|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
dzień dobrerek
![]() przejrzałam tą stronkę o szpitalach - w "moim" jest 20% nacinania krocza, więc chyba dobrze. "Do porodu: trakt porodowy z 2 stanowiskami oraz 1 pojedyncza sala porodowa. Dla rodzących dostępne są: worek sako, piłka, prysznic, wanna, drabinki. W porodzie niskiego ryzyka zapis KTG jest prowadzony raz na jakiś czas. Rodząca może pić, jeśli ma na to ochotę. W I okresie porodu rodząca może chodzić, brać prysznic. Dla łagodzenia bólu są stosowane niefarmakologiczne metody, takie jak zmiana pozycji, immersja wodna, masaż, muzyka, aromaterapia oraz farmakologiczne. Znieczulenie zewnątrzoponowe jest dostępne nieodpłatne dla wszystkich rodzących. Po podaniu zzo rodząca może się poruszać. II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji siedzącej. Możliwy poród z osobą towarzyszącą. Osoba towarzysząca może być obecna w trakcie cesarskiego cięcia (planowego). Po narodzinach dziecko kładzione mamie na piersi w kontakcie „skóra do skóry” na powyżej 30 minut. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze na sali porodowej. Oględziny, ważenie i mierzenie dziecka po porodzie przeprowadzane wtedy, gdy życzą sobie rodzice dziecka." ale super dzięki za stronkę Cytat:
wcześniejsze części filmu też miały fajny klimat, ale zawsze można obejrzeć online ![]() mam wojnę pomiędzy dwoma kotami znają się, bo dwa tygodnie były razem, jak mama na wakacje pojechała, ale znów się muszą do siebie przyzwyczajać. ciągle słyszę jakieś prychanie i warczenie a teraz było śmiesznie, bo oba chciało przyjść się poprzytulać
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
widzisz jak dobrze się rozumiemy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Od jakiegoś czasu molestowałam Tż, że musimy kupić blender. Tankujemy samochody na stacji shell i mamy już sporo punktów, a tam w katalogu produktów był właśnie taki blender wielofunkcyjny z PHILIPSA. No i zamówiliśmy. I właśnie Tż przyniósł to cudeńko ale suuuuper !!!!!! zaraz zrobię koktajl truskawkowy z kiwi i bananem |
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy nie ma żadnych info prócz "fajna miła obsługa"czy coś takiego. Wiem,że salka jednoosobowabędzie moja i,że rodze z Tż.. nie ma innej opcji..Ogólnie to nie wiem kiedy wybrać się na obejżenie porodówki? Można się umówić na jakiś dzień by zobaczyć co i jak? zieloniutka jestem w tych sprawach
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
z mojego to :
Dane statystyczne Liczba porodów 1255 Cesarskie cięcia 12.10% Nacięcia krocza 30.10% Znieczulenie dolarganem 0.00% Znieczulenie zwenątrzoponowe - Znieczulenie gazem wziewnym - Do porodu: trakt porodowy z 3 stanowiskami oraz 1 pojedyncza sala porodowa. Dla rodzących dostępne są: worek sako, piłka, prysznic, materace, stołek porodowy, drabinki. Sala pojedyncza dostępna jest dla wszystkich rodzących. W porodzie niskiego ryzyka zapis KTG jest prowadzony raz na jakiś czas, w zależności od potrzeb. Rodząca może pić, jeśli ma na to ochotę. W I okresie porodu rodząca może chodzić, brać prysznic lub kąpiel. Dla łagodzenia bólu są stosowane niefarmakologiczne metody, takie jak ciepłe okłady, masaż. Znieczulenie zewnątrzoponowe jest dostępne odpłatnie na życzenie pacjentki. Po podaniu zzo rodząca może się poruszać. II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji wertykalnej. Poród z osobą towarzyszącą możliwy tylko w pojedynczej sali. Osoba towarzysząca nie może być obecna w trakcie cesarskiego cięcia. Kontakt mamy z dzieckiem trwa zazwyczaj do zakończenia pierwszego karmienia. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze na sali porodowej. Po porodzie: 14 sal dla mam z dziećmi, maks. po 2 łóżka 1 w.c. i 1 prysznic na 2-6 łóżek. Mamy przebywają z dziećmi przez całą dobę. Pierwsza kąpiel następnego dnia rano. Zabiegi pielęgnacyjne wykonywane są w obecności matki. Przy zabiegach i badaniach lekarskich dziecka matka lub ojciec mogą być zawsze obecni. Szpital propaguje naturalne karmienie. Działa punkt laktacyjny. Pobyt matki z dzieckiem po porodzie przeciętnie 3 dni. Odwiedziny codziennie, od 11.00 do 20.00, w sali przystosowanej do wizyt. Odwiedzający może zobaczyć dziecko dowolnie długo. ale nie będe kąbinowac bo ogółem widze, że opinie ma dobre
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Mój szpital nie ma takich szczegółowych recenzji
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Nuna- jaki mały % nacięcia krocza w Twoim szpitalu jestem pozytywnie zaskoczona
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
mój szpital..
danych o nacięciach,znieczuleniach itd brak :/ Bezpośredni kontakt mamy z dzieckiem po narodzinach trwa zazwyczaj 1 do 5 minut. Oględziny, ważenie i mierzenie dziecka po porodzie są przeprowadzane w innym pomieszczeniu bloku porodowego, po 5-30 min. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze na sali porodowej lub nie później niż po około 2 godzinach, już w oddziale położniczym. Po porodzie mamy mają dzieci przy sobie przez całą dobę, ale jest możliwość oddania dziecka na parę godzin pod opiekę personelu. Szpital zatrudnia psychologa dostępnego dla pacjentek oddziału położniczego. Informacje ze strony internetowej szpitala: "Sześć sal porodowych, sprzęt KTG z komputerową analizą danych. W klimatyzowanej sali operacyjnej możliwe jest zorganizowanie cięcia cesarskiego w ciągu kilku minut. Powszechnym zwyczajem jest prowadzenie porodów rodzinnych." i tylko tyle.. |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z rana na ciuchach
![]() Sobie kupiłam sweterek, bluzkę z długim rękawem i bokserkę a pączkowi kocyk i coś ala kombinezon, fotki wrzucam ![]() W sieci aptek niezapominajka jets promocja na palmers z maslem shea albo oliwka zamiast 30 zl zapłaciłam 15 zł kupiłam 2 z shea
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia
za zakupy ![]() ciekawe czy u mnie jest gdzieś tu w pobliżu apteka niezapominajka |
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż robi znów dziś pizzę z salami Mysia super informacja, dzięki. muszę sprawdzić gdzie jest najbliższa z tych aptek
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marchewka mamy tak samo na imię ![]() candance ja też wolałabym rodzić u siebie w miejscowości ale to musiałabym tam wcześniej jechać i zostać jakiś tydzień dwa po porodzie. A nie chce sama bez TŻta. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- becik ja w tych znieczuleniach się nie orientuję (jeszcze) jak na razie to dla mnie czarna magia ![]() Justi każdy szpital ma swoje prawa co do porodów rodzinnych. U mnie niby można ale czytałam na jakimś forum że żeby był poród rodzinny to trzeba chodzić do szkoły rodzenia. Zobaczymy w praniu jak to wygląda Ja porodu jak na razie też się nie boję. I jeśli nie będzie przeciwwskazań to z całą pewnością chce rodzić naturalnie. cloche też słyszałam o tych masażach krocza- żeby już to przed porodem ćwiczyć i później np masuje partner lub położna. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- vil 5 rano? to środek nocy ![]() a tak a propo pamiętasz jak opowiadałaś że Twój TŻ się zabrał za pranie z rana i nie dał Ci spać? no to witaj w klubie nuna to nikt mu nic nie powie? przecież Ty w ciąży jesteś? ja w sumie też dziś ryczałam bo mnie TŻ dobija od rana. Nie uczy się tylko wymyśla inne zajęcia. Najpierw pranie i oczywiście 1000 pytań czy to może też wyprać, a ile proszku, ile płynu. A ja kurna jeszcze pospać chciałam teraz wymyślił frytki na obiad. Proszę bardzo, ale sam je robi
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny podajcie jeszcze raz tą stronkę gdzie można o szpitalu poczyta
Cytat:
![]() ja biore pod uwage CSK Ligota i Lubinową. Ale pewnie po raz drugi wybiore CSK bo tam mąż przy cesarce może byc
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
nuna ten Twój brat mnie osłabia? ale wy macie przecież oddzielnie wszystko, nie da się zrobić tak żebyś nie miała z nim kontaktu?
Może porozmawiaj na spokojnie o tym z rodzicami? nuna siedzisz w domu ale jesteś w ciąży. A czym się brat zajmuje? vil u mnie jest identycznie opisane z tym porodem Mysia za zakupy
|
|
|
|
#3553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A proszę Cię gdzie tam, przywitałam go w pidżamie w stylu "sieeema" nie chce mi się nic, a on tak spojrzał, uśmiechnął się i powiedział "ale pięknie wyglądasz" nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać
![]() Był bardzo zawiedziony, że nic mi się brzuch nie powiększył... Cytat:
![]() W week zawsze cisza jest, więc spokojnie nadrobisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do brata Nuny to w łeb gówniarza, albo rodzice niech go ustawią, a i już dawno Ci mówiłyśmy byś olała go i nic mu nie robiła, a i nie dziwię się, że TŻ nie zareagował, bo kontakty z moją rodziną są dla mnie święte i nie życzę sobie by ktokolwiek się mieszał, więc TŻ się nie miesza, a ja się nie mieszam do jego.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-17 o 13:38 |
||||
|
|
|
#3554 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny drogie mam do was pytanie.
Czy macie może takie bóle w podbrzuszu z lewej strony podczas chodzenia?? Lub w ogóle bóle podczas chodzenia? Bo od dwóch dni mam takie bóle i się trochę tym martwię, bo takich jeszcze nie miałam, a lekarza mam dopiero za 4 dni.Dodam, że nie są to silne bóle, nie muszę brać no spy. Jejku czy też tak macie, że cokolwiek was zaboli zakłuje to już się zamartwiacie? http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8dt48o7lk2.png |
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam z miasta. ale ceny leginsow i spodni. Spodnie 163 zl a leginsy i to jeszcze nie ocieplane 68. Phi to ja z allegro sobie jeansy zamowie za 70 zl .
Rozmawialam od wczoraj duzo z T. Ustalilismy imie dzis. Nasz syn bedzie mial na imie Ksawery Co co blendera to ja tez juz mam kilka lat i nawet czesto korzystam. Szczegolnie latem.
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ksawery ładnie,znam tylko jednego.. |
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ta kasa to sie dogadalismy. Bedzie dawal juz teraz pieniadze. To juz jest jakis postep. Ciagle pieje po domu Ksawciu a mama juz szalu dostaje haha
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że sie opamiętał z kaską
|
|
|
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szukam dobrej pizzerni w okolicy.
|
|
#3560 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ciekawi mnie jak to będzie wyglądalo ![]() szykuję obiadek - barszczyk czerwony z ziemniaczkami a jutro do rodziców na obiadek będzie rybka z frytkami obym tylko dała radę zjeść no i będziemy informować w niedzielę dalszą rodzinkę o ciaży fajne są reakcje ludzi na taką nowinę
|
|||
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mimo tej mojej calej zlosci na niego i zalu, ze sama chce mnie zostawic to nie moge krzywdzic malego. Uwazam gdybym tak zrobila i nie pozwolilabym zeby T mial cos do powiedzenia to tylko Ksawery bedzie cierpial.
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-11-17 o 14:10 |
|
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zastanawiam sie też nad tym grilem ale czy naprawdę nic nie czuć poza zapachem jedzenia jak sie go urzywa? ma któraś z was i używa w domu? |
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam kolesia który zrobił dwójkę dzieci, dwóm różnym młodym dziewczynom, z żadną nie jest, córy ma 2weekendy miesięcznie i narzeka.. Bo on kupił zabawke drogą, do kina wziął, na święta miał u siebie.. I jeszcze ma płacic?! Nie rozumie,że dzieci jedzą, że trzeba je ubrać, kupić plecak i książki do przedszkola.. Do lekarza pójść.. Wiecznie narzeka, a to nie jakimś tam gówniarz a dorosły facet.. I najgorsze,że te pieniądze MA
|
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czuje spokoj.. czas pokaze jak to bedzie. Musze wybrac jakies spodnie na allegro. Kurcze taki wybor jest..
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
mamy wszystko osobno ale obiad gotuje dla wszystkich...
![]() dziewczyny czy temp w ciązy się waha??...
|
#3566 |
|
siedzę i myślę
|
Zawsze jak jestem u rodziców to przestawiam się na tryb nocny
Dnia nie wystarcza na pogaduchy z rodzicami i rodzeństwem ![]() Wczoraj w nocy najadłam się kanapek z papryką i popiłam Colą ![]() Efektem mojego jedzenia była jedna wielka zgaaaga i skończyło się ![]() Zaraz spadam do koleżanki... z rok się nie widziałyśmy....pewnie będzie brzucha wypatrywać
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi sie że jest troche podwyższona niż normalnie ale żeby sie wahała to nie wiem u siebie tego nie zauważyłam
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
no bo zrobiły mi się wypieki mama przyniosła termometr, żebym zmierzyła i mam 36,8 a normalnie teraz w ciązy miałam 37-37,2
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktore Wam sie lepiej podobaja?
http://moda.allegro.pl/cudne-rurki-c...785401230.html czy http://moda.allegro.pl/09-new-skinny...768221101.html ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

dzięki za stronkę 
- on: [I]no patison, ogórek.......
wcześniejsze części filmu też miały fajny klimat, ale zawsze można obejrzeć online 

i,że rodze z Tż.. nie ma innej opcji..

za zakupy
bo tez mam szerokie biodra, ale już lekarka mi na pierwszej wizycie powiedziała, że aż dziwne, ze wąska jestem 

zostawić Was na chwilkę... Kto mi teraz streści ostatnie 5 stron ?
musiało mi się śnić coś takiego skoro jak nakręcona jestem