|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
On już sam siada???
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Młoda śpi już dwie godziny...w nocy pewnie znów będzie tango
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tarta wyglada oblednie, ja musze cos dla tzta zrobic bo w srode ma urodziny... ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- a to Wy sobie tanczycie po nocach
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Podciągnięty do siadu - siedzi prosto, głowa stabilna, nie leci do przodu. Nie pozwalam mu za długo siedzieć, więc nie sprawdzałam czy umie sam
a i za wcześnie mi się to wydaje. W spacerówce będzie na leżąco jeździł. Przesiadamy się, bo gondola jest za mała....
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1897 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() u mnie już zaczyna się świąteczna gorączka ![]() Co roku to ja byłam od robienia (w sensie - latania po sklepach i wybierania) prezentów, a że tym razem czasu mam mniej, to musiałam zacząć już teraz. A do "obskoczenia" małż, teściowie, szwagierka, szwagier i babcia. Mąż w dodatku podwójnie, bo 23 grudnia ma urodziny. Na razie załatwiony szwagier , a teściowie już też podali pomysły.Kupiłam już też drobiazg Zosi, a teściom na lodówce przyczepiłam propozycje (prosili) na prezenty dla niej ![]() Cytat:
Marchewka ma rzeczywiście niewysoką cenę, ale inne są juz drozsze, więc możliwe, że jednak zrobiłaś interes ![]() Cytat:
poka!
|
||
|
|
|
#1898 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie tez dlatego wydalo mi sie to smieszne ;P
musze cyknac zdjecia ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() świetne Cytat:
![]() helo! Dzień szalony, mielismy gości, od rana sprzątanie i przeleciało, Jasia chyba coś ugryzło w główke bo wyszło takie cos jak od komara a potem sie zrobił guzek, oczywiście sie boje żeby to nie było nic alergicznego, bo ostatnio wychodza mu takie dziwne rzeczy tak jakby komar ugryzł
|
||||
|
|
|
#1900 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Dziewczynki bardzo, bardzo dziękuję za spotkanie! Było super! Pumcia wielkie dzięki za zorganizowanie spotkanka Cytat:
Czy jest tu jakaś osoba odchudzająca się która jest na jakiejś diecie czy coś [/QUOTE] nie stosuję żadnej diety, ale ostatnio mam gorszy apetyt, więc w sumie jest tak, jakbym jednak była ![]() przeczytałam "mam ochotę na ochrzan" Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmm.. wszystkiego chyba nie można. Można wprowadzać nowe produkty, ale podejrzewam, że niektórych nie można jeść wcale podczas karmienia (np kwaśnych). Cytat:
|
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do zjadania to myślisz że czesto dziecko może jeśc aż tyle mm ? Moja jak zje np 1160 to czasem jest głodna po 3 godzinach nawet nie całych. A czasem po 4. . 200 jeszcze nigdy nie zjadła
|
|
|
#1903 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękujemy za spotkanie Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Leon co prawda je głównie moje mleczko (z butli, stąd wiem ile mililitrów), ale rodzaj mleka nie ma tu nic do rzeczy.
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison prosze, to nie wszystko ostatnio sporo kupilam przytargalam do domu dwie reklamowki a to kilka wybranych,
sorki za jakosc ale moja kompaktowka nadaje sie juz na zlom, albo to ja nie umiem robic zdjec :P do tego ciuszki sa wyietolone bo w dalszym ciagu zalegaja w worku
|
|
|
|
#1905 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe ile waży mój żarłoczek. Jak sie z Nią ważyłam to wyszło 7200. Cytat:
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
co za relax najpierw się najadłam jak dzik a teraz śpią czerwone wino i do tego szisza. smak mango !
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-11-17 o 21:28 |
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
miałam dziś straszny dzień. psychicznie padłam totalnie łzami się zalałam, długo minęło nim się ogarnęłam.Z dobrych info. Ciocia Justyna zbadała małego pod kontem napięcia mięsnowego - wszystko jest ok. Pokazałam jej fotkę jak się wygina, nie podobało jej się ale powiedziała że do skończenia 3 miesiąca różne takie rzeczy mogą się dziać, jeśli to nie minie to powiedzieć lekarzowi. I wujek Bartek zgodził się być ojcem chrzestnym No to mamy wszystko już załatwione
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez ponizej litra
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- pumas poprosze przepis na twoje boskie tiramisu !
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamcia - świetne te ciuszki. Dziś wylicytowałam sukienki: http://allegro.pl/sukienka-6-12-m-cy-i2775225881.html http://allegro.pl/komplet-dla-dziewc...775277183.html http://allegro.pl/sukieneczka-alfie-...783474766.html |
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, jako największa (mutant) galerianka tej okolicy
melduję, że nie było warto, bo takich jak ja było w cholerę, aż mi niedobrze było i trza było wracać do chałupy. Kupiłam parę pierdół w H&M, gdzie promocji nie było raczej, no i korektor w Sephorze, za 40 zł haha, bo okazało się, że na karcie podarunkowej miałam 100 zł jeszcze, minus 20% i tak oto dostałam go za bezcen ![]() Jeszcze raz dziękuję wam za spotkanie, było super, extra, a nasze dzieci słodkie ! Szczególny podziw dla naszych chłopców, że byli tacy grzeczni i kochani! Baby jak to baby, dawały czadu Irmusia i Wanilka, właśnie zajadam się waszymi smakołykami ![]() Mamka, boskie tiramisu przepisu prawdziwego mariano italiano: 4 żółtka pół szklanki cukru pudru 500 g serka mascarpone 1 duża paczka biszkoptów mocna kawa amaretto kakao Żółtka zmiksować z cukrem na jasną masę, do tego powoli dodawać mascarpone, cały czas miksując na wolnych obrotach. Każdy biszkopt maczać w wcześniej przygotowanej i ostudzonej kawie, przekładać masą, a masę posypać kakao. Od czasu do czasu biszkopty polewać amaretto (można też dolać amaretto do kawy). Podawać najlepiej na drugi dzień
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-11-17 o 22:01 |
|
|
|
#1912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Pumas dzieki! |
|
|
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad2. smacznego ad3. ja też skorzystam z przepisu. Tiramisu było boooskie Cytat:
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zaraz spać, dzień pełen wrażeń był dzisiaj, dziecko trochę PODOBNO marudziło przed snem, ale już na szczęście śpi
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Aaa, Wanilko, czekamy na zdjęcia, bo te, co ja "ustawiłam" na stojaka, są niestety nieostre, a tych, co wyglądam przy was jak wielki mutant na pewno nie pokażę :P |
|
|
|
#1916 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tym wyginaniem się to też myślę, że nic takiego. Chyba sporo dzieci tak robi, jak już myślą powoli o przewracaniu się (nawet jeśli nie na brzuch, to na boczek) ![]() Cytat:
![]() Ja też licytuję, ale postanowiłam nie walczyć o nic "za wszelką cenę" tylko przy kilkudziesięciu aukcjach wbić 1€, najwyżej 1,5€. Jak się uda - fajnie, jak nie, to też strata niewielka, bo przecież tych szmat mam aż za dużo. Na razie efekty niewielkie - wygrałam tylko tę czapkę http://www.ebay.de/itm/251182121847?...ht_1808wt_1271 (zdjęcie baba wrzuciła kijowe, ale znam te czapeczki z widzenia i uważam, że są przesłodkie A tak poza tym to pięknie - mała mi padła w leżaczku i ani myśli wstawać. Jeszcze nigdy jej celowo nie budziłam, ale dziś chyba musi być ten pierwszy raz, bo gotowa mi tu do 4 rano ugrzęznąć |
|||
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie dlatego ze jest z nexta
![]() a te rekawki to body w komplecie wiec nawet bedzie ladnie wygladac z bialymi bodami i bialtmi rajstopkami
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie
![]() Dziecko mi się wyspało wieczorem, więc teraz grasuje ![]() Niby jest w łóżeczku, ale o spaniu - ani myśli. Cudny tryb życia prowadzimy, nie ma co ![]() Mamcia - na pewno dlatego, że z Nexta!
|
|
|
|
#1919 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Mała wczoraj zasnęła ok 22 i obudziła się dzisiaj o 7.21 ![]() Oj nie wszystko pocytowałam co chciałam Depoison super zakupy ![]() Moja mała ma podobne spodenki z tym, że różowe Bardzo lubię nasze morze, ale ze względu na pogodę na wakacje się tam nie wybieramy. Ale w zeszłym roku byłam dwa razy (na weekend) - raz w lipcu w Świnoujściu, a drugi raz w listopadzie w Gdańsku. Jak porównuję zdjęcia to nie ma różnicy - pogoda taka sama, nawet tak samo byłam ubrana (kurtka przeciwdeszczowa i długie spodnie Cytat:
Ale takie żarełko to bym zjadła ![]() Cytat:
Może też się skuszę? Chociaż wtedy pewnie zżarłabym całą zamiast obiadu ![]() Mamka super ciuszki ![]() Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć odnośnie tego wyginania (moja dalej tak robi mimo ukończonego 3 m-ca, czyli pokażę ją lekarzowi). Wy macie jeszcze czas, może, małemu przejdzie. Super, że macie chrzestnego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A przepis na boskie tiramisu też sobie zapiszę. |
|||||
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nadrobi to zwiększoną częstotliwością w ciągu dnia. Myślę, że tak dobrze spało jej się po jabłku i kupie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

w sumie to już jestem

Jest przepyszna
a i za wcześnie mi się to wydaje. W spacerówce będzie na leżąco jeździł. Przesiadamy się, bo gondola jest za mała....
, a teściowie już też podali pomysły.

- mała mi padła w leżaczku i ani myśli wstawać. Jeszcze nigdy jej celowo nie budziłam, ale dziś chyba musi być ten pierwszy raz, bo gotowa mi tu do 4 rano ugrzęznąć