|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)
Cytat:
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że dziewczęta tak robią, natomiast mi się jeszcze nie zdarzyło - chyba się boję, że przykleję się do poduszki
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię reddsy i radlera :P
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
nie do końca mogę - nie stać mnie
a jak już mnie będzie stac, to raczej będzie za późno (mam pewien problem z zębami, tak jakby szybciej mi się zestarzały i one po prostu za 10 lat już będą nie do ruszenia, jak u 40latka)karmazynka - ja już nawet gdzies kiedyś napisałam, że stanowisz dla mnie największa bezwzględnie inspirację, wielbie twoje wlosy i takie ścięcie też mi się podoba, choć mniej, niz poprzednie ![]() ooo i też wam ponarzekam na staniki - dorwać gdzies w sensownej cenie 60c - to dopiero wyczyn.... ale mam za swoje, odchudzałam sie pół życia, to mam brak cycków i dziecięcy obwód klaty :/ pluskotka - haha, ja tez od razu pomyślałam, że trzeba do czech w takim razie ciągnąć :P a na temat piw.... nie lubie goryczkowych :P chyba dla mnie pod tym względem dog in the fog jest najanajnajgorszy lubie słodkie, takie co bardziej oranżady przypominają :P czyli redd's żurawinowy, radlery i shandy też (maja ten plus, że raptem 2% alko i po puszce takiej nie szumi mi w głowie :P) i somersby ![]() edit może wypadałoby cos napisac o swoich klaczkach :P dzis już wszystkie "wyjścia" zaliczyła, kościółek, żabka i zaraz nakładam jakies mazidło, dzis chyba babydream pójdzie do nocy i dzis robie fale, na żelu, który jutro "rozplącze", więc do szkoły pójde podkręcona ![]() i wiecie co - kupilam siemię lniane, zrobilam glutka - nie podchodzi mi niee
nie tracę motywacji i kiedyś SKOŃCZĘ MOJE STUDIA Edytowane przez sahana Czas edycji: 2012-11-18 o 12:03 |
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że myślisz, że tylko dzieciom się zakłada aparat ![]() wróciłam dziś do domu od rodziców i w końcu mogę zrobić włosom spa
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie cierpię tych cytrusowych, no fuuuj Za to uwielbiam ciemne, mocne, jedno piwko i już mi dobrze. Po ciemnych nie latam tak siku ![]() Siemię lniane lubię, tylko jak piłam to bardzo się w to bawiłam, tzn. wersja gotowanie tego przez ok 10 min, bo...lubię prawdziwego gluta przełykać, uwielbiam jego konsystencję. Od wczoraj mnie gardło pobolewa więc chyba czas reaktywować gluta, może korzyść będzie podwójna ![]() Też znam takich ludzi. Wyprostowałabym, ale...najpierw ósemki i kasa...Trza się dorobić większej mamony
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#4658 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny, przybywam z aktualizacją włosów i kolekcji
Czytam Was prawie codziennie, ale przez studia nie mam czasu się wypowiadać regularnie. Wrzucam zdjęcia włosów z dziś, kosmetyków, których obecnie używam (niech żyje tkmaxx) i składy dla zainteresowanych
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- [1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;37682314]Cześć dziewczyny, przybywam z aktualizacją włosów i kolekcji Czytam Was prawie codziennie, ale przez studia nie mam czasu się wypowiadać regularnie. Wrzucam zdjęcia włosów z dziś, kosmetyków, których obecnie używam (niech żyje tkmaxx) i składy dla zainteresowanych[/QUOTE]Co jest w tej buteleczce z granatową etykietę ze słońcem? Widziałam wczoraj tę buteleczkę w salonie fryzjerskim, ale nie wiem co to? |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Obok tak samo serum silikonowe, dostałam od mamy ;p Wcześniej używałam jedwabiu z biovaxa, ale te ładniej pachną ;d Używam sporo silikonów, bo moje włosy je lubią, no i używam szamponów z sles, te łagodne mi nie służą
|
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;37682314]Cześć dziewczyny, przybywam z aktualizacją włosów i kolekcji
Czytam Was prawie codziennie, ale przez studia nie mam czasu się wypowiadać regularnie. Wrzucam zdjęcia włosów z dziś, kosmetyków, których obecnie używam (niech żyje tkmaxx) i składy dla zainteresowanych[/QUOTE]Cudny kolor I widać, że zadbane, delikatne falki. A odżywki super, zwłaszcza składowo ta druga. Mniemam, że trudno dostępne i swoje kosztowały.Cytat:
A ja wczoraj nałożyłam przed myciem bingacza z shea, mycie Elseve z drobinkami (trzeba go w końcu zdenkować) i na to balsam Pottersowy z aloesem. I przyznam się Wam, że wreszcie włosy są dużo mniej strąkowane, bo przez ostatni tydzień mimo, że były domyte to łatwo się strączkowały. Dziwi mnie to, bo...Pottersowy wcześniej tak dobrze nie działał- podejrzewam, że włosy moje mają takie swoje fanaberie. Do Kasienki: widzę na blogu, że wczoraj się SPAwowałaś maseczką BingoSpa do twarzy z olejem sojowym. Możesz coś o niej napisać? Jak wygląda składowo?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#4662 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzę, że jesteś ze śląska, ja zazwyczaj w maski i odżywki zaopatruje się w Tkmaxxie w m1 w Czeladzi, cenowo różnie wychodzi, raz dycha za 500ml przyjemnej maski, raz o wiele więcej, często są promocje. Tak czy siak wychodzi taniej niż w normalnej sprzedaży, bo zawsze porównuję ceny w internecie :P
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno i drugie. Już swoje latka mam, no i aparat mi co raz bardziej przeszkadza. Na zdjęciach wychodzę jak kretyn, bo się nie mogę normalnie uśmiechnąć, bo mi zawsze warga gdzieś się zahaczy nie tak jak trzeba. Jak mówię też czasem wychodzą różne cyrki, bo udaje mi się powiedzieć nie do końca to, co planowałam
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- [1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;37682472]To jest serum silikonowe z olejkiem arganowym z Mili, super pachnie Obok tak samo serum silikonowe, dostałam od mamy ;p Wcześniej używałam jedwabiu z biovaxa, ale te ładniej pachną ;d Używam sporo silikonów, bo moje włosy je lubią, no i używam szamponów z sles, te łagodne mi nie służą[/QUOTE]Dzięki
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Raczkowanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;37682472]To jest serum silikonowe z olejkiem arganowym z Mili, super pachnie
Obok tak samo serum silikonowe, dostałam od mamy ;p Wcześniej używałam jedwabiu z biovaxa, ale te ładniej pachną ;d Używam sporo silikonów, bo moje włosy je lubią, no i używam szamponów z sles, te łagodne mi nie służą[/QUOTE]Wcześniej przed przestawieniem się na CG też używałam dość sporo silikonów. Myślałam, że mi służą. Dopiero po ich odstawieniu i zmianie pielęgnacji zobaczyłam, że wcale nie działały tak ja mi się wydawało. Po odstawieniu poprawiła mi się ogólna kondycja i skręt włosów. I zmniejszył się przesusz, który chciałam właśnie zamaskować używając serum z jedwabiem i silikonami. Teraz, na silikonowym odwyku jest tylko coraz lepiej Aczkolwiek zdaje sobie sprawę, że co osoba to inne włosy i każdemu co innego służy
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn Dbam o włosy zgodnie z metodą CG od 9 listopada 2012
|
|
|
|
#4666 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem włosomaniaczką od ok. 5 lat i stosowałam już wszelkie możliwe połączenie i metody Nawet myłam włosy Facelle jakieś 3 lata temu, kiedy nikt o tym nie słyszał Metodą prób i błędów, najlepszym połączeniem jest dla mnie pielęgnacja naturalna + silikony. Wtedy moje włosy są gładkie, mocne i nie rozdwajają się Nigdy nie zapomnę, kiedy podczas używania szamponu Barwy i wcierki z Seboradinu, dostałam pierwszy raz w życiu łupieżu ;d Na szczęście Sesa szybko się z nim rozprawiła
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Raczkowanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;37683053]Jestem włosomaniaczką od ok. 5 lat i stosowałam już wszelkie możliwe połączenie i metody
Nawet myłam włosy Facelle jakieś 3 lata temu, kiedy nikt o tym nie słyszał Metodą prób i błędów, najlepszym połączeniem jest dla mnie pielęgnacja naturalna + silikony. Wtedy moje włosy są gładkie, mocne i nie rozdwajają się Nigdy nie zapomnę, kiedy podczas używania szamponu Barwy i wcierki z Seboradinu, dostałam pierwszy raz w życiu łupieżu ;d Na szczęście Sesa szybko się z nim rozprawiła[/QUOTE]Dlatego napisałam - co osoba to inne włosy i inna potrzeba pielęgnacji mi jak się okazało silikony niezbyt służą z czego wcale się tak nie cieszę bo nie wiem czym zabezpieczać końcówki włosów na zimę ![]() Jakoś nie mogę się przekonać do mycia Facelle, w zupełności mi odpowiada Babydream Nigdy w życiu nie miałam łupieżu
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn Dbam o włosy zgodnie z metodą CG od 9 listopada 2012
|
|
|
|
#4668 |
|
Konto usunięte
|
Ja od tego czasu szczęśliwie też go nie mam :P
|
|
|
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
Jesli sie nie stosuje CG, to czy jest jakis sens mycia wlosow odzywka zamiast delikatnym szamponem(jesli przy tym unika sie silikonow)?
|
|
#4670 |
|
BAN stały
|
sm1307 Ja tak robiłam, ale nie na całą noc tylko ok 4h (nie chciało mi się zmywać) efekt mi się bardzo podobał
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Właściwie aparat powinno się zakładać po ok 21 roku życia (a dokładnie po zakończenia etapu wzrostu), ponieważ zakładając wcześniej jest 100 % szansy (bez zakończenia etapu wzrostu), że zęby znowu się pokrzywią. Może nie powrócą do przedaparatowego stanu rzeczy, ale z pewnością coś się z nimi stanie. |
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Karmazynko , przepiękne wlosiska [1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;37682314]Cześć dziewczyny, przybywam z aktualizacją włosów i kolekcji Czytam Was prawie codziennie, ale przez studia nie mam czasu się wypowiadać regularnie. Wrzucam zdjęcia włosów z dziś, kosmetyków, których obecnie używam (niech żyje tkmaxx) i składy dla zainteresowanych[/QUOTE]Pękne ![]() Widać że zadbane i nawilżone ![]() To w Tkmaxxie są bingacze i inne cuda, zwłaszcza ta druga odzywka? Bosz...mam pod nosem a nigdy tam nie byłam
|
|
|
|
#4672 |
|
Konto usunięte
|
Bingacz akurat z Tesco
Reszta odżywek z tkmaxxa
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wybierz ten sposób, który najbardziej odpowiada Twoim włosom. Ja np stosuję CG ale nie myję włosów odżywką tylko metodą OMO, którą trochę podrasowałam dla swoich potrzeb czyli najpierw nakładam na włosy olej, trzymam go na włosach około 2h, potem dodaję lekką odżywkę na jakieś 15 minut po czym tą mieszankę zmywam, myję całe włosy i skalp szamponem babydream i potem nakładam na włosy jakąś odżywkę albo maskę d/s. Moim włosom służy taka metoda. Czasem tylko robię tak, że nakładam olej na włosy na całą noc potem rano moczę włosy, nakładam odżywkę do mycia i reszta jak wyżej tak więc musisz sprawdzić jaka metoda mycia najbardziej odpowiada Twoim włosom
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy jest sens przechodzic na CG jesli dopiero zaczelo sie pielegnacje wlosow? Uwazacie, ze najpierw lepiej byloby je doprowadzic do nieco lepszego stanu olejowaniem, odzywkami, plukankami, itp i dopiero potem sprobowac CG? I czy zdarza sie, ze CG komus nie sluzy? (wlasnie czytam fragment ksiazki CG i stad tak mnie wzielo na pytania )
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem całkowicie prostowłosa a myję bardzo często Isaną . [1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;37683520]Bingacz akurat z Tesco Reszta odżywek z tkmaxxa[/QUOTE]Będę polować na tą druga
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Rozeznanie
|
Mam krem kakaowy z Isany i chcę go nałożyć na włosy, ale nie bardzo wiem jak. Mają być wilgotne czy suche? Nałożyć go solo czy z czymś?
Jak Wy kremujecie włosy? Na ile godzin?
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nakładam go na całą noc razem z jakimś olejem.
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja go nakładam na suche włosy, zwykle na około godzinę przed myciem i na to olej kokosowy lub masło ze skrzypem.
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam do Was bo strasznie się zapuściłam
![]() Ostatnio nawet rozpatrywałam sprawienie sobie fryzu na boba. Jak tutaj zaglądam to automatycznie o włosy bardziej dbam. Jedyny plus jest taki, że do 1 celu (czyli długości do pępka) zostało mi 8 cm ![]() A teraz idę oczyszczać włosy sodą bo ostatnio pofolgowałam z oblepiaczami. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

wiem, że dziewczęta tak robią, natomiast mi się jeszcze nie zdarzyło - chyba się boję, że przykleję się do poduszki
i takie ścięcie też mi się podoba, choć mniej, niz poprzednie