Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 13:44   #3331
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
oj bo wy się śmiejecie ale ja czytałam w mojej mądrej książce o bliźniakach że różnice w czasie porodu są od kilku minut do kilkunastu godzin!
ale o dniach chyba nic nie bylo napisane
ciekawa jestem czy urodzisz sn czy przez cc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:01   #3332
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

kupiłam śpioszki
w sumie nie chciałam jeszcze, ale zobaczyłam i się zakochałam. nie znamy płci, więc wzięłam wzory 1 i 17 (17 jest booooski)

http://allegro.pl/show_item.php?item=2781155880

jeszcze się zastanawiam nad tym "ja kocham tatę a mama jego wypłatę"

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-16 o 14:03
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:07   #3333
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Hej Witam się piątkowo! Ja jestem właśnie po mistrzowskim obiadku, miała być ryba...... a w końcu zrobiłam filaeta z kurczaka z warzywami na parze, z brązowym ryżem do tego sok z świeżo wyciśniętej marchwi pyszności! teraz mogą wziąć się za nadrabianie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a ile czasu chcesz folika brać? bo ja się zastanawiam, kiedy mam przestać. witamin też nie chcę, bo warzywa i owoce wcinam ile żołądek pozwoli - a najlepiej mi wchodzą. głupio byłoby dublować to jakimiś syntetykami........
Mój gin mówił, że kwas foliowy mogę brać do końca ciąży - w razie czego jak będzie go za dużo, to wydalę go z moczem. Wiadomo, że najważniejsze żeby spożywać go co najmniej 3 miesiące przed ciążą. Ja brałam od 3 lat i tak jakoś z przyzwyczajenia dalej łykam

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
nadrobiłam tylko ostatnią stronę
pamiętacie pomysł z pierwszej części żeby każda mogła napisać tylko kilka postów dziennie? plissssss wprowadźmy to w życie

lin omag jest super! wczoraj mi koleżanka powiedziała ze jest coś takiego jak linomag baby. maść która się wchłania błyskawicznie.

atlas chmur jest prze-pię-kny!

byłam dzisiaj rano na usg z pół godziny tam siedziałam zanim oba dzieciaki pobadał najpierw dowcipnie potem przez brzuch. a mężuś stał obok i zbierał szczękę z podłogi przez całą wizytę
najważniejsza wiadomość jest taka ze oba dzieciaki zdrowe. NT w normie, jedno - 53mm drugie 58mm. 4 ręce, 4 nogi są

taka trochę mniej ważna wiadomość ale najfajniejsza - będą dwie dziewczyny - tak na 90%
ale są boskie. serio. jedna leżała jak na plaży przez całe badanie, tylko czasami się przekręciła a druga wymachiwała czym tylko mogła

siedzę w pracy i się śmieję do siebie cały czas
Gratuluję dziewczynek ale będziesz stroiła akrobatki
Stary 2012-11-16, 14:14   #3334
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
byłam dzisiaj rano na usg z pół godziny tam siedziałam zanim oba dzieciaki pobadał najpierw dowcipnie potem przez brzuch. a mężuś stał obok i zbierał szczękę z podłogi przez całą wizytę
najważniejsza wiadomość jest taka ze oba dzieciaki zdrowe. NT w normie, jedno - 53mm drugie 58mm. 4 ręce, 4 nogi są

taka trochę mniej ważna wiadomość ale najfajniejsza - będą dwie dziewczyny - tak na 90%
ale są boskie. serio. jedna leżała jak na plaży przez całe badanie, tylko czasami się przekręciła a druga wymachiwała czym tylko mogła

Gratulacje dziewczynek w koncu kobietki!!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

[/COLOR]A gdzie się sprawdza statystykę?
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
haha justi spadla z 1 miejsca
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nadrobię później.

Kontaktowałam się ze swoim ginem. Jest na sympozjum i sam nie może mi pomóc, ale kazał jechać do siebie do szpitala żeby sprawdzić co i jak. Tak więc czekam na Męża i jedziemy.

Proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciłam ledwie żyje.

