|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
O, mój narzeczony też 6 lat starszy
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() A ruchy czuję Już od dwóch tygodni delikatnie a od połowy zeszłego tygodnia jz tak mocniej zwykle jak leżę na boku spokojnie
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
mój tż jest o rok starszy ode mnie
![]() co do tego rodzenia to zdecydowałam sie na prywatną połozną ale z tego szpitala co bede rodzic ona wowczas zajmuje sie tylko mna nie lata po wszystkich poza tym kazda moja znajoma poleca mi zebym sobie wziela połozną wiec biore
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że mikrodermabrazja jak najbardziej może być w Twoim przypadku, można ustawić lżejsze zasysanie. Pięknie odświeży Ci skórę, ale to już w sumie ostatni moment bo nie jest zalecana podczas mrozów No to zaczęłaś czuć na tym etapie, na jakim ja jestem teraz ale ja nic nie czuję |
|
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę Dziewuchy! Wywietrzyć pokój,a za parę chwil TŻ wraca . Pa!
Jak wrócę, to pewnie będzie 170 stron już
|
#3726 | |||
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() ja się wybieram, ale tylko jak uda się na darmową zapisać. gin pozwoliła, ale bez ćwiczeń. tzn póki co mogę się zapisać, a na kolejnej wizycie zobaczymy. mamy dwie w katowicach darmowe, w pon będę dzwonić. tyle siedzę w domu, że chociaż tam będę miała rozrywkę ![]() ja będę gotować, ale słoiczki też czasem się na pewno trafią ![]() Cytat:
śliczny duży Maluszek Cytat:
za jest seria 2-3 w odstępie miesiąca najlepsze efekty są wtedy. na grouponie czasem są fajne pakiety, ja kupiłam trzy za 99 zł ![]() |
|||
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
mój jest starszy o rok (rocznikowo)
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasne, takie zabiegi mają sens tylko wtedy gdy zrobi się ich kilka. Ja następną będę miała za miesiąc dokładnie bo wtedy mam zajęcia znów (tzn. mam nadzieję, że będziemy ćwiczyły ).
|
|
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też chcę czuć
|
||
|
|
|
#3730 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co jeszcze mogłabym? Bardzo lubiłam kawitację z maską algową.Wiesz co wtedy na początku to było takie jakby szuranie/pukanie króciutkie ( na pewno nie były to jelita ) czułam zwykle jak zasypiałam albo budziłam się w nocy i leżałam. Teraz np. leżę sobie na lewym boczku i czuję pukanie albo takie jakby rozpychanie, nie wiem jak to nazwać, na pewno obce uczucie. Ze dwa razy zdarzyło mi sie czuc w pracy. Myśle, ze jestem po prostu jakaś wrażliwa i dlatego czuję z reszta czytałam, że wiele dziewczyn myli ruchy z trawieniem, więc spróbujcie sie skupić na tym co czuć w brzuszku, byle nie po zjedzeniu grochówki---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
tylko ja nie biorę luteiny. Cytat:
![]() Ale żeby nie było, ze mam tak za☠☠☠iście to Wam powiem, ze mi się zrobił rozstęp na piersi Na szczęście ma ok. 0,5 cm i tylko ja go widze, ale to na pewno to Smaruję się balsamami różnorakimi i oliwką od 4 tc jestem w 16 tc i przytyłam 2,5 kg także kurde jak się ma mieć rozstępy to się będzie miało
|
|||
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co tylko kawitacji nie mogłam mieć robionej, kwasów nie robiłyśmy jeszcze Ale pogadam z babką na następnych zajęciach jak nie zapomnę i Wam napiszę co i jak Ja byłam na kawitacji z maską ale to tylko jednorazowo, więc efektów nie było ![]() Czasem sobie tak leżę spokojnie na boku ale nic a nic nie czuję No i mam małą amortyzację nastawiałam się, że poczuję malucha pod koniec grudnia, na początku stycznia dopiero no ale zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
a piersi Ci się powiększyły?
|
||
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wagi to na pewno sporo mi przybyło, aż się boję ile. |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie w zasadzie tylko piersi mi się powiększyły i to sporo, bo jakieś 5-6 cm brzuszek mam w zasadzie taki, że jak ktoś nie wie, że jestem w ciąży to by się nie domyślił... Moja mam miała rozstępy także pewnie mam skłonności i tyle ale może to był wypadek przy pracy, z resztą nie widać za bardzo i nie powiększa się także liczę, że nie będzie więcej takich kwiatków![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie panikujtaJa po każdej kąpieli się smaruję, robię peeling raz w tygodniu, masuję, cuduję i dupa. Aha no i pisza, że jak ktoś prowadziłz drowy tryb życia, aktywności fizyczna i zdrowe odzywianie to mniejsze ryzyko - g. prawda
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następne praktyczne mam dopiero za miesiąc, postaram się dowiedzieć czegoś ciekawego ![]() No to sporo piersi Ci urosły brzuszek troszkę się powiększył, nie dopinam się w większość spodni sprzed ciąży Moja mama też ma rozstępy ale pewnie nie myślała w ciąży o smarowaniu się, mam nadzieję, że mnie nie dopadną a jeśli nawet to że będą łaskawe
|
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyznaję religię 3xS seks,spanie i szamanie
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet miałam sobie kupić taką domową wersję![]() Liczę, że ten mój półcentymetrowy to taki straszak |
|
|
|
|
#3741 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny witajcie
przepraszam,że długo mnie tu nie bylo, ale po pracy jestem zmęczona i na nic nie mam siły...a Wy tu tak pędzicie że szok ![]() My zaczynamy właśnie 13 tydzień apropo wagi, przytyłam jakieś 0,7 kg to chyba w sam raz? nie wiem bo nie umiem gotować dla dzieci haha póki co nie martwie sie takimi rzeczami jak gotowanie, przecież zanim dzidzia zacznie jeść zupki to będzie najwcześniej wrzesień przyszlego roku![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tez takie mam hmm jeszcze nie wiem..chyba bym chciała.. Cytat:
![]() o jaaa ale wcześnie..czyli ja jeszcze z 3 tygodnie co najmniej musze poczekać super fajnie masz! heheCytat:
![]() ja ostatnio też nad tą całą organizacją sie zastanawiałam, bo dostaliśmy dużo ciuszków, pościeli i zabawek od rodziny tzn używane, sporo tego ale też sporo trzeba dokupić i właśnie w lutym przeprowadzamy się do nowego domku i będziemy sie w czasie ferii urządzać a jak kupimy mebelki to zacznę kompletować w marcu wyprawkę i chyba większość z allegro albo supermarketów, bo ceny w sklepach są powalające.. ostatnio wstąpiłam do sklepu z rzeczami dla dzieci no to zwykłe body 20zł.. kombinezonik 150.. pajacyk 40..poszaleli.. a na allegro 7mio częściową wyprawkę można za 45zł z przesyłka kupić.
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2012-11-17 o 19:01 |
||||
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina za 13tc
|
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mi tesciowa ma przywiezc z norwegii balsamy i oliwkii. Podobno bardzo dobre sa. Ja juz zwykla oliwka sie nie smaruje bo mi wszystkie pizamy przesly, nawet po wypraniu czuje oliwke ![]() Zrobilam sobie krokiety z mozzarella i pieczarkami.. mniaaaaam
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie da się nienawidzić WSZYSTKICH ![]() dupka nie z przodu, ale już z przodu widać ile kilo się za mną wlecze ![]() szerokościowo w kadrze się nie zmieszczę
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieciaczki i tam będą kochały Wasze pupki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

a mężu jest 6 lat starszy ode mnie 

Jak wrócę, to pewnie będzie 170 stron już 
za jest seria 2-3 w odstępie miesiąca 

Smaruję się balsamami różnorakimi i oliwką od 4 tc
Ale pogadam z babką na następnych zajęciach jak nie zapomnę i Wam napiszę co i jak
a piersi Ci się powiększyły?