|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
o skubana
![]() ja najwiecej wazyłam 71kg.. schudłam do 48 wpadłam w lekką anoreksję ale szybko to wyłapałyśmy z mamą więc okresu nie miałam tylko 2 miechy. Do ślubu szłam z 58 kg... teraz mam 63
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
dedra swietny wynik!!!! jak Ty to zrobilas? mocno sie musialas ograniczac?
|
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
dedra mam nadzieje ze @ nie przyjdzie i ze zoabczysz nie długo II kreseczki
![]() trzymam kciuki |
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
nuna, a ile masz wzrostu?
|
|
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
dedra i nie malas zadnych skutkow ubocznych? duzo sie slyszy o siadaniu nerek itp
|
|
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
Byłam pod stałą kontrolą lekarza. Co miesiąc robiłam wyniki z krwi i moczu. Także nie, nie miałam skutków ubocznych. Warunkiem jest jedzenie ogromnej ilości warzyw poza dniami białkowymi i picie przynajmniej 2 litrów wody dziennie.
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
za zdrowe podejscie do sprawy!!!
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Skierka..wiem co czujesz. Moje słowa mało dadza. Jetsem z Toba kochana myślami..
Jakbys potrzebowała rozmowy wal jak w dym na PW lub inne komunikatory... Santom Nuna kobieto nie sie nie złosc bo to szkodzi dzidzi! Dedra ma USG al powiedział, że teraz jest tylko pęchcerzyk wieć lepiej poczekać, aż będzie serduszko. W dodatku tam podobno ma lepszy sprzęt.. Ja nie śpie od 6 jakoś mi się tak wstało. Byłam na zakupach, zjedliśmy śniadanie, posprzatałam kuchnie, postrałam chwile nad kiblem z mdłosciami i tak sobie odpoczywam. Nie muszę sprzatac bo moj męzulek posprzatał wiec wpadie kumpela na kawe. Wieczorem idziemy na urodziny do kumpla...będe kłamać, ze biore antybiotyk Ja jestem szupła waże 46 kg i taka moja jest waga wyjsciowa. P.s. do kobitek które są 2 ciąży. Czy czujecie coś w brzuchu? Czy nie czujecie, żeby coś tam było?Czy raczej gdyby nie objawy to byście zapmniały, ze jest tam dzidzia? |
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
dedra
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- skierka jesteśmy z tobą |
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki. Chciałabym schudnąć do 59, to moja waga z czasów liceum. Taka mi się marzy. Najbardziej się boję tego co będzie podczas ewentualnej ciąży. Na bank po urodzeniu znów będę musiała się dietować. Jestem przekonana, że wtedy moje kilogramy wrócą.
![]() Cytat:
![]() Miłej imprezki wieczorem
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Raczkowanie
|
kooocur jesteś strasznie szczuplutka
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- dedra wazne ze bedzie ciaza, a potem dzidzius ! waga nie jest najwazniejsza ![]() |
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz trzeba być grzecznym, ale PO imprezie to może Was cmoknąć, powiesz Linko, że umawiałyście się na tyle i tyle i o ile nie było zadnych nowych domówionych dań czy coś to nie dajesz ani grosza więcej i już. Witam Was z ziółkami, szczerze mówiąc mam już ich dość te na 1 fazę pije się 3x dziennie i mam wrażenie, jakbym piła tylko je ... jak mi się skończą to się przerzucę na ziółka nr 3.A co do wagi to ja teraz ważę najwięcej w swoim życiu, czyli dobijam do 60kg ale mam 170cm i chyba ciężkie kości czy coś bo w sumie nie wyglądam na tyle. Teraz czuję się bardzo dobrze, lepiej niż jak byłam chudziną, ale więcej tyć już nie chcę.
|
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wynikiCytat:
Ja chyba za małą dawke dupka biore bo znowu mam lekkie plamienie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
TŻ poszedł dziś dorywczo do pracy więc akurat będziemy mieć na kino bo chce dziś iść na Zmierzch ![]() film o Agacie Mróz już ściągam ![]() tyle miałam wam do napisania a przyszło co do czego to już zapomniałam ![]() TŻ wiedział ze się źle czuje i cały czas mówił żebym się położyła. Ale ja z tych zawziętych co przy gościach leżeć i kwiczeć nie będę bo tego nie lubie ![]() poprostu wiedziałam że jak przestaną grać to młody pójdzie a TŻ jak na złość grał cały czas więc w koncu powiedziałam że ma przestać grać bo mnie to "wk..wia" i przestał a zaraz potem młody poszedł. Do TŻ się nie odzywałam chyba z godzine za to masował mnie chyba z 3 godziny po plecach opłacało się ![]() Cytat:
na następnym USG będzie już szansa na serduszko, także czekamy! wow Dedra ![]() a dieta Dukana faktycznie jest dobra tylko ciężka moja mama jak się zawzieła to odrazu leciała z wagi, tylko ze to jednak trzeba troche wyrzeczen, dla mamy najgorsze to chyba było brak piwka ![]() Cytat:
![]() a i w 1 i w 2 ciąży zapominałam że jestem w ciąży skacząc z krawężnika czy biegając po schodach Cytat:
![]() ja nie przekraczałam 50kg nigdy w zyciu a widzisz 56kg teraz mam jak się patrzy
|
|||
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniałam sobie że jak w środe malowałam sie do lekarza to podniosłam głowe mocno do góry i od tamtej pory mam pod brodą taki guzek i bardzo boli
nie panikuje bo wydaje mi się że to węzeł chłonny tym bardziej że w środe miałam uczucie jakbym nadwyrężyła to miejsce. Miała tak któraś? Jak nie przejdzie do poniedziałku to pojde do lekarzaa wczoraj to masakra z tymi ciuchami, myslałam że nigdy nie skoncze ale miałam do uporzadkowania od 0 do 12 miesięcy.. to zdjęcie połowy ciuszków 0-3 więc sobie wyobraźcie na szczęście ktoś wymyślił worki próżniowe zaraz wrzuce jakieś zdjecie do klubu
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luna a ty czułaś , że będzie chłopczyk?? Ja ciągle myślę o dziecku jako o niej
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
lunka wow!!! ile ciuszkow!!!!
tym bardziej, ze wiesz, ze to na faktach
|
|
|
|
#3861 | ||
|
Zadomowienie
|
Na jutro Iza.
Cytat:
![]() Dobrze, że TŻ poszedł do pracy, zawsze to parę groszy. Dieta ciężka, ale dla mnie plusem było to, że nie chodziłam głodna. Mogłam jeść do oporu, także nie było to aż tak uciążliwe. Najbardziej to mi brakowało owoców. Cytat:
Ciuszków masz strasznie dużo widzę. Fajnie, nie będziesz musiała dużo dokupować. ![]() A w worki próżniowe to i ja muszę się wyposażyć. ![]() Sąsiad mi pożyczył mleka i wypiłam sobie kawę, bo nie dałabym jednak bez niej rady. Dało mi to trochę powera, także włączyłam sobie muzykę głośno i posprzątałam chałupkę. Jeszcze kuchnia mi została.Na obiad będzie makaron ze szpinakiem, bo znalazłam w zamrażarce szpinak, który trzeba w końcu wykorzystać. |
||
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
No i tempka spadła do 36,8 i zaczęły się bóle jak na @ także kolejny cykl nieudany
|
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to byłam pewna że to on ale jakieś dwa tygodnie przed potwierdzeniem płci zaczełam myśleć że być może to ona.. chyba dlatego żeby nie czuć zawodu gdy faktycznie będzie córeczka. Ale był i jest ON-mój cały świat |
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie kochane
Znowu alt mi szwankuje wiec bez polskich znakow bedzie![]() Dedra trzymam kciuki jednak bo moze na test za wczesnie ![]() Santi Kocurku ja do tej pory wogole nie czuje ciazy Dolegliwosci mi tylko o niej przypominaja i zareczam Ci,ze Tobie sie dopiero one zaczna![]() Luna jaaa kurka,ale masz zapasy!!! Powaznie Ci zazdraszczam Skierka myslami jestem z Toba!!!
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
a jaką masz normalną tempkę?? bo dla mnie 36,8 to już duża...tyle, że ja normalnie mam 36,3 lub 36.4
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
ja jutro tez mialam zamiar isc dokina na zmierzch ale chyba nie wypali bo ide na inwenteryzacje do sklepu;/ ale trzeba isc kasa sie przyda jakas
teraz pasuje posprztac w domku cos:p a wieczorem ide do rodzinki na pyszne tosty ![]() Lunao wow ile ciuszków bedziesz miala w czym wybierac ubierajac dzidziusia ![]()
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zadziałą jak twój![]() ![]() Ja z chłopca tez się uciesze bo dla mnie bez różnicy tylko własnie myślałam jak to jest bo mi od początku mówi się ona...
|
|
#3869 |
|
Raczkowanie
|
ja jeszcze nigdy nie mierzylam temperaturki ale musze zaczac od tego cyklu, trzeba zainwestowac w dobry termometr
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- pszczoua wkoncu sie wszystkie doczekamy upragnionych II kreseczek ![]() !!
|
|
|
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najlepszy Microlife z 2 miejscami po przecinku.
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

trzymam kciuki

ale mam 170cm i chyba ciężkie kości czy coś bo w sumie nie wyglądam na tyle. Teraz czuję się bardzo dobrze, lepiej niż jak byłam chudziną, ale więcej tyć już nie chcę.

nie panikuje bo wydaje mi się że to węzeł chłonny tym bardziej że w środe miałam uczucie jakbym nadwyrężyła to miejsce. Miała tak któraś? Jak nie przejdzie do poniedziałku to pojde do lekarza