Maluszek cały i zdrowy nie zmierzyła go, bo się już nie mieści na usg, ale pomierzyła główkę - ma prawie 5 cm, co odpowiada 18 tc szkoda że nie wiem, jaki cały dzidziol długi dostałam skierowania na kolejne badania, znów morfologia, mocz, HBS, HIV (w końcu wiem, jakie badanie zrobić) i to nieszczęsne obciążenie glukozą wystraszyłyście mnie tym
ale dowiedziałam się, że prawie wszystkie badania mam w pakiecie enel-med, więc pojadę tam, zawsze robiłam w przychodni pod domem ale jednak to kasa...
kolejna wizyta 7.12, a 6 prenatalne drugie - dostaliśmy skierowanie
na szkołę rodzenia mogę chodzić, ale nie brać udziału w ćwiczeniach.
no i niestety łożysko nadal jest przy samej szyjce, więc dalej mnie obowiązuje leżący tryb życia ... ale jak stwierdziła pani doktor "nie dajmy się zwariować, do sklepu czy raz w tygodniu na krótki spacer może pani wyjść" suuuuuuper
dupka i luteinę do kolejnej wizyty nadal mam brać, w tych dużych ilościach, a co do witamin - zobaczy się po morfologii. i tyle

oglądałam ciuszki dziecięce, ale nic mi się nie podobało - same jakieś nudne były, białe, beżowe itp. ale kupiłam patyczki do uszu dla niemowląt oglądałam też w rossmanie fajną buteleczkę z Aventu, 125 ml, za 34,90 - muszę poczytać o niej, wyglądała sympatycznie

zjem coś i Was poczytam
Huraaaaa,
kurde to mamy 18 tydz teraz?
Szkoda ze maluch nie pokazal co ma miedzy nogami
Cytat:
kupiłam śpioszki
w sumie nie chciałam jeszcze, ale zobaczyłam i się zakochałam. nie znamy płci, więc wzięłam wzory 1 i 17 (17 jest booooski)

swietne! tez chyba sobie zamowie

Rozmawialam dzis z T, powiedzial ze mi bedzie dawal pieniadze tylko na lekarza witaminy i jakies badania dla malego, ubraniami dla mnie maja sie zajac moi rodzice.. heh musze z mama porozmawiac o tym. Wieczorem mamy imie ustalic.. Chociaz dobre i to ale pewnie mojej mamie nie bedzie pasowalo z tymi ubraniami... wezme pieniadze teraz na prenatalne i na 4d .
Troche to pewnie bedzie kosztowac
Mowil ze jego kolezanka ktora pracuje w sklepie z ciuszkami dla maluchow to odklada juz rzeczy i przywiezie jak bedzie w polsce..
Ja go nie rozumiem, raz rani mnie swoimi slowami chyba nieprzemyslanymi a raz widze ze jednak mu zalezy.. barany te Tomaszki

Maly mnie dzis chyba 3 razy kopnal

Ciesze sie ze w kocnu weekend!

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:14   #3335
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam śpioszki

hehe twój dzidziu taki duży już (i wygląda jak dzidziuś, a nie jakiś niedożywiony ufoludek), że masz prawo kupować śpioszki fajne te wzory!

pawie oczko, toś miała obiad ja póki co zjadłam sobie zupkę brokułowo-kalafiorową i trawię i trawię... jak kichnęłam, to prawie się porzygałam, tak mi wszystko podskoczyło
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:17   #3336
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja z 10 spadłam na 20 a ciągle coś tu Wam skrobię. Jesteście szalone laski, tyle Wam powiem
a co to za rankingi? gdzie to się sprawdza?
Stary 2012-11-16, 14:19   #3337
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
nie pamiętam która to wysłała http://allegro.pl/cudny-synus-0-9m-k...781453641.html ale patrzcie dokładnie an rozmiary. Bo te rzeczy są jesienno-zimowe a my rodzimy na wiosnę-lato Chociaż tu niby jest do 9 m-ca a nie wczytywałam się co ma jaki rozmiar. Tak czy tak są piękne.
prześliczne są te ciuszki, no takie słodziudkie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

A i miałam Wam napisać dlaczego lekarze teraz nie zalecają brania witamin jesli są dobre wyniki morfologii.
Dziecko przybiera szybko na masie, więc lepiej jeść owoce i warzywa z którymi teraz już nie ma problemu niz brać witaminy.
Ja nadal biorę tylko folik...
A ja mam z tym problem. Biore Femibion Natal 2 coś takiego (kwas foliowy z witaminami). Moja gin nie robiła mi żadnych badań na witaminy, robi się jakieś, tylko kazała mi to jeść.

