Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 18:51   #3451
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Podobno po naturalnym ale reguły nie ma.. Wszystko zalezy od organizmu. Podobno po cc organizm potrzebuje 2 tyg wiecej żeby dojść do siebie czyli 8 a nie 6...

Juz kiedyś opisałam mój pierwszy poród. Szybki ale zakończył się VE.
Ja traciłam przytomnoś, małej zanikało tetno - na cc było za póxno... generalnie masakra. potem łyżeczkowanie bo nie urodziłam całego łozyska i szycie po cięciu. Dodam, że mała ważyła prawie 4kg, więc była spora...
Uraz mam ale cc tez sie boję

Lepiej, żeby nacięli niż popękać tak jak moja siostra i dostac krwotoku
No to na pewno...
Ale np mama ma taką znajomą, którą za ciasno zszyli po porodzie i teraz seks to dla niej kara. Jest po porodzie 2,5 roku i ni chu chu.

Ze mnie się wszyscy śmiali, że mam tak szerokie biodra, że całą drużynę piłkarską bym urodziła bez problemu
No ale liczę, że to mi jednak pomoże, bo może i kanał rodny jest wtedy szerszy?! Zobaczymy, oby poród okazał się pikusiem
Póki co to stresuję się poniedziałkową wizytą i tylko o tym myślę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:53   #3452
Katate
Raczkowanie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
w ogóle to po jakim porodzie szybciej dochodzi się do siebie?
Tak jak piszą dziewczyny, to zależy. Ja po sn dochodziłam do siebie dłużej niż dziewczyny z sali po cc i to one mi pomagały. Ale ja miałam komplikacje po, krwiak się zrobił, musieli go usuwać i przez to było tak ciężko. Ale w moim przypadku przy cc mogłoby to się skończycz dużo gorzej, więc teraz modle się żeby mimo wszystko udało się urodzić sn.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:55   #3453
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Sharp Ty się lepiej tak nie nastawiaj często rodzi się po terminie, a wtedy to podobno każdy dzień się masakrycznie dłuży.
Ale może Tobie się uda tak wycelować
Ja urodziłam 18 dni przed terminem a chciałam wycelować na walentynki ale się młody pośpieszył i walentynki to spędziliśmy w szpitalu
Ja w walentynki wyszlam ze szpitala z małą

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Plan porodu a tak w ogóle to w każdym szpitalu powinni respektować ten plan i pytać o to czy sobie życzysz nacięcia masz prawo rodzić w wybranej pozycji, masz prawo mieć przy sobie osobę towarzyszącą cały czas ale jak jest... niestety każda z nas wie...

Jasne, ale tutaj chodzi o rutynowe nacięcia
Choć z tego co czytałam to aż takie pęknięcia zdarzają się niezwykle rzadko.
Plan porodu wrzucają zazwyczaj w dokumenty i olewają Osoba towarzysząca to już "poród rodzinny" wiec trzeba się zazwyczaj umawiać wcześniej No cóż do hameryki nam jeszcze daleko...

Jeśli chodzi o nacięcie to ja własnie bym się bała zaznaczyć, że maja mnie nie nacinać bo róznie to bywa... a nie chciałabym przezywać tego co moja sis. Już wolę siadać na jeden posladek przez tydzień ;-)
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:56   #3454
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślę a niestety często jest to nadużywane u naszych szpitalach
u mnie opis szpitala rewelacyjny, ale opinia tylko jedna-negatywna.
Nacięcie krocza 22%, cc 36%.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No to na pewno...
Ale np mama ma taką znajomą, którą za ciasno zszyli po porodzie i teraz seks to dla niej kara. Jest po porodzie 2,5 roku i ni chu chu.
masakra!!
Cytat:
Ze mnie się wszyscy śmiali, że mam tak szerokie biodra, że całą drużynę piłkarską bym urodziła bez problemu
No ale liczę, że to mi jednak pomoże, bo może i kanał rodny jest wtedy szerszy?! Zobaczymy, oby poród okazał się pikusiem
też mi tak mówią i też na to liczę

ja zmykam oglądać film z TŻtem. Może jeszcze wpadnę chociaż wątpię
Stary 2012-11-16, 18:56   #3455
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem to ejdno z drugim ma niewiele wspólnego.. niestety bo tez mam szerokie biodra, ale już lekarka mi na pierwszej wizycie powiedziała, że aż dziwne, ze wąska jestem
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:00   #3456
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Plan porodu wrzucają zazwyczaj w dokumenty i olewają Osoba towarzysząca to już "poród rodzinny" wiec trzeba się zazwyczaj umawiać wcześniej No cóż do hameryki nam jeszcze daleko...

