|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
Witam. Przestawiam Julkę ze snem, bo za długo śpi w dzień( za późno wstaje) i potem problemy z zaśnięciem na noc. Najdłużej Jej daję do 16.30- Wy też musicie budzić swoje dzieci?Moja jak usnęła o 13:40, tak spi do tej pory - nie żebym narzekała, tylko potem i tak i tak sa problemy w nocy.Idę rozwiesić pranie. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
i z tego co pamiętam BARDZO do Ciebie podobny.
|
|||
|
|
|
#2552 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Brumek no u nas to jest niewątpliwie hit. jesli moe dziecko bawi się tą jedną zabawką 3 dzień to musi być coś nadzwyczajnego
Jeśli nie całą skrzynką się bawi, to wybiera sobie narzędzia i idzie wkręcać śrubki do krzesełka (bardzo dziewczęca zabawa ) Na szczęscie zanim kupiłam mogliśmy to wypróbować pożyczając od sąsiadki także wiem, że pieniądz w błoto nie wyrzucony Ddewik Borys jest świetny!!! Niewiele dzieciom trzeba to prawda
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Dewik ale czad
Oliweczka jak tam? remont przełożony, mój tata nie mógł. Może we wtorek zaczniemy.... Mogłabyś z tydzień przenosić Ja nie budzę Sary jak śpi. My od kilku wogóle dni mamy problemy z zasypianiem w dzień, i na noc to samo. Może skok srok? dzisiaj usnęła dopiero o 15 i po godzinie obudziła się z rykiem... Sary nie interesują żadne zabawki. Szkoda tak naprawde kasy wydawać. Stoliczek fp tyle kasy i nic, na szczeniaka patrzyć nie może, kolejka z ikei była na kilka dni... klocki jak jej buduję to jeszcze może być..
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Ddewik zapomnialam napisac ze Borysek ze skarpetkami boski
A ciuchy uwielbiam
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy wielki, piękny, 15-ty ząb
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że odpoczniemy trochę od chorób w czwartek mamy iść na szczepienie
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Telik, ale że teściową mam ucałować?
![]() Zadzwonię w tygodniu do Gauganka i zapytam czy można zrobić rezerwacje na takę okazję bez okazji. (bo widziałam, że oni raczej same urodziny, chrzciny itd. oznaczają w swoim grafiku)1 grudnia już tuż, tuż- nie mogę się doczekać. No i dzięki za przepis na dżem- rzeczywiście jest na tej stronie i wydaje się sensowny- wykorzystam. DDewik, my tu wymyślamy cuda wianki, różne zabawki, a tu lampa wystarczy dziecku do szczęścia. ![]() Brumek, gratulacje dla dzielnego Tymka za kolejnego białego potwora Iustyna, gadające narzędzia to Playskool ma- tylko je chyba pojedynczo się kupuje.
|
|
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
ja na szybko bo mam trochę pisania przed sobą, a dopiero po 18n wróciłam ze szkoły, zrobiłam obiad chłopakom na jutro a muszę jutro wstać o 5.40 bo mam na 8.00. TŻ właśnie walczy Julkowym snem. Dziękuję Wam za wszystkie komplementy. Bardzo mi miło,że podoba Wam się moja uroda. Zawsze wołali na mnie laleczka, jak któraś tutaj pisała, duo osób twierdzi, że wyglądam jak porcelanowa laleczka chociaż ja tego nie widzę ![]() Telik pisała o brwiach- dziś to dopiero mam zrobione. Jestem po hennowaniu i depilacji. Tak mi koleżanka ładnie zrobiła, że bez egzaminu zaliczenie ma z miejsca. ![]() No i robiłyśmy dziś masaż twarzy, jestem wymasowana super. ![]() No to wracam do pisania,nuda- typy cery
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka długo Jula śpi w dzień, nie dziwie się że ma problem później zasnąć na noc.
U nas wygląda to tak: pobudka 9 drzemka 12 i tu spi różnie raz 1,5h raz 2,5 i spanie na noc czyli : kakao o 20 do wanny i gdzieś tak 20:30 pada w łóżeczku jak nieżywa |
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Zanka wszyscy już zdrowi?
Chelsea wygladasz faktycznie bardziej jak siostra Julka ![]() Brumek za kolejny ząb! Jeszcze jeden i na chwilę może będzie już spokój z ząbkami![]() Oliweczka Patryk wstaje zwykle między 6:30 a 7:30. Ok. 11:30 ma drzemkę - ok. 1,5-2 godziny. O 20. kąpiel, a zasypia między 20:00 a 21. Carmela jak to robisz, że Sara śpi rano aż do 9.? ![]() Dziękuję za wszystkie wczorajsze "kopniaki", choć ja to bardzo trudny przypadek. Postaram się jednak na przyszłość nie smęcić. I nie zgodzę się, że jestem wspaniałą kobietą, bo nie jestem |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
z rana ma litość dla matki
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko mi stwierdzić, bo podobno objawy od zarażenia mogą się pojawić do 3 dni, Lena wymiotowała mi znowu z czwartku na piątek, Filip póki co nic nie złapał, a ja sama nie wiem czy odchorowałam czy nie, bo ani nie wymiotowałam (ale tego akurat unikałabym bo mam okropny lęk przed wymiotami, więc i tak bym się powstrzymywała) ani nie miałam biegunki, jak dziadek i TŻ "chorowali" to mnie bolał brzuch, żolądek, przelewało mi się ciągle tam, bulkało, a potem zaczęły mnie boleć mięśnie i stawy, krzyż mi pękał z bólu prawie jak podczas porodu, głowa bolała, no ale nie wiem czy to była jelitówka, no i nie wiem czy wtedy jak Lena zwymiotowała to był wirus czy nie, bo przedwczoraj znowu były wymioty, ból żołądka, a rano wodnista kupa w pampku ale tylko jedna
no i jeśli to wirus to jeszcze chyba powinnam poczekać gdzieś do wtorku żeby stwierdzić że już ok jestem przewrażliwiona i ciągle czujna, ciągle boję się nocy bo zawsze w nocy mi Lena wymiotowała, a teraz jeszcze strach czy Fifi nie zacznie paranoja, ale ja już jestem taka lekko nienormalna, że się przejmuję za bardzo
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamad tu nie chodzi o to byś nam nie smecila. My chętnie czytamy, wspieramy. Chodzi o Ciebie. O Twoje zycie. Staramy sie pomoc jak możemy.
Agni babcia juz dobrze. Noga sie goi. A tak Btw ma dzis urodziny. Dziekuje wszystkim za miłe słowa w kierunku moich dziadków. Brumciu za kolejnego zabka. U nas czwórki na gorze idą.
|
|
|
|
#2564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że my nie możemy gdzieś wypróbować.Cytat:
![]() Bardzo mocno zaciskam ![]() Cytat:
Borysek to wspaniale radosne dziecko ![]() I wiesz co? To cała Ty! Cytat:
Już tak niedaleko do końca ![]() Byliśmy w końcu na słynnych kulkach. I zdecydowanie szału NIE było ![]() A mi się wręcz nie podobało. Była jakaś 60-tka dzieci Trudno było krok zrobić, a co dopiero się bawić. Choć zabawki fajne, owszem. W kulach Tymuś chwilę posiedział, coś tam porzucał, ale szybko się znudził. Zjeżdżalni się bał, nawet tych małych (choć na placu zabaw się nie boi). Jedyne co go interesowało to samochody. Takie te duże, do których się wsiada. I pluszowy miś ![]() Myślę, że za parę miesięcy będzie w lepszym wieku na takie coś. Ale zdecydowanie nie w tej sali i nie w sobotę. Naprawdę dziki tłum, mówię Wam. Duszko, głośno, męcząco. I 30 zeta za wejście ![]() A więc póki co zdecydowanie jestem za zwykłymi placami zabaw, na świeżym powietrzu ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- A dla Wikusi wytrwałości życzę ![]() Mamad, nie pisz tak!
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
30 zł!o nie!!! My chodzimy po różnych CH na darnowe place zabaw/kulki itp. Dzisiaj przy okazji robienia zakupów w rossie Sarenka pojeździła pociągiem z ciuchcią (rundka po całym piętrze CH) ofc za darmoche |
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
brumku brawa dla tymka za 15 zabek
u nas z tego co dojrzalam ida cztery nowe cena za kulki i wejscie porazajaca, my na godzine 9 zeta. Ale w centrach handlowych duzo dzieci i to przy weekendzie, wole na tygodniu.Mery spi, znajomi wpadli na flaszke, zanim pojechali na disco, co sie usmialam z nich to moje. ![]() A ja zamiast spac to musialam do Was zajrzec Stronczek caluski dla TZ.
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Carmela, ![]() Brumek, Domka katar zwalczyliśmy, więc chyba nie. Dzisiaj już o niebo lepiej, ból mija. za 15 zęba.Ddevik, Borysek jest przesłodki, taki radosny chłopczyk Dobranoc. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-11-17 o 23:05 |
|
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve a za co te caluski ??
|
|
|
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmela trzymam kciuki
Tchibo Piżamka da Tzta na Mikołaja ( mimo ze nie nosi pizam, to jednak jak gdzieś jedziemy to fajnie jakby miał ) Pozatym sorter ze zwierzakami da bratanicy Dresik da mamy I jeszcze kilka drobiazgów ![]() Brumciu- brawo za kolejny ząbek Marzenko, Tez nie mogę sie doczekać Kto sie jeszcze pisze na spotkanie w Poznaniu 1 grudnia?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-11-17 o 23:35 |
|
|
|
#2570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tylko w Ikei.Cytat:
Dobrze, że lepiej ![]() Cytat:
2. Tiaaaa ![]() Z dziś (tzn. 2 z dziś, a pierwsze sprzed kilku dni):
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu, cudowny Tymek
Mogłabym oglądać jego zdjęcia bez końca Świetny ma sweterek, pisz gdzie kupiłaś A tu coś co obiecalam - spacer w parku po niedzielnym bieganiu
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż mój teść, jak go zobaczył, to zbladł ![]() Nie wstawiło się, Teliczku ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Znalazłam kolejną genialną książeczkę! Tylko znowu raczej dla starszych dzieci, z którymi będzie można o niej pogadać. Ale i tak zastanawiam się, czy jej już nie kupić. Dla siebie Tu recenzje: http://zaczytani.blox.pl/2012/04/Jon...czapeczka.html http://pozarozkladem.blogspot.com/20...czka.html#more
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryk
Zapalam światło ![]() Brumciu kliknij słówko tu
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-11-18 o 11:13 |
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
witam
życzę miłej, spokojnej i słonecznej niedzieli (nie chodzi tylko o pogodę) Brumek ale przystojniak na tych fotkach, uroda i wdzięk po mamusi odziedziczone
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z zombolandii.
K I E DY J A S I E WY Ś P I Ę ? Tż ma teorię że darłam się przy porodzie to teraz dziecko sie drze po nocach ![]() Brumek śliczny Tymek, wydoroślał, zmężniał. Sweter rzeczywiście bomba ![]() Mamad nie pisz tak..
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Brumek 30zł za kulki?
W Krakowie np. w M1 widziałam, że z takimi maluchami są osobne godziny i za darmo. My kiedyś na jakimś festiwalu załapaliśmy się też za darmo... Tymek jak zwykle uroczy i elegancki Patik ja też tej nocy wstawałam kilka razy. Jakoś poprzednie noce były luźniejsze, więc dłużej pospałam. Zemścimy się, gdy zaczną na imprezy chodzić ![]() Ma jeszcze ktoś linka do tej deseczki z zamkami? Mówiłam mężowi o niej i chciałąm mu pokazać, jak to wygląda. Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-11-18 o 09:00 |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
a nie pisalas ze tz ma urodziny? czy cos pokrecilam?
![]() Witam sie z rana. jem sniadanko. Marysia broi. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- brumek Tymus sliczny chlopczyk, a auto z ostatniego zdjecia i u nas jest w salach zabaw, i Marysia je uwielbia.
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Telik, mi nie działa- wyskakuje "nieznany protokół".
![]() Brumku, ale Tymek się zmienił, tak "wydoroślał". (uwielbiam ciuszki NextA w tym centrum rozrywki to rozumiem ciepły posiłek dla dziecka w cenie i opiekunka? Nie wiem ile takie atrakcje w Poznaniu kosztują, bo jeszcze nie byliśmy, ale 30 zł za godzinę to jakaś przesada ![]() Carmela, mocno trzymam kciuki za zdrowie psiaka. ![]() Patik, współczuję nocy. ![]() No i dzisiaj będziemy gościć Gąsienicę Gosię z mężem- teściowie Nas odwiedzają. Ktoś jutro idzie polować do biedry na zabawki? Ja się czaję na kuchnię, ciekawe czy się uda.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-18 o 11:54 |
|
|
|
#2580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A widzisz, nie zauważyłam maleńkiego linczku
![]() Jakie macie kosmiczne sprzęty w tym parku. Ufo jakieś ![]() Jasio wygląda na takiego spokojnego aniołka. I niezłego przytulaska ![]() Cytat:
Cytat:
Tu za darmo wchodzę niechodzące dzieci. A Tymka chodzenia zdecydowanie nie da się ukryć ![]() Cytat:
To autka oraz wóz policyjny najbardziej mu się podobały A w szczegolności kluczyki w nich, te w stacyjce ![]() Cytat:
Uwielbiam Twoje poczucie humoru I dementuję: 30 zł (a dokładnie 29,99) jest za nieograniczony czas, nie za godzinę.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

- nie żebym narzekała, tylko potem i tak i tak sa problemy w nocy.
:
i z tego co pamiętam BARDZO do Ciebie podobny.

12.06.2010

zębole
i póki co nie zmniejsza się tylko rośnie, może zrobić się wodonercze i wtedy usuniecie nereczki

Trudno było krok zrobić, a co dopiero się bawić. Choć zabawki fajne, owszem. W kulach Tymuś chwilę posiedział, coś tam porzucał, ale szybko się znudził. Zjeżdżalni się bał, nawet tych małych (choć na placu zabaw się nie boi). Jedyne co go interesowało to samochody. Takie te duże, do których się wsiada. I pluszowy miś
cena za kulki i wejscie porazajaca, my na godzine 9 zeta. Ale w centrach handlowych duzo dzieci i to przy weekendzie, wole na tygodniu.

K I E DY J A S I E WY Ś P I Ę ?