Cytat:

Kurcze chciałabym to zobaczyć

Dziewczyny, w pierwszej części wypisywałyście jakie badania robiłyście. Możecie mi wypisać jeszcze raz, taką pełną listę?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:21   #3338
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
wróciłam ledwie żyje.

Maluszek cały i zdrowy nie zmierzyła go, bo się już nie mieści na usg, ale pomierzyła główkę - ma prawie 5 cm, co odpowiada 18 tc szkoda że nie wiem, jaki cały dzidziol długi dostałam skierowania na kolejne badania, znów morfologia, mocz, HBS, HIV (w końcu wiem, jakie badanie zrobić) i to nieszczęsne obciążenie glukozą wystraszyłyście mnie tym
ale dowiedziałam się, że prawie wszystkie badania mam w pakiecie enel-med, więc pojadę tam, zawsze robiłam w przychodni pod domem ale jednak to kasa...
kolejna wizyta 7.12, a 6 prenatalne drugie - dostaliśmy skierowanie
na szkołę rodzenia mogę chodzić, ale nie brać udziału w ćwiczeniach.
no i niestety łożysko nadal jest przy samej szyjce, więc dalej mnie obowiązuje leżący tryb życia ... ale jak stwierdziła pani doktor "nie dajmy się zwariować, do sklepu czy raz w tygodniu na krótki spacer może pani wyjść" suuuuuuper
dupka i luteinę do kolejnej wizyty nadal mam brać, w tych dużych ilościach, a co do witamin - zobaczy się po morfologii. i tyle

oglądałam ciuszki dziecięce, ale nic mi się nie podobało - same jakieś nudne były, białe, beżowe itp. ale kupiłam patyczki do uszu dla niemowląt oglądałam też w rossmanie fajną buteleczkę z Aventu, 125 ml, za 34,90 - muszę poczytać o niej, wyglądała sympatycznie

zjem coś i Was poczytam
za udaną wizytę ! Z tego co pamiętam mamy zbliżone terminy więc Twój dzieciaczek powinien w sumie mieć około 20 cm
Stary 2012-11-16, 14:28   #3339
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Huraaaaa,
kurde to mamy 18 tydz teraz?
Szkoda ze maluch nie pokazal co ma miedzy nogami
powoli wchodzimy w 18
ja chcę kopniaczki !!!

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
za udaną wizytę ! Z tego co pamiętam mamy zbliżone terminy więc Twój dzieciaczek powinien w sumie mieć około 20 cm
rozciągnięty pewnie tak ciekawe, czy na połówkowych podają już wymiary całego dzieciaczka

Stary 2012-11-16, 14:31   #3340
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
powoli wchodzimy w 18
ja chcę kopniaczki !!!
rozciągnięty pewnie tak ciekawe, czy na połówkowych podają już wymiary całego dzieciaczka
Ja też chce kopniaczka!!! u mnie 15 tc...
Ale mnie dzisiaj głowa boli, jeszcze godzina w robocie..

Wojtek
Stary 2012-11-16, 14:37   #3341
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
powoli wchodzimy w 18
ja chcę kopniaczki !!!
Ty nie czujesz jeszcze ruchow?
ale patrz
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2012&bg=000
niby tak u mnie to ja mam teraz 17tc i 2 dzien to Ty masz o 1 dzien mlodsza ciaze. Czy klamia te kalkulatory czy to ja znowy wymyslam?

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ja też chce kopniaczka!!! u mnie 15 tc...
Ale mnie dzisiaj głowa boli, jeszcze godzina w robocie..
Jeszcze troszke i tez bedziesz miala kopniaczka

7/40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 14:39   #3342
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

pawie oczko, toś miała obiad ja póki co zjadłam sobie zupkę brokułowo-kalafiorową i trawię i trawię... jak kichnęłam, to prawie się porzygałam, tak mi wszystko podskoczyło
no mega był ..... a Ty bidudlko, mam nadzieję, że już niedługo przejdą Ci te dolegliwości... ja sobie nie wyobrażam tak, i cieszę się, że przez całą ciążę do tej pory ani raz nie wymiotowałam tylko nie pisz, że wszystko przede mną, nie przyjmuje do siebie takich info

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
powoli wchodzimy w 18
ja chcę kopniaczki !!!

Na połówkowym na bank podają
My dziś zaczynamy 17 tc. czyli dokładnie jest to 16 t i 1 d, tp mam na 26 kwietnia, bo dzieciaczek z usg jest większy
Stary 2012-11-16, 14:40   #3343
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Przesyłam Wam zdjęcie demotywujące pod tytułem
'pisanie magisterki? chyba żartujesz'

Cytat:
super gratki, podwójne szczeście

a propos allegro - strasznie mi się podobają te rogale do spania, z motherhood, ale nie dam tyle pieniędzy za to, 139 zł czy coś w tej okolicy to za dużo.
ale zastanawiam się nad tymi tańszymi, np.:
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...739568408.html
mąż mówi, że to się zaraz uklepie i się nie opłaca kupować. jak myślicie?
też zastanawiałam się nad tymi tańszymi.. i czekam może któraś się zdecyduje i da znać jakie są
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jaki TYLKO?! to AŻ cywilny, to Wasz ślub!
dokładnie!
Cytat:
oglądałam dziś ten dzienniczek, ma bardzo dużo w środku różnych pól do zapisywania, o porodzie, o wyprawce, o lekach, o wadze, jak nam się zmienia (takie wykresy) i strasznie mi się podoba, ale nadal się waham czy kupić:
http://www.weltbild.pl/w-oczekiwaniu...p11368982.html
oglądałam inne, ale ten jest najlepszy. z jednej strony, świetna pamiątka, a z drugiej nie wiem, czy aż tak mi to potrzebne
jak dla mnie zbędny bajer.. pewnie i tak póxniej do tego nie zajrzysz
Cytat:
kupiłam śpioszki

słodkie
Cytat:
Rozmawialam dzis z T, powiedzial ze mi bedzie dawal pieniadze tylko na lekarza witaminy i jakies badania dla malego, ubraniami dla mnie maja sie zajac moi rodzice.. heh musze z mama porozmawiac o tym. Wieczorem mamy imie ustalic.. Chociaz dobre i to ale pewnie mojej mamie nie bedzie pasowalo z tymi ubraniami... wezme pieniadze teraz na prenatalne i na 4d .
Troche to pewnie bedzie kosztowac
Mowil ze jego kolezanka ktora pracuje w sklepie z ciuszkami dla maluchow to odklada juz rzeczy i przywiezie jak bedzie w polsce..
Ja go nie rozumiem, raz rani mnie swoimi slowami chyba nieprzemyslanymi a raz widze ze jednak mu zalezy.. barany te Tomaszki
W sumie z tym, że będzie dawał Ci część ma trochę racji.. ale to MO
Co do imienia - wybrałabym sama
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:45   #3344
maarchewka
Zakorzenienie

Mąż wymyślił imię dla dziewczynki - Łucja. Od zawsze mi się to imię podobało, ale nie wiem czy będzie dobre. Jak to w ogóle zdrobnić?

Wojtek
Stary 2012-11-16, 14:48   #3345
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

ja mam brak weny tworczej na imie dla malego dlatego chce zeby mi cos podpowiedzial. Jak wymysli mi cos z kosmosu to powiem ze jednak sama zdecyduje a noz widelec moze o tym samym myslimy.
Mimo wszystko nie chcialabym zeby maly cierpial na tym ze mama z tata sie nie dogaduja. Jezeli T bedzie chcial widziec sie z malym itd na pewno nie zabronie. To tez jest jego dziecko, chociaz ostatnio w nerwach nazwalam go dawca plemnika

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Mąż wymyślił imię dla dziewczynki - Łucja. Od zawsze mi się to imię podobało, ale nie wiem czy będzie dobre. Jak to w ogóle zdrobnić?
hm pierwsze mi do glowy przyszlo lusia

7/40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 14:49   #3346
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

Ja tam bym nie odbierała ojcu możliwości wybrania imienia. W koncu w połowie to też jego dziecko.

Wojtek
Stary 2012-11-16, 14:50   #3347
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jaki TYLKO?! to AŻ cywilny, to Wasz ślub!
dokładnie Mysia. wasz i zgodny z waszymi przekonaniami co najważniejsze. czego jeszcze chcieć więcej?

