![]() |
#4861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia marzeń cz. IV
Ja bym Ci chyba doradziła długi do ziemi welon mgiełka prosty, bez żadnych dodatków. Gdyby spódnica była zupełnie prosta a nie plisowana, to możnaby się zastanowić nad welonem obszytym koronką. Ale w Twoim przypadku byłoby to już przegięcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Oj nie mam pojęcia co się zakłada do plis, może na all znajdziesz jakąś pm w plisie i zobaczysz co miała
![]() |
#4863 |
Raczkowanie
|
Ja też uważam, że najlepszy będzie gładki, prosty, bo pomimo, że masz koronkę na dekolcie, to jednak welon obszyty koronką do plis nie za bardzo mi pasuje. A dlugość w zalezności od tego, co lubisz, mógłby byc taki dłuższy do ziemi, albo przynajmniej do pasa (krótki chyba nie będzie wyglądac zbyt efektownie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mgiełka zdecydowanie lepsza.
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradzcie
![]() Jaki welon do tej sukni? Myślałam nad prostą mgiełką , taką bardzo długą ![]() coś takiego jak w załączniku ? oj sama nie wiem...
#4868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Załączam przykładziki, które IMO będą pasować ![]() http://media.bodaclick.com/img/img_r...a450fed0cf.jpg http://img703.imageshack.us/img703/226/176ckopia.jpg A prosta mgiełka też będzie ładnie wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym tylko raczej nie kupowała welonu takiego średniej długości (do pasa), tutaj dobry będzie bardzo długi albo krótki (taka moja opinia). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za opinie ![]() ![]() I raczej gładki . Chce wyglądać elegancko i prosto ![]() Na początku miałam pomysł żeby woalkę założyć i przyznam, że fajnie to wyglądało. Ale mi sie tak strasznie długaśny welon na zdjęciach podoba ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
Ktokolwiek widział? Ktokolwiek wie?
Może któraś z was się orientuje skąd pochodzi ta sukienka? Albo widziala może podobną? Podoba się wam? Pasuje dla kogoś o... pełnych kształtach?
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Wtajemniczenie
|
Manuel Mota Odin.
Czy się podoba - tak. Czy nadaje się dla pełnych kształtów - średnio. Ja tu widzę raczej sylwetkę typu lizak.
#4874 |
Zakorzenienie
|
To znowu ja, stuningowano mi sukienke do podgladu. Dodalam koronke, mozecie mi powiedziec ktora wam sie lepiej widzi?
#4875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Myślę że jakby ta koronka by wychodziła jeszcze trochę niżej za tą kokardę, tak do połowy uda to może by była ta suknia bardziej spójna?
#4877 |
Raczkowanie
|
Sukienka ładna, podoba mi się, ale uważam, ze dla kogoś o tzw. pełnych kształtach raczej nie. Jeśli do takich osób należysz, to moim zadniem powinnaś poszukać innego modelu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zadomowienie
|
A macie moze jakiś pomysł sukienki dla osoby o pełnych kształtach (nie otyłej) w tym stylu? Chodzi mi o taką zwiewną, lejącą i o taki dekolt...
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli masz ładny dekold to po co go zakrywac? Co innego jeśli ktoś ma np blizny albo zmiany skórne... Jednak jeśli Ciebie nie dotyczy ten problem, to moim zdaniem koronka jest zbędna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Przyczajenie
|
Dobry wieczor dziewczyny!
Mam do Was pytaie i prosbe-szukam sukienki , ktora zobaczylam na stronie /blogu fotografa slubnego i chcialam Wam wkleic tu te strone, ale chyba sie nie da... ![]() W kazdym razie szukam sukienki z szerokim, zakladkowym dolem z ,,rozporkiem" czy rozcieciem z boku sukienki na dole, przez ktory wychodzi tiul-nie wiem, czy dobrze to opisalam, wiem, ze latwiej byloby to poprostu zobaczyc, ale nie wiem jak... (chyba ze podam nazwe fotografa i imiona pary mlodej-ale nie wiem, czy jest tu to dozwolone?) Jezeli chodzi o gore sukienki, to u tej pmki sukienka byla z szerokimi ramiaczkami; ja bym wolala bez ramiaczek. Czy mniej wiecej po moim opisie przychodzi wam cos do glowy? Bede wdzieczna za wszelkie pomysly i sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Przyczajenie
|
Mam do Was pytaie i prosbe-szukam sukienki , ktora zobaczylam na stronie /blogu fotografa slubnego i chcialam Wam wkleic tu te strone : http://www.swiatlolap.pl/blog/index....gosia-i-artur/ Szukam sukienki z szerokim, zakladkowym dolem z ,,rozporkiem" czy rozcieciem z boku sukienki na dole, przez ktory wychodzi tiul-nie wiem, czy dobrze to opisalam... Jezeli chodzi o gore sukienki, to u tej pmki sukienka byla z szerokimi ramiaczkami; ja bym wolala bez ramiaczek. Czy mniej wiecej po moim opisie przychodzi wam cos do glowy? Jaka to firma/kolekcja? Moja znajoma mowi, ze byc moze sukienka ta byla szyta...Jesli tak, to jaki to material? Albo czy znacie inne podobne w kroju sukienki? Bede wdzieczna za wszelkie pomysly i sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Przyczajenie
|
Mam do Was pytaie i prosbe-szukam sukienki , ktora zobaczylam na stronie /blogu fotografa slubnego i chcialam Wam wkleic tu te strone : http://www.swiatlolap.pl/blog/index....gosia-i-artur/ Szukam sukienki z szerokim, zakladkowym dolem z ,,rozporkiem" czy rozcieciem z boku sukienki na dole, przez ktory wychodzi tiul-nie wiem, czy dobrze to opisalam... Jezeli chodzi o gore sukienki, to u tej pmki sukienka byla z szerokimi ramiaczkami; ja bym wolala bez ramiaczek. Czy mniej wiecej po moim opisie przychodzi wam cos do glowy? Jaka to firma/kolekcja? Moja znajoma mowi, ze byc moze sukienka ta byla szyta...Jesli tak, to jaki to material? Albo czy znacie inne podobne w kroju sukienki? Bede wdzieczna za wszelkie pomysly i sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
Cześć przyłączam się do Was
![]() za tydzień idę pierwszy raz mierzyć suknie ![]() I nie wiem czego się spodziewać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest z jedwabnej tafty, ale ten materiał całym sercem Ci odradzam. Jest gniotowy i praktycznie jednorazowy, bo plamy nie schodzą, a tkanina po praniu traci apreturę i już nigdy nie wygląda jak nówka. Więc nie bardzo nadaje się nawet do skrócenia i noszenia jako koktajlowa. Choć są osoby, którym podobają się tylko takie "papierowe" tkaniny.
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
BAN stały
|
Dla mnie bez koronki 100x lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przeglądałam sobie teraz suknie ślubne i ta mi w oko wpadła
![]() ![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2012-11-18 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
a mi się bardzo podoba taka suknia
![]() ta w kwiaty Valentino znajdę gdzieś podobne suknie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczyny!
Piszę z myślą, że może któraś z Was mi pomoże. Biorę ślub za niecały rok i marzy mi się suknia z koronkowymi dopasowanymi rękawami. Rękawki najlepiej żeby sięgały do łokcia. Nie mam pojęcia gdzie mogę kupić taką suknię. We wszystkich salonach mody ślubnej widzę zalew sukni których góra jest dla mnie nie do zaakceptowania (sam gorset, nawet bez żadnych ramiączek). Dla mnie wygląda to nieestetycznie, nieelegancko i przaśnie. Dodam, że mam uczulenie na bolerka i takie "wdzianko" nie wchodzi w grę ![]() Dodam, że marzy mi się suknia w tym stylu: http://www.google.pl/imgres?start=16...83,s:100,i:253
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.