|
|
#1681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
ale jaka poważna ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam z małą na spacer
Miłego dnia gadułki |
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
my dziś nie idziemy
za duże zanieczyszczenie powietrza
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() ![]()
|
|
|
|
#1685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście takie dźwięki na ogół oznaczają mokrą pieluszkę, ale u mojej zbyt mokra jest już po jednym siknięciu. Pampers też, chociaż teraz zdarza się, że zajeta zabawą o tej niedogodności zapomina. Cytat:
Po marchewce (ale też braku zagęszczacza, bo to się zbiegło) początek był taki, jak opisujesz, a reszta o normalnej konsystencji, tylko w kolorze marchewkowym. Już pisałam, że zdaniem mojej pediatry kleik ryżowy może powodować zaparcia, więc ja nie zaczynam podawać wszystkiego równocześnie. Lepiej podaj więcej herbatki. Cytat:
Wydaje mi się, że przekładanie zauważyłam jakieś 3 tygodnie temu, jednak nie wiem, czy to co widzę jest już "przekładaniem" z punktu widzenia speców od rozwoju, czy trzymaniem zabawek jedną ręką - oburącz - drugą ręką. Przed chwilą córcia łaskawie przypomniała sobie, jak się przełożyć na brzuszek, ale ponieważ rączka utknęła jej pod brzuszkiem, to oczekiwała pomocy (nie pomogłam). Potem upatrzyła sobie grzechotkę, ale kciukiem trzymała kółka z zawieszki wiszącej na boku łóżeczka, więc nie mogła się przesunąć do przodu i znowu w płacz (pomogłam). No a wcześniej złapała rączką swoją stópkę |
|||
|
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie przeszkadza jej mokra, ani obrobiona dupka hihi
|
|
#1688 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że mogłoby dojść do samosądu. Nie jestem za tym, ale w tym przypadku to chyba rozumiem dlaczego ktoś by to zrobił. Skoro na policję i sądy nie można liczyć? dziękujemy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Udanego spaceru. Ja się wybieram po 13. Cytat:
Spryciara mała.
|
|||||
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
podobno brudne dzieci to szczęśliwe dzieci
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Ło ludzie, jak się nie wyspałam ! W ogóle humor mam do bani i przy życiu trzyma mnie sobota, nic więcej
Dziecię też daje popalić - chyba wyczuła, że zależy mi, żeby była grzeczna dzisiaj.... Mam nadzieję, że pośpi dłużej niż 15 min i, że będę mogła chociaż zjeść obiad
|
|
|
|
#1691 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja dopiero rozszerzam dietę za miesiac a już myślę co i jak i już jestem pogubiona w temacie
|
||
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- a dzis sie dowiedzialam ze ja majac 3 miesiace jadlam kasze manne taka gesta az mi sie uszy trzęsły
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U nas nocka jedna z lepszych niż ostatnio - mala zasnęła o 21, potem pobudka o 1 i 5:45 i tu zasnąć nie mogła ale jak zasnęła to spałyśmy do 9 ![]() Mandi super fotka! Taka słodziutka Mi pediatra kazał wprowadzić kleik ryżowy by pomóc małej w trawieniu i miałam dawać 1-1,5 łyżeczki na 100ml wody (a potem jeszcze cycek) ale w sumie póki co nie daję bo jak przygotowałam te kleik dla dzieci to on cały grudkowy był, jak zrobiłam zwykły to mała go z chęcią zjadła ale tego trzeba gotować a nie zawsze jest taka możliwość. Zresztą co kleik to inne proporcje do przygotowywania i już zgłupiałam który powinnam jej dawać. We wtorek mamy szczepienie a potem jedziemy na wizytę do naszego pediatry to zapytam co i jak. |
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek no i dobrze postanowiłaś, poczekaj troszkę, nawet tydzień czy dwa to dla małej dużo czasu i wtedy może być już bardziej gotowa. Nic na siłę
![]() Cytat:
na początku myślałam nawet ze coś jej dolega ale chyba nieee
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja mam takie pytanie. Bo mała spi w spiworku w nocy. takim juz grubszym troszke. jest w pajacu albo rajstopkach i bodach na dł rekaw. I w domu jest 24 na noc no i temp spada do 23-22. A w dzien jest 25 prawie stopni u nas..... i mała jest na dl rekaw (jak jej zmieniam [pampka i jest na gole nozki bo ja np caluje i sie z nia bwie to zaraz ma zimne stopy i lodowate rece) a zasypia TYLKo jak jest opatulona kocem po szyje! wtedy moment spi!
ja nie wiem czy te moje dziecko to taki zmarzluch czy poprostu lubi ten swoj miekki kocyk. Dodam z enigdy nie jest spocona!!!!
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój przy 22 sstopniach czasem leży na gołe nogi i jest ciepły. nie ma zimnych rączek prawie nigdy. i śpimy w 20-21 stopniach bo inaczej źle śpi.
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
moja wygląda na szczęśliwą
![]() Linka-moja jęczy/piszczy kiedy jest zadowolona i sobie teraz w ten sposób gada, ale też kiedy jest zła, ale to idzie poznać po minie
|
#1698 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój młody przedwczoraj odstawił szopkę. Po kąpieli ubrałam mu takiego cieplejszego pajaca i położyłam spać. Rzucał się po łóżku jak poparzony. W koństu go przebrałam w cienkiego pajaca i pod spód body z krótki rękawem i zasnął od razu. Widać było mu za gorąco. A na noc przykrywam go dopiero ok. 23 bo jak wcześniej chcę to zrobić to się budzi bo mu za ciepło. I to na pewno z tego powodu bo jak go odkryję to zasypia od nowa Ja mam w domu całkowite przeciwieńtwo Twojej małej.
|
|||
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
czy któraś z Was używała tych homeopatycznych czopków Viburcol??chciałam wczoraj małej podać w razie gorączki-podobno się sprawdza, ale moja pediatra powiedziała, że to czopki uspokajające jelita
a ja się naczytałam, że na lekkie stany niepokoju, gorączki czy bóle przy ząbkowaniu są super....a w sumie zapytałam o to na stronie homeopatiaok.pl jakąś doktorkę z tej dziedziny i odpisała, że można spokojnie podać, a moja taka śpiewka, więc nie podałam....depoison u mnie jumbopacki pampków są w Dm'ie i wychodzą po niespełna 19 centów za szt.-chyba....boże teraz mnie zaćmiło, ale jeszcze się upewnię....tyle, że nie w każdym Dm'ie są ![]() aha a w Lildlu na promocji są małe 135g słoiczki bio-warzywek z Nestle po 35 centów-ja załapałam się już tylko na marchewkę i marchewkę z ziemniakami(oczywiście na później), są też duże po 45centów dla starszych dzieci, ale ich nie brałam....moja pediatra powiedziała właśnie by od warzywek zaczynać-najlepiej marchewki...ciekawe jaką opinie mają te Nestle-wiesz cosik?? wiem, że kupujesz te Holle-u mnie po 99centów
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-11-16 o 15:02 |
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzis zimno bylismy godiznkę na spacerze i Jasiowi się zroibł czerwony nosek
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Uff w końcu dotarłam po tej wizycie u lekarza. Dzisiaj w poradni wad i zaburzeń. Generalnie wszystko jest świetnie, ekstra, super (no pani doktor rozpływała mi się dzisiaj w komplementach nad małą
a ona to raczej taka z rezerwą jest ). Kolejna wizyta gdzieś tak za 2 miesiące. A mamy się jeszcze kontrolować bo pani doktor nie do końca się podoba, że Luśka wzrostowo jest mała. Bo wagę i obwód głowy już jej wpisuje w normalnych centylach, wzrost jeszcze dla wcześniaków i trzeba to obserwować, ale póki co nie jest to niepokojące.No i wg pediatry przybiera odrobinę za słabo i mam jej zacząć wprowadzać zupkę jarzynową (raz dziennie), po tygodniu już mogę zacząć do niej dodawać mięsko. Co nie znaczy, że z BLW rezygnuje, jak tylko Luśka zacznie siedzieć będzie dostawała też warzywka, owoce i mięsko do ręki ![]() co do oczek, to co pisałam wczoraj - dla niej to nic niepokojącego, niektóre dzieci tak po prostu mają, ale USG mózgu nie zaszkodzi zrobić jeśli chodzi o piąstki jest ok czyli właściwie wszystko jest dobrze. Ale mój małż musiał już wczoraj zasiać panikę... a tak w ogóle to moja córa odkryła dzisiaj nową umiejętność. Zaryła nosem w matę i pierdzie w nią i bulgocze aha i nową fascynującą zabawką stał się kawałek narzuty na łózko zwisający przy podłodze
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-16 o 15:13 |
|
|
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:dla Lucindy![]() a moje Dziecio jest 4,5h po poprzednim posiłku(tzn. odrobinie mleka-bo potem rzygła i nie chciała więcej), byłyśmy na spacerze a teraz śpi w opakowaniu-dobrze, że pokój akurat wietrzyłam i na razie 17 stopni jest
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-11-16 o 15:23 |
|
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj jest najszczęśliwszy jak leży na przewijaku z gołą pupą Cytat:
dla Lusi zacznie przybierać jak ta lala, niech się pani nie przejmuje proszę pani ![]() uhhh ale dziś spokój
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lusia ma 5 miesięcy mi pediatra mówiła, że wtedy mam podawac właśnie zupkę jarzynową |
|
|
|
|
#1705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
az sie boje zimy![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, tak właśnie mi się Emil wygina
|
#1708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hmm ja wychodzę codziennie. U nas też powietrze jest zanieczyszczone (zresztą do Zagłębia to w sumie daleko nie mamy). Poza tym mieszkamy w centrum więc jest do tego jest jeszcze sporo samochodów, ale i tak wychodzę codziennie (no chyba, że bardzo pada to odpuszczam)
Cytat:
Na ogół robi potworzaki - znaczy, że wtedy słychać, że zrobiła kupkę. Ale jak zrobi tajniaka...Jak miło patrzeć kiedy dzieciątko nabiera nowych umiejętności Brawa dla malutkiej ![]() Cytat:
U nas jest ok 20-21 stopni, mała śpi w śpiworku plus cienki pajacyk i body z krótkim rękawem i przykrywam ją kocykiem (który rozkopuje), a często rano i tak jest spocona. Zdarza się, że ma chłodne stopki i od czasu do czasu rączki, ale to rzadko. Cytat:
Jedyne co mnie zastanawia to ta zupka jarzynowa. Ale tylko przez to, że jak pewnie w książce o BLW wyczytałaś, że autorki zastanawiają się dlaczego lekarze zalecają podawanie warzyw, które mają mniej kalorii niż mleko ![]() No, ale może akurat na małą to dobrze wpłynie. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Moja też się tak czasami wygina, z tym, że jest wtedy bardziej na boku. Nie uważam, żeby to było coś niepokojącego. Jednak jak będę u pediatry to ją o to zapytam. Tak na wszelki wypadek ![]() Mam nadzieję, że Twoje wątpliwości rozwieje znajomy neurolog. |
|||
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() wstępniak do obrotu na bok i brzuch Luśka robiła identycznie!Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

ale jaka poważna
dla Frania za spanie 

za duże zanieczyszczenie powietrza
później już się to zatarło ale w pierwszych klasach to doskonale to pamiętam.. nigdy od razu nie wiedziałam o co tym wszystkim dziecioakom biega
piszczy jak jest wesoła, piszczy jak jest zła, kilka wersji pisku ma
Na szczęście takie dźwięki na ogół oznaczają mokrą pieluszkę, ale u mojej zbyt mokra jest już po jednym siknięciu. Pampers też, chociaż teraz zdarza się, że zajeta zabawą o tej niedogodności zapomina. 

ale się dziś nie wyspałam, młody na noc niespodziewanie zasnął o 18 więc swoją 6 h przerwę zakończył o 24 i potem pobudki co 2 h
a o 7 przywitał dzień krzyko -śpiewaniem

a ja się naczytałam, że na lekkie stany niepokoju, gorączki czy bóle przy ząbkowaniu są super....a w sumie zapytałam o to na stronie homeopatiaok.pl jakąś doktorkę z tej dziedziny i odpisała, że można spokojnie podać, a moja taka śpiewka, więc nie podałam....
a ona to raczej taka z rezerwą jest
klask i:dla Lucindy