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
ale po tym jak próbowałam wepchnąć czajnik do lodówki i się złościłam dlaczego się nie mieści to nie mam pytań

Cytat:
Napisane przez Meliitele
niech bryka

Cytat:
Napisane przez potterka
w takiej sytuacji jak jest Meli to też bym tak zrobiła. i na pewno nie wzięłabym nazwiska po ojcu skoro ten nie jest zainteresowany dzieckiem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:51   #3348
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ty nie czujesz jeszcze ruchow?
ale patrz
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2012&bg=000
niby tak u mnie to ja mam teraz 17tc i 2 dzien to Ty masz o 1 dzien mlodsza ciaze. Czy klamia te kalkulatory czy to ja znowy wymyslam?
Każda inaczej czuje ruchy dziecka, to nie jest tak, że nagle wybija dany tydzień i bach, czuje się ruchy
Cytat:
ja mam brak weny tworczej na imie dla malego dlatego chce zeby mi cos podpowiedzial. Jak wymysli mi cos z kosmosu to powiem ze jednak sama zdecyduje a noz widelec moze o tym samym myslimy.
Mimo wszystko nie chcialabym zeby maly cierpial na tym ze mama z tata sie nie dogaduja. Jezeli T bedzie chcial widziec sie z malym itd na pewno nie zabronie. To tez jest jego dziecko, chociaz ostatnio w nerwach nazwalam go dawca plemnika
Nie no, jasne że nie powinnaś zabraniać im się widywać
Ale tak czy siak mam nadzieję, że alimenty ustalicie sądownie.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:51   #3349
vil84
Wtajemniczenie

Meliitele, roznie pokazuja kalkulatory. Internetowe mi juz pokazuja 18 tc, ale ja sie sugeruje tym, co mam w suwaczku i na komorce - czyli jak jest np. 17 tc i 3,4 dni, to licze juz jak 18
I nie czuje jeszcze tak kilka razy jakby cos puknelo mnie od srodka, ale nie na tyle, zeby byc pewna, ze to TO

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-16 o 14:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 14:55   #3350
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Lusia

A, jak mi zjadło posta to miałam napisać o spaniu. Ja się łapię na tym, że rano się przebudzam, zerkam na zegarek ile mi jeszcze czasu spania zostało i przewracam się na brzuch. Odruch, czy co, lubię spać na brzuchu i nie potrafię się tego pozbyć.

Dla dziecka mebelków nie kupujemy. Mamy łóżeczko więc tylko materacyk i pościel się dokupi. Ciuszki jakoś się u mnie w szafie zmieszczą. Jak podrośnie do zabawek to wtedy się pomyśli nad pokojem (mężuś się uparł, że po remoncie dużego pokoju zrobi gładzie w reszcie domu, łącznie z tym pokojem co przeznaczamy dla maluszka więc żadnych mebelków do tego czasu nie będzie).

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:55   #3351
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
nadrobiłam tylko ostatnią stronę
pamiętacie pomysł z pierwszej części żeby każda mogła napisać tylko kilka postów dziennie? plissssss wprowadźmy to w życie

lin omag jest super! wczoraj mi koleżanka powiedziała ze jest coś takiego jak linomag baby. maść która się wchłania błyskawicznie.

atlas chmur jest prze-pię-kny!

Ale super ,że wszystko wporządku!!! No i 2 córcie Kurka mi się jedna marzy hehh. Gratulacje serdeczne!!!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj zupa ogórkowa i mam ochotę na placki ziemniaczane
U mnie dzisiaj sos pieczarkowy,ziemniaczki i mizeria

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nadrobię później.

Kontaktowałam się ze swoim ginem. Jest na sympozjum i sam nie może mi pomóc, ale kazał jechać do siebie do szpitala żeby sprawdzić co i jak. Tak więc czekam na Męża i jedziemy.

Proszę o kciuki
Trzymam mocno kciuki za Was i czekam na wieści od Ciebie!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
kurde ale mam zaćmienia umysłu - pomyliłam osobę do której wysłać smsa i tak zamiast męża kolega dostał smsa: kochanie do lekarza idę na 17.20 ale może wrócę wcześniej z pracy jak nie wymienię opon
masakra
Dobre

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:57   #3352
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele
najważniejsze żeby był konsekwentny - jeśli chce być prawdziwym ojcem tzn. dla mnie być obecnym w życiu dziecka, to OK. ale jeśli ma co miesiąc zmieniać zdanie i raz cieszyć się synkiem, a innym razem prezentować wątpliwości czy to na pewno on jest ojcem czy robić jakieś inne jazdy z podważaniem twojego autorytetu, to lepiej tego dziecku oszczędzić.

imię Łucja mi się strasznie podoba, tylko mężowi nie. a zdrobnienia to Lusia, Lusi
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:03   #3353
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam bym nie odbierała ojcu możliwości wybrania imienia. W koncu w połowie to też jego dziecko.
W normalnej sytuacji ja też nie.. nie wybiorę imienia dla dziecka bez konsultacji z mężem, ale u Meli jest troche "chora" sytuacja
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 15:03   #3354
maarchewka
Zakorzenienie

Zaczynam się przekonywać do tego imienia. A jak chcecie jakiś męskich to mi się podobają imiona moich braci - Rafał i Damian, ale może dlatego, że mi się dobrze kojarzą. Są mało popularne stąd wielka ich zaleta

Wojtek
Stary 2012-11-16, 15:06   #3355
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

ale super dwie dziewuszki to dogadają

ją miałam dzisiaj iść do galerii na te zakupi ale zle się czułam i zrezygnowałem może jutro dam radę
jak wyszłam i zobaczyłam dzisiejsza ilość stron to zwalniam ale z grubsza przeczytałam i chyba ten dzienny limit posłów będzie trzeba wprowadzić jak wrócę od poniedziałku do pracy to już nie dam rady was nadrobić systematycznie

udało mi się w końcu dzisiejsze zdobyć to zaświadczenie o ciąży ale byłam u doktorka w szpitalu po to i oczywiście wkurzyla mnie pielęgniarka swoimi mądrością aha szkoda nawet opisywać wie że jestem w ciąży i jeszcze mnie denerwuje i straszy że jak nie doniosłe zaświadczenia o składkach to wyślą mi pismo do zapłaty za wizytę i drzewo się na cały hol jak ją jej grzecznie mówię że doniosłe nie ma problemu a ona znowu mi to powtarza ah skąd się tacy ludzie biorą
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:07   #3356
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam się przekonywać do tego imienia. A jak chcecie jakiś męskich to mi się podobają imiona moich braci - Rafał i Damian, ale może dlatego, że mi się dobrze kojarzą. Są mało popularne stąd wielka ich zaleta
U TŻta Rafał odpadł, a Damian za mało "twarde" przy naszych. Marta i Krzysztof ... nadal kombinujemy, ale pewnie ustalać konkretnie będziemy jak będzie płeć. No i do nazwiska musi pasować.
U dziewczynki wiem jakie imię odpada, chociaż by mi pasowało, ale nie nazwę dziecka dokładnie tak jak jedna z aktorek polskich (imię+nazwisko) mimo, że sympatyczna i bez skandali.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:07   #3357
Meliitele
Zakorzenienie

Zobaczymy jak to bedzie, ja mam dzis za dobry humor zeby sie nim przejmowac i znowu glowkowac o co mu chodzi.
Mamuska wlasnie wraca z pracy to bedziemy rozmawialy co i jak.

Kupilam sobie ciasteczka zbozowe BelVita, kurde dobre sa

7/40

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 15:09   #3358
becik_4
Zadomowienie

my imiona mamy wybrane Sara i Jakub
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:10   #3359
maarchewka
Zakorzenienie

Moi znajomi chcą nazwać dziecko Kazik... Ehh.. Co prawda dziecka jeszcze nie ma, ani ciąży. Może im się odmieni jak wizja dziecka będzie bardziej prawdopodobna...

Dzisiaj mamy jechać do rodziców. Z warszawy do lubelskiego.. Moj tato panikuje, że mgła nic nie widać i że mamy nie przyjeżdżać. A na jutro już ustawiłam dentystę i wymianę opon... Kurcze nie wiem co robić..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-11-16 o 15:12
Stary 2012-11-16, 15:15   #3360
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Moi znajomi chcą nazwać dziecko Kazik... Ehh.. Co prawda dziecka jeszcze nie ma, ani ciąży. Może im się odmieni jak wizja dziecka będzie bardziej prawdopodobna...

Dzisiaj mamy jechać do rodziców. Z warszawy do lubelskiego.. Moj tato panikuje, że mgła nic nie widać i że mamy nie przyjeżdżać. A na jutro już ustawiłam dentystę i wymianę opon... Kurcze nie wiem co robić..
niby sprawa indywidualna z imieniem ale Kazik dla mnie to imie krzywdzace dla dziecka w tych czasach

Ja tez dzis z gdyni na kujawy wyruszam. wolniej bede jechac , dluzej czasu zajmie ale bezpiecznie

7/40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości