|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
Cytat:
- to był jakoś chyba 2006 lub 2007 rok.
|
||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
powodzenia
![]()
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Ubawiło mnie to:
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie se siorbam pierwszą herbatkę z liści malin i stwierdzam, że smakuje jak popłuczyny... Ale czego się nie robi, żeby ulżyć w cierpieniach swojej drogiej macicy
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#1059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Mi się śniło że potrąciłam kolesia na pasach i tak się przestraszyłam że się obudziłam z łomotem serca! I poród też mi się śnił, ale nie pamiętam szczegółów Musiał być niezły hardcore skoro wyrzuciłam to z pamięci ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
gratulacje dla musso!! mi sie snilo, ze był grudzien , swietaa ja nadal byłam w ciązy i ludzie dawaloi mi rady ze mam umyc samochody na osiedlu i takie tam![]() a dzis od rana juz trzy smsy i telefon od tesciowej czemu jeszcze nie rodze nawet tż sie mnie spytal czy moze to cos zle ze jeszcze nei rodze ze tak pytaja mam szczerze dosc
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do reszty, nie dziwię Ci się kochana, że wkurza Cię takie gadanie.
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje wszytskich nowo rozpoczetych tygodni ![]() ![]() ![]() klask i:![]() Sms od Agasobo: "Główka wysoko, wszystko zamknięte, spróbują wywołać, a jak nie to dzisiaj cesarka." "Gratulacje dla Musso!!" |
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez trak zrobie |
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowej powiedz, że z lenistwa ![]() Cytat:
![]() najdłuższy poród ever. Bidulka. Trzymam kciuki żeby się zlitowali. Lekarze, albo dzieciątko.
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocne kciuki
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zauwazylam ze jak ja pije to te przepowiadajace nie sa tak bolesne jak byly ![]() moze jednak cos pomaga, pije od tygodnia |
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może czy te karte rossnę, to moglabym zarejestrowac teraz?? czy dopiero jak sie dziecko urodzi?
|
#1069 | ||
|
Rozeznanie
|
za tygodnieCytat:
Jakie ambitne plany Cytat:
ale się namęczy biedna Oby szybko urodziła
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() koleżanka powiedziała że mogę wpisać cokolwiek dla ściemy (zmyślić dane dziecka i datę urodzenia) i sobie korzystać ale jakoś tak czas zleciał, ja wszystko już pokupowałam na początek dla malucha i nie zarejestrowałam ![]() teraz poczekam aż się już urodzi |
||
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
to też poczekam, w sumie już niedużo zostało
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam. Pokorzystam z ładnej pogody, może namówię męża na jakieś fotki?
Do zobaczenia potem
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Ja też zmykam kochane, idę na obiadek a potem muszę namówić męża żeby mi kupił sukienkę, bo mi spodobała taka jedna
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dopiero teraz usnelo . od 9 prezyl sie i plakal . pojawila sie kupka i wreszcie usnal .
Jestem zla matką . czasem w takich chwilach niewtrzymuje i krzycze .. nie na Adasia . ta po prostu zeby sie wyzyc .. za malo mam cierpliwosci . za malo
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Agasobo
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczeta
![]() Widze newsy Musso gratuluje!! Agus sloneczko ogromne kciuki za Ciebie!!!!!!!!!!!!!! moj synus od dwoch nocy lepiej spi byl moj brat i kilka znajomych-ogolnie sympatycznie.moja tesciowa zakochana w malym-tesciu ze szczescia 2 dni plakal po porodzie dzis uslyszalam ze tworzymy cudowna rodzine, ze nie wyobrazali sobie lepszej matki dla ich wnuka ze sobie ze wszytskim swietnie daje rade mimo zmeczenia i braku snu-bardzo to mile musze powiedziec![]() Malutki jest cudowny!!!!!!!!!!!!nawet w nocy jak nie spi to sobie gadamy, ja zasypiam na siedzaco ale jak on na mnie spojrzy to dostaje takie energetycznego kopa ze na rzesach moge chcodzic.zwariowalam na jego punkcie.mam glupie wyrzuty....kocham moje dzieci tak samo.ale z Laura nie towarzyszyla mi taka euforia.rozmawialam o tym z mama i z mezem i chyba maja racje ze teraz jest wszytsko inaczej.wtedy bylam mloda, zdana na siebie, ciaza nieplanowana, problemy finansowe i myslami ciagle gdzies.a teraz jest inaczej-wszytsko jest tak jak sobie kiedys wymarzylam-maz we wszytskim mi pomaga-jest wspanialy!!ciaza planowana, dlugo wyczekiwana, problemowa i wogole.mam pier*dola na punkcie malego.moglabym go non stop calowac, tulic i nie przeszkadza mi brak snu czy bolace cyce maly jest bardzo grzeczny.jak nie spi to lezy i sie rozglada.nie wymaga noszenia czy bujania.placze tylko jak chce cycusia albo jak go przebieram.w dzien spi po 3 godziny przy halasiue i rumorze-nic mu nie przeszkadza.w nocy wczoraj spal po 2h a dzi budzil sie srednio raz na 1,5 na cycusia i mial jedna przerwe 1,5 h podczas ktorej na poczatku sobie pogadalismy a pozniej on lezal i sluchal konika a ja kimalam(konika uwielbia).wczoraj nas osikal dwa razy jestt cudowny!!!!!!!!! w piatek jedziemy na sesje noworodkowa.niestety tz nie bedzie-w srode wylatuje a Ola jest teraz w UK i wraca tedy kiedy michal wyjezdza.ale juz sie umowilismy z nia na rodzinna sesje w okresie poswiatecznym![]() mam kilka fotek malego jak zrzuce to napewno pokaze.teraz czekam az sie obudzi bo polozylam go w lezaczku i sobie usnal mam problem z cycuchami ktore sa non stop przepelnione.mleka mam pelno- i chyba dobre bo az zote.wczoraj stawalam na wage z malym i wynika z niej ze maly od wyjscia ze szpitala przybral 400gr ![]() 26 idziemy na taka wizyte kontrolna jak przybiera i wogole a szczepienie mamy - uwaga-w sylwestra no chyba ze P dktr nie bedzie to 5 mamy sie zglosic![]() postaram sie zagladac czesciej.jesli noce beda w miare to w dzien bede na chodzie bardziej.dzis pospalam do 10,30.rano tz go zabral i polozyl spac.potem jak poszedl rozpalic w piecu to malego nakarmilam i spalismy sobie wiec jestem dzis wypoczeta pierwszy raz od porodu![]() Pozdrawiam i caluje ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedy zaczęłyście pić ten maliny? |
|
|
|
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
czesc kochane wkoncu znajduje chwilke zeby wam napisac co i jak u nas było i jest
![]() Ze szpitala wyszlismy dopiero wpiatek bo tam gdzie rodzilam trzymaja 6 dób od cc, dlatego dopiero od piatku jestesmyw domciu juz nie mogłam tam wysiedziec, ale juz oki i jestemy z niunia tylko ja biore antybiotyk;/ pobrali mi wymaz z rany i jakas bakteria była wiec dali mi augumentin, nie szkodliwy przy karmieniu piersia a karmie własnie piersia, ale rana goi sie oki nic sie nie saczy jest lekko zaczerwieniona ale mam nadzieje ze bedzie oki.A wiec tak poród przebiegł wlasciwie bezbolesnie bo miałam cc. zaczeło sie od tego ze w srode 07.11 byłma na wizycie u mojje ginekolog która skierowała mnie do szpitala od czwartku zpowodu całkowicie zgładzonej szyjki i rozwarcai na palec, miałam pojechac w czwartek wieczorem ale koło południa zaczęłma plamic wiec dawac szybko na pisztal, przebadali mnie leząłam na sali przedoporodowej bo mała miała strszliwie wysokie tetno lekarze sie martwili czemu tak wysokie z powodu moich nerwów chyba bo byłam tak zdenerwowana a miaął 170/180 to strasznie wysokie, a ja czulam sie oki zero skurczy nic, ale cały czas plamiłam na brazowo, poterm w piatek w szpitalu badanie znowu krew;/ skurcze na ktg zaczeły sie pojwiac ja ich nie czułma potem jak ja je zaczłema czuc to na ktg ich nie było wpadła moja lekrka i powiedziała ze przenosimy mojełozko na sale pooperacyjna i robimy cc bo jest podejrzenie odklejajacego sie lozyska dlatego ze plamiłam, ja szok, nie wiedziałąm co sie dzieje i zaraz mnie zabrali zacewnikowali (tragedia, ból nieznosny) lezałam na sali zmezem iczekalismy na anastazjologa zeby móc rozpoczac cc , ja normalnie taks ie trzesłam i pociłam jak dzika swinia;p a połozne sie smiały ze poce sie jak one po menopałzie i z klimakterium;p połozne były przefajne kobiety, a jaki doktor piekny mnie szył;p ciaaacho:P , no ale wracajac do tego weszłam na sale znieczulenie potem całe ciało ciezko i zaczeli ciąc i potem ten piekny krzyk mojje skarbeńki pokazali mi ja odrazu umyli zwazyli powiedzieli ze dostałą 10 pnktów i dali do ucałowaniaa potem tatusiowi zaniesli no i dali mnie na sale pooperacyjna a małą na naowordki, przyniesli mi ja o 6 rano i jzu była pozniej ze mna prawie cały czas. Jest taka cudna ze wspaniała i grzeczna nie płacze mi tak bardzo jak jest głodna to poskrzeczy no cudowna tyle z opisu porodu pozdrawiam was wszystkie szczesliwie mamusie i te rozpakowane i nierozpakowane.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Poród tak szybki, że prawie niezauważalny- dobrze by było.... 
A z tym, że jeden pracujący a drugi nie to masz rację, można i wtedy korzystać. Można też się podzielić, że każdy z rodziców po jednym dniu korzysta.
- to był jakoś chyba 2006 lub 2007 rok.

gratuluję mamusiom!Marti razem urodzilysmy,super. Nas mała jak wiecie wzięła z zaskoczenia i się pośpieszyła. Nie wiadomo dlaczego. Nadal w szpitalu jesteśmy. Mała ma zoltaczke i szmer nad serduszkiem,ale uspokajają,ze prawdopodobnie naczynko się jeszcze nie zamknęło i trzeba poczekać uszcza nas jak żółtaczką ustąpi. Mała jest śliczna i nawet grzeczna. Zaczynam mieć pokarm,więc już się podkarmiamy. Buziaki
oby był lżejszy niż poprzednie...
klask i:

:pros i:

28.08 2010 Nasz Dzień
ze sobie ze wszytskim swietnie daje rade mimo zmeczenia i braku snu-bardzo to mile musze powiedziec