|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
Ech... Znajoma non stop mnie dołuje, że za dużo ważę. Od początku ciąży przyszło mi 11kg. Lekarz powiedział na początku, że tak do 17stu mogę spokojnie przybrać. Jem gdy jestem głodna, staram się nie jeść ciężkostrawnego jedzenia, jem dużo owoców i piję soki. Waga skoczyła, no co mogę, hormony szaleją, tabletki anty odstawione, no i ciąża
Jestem wysoka 176cm i dodatkowych kilogramów u mnie jakoś strasznie nie widać. Rośnie brzuszek, piersi większe, a tak poza tym to reszta bez zmian. Lekarz nic nie mówił bym za duża była. Ją zaś lekarz ściga, że za dużo przybrała, no ale ona przed ciążą też była przy kości. Szczęka im opadnie jak potem będę laska, bo ruszę z ćwiczeniami ![]() A tak poza tym, to mąż załatwił mi teściów na jutro na obiad, a potem wizyta u jego babci. Znów rodzinny weekend żeby nie było....
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2012-11-17 o 19:52 |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Luna0 - ale żeś poszalała z ubrankami... Wow!
Ja nie wiem, ile mam. Mam po synku i od koleżanki trochę, ale muszę iść na zwolnienie, żeby mieć czas to ogarnąć wszystko. Na pewno będę musiała jednak dokupić trochę body i pajaców typowo kobiecych - różowych, w kwiatki, motylki... w odstawkę idą ciężarówki, pociągi i łobuzerskie moro.
|
|
#2915 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki co sadzicie?
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...775693690.html http://allegro.pl/fisher-price-karuz...800923459.html
http://suwaczki.maluchy.pl/li-64503.png http://s5.suwaczek.com/201304241762.png http://s2.pierwszezabki.pl/052/0522949b0.png?7199 Edytowane przez misiulka06 Czas edycji: 2012-11-17 o 21:54 |
|
|
|
|
#2916 |
|
Raczkowanie
|
Ale się wkurzyłam....łoooo matko...nadrobiłam cztery strony, pocytowałam, odpisałam już mam wysyłaś i co??? I mój komp przypomniał sobie że chce się zaktualizować....i się wyłaczył. Wszystko co napisałam przepadło, nie mam czasu na ponowne cytowanie, więc odpiszę to co pamiętam.
Luna0 świetne ciuszki, masz tego sporo i ta karuzela superaśna. Mokka_83 Następna co będzie co będzie mogła co chwile maluszka przebierać. Śliczne te ciuszki. Mi się wydawało że mam już trochę, ale teraz widzę że mam 10-15% tego co Wy macie. Niestety nie mam od kogo dostać, więc pozostaje mi kupowanie nówek albo polowanie na szmateksach. czarny flamaster gratulacje Sławusia!! ![]() Odnośnie śniadań, to ja jadam tylko płatki z mlekiem, od zawsze. Wogóle bez mleka to sobie życia nie wyobrażam..hehe Taki mleczny potwór ze mnie. Ostatnio upodobałam sobie płatki fitness z biedrony, czekoladowo-bananowe. Polecam!
|
|
#2917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobrej nocy..
|
|
|
#2918 |
|
Raczkowanie
|
Wstawiam zdjęcie brzuszka (25t1d), wyszedł dość mały, ale ogólnie nie wygląda na taki malutki.
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2012-11-17 o 22:05 |
|
|
|
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
super!! ![]() Cytat:
taki miałam w 9 tygodniu ![]() Dziewczyny, byłam na urodzinach u teściowej, wcale tak dużo nie pojadłam, ale brzuch urósł mi 5cm w ciągu 4 godzin DD
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-11-17 o 22:27 |
||
|
|
|
|
#2920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no dzwoneczku też byliśmy - ja ,ninka i kuba , no może być.. bajka taka jak wszystkie dzwoneczki .za to jeszczę bardzo polecam "meridę waleczną" a odradzam " paranorman"-debilna bajka.byliśmy też ostatnio na "żówiku sammim 2" - przejdzie ale 1 lepsza. Cytat:
...... bo ja polowałam ,polowałam...i nic ..... więc kupiłam płaszczyk puchowy nie ciążowy ale M .... za "modelowe "wymiary ...ja też muszę się zmierzyć -tak z ciekawości..... .... jak wszystkie tutaj chyba ..... Cytat:
![]() ja miałam\mam taką: http://allegro.pl/fisher-price-karuz...795337273.html (wkleiłam tak na szybko ,pewnie są sprzedawcy co mają taniej...) Cytat:
jest malutki śliczny !
|
|
|
#2921 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny chlopczyk na watku - chyba bijemy wszytskie watki pod względem testosteronu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ogolnie wlasnie umieram siostra wyprawiala dzis urodziny i gosci mielismy i sie najadlam za DUZO hahaha ![]() przez pol dnia neta nie mialam lecz juz w koncu jest i moge smialo stwierdzic ze JESTEM UZALEZNIONA od kompa no ale weekend mija spokojnie.lece spiochac. i mam nadzieje ze dzis nie obudze sie znowu na plecach (jak dzis) bo jak sie potem na prawy bok przekrecilam to przez 15 min czulam jak ciagnie mnie z lewej storny tak jakby ''jajniczek''
|
||||
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój urwis ma znowu czkawkę .... najgorsze ,że czuję ją aż w kroczu
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróżki i Barbiszony są ukochane
|
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczny!
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem przerażona, bo moja piłka utrudnia mi już ubieraniu butów, a to dopiero 26tydzień!! Ja mam już 112cm na wysokości pępka
|
|
|
#2927 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Mokka_83 wow niezłe zapasy ciuszków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zagłosowane ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#2928 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
ile przytyłaś w ciąży? ja jestem w 16 t i 3d i na razie około 2 kg..
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie!
![]() Solidne śniadanko za mną. Mąż śpi po zabawie, bo bardzo późno wrócił (5.30!) więc staram się nie hałasować, ale wiecie jak to jest- na złość wszystko spada i we wszystko kopie. Muszę wziąć się niedługo za rosół skoro mąż mi teściów sprosił do domu. Zero lenistwa w niedzielę jak widać... Oglądałam wczoraj na Allegro zestawy ubrań na dla chłopców, śliczniutkie Na razie oglądam, jak będzie kiedyś szansa to kupię ![]() Udanej niedzieli dziewczyny
|
|
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
yhmm rosolek to jak tak teleportne sie jak juz bd miala ugotowany, dawno nie jadalam a mam ochote, no ale jeszcze KILKA dni i moja kochana mamusia zrobi corusi i wnusiowi jedzonko z LISTY ja mam KATAR boshe jak ja tego nie lubie, spalam jakies yhmm 10 godzin, i wcale nie czuje sie wyspana wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrry
|
||
|
|
|
|
#2931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja przy Tobie to już na 40 TC wygladam ![]() A ja witam sie dzis w 21 TC ![]() A tak poza tym dziewczyny to mecze sie z katarem strasznie, wieczorem to myslalam, ze oszaleje, mam juz 3 dzien taki wiecie katar-wode, w ogole nei zageszczony i musze dmuchac nosa doslownie co 20 sek - juz praktycznie nie mam nosa |
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie ponieważ ja nie cierpię kropli- olejek eteryczny eukaliptusowy na kominek i nosek odtyka. I heloł |
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma czym sie przytkac ;( |
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
no nic mi sie nie chce !!
nawet jeszcze sniadania sobie nie zrobilam
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
właśnie się przekonałam jak to jest, że piszę piszę i nagle wszystko znika.. Chanel_coco zgrabniutki, super brzuszek! ja mam niewiele mniejszy a to dopiero 18 tydzień.. a wczoraj mąż mi przypomniał jak ostatnio narzekałam, że nie mam brzucha w ogóle i że chyba nie jestem w ciąży Cytat:
![]() co do kataru.. mam to samo niestety ![]() a katar woda to już najgorzej, ja tak miałam jak brałam krople; ciekło i ciekło.. ja kupiłam wczoraj nawilżacz powietrza i nie chcę zapeszać ale dziś tylko raz się przebudziłam i w dodatku nie smarkałam kupiłam ten: http://www.tchibo.pl/Ultradzwiekowy-...400020332.html |
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogolnie na lecacy nos, ja zawsze robilam sobie koreczko-tamponiki z chusteczek no ale wtedy trza oddychac gardlem
|
|
|
|
|
|
#2937 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idealnie norma po 2 godz do 140 Cytat:
i to jaki rozmiar 56 -62?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
nadeslane przez kolege
Rozmawiają dwie ciężarne koleżanki: - Zauważyłam, że w im bardziej zaawansowanej ciąży jestem, tym więcej kobiet się do mnie uśmiecha. Nie rozumiem dlaczego. - Bo jesteś od nich grubsza. |
|
|
|
|
#2939 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
, my od 8 odrabiamy lekcje - kuba jest w 1 klasie a my tyle zadawane do domu.... masakra , a chodzi (bo lubi ) jeszcze na basen,piłkę2x i angielski 2x... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 21 !a co do nosa to nie pomogę,bo na szczęście nie miałam jeszcze zatkanego- ale wiem to paskudne uczucie i ogólnie masakra. dziewczyny-o ile pamiętam- polecały wodę morską i krople dla malutkich dzieci ...ale nie wiem . wczoraj miałam sushi na obiad a dzisiaj rodzice zaprosili nas na obiad - będzie ....... sushi ...... ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
- to najprawdziwsza prawda!!!!
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

modelka ze mnie 

Jestem wysoka 176cm i dodatkowych kilogramów u mnie jakoś strasznie nie widać. Rośnie brzuszek, piersi większe, a tak poza tym to reszta bez zmian. Lekarz nic nie mówił bym za duża była. Ją zaś lekarz ściga, że za dużo przybrała, no ale ona przed ciążą też była przy kości. 

lecz juz w koncu jest i moge smialo stwierdzic ze JESTEM UZALEZNIONA od kompa

nie ma czym sie przytkac ;(
, a chodzi (bo lubi ) jeszcze na basen,piłkę2x i angielski 2x... 
- to najprawdziwsza prawda!!!!