|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Dzieńdoberek
![]() nawiązując do wczorajszej rozmowy. O zewnątrzoponowe proście wcześniej bo można je podać tylko między 2 a 5 cm. Ja poprosilam za późno (miałam 7) i już mi lekarz odmówił - powiedzial, że szybciej urodzę niż ono zacznie działać. Byłam na maxa zła a potem się okazało, że oczywiście miał racje ![]() nuna to musieliscie się poklócic o coś porządnie... Może to i dobrze, że Twój mąż nie zareagował - no bo co miał zrobic? Bić się z Twoim bratem? Bez sensu.. Ale mógł mu coś powiedzieć...
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna a musisz mu gotować?
![]() Ja po takim 2 razie, że coś nie pasuje wywaliłabym jego porcję i głodziła chłopa jak taki mądry.
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja potem zaraz się lituje... ![]() ![]() Piękna pogoda u mnie a u was??
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie słoneczko i szron
![]() Zastanawiam się nad grilem elektrycznym, mężuś wczoraj znalazł w gazetce http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_31602.htm ale totalnie nie mam w tym doświadczenia. Zdrowe to, warto?
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuna co do brata, to nie rób mu nic. Nie sprzątaj za niego, nie gotuj mu.. Z jakiej racji Ty to robisz? Przecież to nie jest Twój Mąż..
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
lonely nie wiem może mam poczucie, że siedze w domu, to muszę wszystko??;/
ale twoja dzidziunia już duża
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Hej Laski
Synuś wyprawiony do babci a ja do sprzątania i gotowania gotowa...prawie Jeszcze tylko herbatkę wypiję. nuna dzięki Twoim opowieściom doceniam mojego brata, też ma 20 lat, ale jest bardzo pomocny, i odkąd ma prawko to wszędzie go wysyłam kup to i tamto, załatw mi to i tamto, ale on nie narzeka tylko on jest ode mnie 13 lat młodszy to może przez to bardziej posłuszny
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Wczoraj byli u nas znajomi i nie mogłam się przyłączyć do Waszej ciekawej dyskusji i porodach. Ja też chcę sn, jeśli tylko wszystko będzie w porządku. ZZO wezmę jeśli będzie bardzo źle - u mnie w szpitalu jest na życzenie. Ale kto wie, może będę mieć jak moja mama i nawet nie zdąże poprosić ![]() Co do nacinania, to chcę temu przeciwdziałać już wczesniej. Kupię sobię specjalny olejek i od 30tc będę masować krocze by je ulastycznić i przygotować na poród. Nawet jak mam popękać to nie zaszkodzi spróbować temu zaradzić. W szpitalu gdzie będę rodzić jest 35% nacinania, więc nie jest najgorzej, można mieć nadzieję, że będą chronić. Wczoraj trochę sobie pofolgowałam z dietą i zjadłam małe kanapeczki z pastellą i tortille z sałatą, szynką i sosem czosnkowym i dziś całą noc bolał mnie żołądek, teraz też. Ciągle zbiera mnie na wymioty no i biegunka.... Masakra jakaś A wybieramy się dziś do Siedlec pociągiem w odwiedziny do znajomych i cały czas się zastanawiam czy dam radę. Nuna wiem, że to pewnie nie łatwe, ale najlepiej będzie jak będziesz unikała takich dyskusji z Twoim bratem. On nie zmieni szybko postawy, a już na pewno nie na Twoje życzenie. Rodzice powinni go do pionu postawić a nie Ty - dlaczego Ty masz potem zbierać jego humorki i wrzaski? Nie ma co, zwłaszcza teraz. A Twój TŻ czuje się zupełnie swobodnie u Was? Może mu jest trudno zwrócić uwagę Twojemu bratu, bo ma poczucie, że to Twój brat jest tak naprawdę u siebie, a on nie? |
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam ![]() a i rzeczy z lidla polecam bo jakość fajowa niedługo dostanę przesyłkę od dziadka,prosto z Warmii- pyszne świeżo złowione rybki ![]() Witam się z pracy.. powiem Wam,że od momentu obudzenia się myślę o usg 3d musiało mi się śnić coś takiego skoro jak nakręcona jestem
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne na mniejsze imprezki, stawiamy na stole, szykujemy małe porcje różnego mięska (żeby się szybciej zrobiło), pieczarki, cebulka itp. i każdy sobie pichci co chce To jest bardzo popularne np. w Holandii, a ja mam tam rodzinkę i u nich się tym zaraziłam
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
MACIE RACJE-TRZA SIĘ DO GÓWNIARZA ZDYSTANSOWAĆ. a z MĘŻEM POROZMAWIAM, DLACZEGO ROBI TAK A NIE INACZEJ....
kurde caps mi ię włączył:P mdli mnieeeee
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczy z lidla są porządne, dobrej jakościCytat:
nie ma sensu ![]() Dzidzia już duża- dziękuję tylko z tymi suwaczkami to mam trochę źle poustawiane, muszę to zmienić. Suwaczek według OM pokazuje, że ciąża jest starsza niż w rzeczywistości (bo miałam bardzo długie cykle i owulacje dużo później niż normlnie) a suwaczek według usg chyba pokazuje troszkę za młodą ciążą, gdyż według ostatniego tego ważnego genetycznego/ prenatalnego usg ciąża jest o ponad tydzień starsza ![]() Na kolejnej wizycie dokładnie to zweryfikuję i wtedy zmienię suwaczek
|
||
|
|
|
#3524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet jak byś nie była w ciąży, to nie ma prawa tak mówić ![]() u mnie mgła, mieliśmy iść na basen, ale znajomi przyjeżdżają wcześniej więc trzeba zebrać się do sprzątania i upiec jakieś ciacho. a tak mi się nie chce dzień dobry |
||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej mi się podobało zwykłe ale z pewnością z tygodnia na tydzień te widoki w 3d są coraz fajniejsze ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- jakiś mały ruch tu dzisiaj- ale to dobrze, podczytuję w przerwach między sprzątaniem i różnymi czynnościami domowymi i bez problemu nadążam
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
haha mój mąż zobaczył jak komentuję posta nuny i zobaczył tylko "ryczałam.." i zaczął pytać kiedy płakałam, i co się stało
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WŁAŚNIE- równo za miesiąc ,dokładnie 17go będę w 20tc czyli równiusieńko w połowie i postaram się wtedy równo pójść na to 3d ![]() i babciom i dziadkowi będę mogła do świątecznego prezentu dorzucić film z wnukiem lub wnuczką. Ale moja mama będzie młoda babcią będzie chwilę przed 42gimi urodzinami
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez zaraz zmykam, chce na miasto jechac za leginsami bo te z allegro jeszcze nie przyszly a chlodno dzis wiec dobrze gdybym cos znalazla. Wieczorem chce jablecznik upiec, od dawna chodzi za mna
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u mnie babcia będzie mieć 47 prawie, a dziadek 57 ![]() Bratowa rodzi za miesąc
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Idę po zakupy
![]() Mam nadzieję, że winda działa, bo wczoraj jak wróciliśmy z dużych zakupów to jak na złość awaria była i Tż sie trochę nanosił. Podziwiam mamuśki co wózek z dzieckiem plus zakupy taszczą na któreś piętro bo windy nie ma. |
|
|
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie Twoja mamusia będzie młodą babcią- fajnie znam, a nawet mam w rodzinie kobiety które rodziły w tym wieku ![]() Moja babcia jak zaszła w ciążę z najmłodszą córką, to żona babci najstarszego syna już prawie rodziła ![]() Cytat:
![]() a Wy znowu kusicie
|
||
|
|
|
#3532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hahaaaaaaaaa, właśnie leciał trailer tych całych wampirów i stał robert patinson z gołą klatą - no i stwierdzam: boszzz jaka brzydka ta klata, on wygląda jak jakiś niedorobiony... a mój małż na to: no ja w ogóle nie rozumiem, czemu laski sikają na widok tego ogórka - ja:
- on: no patison, ogórek....... Cytat:
![]() to ci się upiekło... wiesz, mój starszy brat tak czasem mnie trochę zlał, odzywki też takie kiepskie - ale z wiekiem przerodziło się to w raczej żartobliwe psztyczki. mimo wszystko mój małż raz mu powiedział, żeby uważał, bo ja mam teraz obrońcę - jego i nawet jak my sobie żartujemy, to on może odebrać to inaczej i wtedy za siebie nie ręczy piękne to było a brat mnie wtedy przytulił i powiedział, że siostra dobra kobieta i już przestanie mnie drażnić........ ![]() Cytat:
Cytat:
tylko jeszcze nie za bardzo się go da do czegoś wykorzystać...Cytat:
też dzisiaj z rana mdłości. jabłuszko ustawiło mój żołądek do pionu...
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
patison-ogórek
pogratuluj mężowi pomysłu
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żona babci rodziła?
|
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a patison i ogórek to z jednej rodziny - dyniowate 2.słodkie ![]() 3. Ja już dwa jabłuszka zjadłam. Mammy, znaczy mieliśmy całą skrzynkę na balkonie (dostaliśmy od moich rodziców) pyyszne takie jabłuszka niepryskane, ale już się kończą i chyba będziemy musieli kupić.. |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie mama urodziła jak miała 40 lat. mam siostrę starszą o 17lat ![]() Idę robić łososia z frytkami i jakąś sałatka.
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam żona babci najstarszego syna czyli babci synowa
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
![]() aaaaaaaaa!!! syn ma zone i tej babci syna zona już kumam |
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie już w piekarniku
zapraszam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
no już gratulowałam, bo rzadko mu wychodzi
ale on nawet nie chciał żarcika zrobić, był święcie przekonany, że ten gość to patison i basta.kocham jabłka!!! bez nich nie dałabym rady zjeść niczego a dzisiaj jadę na imprezę urodzinową cioci małża. będą pewnie same pyszności, a ja poskubię tylko jakieś delikatne rzeczy ![]() wracam w każdym razie jutro. ciekawe, czy uda mi się was potem nadrobić...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

musiało mi się śnić coś takiego skoro jak nakręcona jestem 

nie ma sensu

- on: no patison, ogórek.......