|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy od listopada, by być szczupłą i piękną do lata ;D
Ja dzisiaj w sumie wzorowo, już dawno jestem po kolacji i się dobrze trzymam. Rodzice jedli pierniki w czekoladzie, ale nie miałam jakiegoś większego problemu z powstrzymaniem się
. No a na obiad mieli pizze, a ja zupę z dyni - chociaż patrzyłam na tą pizzę tęsknym wzrokiem Jutro poćwiczę killera albo turbo o ile nie dostanę okresu bo inaczej będę zdychać i na pewno nie będę ćwiczyć. Najgorzej mam pierwsze 3 dni, nie mogę za bardzo intensywnie wtedy ćwiczyć camillie a ćwiczysz? Mięśnie ważą więcej od tłuszczu i szczególnie na początku ćwiczeń, kiedy mięśnie są bardziej obciążane waga może się nie zmieniać, a nawet rosnąć.
|
|
|
#362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie tak ...
ćwiczę , ale dopiero 3 skalpele za mna więc nie wiem czy to ma jakis wpływ ![]() najwazniejsze że koszulki S już dopiniaja się i prawie wcale nie rozłażą ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
to tak jak i ja ....tata czesto robi zapasy czekolad, ciastek , w takich megapakach ,jak do sklepu tylko po to żeby były bo ich nie je !!! i naprawde ciężko jest się powstrzymać |
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że nie trzeba tracić na to kasy, bo po prostu leżą obok ciebie
|
|
|
#364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego, wyobraźcie sobie, że mój mąż który nie lubi i nie je słodyczy potrafi kupić ciastka, cukierki lub kawałek ciasta i ich nie jeść ... i one sobie tak leżą aż ja je zjem . Dziś z dietką było ok, aż do popołudniowego babskiego spotkania w którym uczestniczyłam ... 1. ryba wędzona : po małym kawałku łososia, halibuta,śledzia i karmazyna ( rybki świeżutkie, prosto z nad Bałtyku, mój mąż był dwa dni na wyjeździe i wczoraj w nocy wrócił razem z duża ilością różnych rybek ), kromka chleba razowego z ziarnami2. jogurt naturalny, jabłko 3. filet z dorsza, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchewką, cebulką i oliwą z oliwek, 2 łyżki ziemniaków.' 4. pół kebaba w tortilli i 4 kieliszki wina musującego ![]() i jeszcze dwie kawy w międzyczasie. Teraz piję sobie czerwoną herbatkę. Scandalistka co to za jogurt muffinkowy? |
|
|
|
|
|
#365 |
|
Przyczajenie
|
Przeczytałam Wasze ostatnie posty i czuję nową motywację, niestety ostatnie 3 dni to u mnie totalny upadek (słodycze
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Oni też chcą żebym schudła, a jednak co chwilę "no weź to ciastko, zjedz, nie przytyjesz", albo mama dzisiaj, dobrze wie że nie jem słodyczy to podcisnęła mi pod nos piernika w czekoladzie i "chcesz", a sama miała jednego w buzi.Zresztą moja mama sama chce się odchudzać, bo ma strasznie duży brzuch i wygląda jak kobieta w ciąży. Cały czas mówi, że ona schudnie itd. a co ją widzę to coś je
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są jeszcze karmelowe, karmelowo-popcornowe i chyba żurawinowo-czekoladowe. Mam wszystkie, czekają na swoją kolej do owsianek. ![]() Ja właśnie popijam świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, bo dorwaliśmy z TŻ w Realu śliczne pomarańczki 2,49zł/kg. Wzięliśmy ponad 3 kg i wyszedł ponad litr soku. Pychota.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-11-15 o 22:11 |
|
|
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam straszny problem z brzuchem , masakra
wszystko ujdzie, tylko brzuch
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ogólnie to się cieszę ze mama ładnie wygląda ale to nie jest przyjemne być grubszą od własnej mamy dziewczyny, a czy któraś z Was ma tak, że jak przytyje to też i na twarzy? Ja od kiedy przytyłam to jestem strasznie zmieniona na twarzy, mam "puciate" policzki i podbródek, masakra. Ogólnie moje znajome, koleżanki itd. jak już przytyją to na twarzy wyglądają normalnie bez zmian tylko u mnie jakieś anomalie z twarzą. |
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie wszelkie wahania wagi widać właśnie najbardziej na twarzy.Btw, opiłam się jak głupia. Wyżłopałam w sumie 600ml soku. A jutro albo pojutrze jedziemy po kolejne 3 kg pomarańczy...
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-11-15 o 22:39 |
|
|
|
|
|
#371 |
|
Przyczajenie
|
Pozwólcie, że i ja dołączę... na diecie od 4 dni, spadło na razie 2 kg wody
![]() Wiek 29 Waga 83 Wzrost 176 Cel: jędrne, zdrowe ciało i max 75kg Stosowana dieta: niskowęglowodanowa, bez skrupulatnego liczenia kalorii, węglowodany do 70 gram na dobę, co 3 dni badanie ciał ketonowych - w przypadku wystąpienia węglowodany zwiększę. Ćwiczenia siłowe 2 x w tygodniu FBW, obciążenie startowe od 25kg przy wyciskaniu przez 40kg w przysiadach do 60kg w MC. Śniadanie: jajecznica (3 jaja) na boczku (90 gram) z cebulą Obiad: bigos (500 gram)+ plaster karkówki (200 gram) Kolacja: kaszanka (250 gram) + kieliszek wina czerwonego wytrawnego (150 ml). Do tego kilka szklanek zielonej herbaty - jakoś mi woda jesienią i zimą przestaje smakować. Suplementy: olej lniany, selen, witamina C. Jak jesteście zainteresowane to będę aktualizować
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Już dzisiaj poćwiczyłam, ale jutro raczej nie dam rady. Tak mnie z rana brzuch zaczął boleć, a znając życie to jutro będzie jeszcze gorzej :/ Cytat:
![]() Ja też jestem puciata i zauważyłam to u wielu osób, moja koleżanka jak schudła to i twarz jej wyszczuplała, mam nadzieję, że i u mnie tak będzie.
|
|
|
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś mgliście i ponuro, niech listopad się już skończy i zacznie grudzien wtedy poczuję "magię świąt" i jakoś będzie weselej . Zabieram się zaraz za robienie obiadu dziś znów dorsz i do tego może warzywa na patelnię sama nie wiem jeszcze.Beatagr3 u mnie zmiana na twarzy z powodu przytycia jest bardzo duża, gdy patrzę na siebie teraz i na zdjęcia z przed dwóch lat to jak dwie różne osoby , też mam nadzieję, że jak wrócę do poprzedniej wagi to i twarz wróci do normy.
|
|
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Jak dzisiaj nastroje? Mnie chyba zaczął boleć ząb, tylko jakoś tak głupio, bo boli i po ok. godzinie przestaje, a zaczyna boleć wtedy, kiedy coś jem. U mnie dzisiaj (późne) śniadanie takie jak na zdjęciu, czyli na bogato. 2 kromki pełnoziarnistego chleba, pół z musztardą i łososiem, pół z suchą szynką i papryką, 2 połówki z chudym twarożkiem + w miseczce pomidorek z łyżeczką jogurtu naturalnego.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-11-16 o 12:48 |
|
|
|
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie coraz lepiej dietowo - dzisiaj wygląda to tak: I: jogurt naturalny z musli II: 2 jabłka III: minestrone IV: kanapki z twarożkiem i łososiem V: jeszcze nieobsadzone I nadal czuję boczki po Tiffany
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
scandalistka Twoje śniadanko wygląda super apetycznie. U mnie niestety Lidla niet więc nie spróbuję tych jogurcików. Swoją drogą najciekawiej brzmi ten karmelowo - popcornowy
|
|
|
|
|
#377 |
|
Przyczajenie
|
Po dłuższej przerwie wczoraj przeczytałam Wasze ostatnie posty i poczułam się na nowo zmotywowana! Dzięki!
Na początku tego tygodnia zobaczyłam wreszcie 5 jako pierwszą cyfrę mojej wagi i nie wiem dlaczego wywołało to u mnie taki brak konsekwencji w zdrowym odżywianiu. Po trzy dniowym upadku (zdrowa dieta + słodycze! ) dziś wracam do zdrowej diety.1. Tost z żółtym serem (wyjątkowo, nie z szynką i warzywkami jak zazwyczaj) 2. otręby z jogurtem i jabłkiem 3. ryba pieczona w folii z warzywami ( pierwszy raz zrobiłam taki obiad (u mnie w domu preferuje się wszystko w panierkach i jestem zachwycona!) do tego pomidorki małe i po jednej dużej łyżce ryżu, bo został od wczoraj. PS. napisałam tego posta już wczoraj, ale jak odpowiadam inaczej niż przez szybką odpowiedź, to pisze mi coś o wysłaniu posta do moderatora i potem te posty giną na zawsze, co jest strasznie demotywujące.
|
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny u mnie dzis na sniadanie jogury0% z musli i dorzucilam otreby, II śniadanie jablko, obiad zupa warzywna
. musze sie ostro trzymac dietki bo ostatnio mialam za duzo wpadek
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#380 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj chyba też ładnie i smacznie.
1. owsianka z łyżeczką masła orzechowego i łyżeczką dżemu malinowego mojej babci <3 2. kanapka z własnym chlebem (mąka 3 zboża + płatki owsiane + oliwki zielone + oczywiście drożdże i woda i sól ) z szynką z indyka, musztardą i ketchupem.3. robi się makaron ryżowy z kurczakiem i sosem słodkim chilli z marchewką, selerem mniam mniam Dalej nie wiem, ale trzeba więcej warzyw wcisnąć
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
Podsumowując dzień dzisiejszy:
I. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=374 (ok. 310kcal) II. średni banan (ok. 120kcal) i 3 wafle pszenno-ryżowe (57kcal) III. 2 naleśniki (270kcal): jeden z serkiem truskawkowym light (pół opakowania- 25kcal), drugi z chudym twarożkiem (ok. 30kcal), 1/3 banana (ok. 40kcal) i niepełną łyżeczką masła orzechowego (ok. 60kcal) [razem ok. 430kcal] IV. placki warzywne (całość składała się z: 2 marchewki, 2 ziemniaki, mała cebula, 1 jajko, 2 łyżki otrębów owsianych, 2 łyżki mąki pełnoziarnistej - zjadłam połowę, moje były smażone na teflonie bez tłuszczu) 230kcal Razem pi razy oko 1150kcal. Ujdzie.
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
hejkaa...troszke nie poszła mi dieta , własciwie wszystko ok ale poszłam z koleżanką do kina na Zmierzch
i wszamalysmy duzy popcorn i dużą colę na pół ale dziś w koncu piątek ! ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie dziewczyny na niego wyciągają, ale ja już zgrzeszyłam kinowym popcornem w tym miesiącu i wolałabym nie kusić losu.
|
|
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przyjaciółka (ktora mnie namówiła) wyjasniłą co działo sięw poprzednich częsciach , więc trudno mi porównać do poprzednich , ale bardzo mi sie podobało!!! wiec polecam :P
|
|
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiejszy dzień baardzo senny. Właśnie wstałam z popołudniowej drzemki
i zaraz idę dalej spać...Dzisiejszy jadłospis nie do końca mi się podoba niestety: - na 1 i 2 śniadanie w sumie zjadłam 7 placków jogurtem i kokosem + duże jabłko - tostini z serem i szynką - nóżka kurczaka z warzywami + 2 ziemniaczki Do tego zgrzeszyłam piernikami... ![]() Miałam zjeść jeszcze rybę, bo w sumie jest tego za mało, ale po prostu zasnęłam ![]() Oby jutro dzień wyglądał lepiej chyba specjalnie przejdę się do lidla po te jogurty A kiedy kończy się ten tydzień?
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
przytyło mi się :/ mam nadzieję, że to od okresu bo innego wytłumaczenia nie mam.. od poniedziałku dodatkowo siłownia mnie czeka
|
|
|
|
|
#389 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
przyjmiecie mnie jeszcze do siebie? Od 8 dni robie 10 minute trainer i co drugi dzien slim in 6. dzis pierwszy raz sie wazylam i przytylam 0.5 kg . zaczelam szperac co zle robie..wyszlo ze dieta...i trafilam na was |
|
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie słonecznie i 10 stopni ![]() Z jedzeniem jest ok. Mam nadzieję, że w poniedziałek zobaczę jakiś spadek, bo jak nie... ![]() Cytat:
![]() Jak się zaczyna ćwiczyć, to zazwyczaj mięśnie trochę rosną, a mięśnie są cięższe od tłuszczu, przez co nawet jeśli tłuszcz się spali to waga może się nie zmienić a nawet rosnąć. Najlepiej na początku się pomierzyć, a potem za miesiąc albo dwa znowu się zmierzyć. No i oczywiście odpowiednia dieta, bo ćwiczenia nic nie dadzą jeżeli będziemy się obżerać Ja ćwiczyłam miesiąc a waga się nie zmieniła, z brzucha jedynie ubyło 1-2 cm, ale nie tracę nadziei. ![]() Miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

. No a na obiad mieli pizze, a ja zupę z dyni - chociaż patrzyłam na tą pizzę tęsknym wzrokiem

to tak jak i ja ....

Są jeszcze karmelowe, karmelowo-popcornowe i chyba żurawinowo-czekoladowe. Mam wszystkie, czekają na swoją kolej do owsianek. 

, też mam nadzieję, że jak wrócę do poprzedniej wagi to i twarz wróci do normy.

. musze sie ostro trzymac dietki bo ostatnio mialam za duzo wpadek
) z szynką z indyka, musztardą i ketchupem.
63- 62-> 52 ?