|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Jeśli chce nam sięfrytek, to będzie chłopiec ponoć.
To co, robimy fryty??
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
ja siedzę sobie z mamą, trochę czytam, mąż już jedzie z powrotem, ale wrócimy chyba jutro do domu - nie ma sensu jeździć po nocy jak wróci koło 20 jak rano znów tu musi być.
wczoraj byłam w pracy, i się dowiedziałam, że dziewczyna, która jest za mnie na zastępstwo, dostała umowę na dwa lata zastanawiam się jak to możliwe? i co, jakbym chciała wrócić zaraz po macierzyńskim, przecież jak mam umowę na czas nieokreślony, to nie mogę dostać wypowiedzenia, skoro miała być na zastępstwo? nic już z tego nie rozumiem, nasz kierownik nawet nie wie o tym, bo jest na urlopie. koleżanka ma z nim pogadać, bo jest w szoku, że ona pracuje od dwóch lat, i ma na rok tylko (a jest naprawdę świetnym pracownikiem, bez niej by tam zginęli), a tamta pracuje od miesiąca, nic nie robi, a na dwa lata jej dali ...
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz się biorę za nadrabianie
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale z Was podczytywaczki Ja się boję czytać relacji z porodów czy oglądać.. nigdy nie wiem na jaką relację trafię więc wolę żyć w nieświadomości.. Ale korci mnie straaasznie- możliwe że niedługo się skuszę. W sumie, może lepiej teraz niż później, jest szansa że zdążę zapomnieć te traumatyczne opisy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś bym zjadła... ziemniaków na frytki nie mamy, a wychodzić nam się nie chce...
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W piątek chciałam coś słono-pikantnego, a że nie było nic pod ręką spróbowałam mandarynki, na które w sumie nie miałam aż takiej ochoty. Po 7 sztuce (duże były) mężuś mi kazał przestać
|
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
vil normalnie jestem w szoku, bo ja pracuję na zastępstwo i z tego co mi wiadomo to żebym dostała umowę np na rok to osobą którą zastępuje musiałaby potwierdzić że przez ten rok nie wróci.
I mam umowę "do czasu pracownika". DZiwnie to zrobili, nie wiem czy tak w ogóle można. |
|
|
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Po jednej stronie lapka ciastka i mandarynka a po drugiej kanapki z szynką i zielonym ogórkiem i herbatka ![]() Mam jeszcze chęć na kasze manne na gęsto z sokiem malinowym ale to już chyba nie dzisiaj ehehe
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
trzymajcie jutro kciuki za tż, proszęęęęęęęęęęęęę
![]() jak się uda to od jutra pracuje... pazurki zrobiłam nudziakiem ale juz jeden odbiłam ![]() jutro znów 11h,nie moge się doczekać :/ idę po zieloną z jaśminkiem i miodem.. i nie mówcie mi o frytach!!!! jadłabym
|
|
|
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszę sobie kupić jakiegoś nudziaka, bo mój ukochany już mi się kończy |
||
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Widzę, że poruszacie temat spodni ciążowych, otórz ja zakupiłam na allegro 4 pary spodni ciążowych w sumie za 150 zł - wszystkie używane, stan idealny, właśnie w jednych siedzę i powiem Wam szczerze, że nie wyobrażam sobie kupować takich spodni za 160 zł... Niektóre dziewczyny nawet nie zdążą pochodzić w nich dobrze i sprzedają na all w dobrych cenach. Mam tym o to sposobem 3 spodnie jeansowe i jedne materiałowe - eleganckie. A mąż właśnie pojechał po frytki, bo też nas naszła ochota ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- axella będę trzymała kciuki za Twojego TŻta - mam nadzieję, że się wszystko ułoży i będziesz miała spokojniejszą głowę
|
|
|
|
#3914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tż będzie dobrze ![]() my juz po wizycie u rodziców powiedzieliśmy reszcie rodziny babci ciotecznemu rodzeństwu cioci itp ale reakcje co po niektórych sa czesem dziwne tzn tak ajk by nie do konca sie cieszyli moze zazdroscili dziwnie zareagował mój brat cioteczny nawet nam nie pogratulował tylko cos odburknął i tyle a czego sie nie spodzewalam bo zawsze mielismy bardzo dobry kontakt ![]() mdłości ciąg dalszy w nocy bardzo mnie ciągnęlo i od rana do teraz wszystko stoi mi w gardle kiedy bedzie lepiej
|
||
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
axella będę trzymać kciuki
![]() ja na razie nie kupuję spodni ciążowych. Moje spodnie + gumka recepturka + dłuższa bluzka lub pas ciążowy i jest idealnie tylko leginsy kupiłamdziś jak poszłam do teściów to już spory brzuszek miałam. A byłam tylko po śniadaniu
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam później poświęcić jedne ze spodni w których już dawno nie chodzę na wstawianie pasów z gumy po bokach.
|
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nadal nie mam delegacji sierpniowej rozliczonej. Ale wzielam sobie numer do kadr i bede dzwonic jutro. |
|
|
|
|
#3918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Całyyy czasss sobie to powtarzam![]() Cytat:
narazie jeszcze w spodnie wchodzę,a w jedne w których mi ciasnawo to też założyłam sobie gumke i git ![]() Po domu i tak w leginsach śmigam ale musze sobie zamówić na all ciążowe bo mam zwykłe i zaczynają mnie drażnić... Co do frytek to powiem Wam,że u mnie skolei dziwna rzecz się stała. Zawsze uwielbiałam frytki i mogłabym je jeść codziennie a teraz w tej ciąży jakoś mi tak nie za dobrze na samą myśl... ostatnio zjadłam sobie raz czy dwa ale to wyjątkowo bo robiłam wszystkim na obiad to i ja zjadłam... Jednak za specjalnie ochoty to nie mam Patrząc na Waszę teorię,że jak się je frytki to będzie syn to ja się tam cieszę bo wychodzi na to,że u mnie córka![]() No i ponoć bardzo się sprawdzają te wsystkie kalendarze i kalkulatory płci:p No i wiecie? sprawdziłam chyba z 4-5 całkiem różnych i w każdym jednym wyszła dziewczynka Ciekawe na ile w tym prawdy będzie u mnie heeheh
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też to sobie tłumaczę, że pewnie tak z zazdrości się zachowują.. No trudno, trzeba to lekceważyć... oby mdłości szybko przestały Ci uprzykrzać życie
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie nie mam spodni które mogłabym przerobić. vil zazdroszczę bo u mnie nie można zadzwonić do kadr czy gdziekolwiek związanego z pracą z tel innego niż w pracy. colorblue ja w kalkulatory nie wierzę bo mi wyszło raz dziewczynką, raz chłopiec i tak na zmianę. Ja frytki uwielbiałam od zawsze. I ogólnie smaki w ciąży mi się nie zmieniły. |
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może w piątek się dowiem..choć wątpię w to niestety
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej nie jadłam frytek, teraz jem. Wcześniej uwielbiałam sałatkę jarzynową i zupę jarzynową- a teraz jakoś mi nie podchodzi |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet ośmielę się powiedzieć że przed ciążą miałam większe zachciewajki niż teraz
aczkolwiek miałam z dwa tyg gdzie nie wchodziło mi mięso, później ryż, teraz kasza (ale zjadłam niedobrą i może dlatego). Ale stwierdziłam dzisiaj że koniec z frytkami. Muszę się zdrowo odżywiać bo pod koniec ciąży będę kwadratowa |
|
|
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
ja tak robię
|
||
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio zapowiedział,że nie będę co miesiąć podglądać malucha jak jest ok ![]() wg tej tabelki to będzie siusiak zobaczymy ile w tym prawdy http://plec-dziecka.blogspot.com/p/k...i-dziecka.html
|
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chłopiec mi wyszedł tak patrzyłam na nunę bo pamiętam jej "dane" i u niej dziewczynką tak jak czuje nuna dobrze sprawdziłam?
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-11-18 o 20:04 |
|
|
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama gada, że frytki niezdrowe... jeny...
|
#3928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze 2 tyg już chyba nie jadłam :O Aż jutro pójdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie babcia od strony taty nie wie (bo ona ma swoich wnuczków, od strony córki, my z bratem gorszy gatunek jesteśmy, poza tym moja mama nie lubi się z nią i jakoś nigdy tego nie kryły, choć rodzinnie spotykamy się często)ani rodzina od strony taty, bo hmm nie chce mi się słuchać ich gadania, bo obawiam się, że tak będzie, że bez ślubu, bla bla. I dowiedzą się albo w grudniu na urodzinach brata albo na święta.Proszę baby za mnie jutro trzymać kciuki od 9:45, bo jutro już nie zdążę zajrzeć i już ma lekkiego stresika, ale TŻ ucieszył mnie bo idzie jutro na 14 do pracy i pójdzie ze mną na USG
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Według kalendarzy, biorytmów, cyklów i innych ja miałam być chłopcem
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
kurde sprawdziłam w tym kalendarzu wiek i dzieci mojej siostry i bratowej i się zgadza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

zastanawiam się jak to możliwe? i co, jakbym chciała wrócić zaraz po macierzyńskim, przecież jak mam umowę na czas nieokreślony, to nie mogę dostać wypowiedzenia, skoro miała być na zastępstwo? nic już z tego nie rozumiem, nasz kierownik nawet nie wie o tym, bo jest na urlopie. koleżanka ma z nim pogadać, bo jest w szoku, że ona pracuje od dwóch lat, i ma na rok tylko (a jest naprawdę świetnym pracownikiem, bez niej by tam zginęli), a tamta pracuje od miesiąca, nic nie robi, a na dwa lata jej dali ...
zaraz się biorę za nadrabianie
NIE NIE O TE WŁOSY MI CHODZIŁO!!! 

cwaniaczek 

U mnie babcia od strony taty nie wie (bo ona ma swoich wnuczków, od strony córki, my z bratem gorszy gatunek jesteśmy, poza tym moja mama nie lubi się z nią i jakoś nigdy tego nie kryły, choć rodzinnie spotykamy się często)ani rodzina od strony taty, bo hmm nie chce mi się słuchać ich gadania, bo obawiam się, że tak będzie, że bez ślubu, bla bla. I dowiedzą się albo w grudniu na urodzinach brata albo na święta.