Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 15:33   #2461
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Gratulacje

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Małymi kroczkami byle do przodu moja też na początku była nieśmiała i jeszcze inny jezyk co się okazało doskonale go rozumie jupi a i muszę Mariczkę pochwalić wczoraj w przedszkolu bawiła się pierwszy raz z innymi dziećmi Panie ogólnie jà chwalą i mówią że jest coraz lepiej

Nasz rozmiar bucika to 6 choć kozaczki ma 7 ale porównujàc to takie jak 6 czyli polskie heh 23

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

o tak dużo prawdy w tym facet w domu to masakra hihi

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

UnholyOne biedactwa malutkie mam nadzieje że będzie wszystko ok i trzymam kciuki za to

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

hmm ja napisałabym szkoły wszystkie począwszy od średniej i całe doświadcEnie

http://kariera.mediarun.pl/jak_napisac_cv/
Mozna szkołę średni, ale nie trzeba. Zazwyczaj ma to znaczenie, jeżeli było to liceum profilowe, pomocne w staraniu o daną pracę (ekonomiczne do księgowości, technikum fotograficzne do studia fot.itd.).
Ale oczywiście nie jest błędem jak się wpisze i studia i liceum.
A doświadczenie to wiadomo, chyba, że np był jakis incydent miesiąc/dwa w nie mającym związku z wykształceniem miejscu itp.
Stary 2012-11-16, 15:41   #2462
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A jakie te badania z krwi na alergię? Zaciekawiło mnie to
a to nie chodzi testy alergiczne z krwi? sama miałam robione kilka razy.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej

U nas problemów Antosia ciąg dalszy. Podliczyłam, ze w ciagu tygodnia byliśmy u 4 lekarzy na 6 wizytach.
Wczoraj rano Antos wstał z gorączką, w potwornym humorze, drapiący się wszędzie i do tego o 5 rano.
O 8 byłam juz z chłopakami w przychodni. Bartek na pobranie krwi, Antosia wzięłam do pediatry. Dr stwierdziła kolejna infekcję (kaszel, gardło katar, gorączka). Dała nam skierowanie na badania lab., żeby wykluczyć powiązanie z wysypką lub jakies inne powazniejsze sprawy bakteryjne. Załapaliśmy się zaraz po Bartusiu. Udało się bez problemu, Antoś chwilkę popłakał, ale się nie wyrywał, więc gładko poszło (Za to Bartek wył i wyrywał się w gabinecie ).
Wieczorem kolejne podejście do pediatry/dermatologa tu u nas. Do tej babki, która nas nie przyjęła, ale jednak ma super opinie, więc Mama spróbowała nas wcisnąc (choć terminy na 17 grudnia). Bylismy we wtorek u innej tak jak pisałam (dała maści i puder), ale ja juz tak się martwię, dlaczego to wszystko i tak długo i jeszcze ta gorączka...
Przyjęła nas na 18,30, ale opóźnienie godzinne, więc dopiero o 19,30. Obejrzała dokładnie (chyba najlepiej ze wszystkich dotychczasowych lekarek). No i wg niej to alergia. Wykluczonych mamy całą listę pokarmów (pomidory, owoce południowe, cytrusy, orzechy, mleko, rosół, zupa pomidorowa, parówki, puszki, soki, słodycze z barwnikami, kisiel, galaretka, czekolada itd). Do prania tylko płyny, bez płynów antystatycznych do płukania, zero kapania, tylko mycie pupy itp. I tak aż wysypka zejdzie, a potem będziemy po kolei dołączać te wykluczone teraz rzeczy.
Mamy Claritine, cos na H na noc (przeciwświądowe i wyciszające) oraz jakas maść robiona - dzisiaj odbieram.
No i czekamy...
Już mam tego dosyc wszystkiego, martwię się, ale mam nadzieję, że uda się wyleczyć i to tylko chwilowe od proszku/płynu, ew. jednego pokarmu. Wiem, jak trudno ludziom z alergia pokarmowa na wiele rzeczy...

Wyniki Bartka i Antosia odebrałam, było delikatnie w krwi cos ponad lub poniżej normy ale to tak na granicy (ale CRP u Antka ok, a u Bartka żelazo tez bardzo dobre a to najwazniejsze). Po konsultacji z pediatrą wyniki w porządku.

Co polecacie do prania dla alergików?

Lecę dac obiad, a potem Bartek na szachy a my odebrac maść do apteki
o jej, to Wam się nazbierało.Mam nadzieję, ze szybko zdiagnozujecie co było winowajcą

Ja piorę w Jelpie. tylko teraz mam wersję ze środkiem zmiękczającym, ale są też bez. Prałam też w Dzidziusiu i też nic mi nie było.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Rosnij zdrowo Maciusiu
Rodzicom gratuluje z calego serca!

Jolu, fajny ten transporter, mysle, ze Kuba bedzie zadowolony

A propos Swiat, macie jakies sprawdzone przepisy na piernik dojrzewajacy i na zwykly i na pierniczki?
Chcialabym wyprobowac cos nowego
zależy jakie lubisz pierniczki, czy takie pulchne, czy takie cieniutkie.
Ja co roku robiłam takie płaskie cienkie, nie wyrastające, bo u mnie takie lubią. Poszukam zaraz przepisu.
A w tym roku pokusiłam się o wypróbowanie TEGO przepisu.zrobiłam go z mężem jakieś 2 tygodnie temu. teraz leżakuje. To nie jest wypróbowany przeze mnie przepis, ale opinie ma dobre.
Jeszcze strasznie mnie kuszą TE ciastka-choinki

Maju GRATULACJE! wracajcie szybko do domu i do nas

aga co do CV, wpisz wszystkie szkoły, wszystkie prace i kursy jesli takie masz, znajomosc języków obcych, obsługi komputera itd. nie mam wielkiego doświadczenia, zawsze szukałam w necie podpowiedzi jak to się pisze możesz dać zdjęcie też.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2012-11-16 o 15:43
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:47   #2463
agga19851985
Wtajemniczenie

No właśnie, tak sobie pomyslałam, że średnią też wpiszę bo było to liceum zawodowe (ekonomiczne), tylko czy pisać też praktyki jakie odbyłam w ramach tego liceum? A co do drobnych prac, to nie pisać pracy wakacyjnej(3 m-ce) ?

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:50   #2464
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a to nie chodzi testy alergiczne z krwi? sama miałam robione kilka razy.

o jej, to Wam się nazbierało.Mam nadzieję, ze szybko zdiagnozujecie co było winowajcą

Ja piorę w Jelpie. tylko teraz mam wersję ze środkiem zmiękczającym, ale są też bez. Prałam też w Dzidziusiu i też nic mi nie było.

Ja co roku robiłam takie płaskie cienkie, nie wyrastające, bo u mnie takie lubią. Poszukam zaraz przepisu.
A w tym roku pokusiłam się o wypróbowanie TEGO przepisu.zrobiłam go z mężem jakieś 2 tygodnie temu. teraz leżakuje. To nie jest wypróbowany przeze mnie przepis, ale opinie ma dobre.

Maju GRATULACJE! wracajcie szybko do domu i do nas

aga co do CV, wpisz wszystkie szkoły, wszystkie prace i kursy jesli takie masz, znajomosc języków obcych, obsługi komputera itd. nie mam wielkiego doświadczenia, zawsze szukałam w necie podpowiedzi jak to się pisze możesz dać zdjęcie też.

Ale proszki (Jelp, Dzidziuś), czy płyny?
Bo nam zalecała tylko płyny.

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
No właśnie, tak sobie pomyslałam, że średnią też wpiszę bo było to liceum zawodowe (ekonomiczne), tylko czy pisać też praktyki jakie odbyłam w ramach tego liceum? A co do drobnych prac, to nie pisać pracy wakacyjnej(3 m-ce) ?
Wpisz wszystko
Stary 2012-11-16, 16:20   #2465
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ale proszki (Jelp, Dzidziuś), czy płyny?
Bo nam zalecała tylko płyny.

Wpisz wszystko
oj słońce umknęło mi
ja tylko proszków używam
Stary 2012-11-16, 16:29   #2466
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Mam wolny weekend ale sie wyspie jutro
Skaleczylam sobie palec dzisiaj w pracy i to porzadnie -troche opuszka ścielam
Malz byl wczoraj u lekarza i ten przepisal mu tabletki , wzial na noc ok, nastepną wzial rano i spi od rana - taka otepiajaca

Maju gratulacje

Olu zdrowka dla chlopakow

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 16:43   #2467
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
U nas problemów Antosia ciąg dalszy. Podliczyłam, ze w ciagu tygodnia byliśmy u 4 lekarzy na 6 wizytach.
Wspolczuje ci bardzo
mam nadzieje, ze znajdziecie przyczyne alergii
ciesze sie, ze wyniki dobre
w sprawie plynow niestety nie pomoge
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ja mam w domu skopiowany z muratora () na piernik leżakujący-podobno ekstra Tylko to już by trzeba go zrobić, żeby odstał swoje. Wieczorem mogę wrzucić

Na pasowaniu było super Śmieszne te dzieciaczki, takie małe, a już tyle piosenek i wierszyków zapamiętały Miały czapki jak małe studenciki, pani dyrektor pasowała na przedszkolaka, dostały po wielkim rożku z cukierkami, znaczki do przypinania i dyplom
Tylko Zosia dostała mega liszaja (chyba) wokół ust Ma strasznie czerwone... Wczoraj było tylko trochę, myślałam, że to od wycierania nosa rękawem, a dzisiaj już na policzki wchodzi. No mówię Wam.... jak nie urok to....
Edit: czytam teraz, że trzeba to jak najszybciej leczyć, żeby do pęcherzy nie dopuścić, i to maścią antybiotykową Czyli znowu lekarz.
Edit 2: mam w domu Baneocin, którego można używać zamiennie z Neomycyną, a ta jest wymieniona jako stosowana na liszajca. Czyli mogę ją wykorzystać.
Jak znajdziesz czas, to bede bardzo wdziecza
Mam nadzieje, ze pozbedziecie sie tego liszaja
Cytat:
Dziewczyny, proszę doradźcie mi jak mam to moje CV uaktualnić? Wszystko pisać, wszystkie szkoły i prace czy tylko ostatnie? Nie mam pojęcia co z tym zrobić ,a wcześniej tylko Jola mi odpowiedziała.
Ja korzystalam z kotowych formularzy i tam sie wpisywalo wszystki szkoly, prace, kursy, doswiadczenie zawodowe itp.
Cytat:
Ja lubie kazde , a moi chlopcy tez.
Jesli znajdziesz ten przepis, to bede wdzieczna.
No wlasnie to ostatni dzwonek, zeby zrobic ten dojrzewajacy. Wyprobuje. Ide kupowac skladniki
Dziekuje
Stary 2012-11-16, 16:56   #2468
Wojtusia
Zakorzenienie

Mariolu znalazłam przepis. Robiłam kilkukrotnie z TEGO przepisu
Są smaczne, nie wyrastają raczej w górę, trochę na boki, ale bardzo się nie rozlewają, zachowują kształty.
No i twarde strasznie zanim zmiękną

Tak przy okazji, to w komentarzach są zdjęcia PRZECUDNIE udekorowanych przez użytkowniczkę bronislawa70 o TUTAJ też są zdjęcia

Ja szukam jeszcze przepisu na takie pulchne jak pierniczki- katarzynki

chyba że z tego ciasta dojrzewającego takie wyjdą to super będzie.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2012-11-16 o 17:00
Stary 2012-11-16, 17:02   #2469
czarnula4321
Zakorzenienie

hmm jeśli chodzi o cv to wpisywałabym wszystko nawet miesieczne praktyku w szkole średniej ja tak mam wpisane nom chyba że masz mega duże doświadczenie i jakieś tam praktyki ze szkoły średniej nic nie dadzą
Stary 2012-11-16, 17:24   #2470
agga19851985
Wtajemniczenie

Dzięki Kochane za wszystkie odpowiedzi. Jak sklece takie CV to normalnie do każdej pracy mnie przyjmą, bo tyle podpowiadaczek miałam

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:29   #2471
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kochane za wszystkie odpowiedzi. Jak sklece takie CV to normalnie do każdej pracy mnie przyjmą, bo tyle podpowiadaczek miałam
Hihi proszę i powodzenia napewno się przyda zwłaszcza w Polsce heh wiem bo szukałam pracy i masakra jest poprostu choć może tylko w Rzeszowie lub na podkarpaciu tak jest. Ja rozglądam się nad wolontariatem w biurze gdzieś niedaleko domku i przedszkola Mariki a później jakaś praca. Tutaj całkiem inaczej pisze się CV i według mnie o wiele lepiej lol
Stary 2012-11-16, 23:59   #2472
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A jakie jeszcze mieliście buty? Mój Kuba miewa ciepłe stopy w butach, gdy ma wełniane skarpetki, ale np. jesienią, gdy naprawdę było jeszcze ciepło, on wracał ze spaceru z zimnymi stopami. Ja też tak mam, nie wiem, może to jakieś kłopoty z krążeniem

A śpi w dzień jeszcze? Fajnie, że już jest lepiej z tym ssaniem

Eh , przeczytałam na szybko i piszą, że "najczęściej mija samo". A tylko się nie odzywała do dzieci, czy też się nie bawiła z nimi? A w tym pierwszym przedszkolu jak było?
Ja to tak coraz częściej sobie myślę, że jak nie urok, to... przemarsz wojska
W zeszłym roku miała elefanty i zwykłe trzewiki z deichmanna, generalnie nie kupowałam do tej pory jakoś szczególnie znanych, droższych firm, raczej zwracałam uwagę, żeby nóżek w nich nie koślawiła, z żadnymi innymi nie mieliśmy problemu.

Coraz częsciej nie, czasem jeszcze się zdarzy ale teraz raczej przestawiła się na późniejsze wstawanie rano niż popołudniową drzemkę, dobrze że do przedszkola na 9 mąż ją wozi

No niestety różnie to bywa, problem zaczyna się, gdy rodzice twierdzą, ze to tylko nieśmiałość, lata mijają i dziecko musi iść do szkoły...Ehh, dużo się naczytałam, mogłabym pisać i pisać, generalnie jestem przerażona i opracowałam już plan terapii domowej widzę jednak malutkie postępy i trzymam się tego jak mogę

dokładnie tak

Cytat:
Cześć Wam

Cześć Anula , fajnie że przyszłaś do nas i zostań A wiesz, że w przedszkolu u Alana (do którego chodził tylko miesiąc ) była taka dziewczynka, która wogóle sie nie odzywała. Któregoś razu zapytałam Panie czy może ona jest chora, a Pani powiedziała, że chodzi do przedszkola już 2 rok i naprawdę przez ten czas powiedziała jedynie kilkanaście słów. Pytały mamę tej dziewczynki czy cos z tym robią, to odpowiedziałą, że nie bo przecież nic jej nie jest. Więc dobrze, że Martek zaczyna nawiązywać coraz lepszy kontak z grupą.

.
Ja też się cieszę, takie dzieci zazwyczaj w domu są mega rozmowne i żywe, uśmiechnięte i głównie dlatego rodzice nie zauważają problemu.
Opiekunka Martynki z przedszkola procowała kiedyś w Poradni PP i wspominała jak rodzice nie dopuszczają do siebie nawet najmniejszych uwag co do zaburzeń swojego dziecka....

Cytat:
Anula, wyobrazam sobie, jak ogormnie sie martwisz. Miejmy nadzieje, ze jej to przejdzie do wiosny

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

My też rozmiar 29mamy

a ile Laurka ma wzrostu?

Cytat:

Tak na szybko, info od Mai Wczoraj po 22-ej napisała mi:

"Miałam właśnie cc. Mariusz ma 50 cm i 2610. Punktów 10."
Gratulacje dla mamy i maluszka

Cytat:

A ja słucham RMF Święta i tak mi świątecznie już
Już?

Cytat:

A propos Swiat, macie jakies sprawdzone przepisy na piernik dojrzewajacy i na zwykly i na pierniczki?
Chcialabym wyprobowac cos nowego
Ja mam ale widzę, że już znalazłaś, zresztą podobny to tych, które dziewczyny wklejały, w zeszłym tygodniu zrobiłyśmy z Martynką i codziennie dopytuje kiedy będziemy piec.

Cytat:

Już mam tego dosyc wszystkiego, martwię się, ale mam nadzieję, że uda się wyleczyć i to tylko chwilowe od proszku/płynu, ew. jednego pokarmu. Wiem, jak trudno ludziom z alergia pokarmowa na wiele rzeczy...

Co polecacie do prania dla alergików?
Trzymam kciuki, żeby w końcu wszystko się poukładało i choroby minęły

hmm, ja swego czasu nawet orzechów piorących próbowałam, jest też proszek "biały jeleń", tańszy niż te wszytskie "dzieciowe" a może akurat? Ale nie wiem do końca jak dopiera takie codzienne, przedszkolnie poplamione rzeczy

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość

Małymi kroczkami byle do przodu moja też na początku była nieśmiała i jeszcze inny jezyk co się okazało doskonale go rozumie jupi a i muszę Mariczkę pochwalić wczoraj w przedszkolu bawiła się pierwszy raz z innymi dziećmi Panie ogólnie jà chwalą i mówią że jest coraz lepiej

Super
Będę się tej tezy trzymała

Idę w końcu spać, cały dzień próbowałam tego posta napisać, nie było szans

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 08:58   #2473
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Siedzę z herbatą miętową i umieram. Ale nas wczoraj z małżem coś dopadło, wymiotowaliśmy, gorączka, ja nigdy czegoś takiego nie miałam, więc dla mnie to jak koniec świata
Dziś czuję się lepiej, przynajmniej już nie mam odruchu wymiotnego, małż dalej leży z gorączką. Eh

Edit: Rozmawiałam z Mają przez chwilę. Otóż pojechała się umówić na cc, ale Maciuś postanowił, że wychodzi i koniec, kropka

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2012-11-17 o 09:00
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 09:01   #2474
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

No pieknie Werka wstała z katarem poprzedni trwał 3 tygodnie, od 2 tygodni cisza i znowu

Koncze herbatke i biore sie za sprzatanie, u Werci w pokoju sajgon bo zabawki byle gdzie leża wiec bedziemy porzadkowac.
Moi rodzice na impreze ida dzisiaj a my moze do tesciow wyskoczymy po poludniu.

Miłego dnia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 09:38   #2475
p4w
Zakorzenienie

gratulacje Mayu

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 09:41   #2476
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Siedzę z herbatą miętową i umieram. Ale nas wczoraj z małżem coś dopadło, wymiotowaliśmy, gorączka, ja nigdy czegoś takiego nie miałam, więc dla mnie to jak koniec świata
Dziś czuję się lepiej, przynajmniej już nie mam odruchu wymiotnego, małż dalej leży z gorączką. Eh

Edit: Rozmawiałam z Mają przez chwilę. Otóż pojechała się umówić na cc, ale Maciuś postanowił, że wychodzi i koniec, kropka
ojjjj zdrówka

wybrał idealny moment

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej

No pieknie Werka wstała z katarem poprzedni trwał 3 tygodnie, od 2 tygodni cisza i znowu
przy okazji tematu kataru ,sis poleciła mi ost takie coś ...kurcze na swoim kompie mam linka
oo poszperałam,znalazłam
http://www.youtube.com/watch?v=T-t-7ws3Dr4
ona widziała to u znajomej i się zachwyciła.

Ja juz po dużej kawie.Piorę,piorę,potem porządki i pranie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 09:56   #2477
UnholyOne
Ola-Unhola

Kasia, aż mi się słabo zrobiło jak filmik obejrzałam

Jolus, zdrówka dla Was

czeko, współczuję Werce z tym nawracającym przeziębieniem, wiem jak to jest

Mariolu

Wojtusiu, w sumie juz kiedyś prałam w Dzidziusiu proszku i nic nie było. Pewnie kupię

anula, na pewno będzie poprawa i Martynka sie przełamie. Trzymam kciuki

Małz pojechał do pracy, Bartek nocował u Dziadków.
My zaraz sniadanko jemy, potem posprzatam u dzieci, bo się nazbierało prania do pochowania i kurzu, a chce przy tej alergii trochę to oczyscic.
Nie wiem czy już mogę się cieszyć, ale widze porawę u Antosia. Krostki jakby blakną i się wchłaniają. Tak mi się wydaje, ze mniej, ale

Może i ja bym jakieś pierniczki zrobiła...nigdy nie robiłam
Stary 2012-11-17, 11:45   #2478
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

My tutaj na wyspach mamy taki wirus, ch.... też tak było że wszyscy wymiotowaliśmy masakra i to jedno po drugim także 7 światów. Przenosi się na wszystkim. Bardzo uważam teraz bo się oczytałam heh

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
W zeszłym roku miała elefanty i zwykłe trzewiki z deichmanna, generalnie nie kupowałam do tej pory jakoś szczególnie znanych, droższych firm, raczej zwracałam uwagę, żeby nóżek w nich nie koślawiła, z żadnymi innymi nie mieliśmy problemu.

Coraz częsciej nie, czasem jeszcze się zdarzy ale teraz raczej przestawiła się na późniejsze wstawanie rano niż popołudniową drzemkę, dobrze że do przedszkola na 9 mąż ją wozi

No niestety różnie to bywa, problem zaczyna się, gdy rodzice twierdzą, ze to tylko nieśmiałość, lata mijają i dziecko musi iść do szkoły...Ehh, dużo się naczytałam, mogłabym pisać i pisać, generalnie jestem przerażona i opracowałam już plan terapii domowej widzę jednak malutkie postępy i trzymam się tego jak mogę

dokładnie tak

Ja też się cieszę, takie dzieci zazwyczaj w domu są mega rozmowne i żywe, uśmiechnięte i głównie dlatego rodzice nie zauważają problemu.
Opiekunka Martynki z przedszkola procowała kiedyś w Poradni PP i wspominała jak rodzice nie dopuszczają do siebie nawet najmniejszych uwag co do zaburzeń swojego dziecka....

a ile Laurka ma wzrostu?

Gratulacje dla mamy i maluszka

Już?

Ja mam ale widzę, że już znalazłaś, zresztą podobny to tych, które dziewczyny wklejały, w zeszłym tygodniu zrobiłyśmy z Martynką i codziennie dopytuje kiedy będziemy piec.

Trzymam kciuki, żeby w końcu wszystko się poukładało i choroby minęły

hmm, ja swego czasu nawet orzechów piorących próbowałam, jest też proszek "biały jeleń", tańszy niż te wszytskie "dzieciowe" a może akurat? Ale nie wiem do końca jak dopiera takie codzienne, przedszkolnie poplamione rzeczy

Super
Będę się tej tezy trzymała

Idę w końcu spać, cały dzień próbowałam tego posta napisać, nie było szans
Duże znaczenie ma wzrost jeśli chodzi o rozmiar bucika ale to nie fo końca tak. Na innym wątku porównałam stópki maleństw, a właściwie ich skrajności to się dziewczyny na mnie uniosły. Bynajmniej kilka heh

Trzymam kciuki żeby się w przedszkolu szybciutko ułożyło
Stary 2012-11-17, 13:41   #2479
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Maja gratulacje
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 16:45   #2480
angy
Zakorzenienie

Mariolu mój przepis był bardzo podobny, to ju sobie daruję.

Byliśmy wczoraj u dermatologa-to żaden liszaj, tylko atopowe zapalenie skóry Dostaliśmy jakąś maść, lipobazę, trochę przeciwalergicznych przepisał nam dzień wcześniej pediatra, więc nic doustnego już nie dostaliśmy. Katar leje się dzisiaj po pas. Sama już nie wiem, co o tym myśleć. Poza tym odebrałam wczoraj Zosi wyniki i jak dla mnie są kiepskie-prawie wszystko poniżej albo powyżej normy Miałam jechać do lekarza w czwartek, ale w poniedziałek tez przyjmuje, to pojadę, bo się martwię

Miramej nie zauważyłam wcześniej Twojego pytania-ten lek na drogi oddechowe to Singulair-mamy go brać 28 dni (jest głównie na astmę).
To badanie na alergię to IgE całkowite-norma jest do <100, u nas wyszło koło 15.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 19:44   #2481
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Mariolu znalazłam przepis. Robiłam kilkukrotnie z TEGO przepisu
Są smaczne, nie wyrastają raczej w górę, trochę na boki, ale bardzo się nie rozlewają, zachowują kształty.
No i twarde strasznie zanim zmiękną

Tak przy okazji, to w komentarzach są zdjęcia PRZECUDNIE udekorowanych przez użytkowniczkę bronislawa70 o TUTAJ też są zdjęcia

Ja szukam jeszcze przepisu na takie pulchne jak pierniczki- katarzynki

chyba że z tego ciasta dojrzewającego takie wyjdą to super będzie.
Dziekuje ci bardzo, bardzo
Cytat:
Zdrowia dla Ciebie i Twojego Meza
Lepiej juz sie czujecie?
Cytat:

Mariolu mój przepis był bardzo podobny, to ju sobie daruję.

Byliśmy wczoraj u dermatologa-to żaden liszaj, tylko atopowe zapalenie skóry Dostaliśmy jakąś maść, lipobazę, trochę przeciwalergicznych przepisał nam dzień wcześniej pediatra, więc nic doustnego już nie dostaliśmy. Katar leje się dzisiaj po pas. Sama już nie wiem, co o tym myśleć. Poza tym odebrałam wczoraj Zosi wyniki i jak dla mnie są kiepskie-prawie wszystko poniżej albo powyżej normy Miałam jechać do lekarza w czwartek, ale w poniedziałek tez przyjmuje, to pojadę, bo się martwię
mimo wszystko dziekuje

, trzymam kciuki za Was , mam nadzieje, ze to nic groznego
Stary 2012-11-17, 20:37   #2482
sylka79
Wtajemniczenie

Dziewczyny podczytuję,ale nie mam kompletnie nastroju do pisania

Maju serdeczne gratulacje dla Was niech Maluszek rośnie zdrowo

Zdrówka życzę również wszystkim Choruszkom

Buziaki

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 09:21   #2483
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Miramej nie zauważyłam wcześniej Twojego pytania-ten lek na drogi oddechowe to Singulair-mamy go brać 28 dni (jest głównie na astmę).
To badanie na alergię to IgE całkowite-norma jest do <100, u nas wyszło koło 15.
my bierzemy Singular od ponad 2 lat non stop i mamy po nim dużą poprawę
jest też tańszy odpowiednik, ale nazwy nie pamiętam

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-11-18, 09:28   #2484
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzięki , wróciliśmy do żywych , ale trochę masakra, gdy nikogo bliskiego w pobliżu, a dzieckiem przecież trzeba się zająć. Normalnie tęskniłam za teściową

Ola, a Twój Tomek co ma zdiagnozowane, że bierze ten lek?

H. MacLeod

.
Stary 2012-11-18, 13:48   #2485
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ola, a Twój Tomek co ma zdiagnozowane, że bierze ten lek?
astma dziecięca

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-11-18, 14:05   #2486
czarnula4321
Zakorzenienie

p4w moja Marika jest z 30 września

przykro mi z powodu choroby synka heh
Stary 2012-11-19, 09:04   #2487
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
astma dziecięca
A jest szansa, że wyrośnie z tego?

Co robicie?

H. MacLeod

.
Stary 2012-11-19, 09:16   #2488
angy
Zakorzenienie

Ja jestem, ale weny nie mam.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:18   #2489
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Co robicie?

aktualnie szykujemy dzieci do szkoly/przedszkola, odwozimy, wracamy i szykujemy sniadanie dla tez
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:21   #2490
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem, ale weny nie mam.
Martwisz się wynikami Zosi?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

aktualnie szykujemy dzieci do szkoly/przedszkola, odwozimy, wracamy i szykujemy sniadanie dla tez
Moje dziecię już w przedszkolu, małż śniadanie sam sobie zrobił, ja też już zjadłam, pozmywałam i piję kawkę

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości