|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
cześć
![]() Kupiłam dziś używaną chustę do noszenia za 80 zł ![]() Moje dziecko dziś trzy godziny przesiedziało na polu, napiło się i znowu śpi. Złote to moje dziecko, pije, śpi, usmiecha się. Jestem zakochana coraz bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
Mi też wypadają, a myślałam, że to po farbowaniu może. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
A mój maz pokłócił sie z moja mama i nie wiem co z wigilia w tym roku. Jest mi bardzo smutno z tego powodu
![]() Majka mi sie krztusi przy karmieniu... Nie wiem co mam robic... Moze ta pozycja o gda kiedyas pokazywała... ta półsiedzaca. albo zanim bede karmila to troche odciagne... bo mi sika mleko z piersi dosłownie. Maz mowi,ze zaczniemy ja butla karmic, ale ja nie chce ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- obcinam jak spi ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Ja tez mam miekkie. I wczoraj przez poł godz odciagnelam 60 ml, ale po karmieniu pół godziny. ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ciesz sie synkiem kochana ![]() bardzo sie ciesze ze z brzuszkiem Antosia lepiej ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- No właśnie... Być może jak będziemy mieli drugie dzieciątko to zdecyduję się na mm, bo przecież Majeczka też będzie potrzebowała naszego czasu, a mąż dużo pracuje... A wszystkie wiemy ile czasu zajmuje karmienie piersią. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u ortopedy byliśmy Biodra ok ![]() do kontroli za 6-8 tygodni marta dobrze, że pediatra nic nie wysłuchał i oby katar w końcu poszedł do diabła |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mam jakiś nawał... Przed chwilą karmiłam lewą piersią, z 20 min. temu skończyłyśmy, a teraz czuje, że w prawej już pelno... Dwa dni temu wypiłam szklaneczkę karmi, piję około trzech litrów płynów (po prostu tak mnie suszy!!!), a dodatkowo Maja wczoraj i przedwczoraj cały dzień na cycu siedziała... no i jeszcze wieczorem trochę laktator od dwóch dni... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-11-16 o 16:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj dobre dobre i piwonie i petunie mi się podobały bardzo ![]() co do świąt to my robimy tak: jednego roku jedziemy do moich rodziców na BN, do teściów na Wielkanoc a w następnym roku odwrotnie: u teściów BN u mnie Wielkanoc i wszyscy są zadowoleni, bo nikogo nie pomijamy a dwóch rodzin na raz zaliczyć się nie da, bo odległość ponad 300 km oooo właśnie mi cycuszki naciągają pokarmem ![]() aż ciut boli to, ale wszystko zniosę dla Lilianki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |||||||
Zakorzenienie
|
w temacie świąt, to jakbym miała wybór, to spędzalibyśmy święta, a przynajmniej wigilię, tylko u moich rodziców. Jest tak rodzinnie, ciepło, śpiewamy kolędy. Tak świątecznie po prostu. A u męża tylko siądziemy do wigilii, już jego najmłodsza siostra (6klasa podstawówki) "kiedy otwieramy prezenty?" i tak co chwilę, aż jej się nie pozwoli. Normalnie jak dziecko w przedszkolu. i te prezenty oczywiście dla wszystkich wypasione za nie wiem ile kasy, a ja dostaję np. rękawice kuchenne (2 lata z rzędu) i fartuch. No i nie chodzi o ten prezent dla mnie, tylko tą atmosferę, że wszystko jest takie materialne i w sumie tylko to się tam liczy. Nie chcę żeby moja Zuzanka takiej postawy się uczyła. Bo różnie może w życiu być i mooże kiedyuś nie będzie nas stać na prezenty na święta, albo na jakieś symboliczne tylko...
no a poza tym co innego jest wówczas ważne, a nie prezenty najdroższe. Cytat:
ja muszę wreszcie prawo jazdy wymienić. 2,5 roku po ślubie a ja nadal nazwisko panieńskie i stary adres zameldowania Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przypomniałaś mi, że mam się zapisać ![]() Cytat:
Cytat:
nie wiedziałam, że jesteś z Białej. niby blisko, a jednak... jeśli mieszkałabyś jeszcze bliżej, to bym się "zapisała" na kurs do Ciebie ![]() niską tzn? w moim olympusie można zmienić opcję przysłony, ale nie zauważyłam ,żeby przy najniższym ustawieniu coś się zmieniało ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
A jaką masz możliwie najniższą w swoim aparacie? I ważna jest też ogniskowa obiektywu, ja to zdjęcie robiłam przy ogniskowej 50mm a przysłona chyba 2.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
Na mailu zdjęcie synka. Nauczył się łapać zabawki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już ponad cztery lata po ślubie i dalej stare prawko - w dodatku z koszmarnym zdjęciem wielkie brawa ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Zadomowienie
|
Maggie a mas funkcje makro w aparacie? ja robie rozmyte tle właśnie w makro.
#3467 |
Zakorzenienie
|
Temat świąt na tapecie...
Hmmm, ja świąt nie lubie już od jakichś 10 lat. Nienawidze jeździć do teściów bo tam patologia + zafajdany pies. Brudno w mieszkaniu i zawsze sie tam nawalą wszyscy do nieprzytomności. Do własnych rodziców moge chodzić zawsze bo tam jest wszystko tak jak powinno być. Obie te rodziny to totalne przeciwieństwa. W tym roku chce zrezygnować ze świąt i nie ma mowy żebym pojechała do teściów. Jeszcze dziecko sie choroby nabawi bo tam syf - fuj!! Mam nadzieje że tż to zrozumie, jak chce to niech jedzie a ja zostane z małym w domu. Czas szybko leci, człowiek na basenie siedzi i sie opala a tu zaraz trza karpia smażyć. Jak widze świąteczne reklamy to mnie telepie aż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy u pediatry,kazała używać emolium chwilowo
![]() i mamy wapno w syropie ![]() a u ksiedza nie zalatwilismy chrzcin,bo zapomnial,ze ma msze i go nie bylo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe też mam fatalne zdjęcie. i to jeszcze, gdy miałam 17 lat. Rany.. własnie sobie uświadomiłam, że prawko mam troszkę ponad 10 lat ![]() ![]() Cytat:
![]() kochana, jak Ty się masz?
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
Mój szkrab dzisiaj 30 minut na macie wpatrywał sie w zabawki
![]() O tak o ![]() http://m.youtube.com/watch?v=E4mqq4PmQUU |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super że jest ok ![]() Cytat:
Pierwsza porcja rurek z kremem w piekarniku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Zakorzenienie
|
No to będzie ciężko uzyskać taki efekt rozmycia.. Pewnie przy ogniskowej 42 to ta przysłona jest większa, nie?
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |||
Zadomowienie
|
Buhaha laskowe stoperki
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() Ja tak lubie organizować prezenty, ładnie je spakować i postawić pod choinką, podczas gdy on w ogóle o prezentach nie myśli więc troche mi przykro. W tym roku mam zamiar się nim nie przejmować. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Na prawdę?! Moja jeszcze na etapie walenia się pięściami w głowę. O łapaniu czegokolwiek nie ma mowy. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Alicja zasnęła na czas kąpieli w swoim łóżeczku i to sama - niesamowite. Teraz się zastanawiam czy ją budzić do tej kąpieli? |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to dziś mamy jakiś horror... Teraz zasnął mi na rękach, ale przez 10 minut był taki RYK, na który NIC nie działało! Macie też tak czasami? A ze słodyczy polecam biszkopty Lu Petitki ![]() Agnus mój synek też się wali po głowie, ale ostatnio, mimo że nieskoordynowanie, zaczął wyciągać łapki do zabaweczek i próbować je łapać, aż w końcu mu się udało dziś! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny. Ja z tych co tylko zadaja pytanie ale postaram sie to zmienic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Przyczajenie
|
I jeszcze co mnie zdziwilo w szpitalu to to ze przyszla do mnie pielegniarka z pytaniem w jakim proszku piore ciuszki Malego. Odpowiedzialam ze w Loveli. To ta jak sie zbulwersowala ze to najgorszy proszek jaki tylko mozna kupic, ze strasznie uczula i ze zapalnie pluc moze byc przez to ze go uzywam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny na mailu zaraz napisze pare słów jak się sprawy mają.
Chyba jestem cholernie zmęczona.. i nie pochwaliłam się że wczoraj byłam na zakupach i wróciłam z butami i płaszczykiem ![]()
#3479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A mój mały nawet przez sen się wyrywa przy obcinaniu pazurów. Teraz robi to mój mąz, bo ja nie mam cierpliwości. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.