Jeśli chodzi o nacięcie to ja własnie bym się bała zaznaczyć, że maja mnie nie nacinać bo róznie to bywa... a nie chciałabym przezywać tego co moja sis. Już wolę siadać na jeden posladek przez tydzień ;-)
Ale są szpitale, gdzie plan porodu jest respektowany u mnie w mieście niby nie trzeba się umawiać no bo jak? przecież nie wiadomo kiedy się urodzi ale są tylko dwie sale do porodów rodzinnych więc aby trafić na nią trzeba mieć szczęście... a często położne wpuszczają męża na samo parcie, tragedia... :/

A jeśli chodzi o nacięcie to jeśli zaznaczysz, że prosisz o ochronę krocza to oni będą się starali je chronić (o ile trafimy na normalny szpital) a jeśli zajdzie potrzeba to powiedzą, że naciąć jednak będzie trzeba i za zgodą pacjentki natną...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:00   #3457
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Bracia mają super na imię, a Ciebie jak ochrzcili ?
Mnie Anetka. Rodzice nawet mieli talent do imion, wybrali nietypowe, ale nie jakieś dziwne. Chciałam kontynuować tą tradycję. Mama jednak już chyba nie bardzo w temacie bo teraz chciałaby Julkęm Zuzię lub Natalkę, a ja jej mówię, że odpada bo za dużo takich imionek..

Cytat:
Juz kiedyś opisałam mój pierwszy poród. Szybki ale zakończył się VE.
Ja traciłam przytomnoś, małej zanikało tetno - na cc było za póxno... generalnie masakra. potem łyżeczkowanie bo nie urodziłam całego łozyska i szycie po cięciu. Dodam, że mała ważyła prawie 4kg, więc była spora...
Uraz mam ale cc tez sie boję

Lepiej, żeby nacięli niż popękać tak jak moja siostra i dostac krwotoku
Błagam nie piszcie mi takich rzeczy bo ja chyba umrę ze strachu do porodu.. Albo piszcie, że wypowiedz tylko dla ludzi o mocnych nerwach...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 19:02   #3458
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
No to na pewno...

OMG! niestety własnie takie rzeczy są nie do przewidzenia... Strach się bać.

Ja póki co staram się nie panikować i nastawiam się na sn ale nie wiem czy nie bedę głupieć w kwietniu...
Narazie chcę rodzic 200km od domu - w moim rodzinnym miescie, bo naprawdę jestem pod wrażeniem lekarzy i połoznych tam...
Stary 2012-11-16, 19:07   #3459
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Ja juz spakowana. Ide do samochodu. Napisze jak dojade Milego wieczoru
Szerokiej drogi i do zobaczenia.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:07   #3460
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

masakra!!

też mi tak mówią i też na to liczę

ja zmykam oglądać film z TŻtem. Może jeszcze wpadnę chociaż wątpię
Łoo to bardzo malutki mają nacięć. Aż szok. Ja za dużego wyboru nie mam i zawsze mi mówili, że tyle kobiet przeżyło to ja też ;D
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to ejdno z drugim ma niewiele wspólnego.. niestety bo tez mam szerokie biodra, ale już lekarka mi na pierwszej wizycie powiedziała, że aż dziwne, ze wąska jestem
Serio? Osz kurcze...
Jak będzie bliżej porodu to się zapytam jak tam moje szanse wyglądają
W sumie też mam opcję do cc ze względu na torbiel na kości łonowej, ale to będę wiedzieć jak się ciąża będzie rozwijać no i torbiel.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-16, 19:09   #3461
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale są szpitale, gdzie plan porodu jest respektowany u mnie w mieście niby nie trzeba się umawiać no bo jak? przecież nie wiadomo kiedy się urodzi ale są tylko dwie sale do porodów rodzinnych więc aby trafić na nią trzeba mieć szczęście... a często położne wpuszczają męża na samo parcie, tragedia... :/

A jeśli chodzi o nacięcie to jeśli zaznaczysz, że prosisz o ochronę krocza to oni będą się starali je chronić (o ile trafimy na normalny szpital) a jeśli zajdzie potrzeba to powiedzą, że naciąć jednak będzie trzeba i za zgodą pacjentki natną...
No własnie o to chodzi, ze ciężko jest trafić na salę rodzinną wolną a jeszcze wczesniej trzeba w szpitalu uprzedzić, że się taki poród planuje.
Ja mysle też nad porodem w wodzie Million pomysłów naraz.

Dobrze by było gdyby wszędzie chronili krocze bez potrzeby mówienia o tym....

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Błagam nie piszcie mi takich rzeczy bo ja chyba umrę ze strachu do porodu.. Albo piszcie, że wypowiedz tylko dla ludzi o mocnych nerwach...
Sorki. Nie chciałam nikogo straszyć.
Wiadomo, że każdy poród jest inny i każdy przebiega inaczej.
Na pocieszenie powiem tylko, że moja sis rodziła 1h i nie wie co to sa bóle porodowe bo praktycznie od razu miała parte
Ciotka mojego męża woli rodzić niż prasować także takie porody jak mój to sa naprawdę skrajne wypadki - także spokojnie

Ja też już znikam.
Dobranoc!
Stary 2012-11-16, 19:09   #3462
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Mnie Anetka. Rodzice nawet mieli talent do imion, wybrali nietypowe, ale nie jakieś dziwne. Chciałam kontynuować tą tradycję. Mama jednak już chyba nie bardzo w temacie bo teraz chciałaby Julkęm Zuzię lub Natalkę, a ja jej mówię, że odpada bo za dużo takich imionek..
Talent rodzice mieli niewątpliwy I tu pojawia się pytanie jakie DZISIAJ imiona są oryginalne i nieoklepane

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Agnes to nie będziecie mieć łatwego wyboru imienia. a twój TŻ ma jakieś propozycje czy tylko odrzuca twoje pomysły?
Mąż na 10 moich propozycji zapoda 1 imię i do tego beznadziejne. Mamy kompromis wstępnie na Sonię ( chociaż jest w rodzinie) i Ninę (już bym wolała Antoninę, no ale niech będzie)

Cytat:
No to na pewno...
Mnie czeka cesarka, i nawet mi bywało przykro z tego powodu, no ale dzięki takim opowieściom chyba się z losem pogodzę
Stary 2012-11-16, 19:11   #3463
axella
Zakorzenienie

GG do axella

tak mówicie o porodzie...
jakos cholera w ogóle mnie nie rusza

nie wiem czy jeszcze zacznę się bać czy nie?
chce urodzić naturalnie-a czy mnie natną czy nie-liczę,że wiedzą co robią.. jak będzie konieczność to nie będę zaprzeczać..
póki co raczej miło sobie wyobrażam, to dzień w którym poznam kruszynkę na zywo
ból? gdyby był naprawde najtragiczniejszy to każda babka miałby po jednym dziecku i koniec..
innej opcji nie ma by bejbi zmaterializowało się na zewnątrz

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:11   #3464
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
OMG! niestety własnie takie rzeczy są nie do przewidzenia... Strach się bać.

Ja póki co staram się nie panikować i nastawiam się na sn ale nie wiem czy nie bedę głupieć w kwietniu...
Narazie chcę rodzic 200km od domu - w moim rodzinnym miescie, bo naprawdę jestem pod wrażeniem lekarzy i połoznych tam...
Ale tak się zastanawiam, że przecież jak by poszła do ginekologa albo gdzieś na oddział to nie przecięli by jej? Jak by dobrze zagadała...

Choć teraz w Szwecji siedzi i dzisiaj pytam mammy jak tam mały Oskar (2,5 roku) czy gada i w ogóle. A mama, że tak gada, ale więcej po szwedzku (bo chodzi tam do przedszkola) i nic go nie rozumieją w sensie ta mama z tatą, choć sami są od kilku lat w Szwecji i to jest dopiero problem....

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-16, 19:12   #3465
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny? Początkiem maja będzie ciepło? Bo ja najchętniej kupiłabym już jakiś kombinezonik na powrót ze szpitala! Moze polarkowy?
ja bym nie kupowała będzie za ciepło na kombinezon poza tym i tak sie dziecko przykrywa kocykiem więc się ugrzeje

rodzimy w fajnych miesiącach i na spacerki pewnie będzie można wyjść szybciutko super to mi sie podoba i całe lato przed nami

Dziewczyny a co sądzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym ? bo w moim szpitalu jest takie znieczulenie na życzenie kobiety oczywiście na fundusz i chyba bym się do niego przychylała co wy na to?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 19:13   #3466
MoTyleKsw
Zakorzenienie

axella też liczę na poród sn i jakoś mnie nie przeraża to póki co, zobaczymy jak będzie bliżej

Robię sobie ziemniaki w mundurkach. O tej porze

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-16, 19:16   #3467
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja bym nie kupowała będzie za ciepło na kombinezon poza tym i tak sie dziecko przykrywa kocykiem więc się ugrzeje

rodzimy w fajnych miesiącach i na spacerki pewnie będzie można wyjść szybciutko super to mi sie podoba i całe lato przed nami

Dziewczyny a co sądzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym ? bo w moim szpitalu jest takie znieczulenie na życzenie kobiety oczywiście na fundusz i chyba bym się do niego przychylała co wy na to?

nooo, swietna pora na rodzenie

ja nie chce znieczulenia,choć w trakcie akcji na bank zmienie zdanie
póki co jestem na nie..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-16, 19:18   #3468
Katate
Raczkowanie

Cytat:
U mnie też nieźle, nacięcie krocza 28%, cc 27,5% i najwięcej porodów.
Stary 2012-11-16, 19:21   #3469
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie o to chodzi, ze ciężko jest trafić na salę rodzinną wolną a jeszcze wczesniej trzeba w szpitalu uprzedzić, że się taki poród planuje.
Ja mysle też nad porodem w wodzie Million pomysłów naraz.

Dobrze by było gdyby wszędzie chronili krocze bez potrzeby mówienia o tym....

Sorki. Nie chciałam nikogo straszyć.
Wiadomo, że każdy poród jest inny i każdy przebiega inaczej.
Na pocieszenie powiem tylko, że moja sis rodziła 1h i nie wie co to sa bóle porodowe bo praktycznie od razu miała parte
Ciotka mojego męża woli rodzić niż prasować także takie porody jak mój to sa naprawdę skrajne wypadki - także spokojnie
Nie słyszałam o tym aby trzeba było uprzedzać

Mam nadzieję, że kiedyś krocze będzie chronione w Polsce i to nie będzie coś niezwykłego

Nie chciałabym mieć porodu jak Twoja siostra

Cytat:
Póki co nie mówię tak, nie mówię nie. Okaże się w trakcie

Stary 2012-11-16, 19:27   #3470
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Łoo to bardzo malutki mają nacięć. Aż szok. Ja za dużego wyboru nie mam i zawsze mi mówili, że tyle kobiet przeżyło to ja też ;D

Serio? Osz kurcze...
Jak będzie bliżej porodu to się zapytam jak tam moje szanse wyglądają
W sumie też mam opcję do cc ze względu na torbiel na kości łonowej, ale to będę wiedzieć jak się ciąża będzie rozwijać no i torbiel.
no mi ginka powiedziała, że jak już bliżej porodu będzie to mnie wymierzą czy jest opcja zmieszczenia się dziecka
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
tak mówicie o porodzie...
jakos cholera w ogóle mnie nie rusza

nie wiem czy jeszcze zacznę się bać czy nie?
chce urodzić naturalnie-a czy mnie natną czy nie-liczę,że wiedzą co robią.. jak będzie konieczność to nie będę zaprzeczać..
póki co raczej miło sobie wyobrażam, to dzień w którym poznam kruszynkę na zywo
ból? gdyby był naprawde najtragiczniejszy to każda babka miałby po jednym dziecku i koniec..
innej opcji nie ma by bejbi zmaterializowało się na zewnątrz
i chciałabym mieć takie podejście jak Ty
Cytat:

nie jestem na nie.. jeśli będę źle znosiła ból to jak najbardziej tak
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:29   #3471
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie korzystałam, ale miałam szybki poród, 3h od pierwszego skurczu.
Z tego co słyszałam, to wydłuża się cała akcja przez to, ale nie czuje się kompetentna w tym temacie
Stary 2012-11-16, 19:34   #3472
maarchewka
Zakorzenienie

A jakie są minusy takiego znieczulenia??

Ha nakazałam meżulkowi zająć się naczyniami. I w koncu polazł do kuchni zrobić porządek

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-11-16 o 19:35
Stary 2012-11-16, 19:40   #3473
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Ha nakazałam meżulkowi zająć się naczyniami. I w koncu polazł do kuchni zrobić porządek
Nakaż mojemu, proszę
Stary 2012-11-16, 19:48   #3474
maarchewka
Zakorzenienie

Teraz stwierdził ze jestem krwiopijcą dobijaczką, ze cały świat przez tydzien wysysa z niego krew a na koniec jak dogorywa przychodzę ja i wysysam to co jeszcze mu pozostało, ach ta jego poezja

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Nakaż mojemu, proszę
suszyłam mu głowę od wczoraj, dzisiaj w koncu zadziałało...

Wojtek
Stary 2012-11-16, 20:00   #3475
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Teraz stwierdził ze jestem krwiopijcą dobijaczką, ze cały świat przez tydzien wysysa z niego krew a na koniec jak dogorywa przychodzę ja i wysysam to co jeszcze mu pozostało, ach ta jego poezja
poezja pierwsza klasa kto wysysa ostatki, ten piękny i gładki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 20:42   #3476
cloche
Zakorzenienie

co tu tak cicho? fajnie, dałam radę nadrobić.

zaczął się temat porodów. ja jestem za naturalnym, o ile nie będzie poważnych przeciwwskazań. co do znieczulenia, to jeszcze nie wiem... zewnątrzoponowe jest w niemczech podawane na życzenie wszędzie. kolega z pracy opowiadał, że jego żona była na nie, a potem jak się zaczęła, to krzyczała, że jednak chce to zewnątrzoponowe, bo inaczej kogoś zabije
ja bym chciała w wannie rodzić. albo przynajmniej na początku poleżeć - pomaga to chronić krocze, bo się ładnie wszystko rozluźnia i skurcze są mniej bolesne. wiem, że będzie możliwość z tą wanną - tylko żeby mi akurat nikt jej nie zajął i mogę w każdej chwili z niej wyjść. nie chcę typowo na leżąco rodzić, podobno to kiepska pozycja. lepiej dać grawitacji też zrobić swoje.
aaaaaaaaa, no i a propos jeszcze ochrony krocza - tutaj podobno położne uczą specjalnego masażu krocza, dzięki któremu wszystko powinno ładnie się rozciągnąć. ćwiczenia, pływanie dodatkowo pomagają

jak dla mnie za porodem naturalnym przemawia fakt, że uczone kobiety-lekarze lub żony lekarzy rodzą naturalnie, o ile się da. no i kto wie, co ta natura miała na celu, że robi to właśnie tak a nie inaczej? jest to podobno dla psychiki dziecka też jakieś bardziej naturalne. nie jest wyrwane nagle ze swojego przytulnego domku, tylko tak po prostu się dzieje, że zaczyna wychodzić... no i podobno dla flory bakteryjnej dobrze mu przejść "tam". że niby szybciej się uodparnia ale tego akurat nie mam gdzieś potwierdzonego, z resztą większość takich porównań będzie tylko gdybaniem
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 20:47   #3477
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super, że z Dzidziusiem wszystko dobrze
a mnie lekarka mówiła, żebym leżała, wychodzić tylko w razie konieczności. ale po tych szpitalach i plamieniach pewnie się boi i woli dmuchać na zimne.
nie mówiła mi dokładnie, kiedy się cofnie, JEŚLI się cofnie, ale wyczytałam, że koło 25 tygodnia, jak się nie podniesie, to wtedy się dopiero martwić. a tak, cały czas macica rośnie, więc jest duża szansa, że będzie jeszcze wszystko dobrze
poczytałam o tym trochę i coś jest w tym że jak się ma tendencję to w każdej ciąży moze być a w kolejnych gorzej, ja w pierwszej miałam ale wcześniej i krótko, teraz też liczę że nie będzie cały czas przodować, póki co krwawień nie miałam ale racja że dopiero później jest się czym martwić a teraz jest duża szansa że to przejdzie czego nam obu życzę

Cytat:
to jest dalej zalecane ale w ziemie

nacinanie to chyba najgorsza rzecz
ja się tak zastanawiam czemu tyle babeczek się boi nacięcia, serio, ja to miałam i w ogóle raz że nie czułam kompletnie jak było nacięcie, dwa szycie też spoko, gojenie ok, naprawdę nie ma się czego bać. Ja dodatkowo byłam w środku mocno popękana bo córka miał prawie 4,5 kg i też specjalnie nie odczułam dyskomfortu. Są gorsze rzeczy, których mam nadzieję uniknąc tym razem jak np. zakrzep w hemoroidzie, koszmar, ból gorszy jak poród, tydzień nie mogłam usiąść, po ścianach z bólu po nocach chodziłam aż wylądowoałam kilka dni po porodzie półprzytomna na IP i w końcu lekarz się wyznał i dał mi lek który przywrócił mnie do żywych, ale sto razy wolę rodzić nić przeżyć to jeszcze kiedyś. A wracając do nacięć głowa do góry, to naprawdę nic wielkiego, nie ma się czego bać moim zdaniem, jak się udaje uniknąć to pewnie że super ale jak nie to też spoko
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 21:04   #3478
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja się tak zastanawiam czemu tyle babeczek się boi nacięcia, serio, ja to miałam i w ogóle raz że nie czułam kompletnie jak było nacięcie, dwa szycie też spoko, gojenie ok, naprawdę nie ma się czego bać. Ja dodatkowo byłam w środku mocno popękana bo córka miał prawie 4,5 kg i też specjalnie nie odczułam dyskomfortu. Są gorsze rzeczy, których mam nadzieję uniknąc tym razem jak np. zakrzep w hemoroidzie, koszmar, ból gorszy jak poród, tydzień nie mogłam usiąść, po ścianach z bólu po nocach chodziłam aż wylądowoałam kilka dni po porodzie półprzytomna na IP i w końcu lekarz się wyznał i dał mi lek który przywrócił mnie do żywych, ale sto razy wolę rodzić nić przeżyć to jeszcze kiedyś. A wracając do nacięć głowa do góry, to naprawdę nic wielkiego, nie ma się czego bać moim zdaniem, jak się udaje uniknąć to pewnie że super ale jak nie to też spoko
chociażby dlatego, że przy naciętym kroczu istnieje większe ryzyko dalszego pęknięcia, nawet do 3 stopnia... no ale zobaczymy co życie przyniesie

Czas spać bo jutro muszę wstać o 6:00 a ostatnio się przyzwyczaiłam do zasypiania koło 1:00 i wstawania o 10:00

dobranoc

Stary 2012-11-16, 21:04   #3479
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
poczytałam o tym trochę i coś jest w tym że jak się ma tendencję to w każdej ciąży moze być a w kolejnych gorzej, ja w pierwszej miałam ale wcześniej i krótko, teraz też liczę że nie będzie cały czas przodować, póki co krwawień nie miałam ale racja że dopiero później jest się czym martwić a teraz jest duża szansa że to przejdzie czego nam obu życzę

miło usłyszeć,że nacięcie nie jest najgorsze-tak myslałam skoro nacinają w trakciu skurczu.. teraz mam potwierdzone

znalazłam kosmetyczkę,robiącą najpiękniejsze pazurki świata.. ale cholera podała tylko numer i nie wiem czy nie jest na drugim końcu Poznania...
Jak gdzieś bliżej to robię się cała w grudniu
opalanko natryskowe jest zdrowe w ciąży z tego co wiem? musze jeszcze sprawdzić...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-16, 21:15   #3480
lonely_lady
Zakorzenienie

no to jestem
nie no masaaakra zostawić Was na chwilkę... Kto mi teraz streści ostatnie 5 stron ?

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

No proszę, widzę że w statystykach też ładne zmiany
jestem z Was dumna
byliśmy w kinie na mój rower

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości