z podkładem, będzie na dni: 'łomatkobosko, już ta godzina a ja bez kremu, że o makijażu nie wspomnę' Jakaś firma (chyba pharmaceris) wycofała produkt- nazywał się wcześniej kremem tonującym czy coś takiego, a potem z identycznym składem co do joty wszedł bb krem Moja skóra i włosy lubią akurat kosmetyki krajów południowych. Ale kto wie czy czegoś lepszego nie znajdę. Jak to kobieta lubię testować Co do różu jeszcze- za dużo się chyba naoglądałam złych odcieni różu- źle nałożonych do tego- tak ala Kleczkowska Zresztą teraz jest tyyyyle odcieni do wyboru i to w dodatku z niedrogich firm, a i tak widuję młode dziewczyny z ciemnoróżowymi plackami. A rozświetlaczy też jakiś czas nie lubiłam- po co rozświetlać, jak sama się świece jak to mówiłam, a mój 'połysk' cery wynikał z nie takich podkładów jak trzeba. Cytat:
![]() Zastanawiam się jak ja na Twojego bloga dotarłam, bo na pewno nie przez wizaż. Ale pewnie przez czyjegoś blogrolla. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wieki nie widziałam...A to były najmocniej pachnące waniliowe podgrzewacze jakie znałam. Cytat:
![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=31540 - może kogoś coś zainteresuje Dobra, bo się zawstydzę kobieto, a to drobnostka była ![]() Jakbyś jeszcze coś potrzebowała to wal śmiało. Cytat:
Jeśli tak to się nie dziwię, bo jest napakowane parafiną. Cytat:
Cytat:
Każdą część mam kupioną gdzie indziej- coś tam w empiku (ale rzadko się tam simsy opłacają), coś w realu, coś w media markcie, coś w auchanie, nie pamiętam gdzie było najtaniej Chyba w mm, co mnie zdziwiło bo zwykle jest tam nie do końca tanio.Cytat:
![]() Co człowiek może z tym zrobić? ![]() Pamiętam jak ileś lat temu o to samo walczyłam z dziadkiem, ale to co innego niż obcy ludzie. Już nie wspominając, że to okrutne... Na kij komu przywiązany pies? Psa na łańcuch, a kury w klatki tak, żeby się ruszyć nie mogły- człowiek pan ziemi... Niefajne też to, że nawet nie jedząc mięsa, ale jedząc jajka (nie trójki) i mleczne produkty, też pewne procedery niefajne pewnie wspieram. Cytat:
A koty szorują się całymi dniami, więc nawet bez ingerencji człowieka nie śmierdzą. A dużo sierści to jest na wiosnę jak zimową się gubi, przez resztę roku bez tragedii moim zdaniem jak to kot o zwyczajnej długości sierści. Od drapania są drapaki:P Wymyślają argumenty na siłę... Już by lepiej powiedzieli, że nie chcą, bo nie lubią kotów i tyle ![]() Cytat:
Ale jak odwiedzam dom rodzinny to są traktorki A jedna się nie odkleja- chodzi od człowieka do człowieka i się tuli i ociera I ma słodkie białe łapki. Ale i tak mnie boli utrata kota, który długie lata z moją rodziną mieszkał A zanim się to stało to musieli mnie denerwować: ' zrób sobie zdjęcie z kotem, bo nie wiadomo ile pożyje' albo babcia 'aaa, ta stara kotka to już długo nie pożyje' Wkurzyła mnie mocno. Najgorsze, że wykrakała i to bardzo. Najsmutniejsze jest to, że długo nie było wiadomo co się stało- bo to kot wychodzący, ale mimo szukania zero śladu Ulice też przepatrzone, łąka za domem i nic, zero.Ale podobno koty jak czują koniec to potrafią iść gdzieś daleko. Boli mnie to, że nie wiem co się stało, jeżeli to już z racji wieku to łatwiej by mi było przeboleć, ale jak myślę, że to może być przez jakiegoś idiotę to... ![]() Bo ludzie się wolą zagapić na to kto jak dom pomalował niż czy nie wbiega na drogę ktoś- no wiem, że czasami to nie ma szans zahamować ani odbić bo samemu by się pod tir wpadło, ale często jest tak, że mają to głęboko po prostu. U mnie jest dużo lasów, czasami te zwierzęta daleko odchodzą i naprawdę niespodziewanie w jakimś dziwnym miejscu potrafi wyskoczyć coś z porożem albo dzik.
|
|
#2364 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
I redbull colę - kiedyś u nas też była, ale wycofali ![]() Kiedyś więcej było u nich takich innych słodyczy, ale teraz wszędzie tesco i inne i tylko milki i to co wszędzie. A nawet jak niektóre nazywają się tak samo to jak zmieni się producent to już nie jest to samo. A najbardziej lubię Czechy za to że mają różne fajne kosmetyki dostępne ![]() Cytat:
![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37643668] A Czechów uwielbiam, ich mentalność, swobodę i gościnność Mam przyjemność gościć kilkunastu Czechów w każde wakacje Ja Czechów znam w ilości paru, akurat osoby mówiące po polsku na szczęście- a jedna babka ma męża Polaka- ale w ogóle nie słychać teraz po niej, że jest z Czech. Jak widzę jak w Czechach ludzie wolno czasami chodzą, jak noszą fryzury z lat 80 i im to zwisa, jak nie ma aż takiego nacisku na super furę to aż się dziwię, że to tak blisko. Wiadomo co innego Ostrava, co innego Praga. No i knajpy, knajpy, knajpy, wszędzie- a czasami ciężko o sklep spożywczy. Ogólnie mam wrażenie, że naród taki mniej zestresowany. Może dlatego, że skarbówka otwarta dla ludzi tylko 2 dni w tygodniu? U nas to tyle wzywają ludzi, że mogliby pracować całodobowo A mnie się ciężko dogadać z Czechami/Słowakami, chyba z góry zakładam, że się nie zrozumiemy i jakąś blokadę mam. Chwała niebiosom za sklepy samoobsługowe i karty płatnicze. A w Pradze i tak mnie biorą za Rosjankę i zaczynają w tym języku ![]() Ale pewnie dlatego, że Rosjan też tam dużo się zjeżdża. W ogóle pamiętam te czasy jak korona była po 10 czy 11 groszy A teraz to Czesi do nas jeżdżą na zakupy- bywam czasami w mieście tak 30 km od granicy w weekend i peeełno ich. Ale droga dobra, u nas te wszystkie ubraniowe sieciówki tańsze, w takim Auchanie fajny wybór żywności. Co jak co, ale w Polsce mamy spory wybór jedzenia. Na emigracji bym padła z głodu Albo kisiła ogórki, zakwas na barszcz biały i kupiła maszynkę do robienia kefirów i jogurtów niesłodzonych ![]() Cytat:
trzeba coś zrobić to pewnie będzie mało zgłoszeń ![]() --- Ja zmierzchu żadnej części nie widziałam. Raz, że wampiry to nie moje klimaty a po drugie nie lubię Pattisona za twarz (nie chodzi, o to że dla mnie to jest brzydki) mam tak po prostu, że kogoś nie lubię od pierwszego spojrzenia i koniec :P A on ma coś w sobie drażniącego, tylko nie wiem co.
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie!
![]() zastanawiam się nad poważną zmiana nagłówka na coś bardzo prostego, zawsze miałam dużo na górze i się waham czy to dobrze wygląda.( mam już projekt i nawet mi się podoba ale boje się szoku) U innych mi się podoba. A wam jak bardziej? Minimalistyczny np tekst czy mały drobiazg czy bardzo spersonalizowany np ze zdjęciami?
|
|
|
|
#2366 |
|
Life is a drink ...
|
W sumie ja też nie rozumiem dlaczego większość fanek leci na tego gościa.
Bardziej mnie pociąga wilkołak niż on ![]() W tym filmie wygląda tak okropnie(znaczy sie ten Pattinson czy jak mu tam) .. zresztą on tak normalnie wygląda okropnie.
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2012-11-16 o 11:36 |
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Klientka w krawacie
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U mnie na uniwerku były decyzje dotyczące stypendiów. Nie załapałam się na naukowe, ale tak to jest jak ok.10 osób dostaje stypendium nie tyle za naukę co za osiągnięcia sportowe. Ale ogólnie z tego co słyszałam to zmniejszyli stypendium mieszkaniowe. I zamiast 250zł to jest 130. Masakra.
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przejrzałam sklepy na DDD i kurde chyba się skuszę na coś w Golden Rose to przez Was te zachwalane tusze muszę miec ![]() Dobra idę zrobić zdjęcia biżuterii
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

Zresztą rodzice ciągle mają jakieś ale. Jak będę na swoim na pewno pozwolę sobie na kilka 

Na pewno w trakcie reklam nie zrobisz porządnych zakupów. Musiałabyś mieć wszystko upatrzone, a przecież nie o to chodzi, żeby zakupy robić w biegu, ale się trochę nimi nacieszyć
I tu jest problem. Chyba faktycznie w necie przejrzę wszystkie sklepy, zrobię listę zakupów i tylko będę biegać z wywieszonym jęzorem i z karta płatniczą w ręce
11.10.2014

zwłaszcza biała