|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
U Michałka ściany będą błękitno-białe (białe drewniane panele z jednej strony) Pokój Michałka będzie kolorowy w zwierzaki. Na początku chciałam brązowe meble i jakieś jasne ściany, ale później wydało mi się to za smutne jak na pokój dziecięcy. Wolę kolorowy Mimo, że bardzo mi się podobają takie stonowane barwy.
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to "powodzenia" sie przyda
pamietam przy Julce mało mnie nie cofneło ale podobno jak ktoś zwróci to trzeba jeszcze raz pić więc musze wytrzymać
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
goscie goscie i po gosciach
![]() szczegolnie dzis rozbawila mnie moja mlodsza siostar piszac doo mnie na GG : Przeczytaj mu to na głos: Tu TWOJA NAJUKOCHAŃSZA CIOCIA MAŁGORZATA, posłuchaj szkrabie, ja Ci będę ubierać niebieskie koszule w kratę i stawiać włoski na żel. I będę bawić się z Tobą autkami, a później, jak będziesz starszy, zabierać na mecze. oraz Ej, jak przylecisz to ten no, ja będę mówiła do małego. Żeby się z moim głosem oswajał. Bo ja zamierzam dużą rolę odegrać w jego życiu A najbardziej to mi się podobają ubranka dla dzieci i te takie fryzury małych chłopaczków... włoski na żel. A jak fajnie by było, jakby był blondyn. plus oczywiscie ze bedzie sie dobrze uczyl, bedzie lamal dziewczynom serca ale bedzie takze romatykiem, bedzie uprawial sport i mial mase zaintersowan ehhh no chrzestna zaszalala jeszcze sie maly nie urodzil |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wróciłam od rodziców...mam dosyć jedzenia,za dużo,nigdy więcej już nic nie zjem......-tak aż do jutra
..... o kurczę !!!! właśnie mi przypomniałaś ,że ja też ..... ... aby jeszcze coś z tego było- a szkoła uczy na pamięć , zero samodzielnego myślenia ,zero kreatywności - jak takie maszyny .
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem
![]() Strippi lecą 3 głosiki
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to powodzenia jutro i smacznego
|
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff co za dzień, chyba jakieś zaległe piątki 13 się zbiegły
) Najpierw Mąż odklejał szafkę w łazience, bo chciał zamontować nową - była lekko zamocowana, plus zabezpieczona sylikonem - i tak ją odklejał że nam odpadły płytki i pękły w łazience...szafkę montował jeszcze mój ex i byliśmy w szoku co on tam nawyczyniał ) Potem bułka drożdżowa dla męża, którą piękę w maszynce do chleba, pomimo dokładnie takich samych składników jak zawsze, a piekłam już z 40 razy postanowiła tak urosnąć, że wywędrowała mi na grzałki w maszynce, efekt śmierdzi w całym bloku, a ja zaraz dostanę zapalenia płuc bo tak wywietrzyliśmy mieszkanie, plus jeszcze 1,5 h czyściłam to cholerstwo.. Na koniec jeszcze przewróciła nam się szafka na ścianę i zostawiła rysę także trzeba uzupełnić ubytek i całą pomalować Ale spoko, kryzys zażegnany, maszynka do chleba chyba uratowana, w sklepie okazało się że jakimś cudem produkują jeszcze te płytki więc metr zamówiony i chłop położy jak przyjdą, ściana i tak do malowania, w przyszły weekend śladu nie będzie... ale już siedzimy grzecznie na kanapie i nic nie tykamy bo dziś chyba nie nasz dzień
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wasz będzie wieczór i wszystkie inne dni
|
|
|
#2979 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pasie się wczoraj mierzyłam i mam 85cm o 20 więcej niż przed ciążą. Cytat:
I schylać się coraz ciężej... A gdzie tam do marca...
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
sądny dzień... uważaj na Was i siedźcie spokojnie
acz nieruchomo ;P
|
|
|
#2981 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
nie wiem czy już wygram, ale mam jeszcze nadzieję Cytat:
Cytat:
Cytat:
najwyżej tż-ci będą nas toczyć ![]() A ja kupiłam prezent na Mikołaja dla tż Giorgio ARMANI ACQUA DI GIO 200ml , bo ma i już mu się kończy ale będzie zadowolony
|
|
|
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
Piękne te pokoiki co powstawiałaś. Jeden sobie nawet zapisałam. Choć u mnie będzie tylko kącik dla maluszka, na pokoik brak miejsca.
Ja właśnie czekam na te wszystkie promocje. Planuję kupić kombinezon na jakiejś solidnej po zimowej wyprzedaży.
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2984 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie planuje coś fajnego wykomibnować, żeby maluszek miał namiastke pokoiku. Tylko mam w rodzinie osobe które na codzień projektuje i się zaoferowała że coś na zaaranżuje i tak czekam na ten projekt już dobry miesiąc, ale mam nadzieje że w tym tyg już coś podeśle.W grudniu już nie zdążymy przemalować, ale zaraz po nowym roku koniecznie musimy się za to wziąć, bo jeszcze musi się wywietrzyć te farbowe smrody przed przyjściem małego na świat.
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do farb, to wiem że maluje się pokój dziecka co najmniej 8 tygodni przed narodzinami i potem trzeba mocno wietrzyć.
|
|
|
|
#2986 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#2987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
Przeżyłam tą niedzielę.... Było ciężko, ale żyję.
Teściowie znów dali mi popalić. Mamusia stwierdziła, że ona tak naprawdę liczyła, że będziemy mieć dziewczynkę, że będzie mogła warkoczyki pleść, lalunie by było i sukieneczki. Od razu stwierdziła, że zobaczę jakie chłopaki są do niczego, bo sie nie uczą, nie pomagają w domu ani nic. Nasłuchałam się też, że siostra męża nie chciała aby nam przegadała by nie nazywać syna Sławek, bo ona zna iluś i są homoseksualistami. No i zaraz- po co drugie imię dla dziecka, powinnam nie używać telefonu komórkowego bo dziecku szkodzę, ani komputera, ani nic. Najlepsze było jak powiedziała, że ma kocyki dla dziecka po swoich dzieciach w świetnym stanie i wyciągnęła koce, które moja mama dała naszemu psu jak był mały by miał na co sikać.... No straszne były. Pomijam fakt, że miały co najmniej 28lat. Stare zabawki po nich też chcą mi z garażu wyciągać i każą już do szkoły muzycznej zapisywać. Kurde, dobija mnie to. Z mężem bardzo liczyliśmy na syna, moi rodzice także, dziadkowie męża bardzo się cieszą, a oni tylko za swoją córeczką, bo ona taka mądra jest i cudowna, a mój mąż, to w ogóle beznadzieja. A jak wyskoczyła, że czemu dziecko tak mało waży, to myślałam, że zjadę... 22 tygodnie ma skończone i waży 500g, wagę ma bardzo dobrą, ale oni przecież wiedzą lepiej. Co najlepsze, babcia mojego męża sama powiedziała, że ona strasznie się cieszy, bo dwie inne wnuczki się wymigują i tak jak jedna z nich ma małe problemy, tak siostra mojego męża dosłownie odkłada na kolejny i kolejny rok ciążę, bo robi karierę muzyczną, a 30 już jej wybiło.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2012-11-18 o 22:28 |
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teksty z kosmosu....
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie to tylko
|
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję sytuacji
|
|
|
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was kochane z rana w połowie mojej ciązy
|
|
#2994 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry z samego rana
![]() Mokka_83 ile ciuszków super, że znalazł się ktoś kto chętnie oddałCytat:
Cytat:
Cytat:
Mi to przypomina takich wrednych ludzi, którzy jeśli widzą, że ktoś się z czegoś cieszy to szlag ich trafia i koniecznie muszą go pozbawić tej radości i zdołować.olać ich ![]() ![]() u nas weekend minął spokojnie, pojechaliśmy do rodziców, znowu rozmyślaliśmy nad imieniem i znowu nikt nic sensownego nie wymyślił poza tym tata nakupił różnych dziwnych (dla mnie) owoców i po kolei próbowaliśmy było pomelo, awokado, persymona, granat i zielony grejfrut no i standardowo mandarynki i banany ![]() wiecie co? koleżanka ma ciocię położną i opowiadała, że jest co raz więcej przypadków, że kobiety zaczynają rodzić sn a kończy się na cesarce i ordynator oddziału powiedział, że chyba przestanie przepisywać kobietom witaminy, bo dzieci duże rosną i babki nie dają rady same rodzić. No i moja mama twierdzi, że powinnam zrobić sobie z miesiąc przerwy od witamin. Szczerze mówiąc boję się, że mały będzie wielki ale z drugiej strony nie odżywiam się na tyle zdrowo żeby mieć pewność, że dostarczam organizmowi wszystkiego co trzeba, więc raczej nie zrezygnuje z dopingu.
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2012-11-19 o 06:46 |
|||
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Hellol z drogi do pracy i Milego dnia Wam życzę.
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wczoraj ciężki dzień, byliśmy na zakupach mikołajkowych dla chrześnicy TŻ i jeszcze jednego urwisa. Potem u znajomych na kawce. Po południu u mojej babci i wróciliśmy wieczorem padnięci do domu. Cytat:
Ja nawet gdzieś czytałam, że 3 miesiące |
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
Rozmawiałam z moją mamą o tym wszystkim. To są dobrzy ludzie, ale widać, że brakuje im strasznie córki, która mieszka naprawde daleko i próbują zrobić ze mnie taką swoją córeczkę, a ja się nie daję. Mam inne zdanie, inne rzeczy mi sie podobają, inne rzeczy mają dla mnie wartość i jeszcze, że robimy z mężem wszystko po swojemu i nam wychodzi- to ich wkurza. Oni jak stawiali dom i wykańczali go no to córunia była i im wybierała blaty, bo "ona chce błyszczący blat w kuchni" no i rodzice mają. U nas próbowali się więc doczepić fug (mężowi trochę kafelki zjechały i w pewnym miejscu jest szerzej ), to powiedziałam im, że mi sie tak podoba i już. Strasznie liczą, że ich córka w końcu zdecyduje się na dziecko, ale ona ciągle tą decyzję przekłada- chociaż oczywiście w radach co do ciąży i cąłej reszty jest najlepsza. Dzięki Bogu, nie utrzymuję z nią kontaktu Naprawdę mam ochotę im w końcu powiedzieć, żeby spojrzeli i się zastanowili kto z nimi będzie na stare lata, bo to my będziemy najbliżej by pomóc, a jesli teraz będą sobie robić wrogów, to niech nie liczą, że ja czy dzieci będziemy chętni do nich. Moja babcia robiła to samo- zawsze była za córką i co by nie było, ona jest najlepsza. Potem przelała to też na jej syna i efekt jest taki, że mój tata, moja mama i my z braćmi nie jesteśmy za babcią i nie jest przez nas często odwiedzana. Jeszcze parę słów i naprawdę wybuchnę. Wyprowadzają się aktualnie z ostatniego pokoju. Chcieli nam zostawić ponad 25letni segment, ale mąż na szczęście powiedział, że jeśli oni go nie biorą to śmietnik chętnie przyjmie. Zapomniałam Wam powiedzieć, że w prezencie ślubnym od nich dostaliśmy garaż. Mąż mówił, że fajnie, bo będzie miał gdzie ćwiczyć na saksofonie, ale pomijam fakt, że jest on zagracony w całości przez nich, bo wszystko tam znoszą. Dobra! Dosyć! Miłe rzeczy teraz ![]() Znalazłam cudne łóżeczko dla maleństwa http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...783331783.html Podoba mi się w brązowej wersji (2). Spróbuję namówic męża by pod choinkę mi kupił jesli uda nam się pokój dla malca zrobić )
|
|
|
#2998 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jakie fajneCytat:
Też uwielbiam ![]() Cytat:
Moja kuzynka też sporo przytyła w ciąży i zaraz wszystko zrzuciła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zauważyłam też że dużo ludzi lubi innym wypominać że dzieci nie mają... Dla mnie to masakra jets... osobiście znam parę starszych par, które dzieci po prostu mieć nie chciały... to ich wybór i nie zauważyłam żeby byli z tego powodu nieszczęśliwi... Nie każdy musi chyba mieć dziecko? Taka mała refleksja mnie naszła (: Ja też przeżyłam wizytę u teściów... no i jak pierwszy dzień minął spokojnie... tak na drugi się zaczeło. Teść musiał swoje racje przekazać nam (a konkretniej mi)... Znowu doprowadził do tego że się rozkleiłam (niecierpię tego ale w ciąży wiele mi nie trzeba i ryczę jak bóbr). Szybko bynajmniej mnie tam nie zobaczą. Szczególnie że teraz mam sporo wymówek. No nic ja będę uciekać na wizytę a potem do pracy (a jak patrzę za okno to taaak mi się chce wyjść - mróz jak choroba a ja auta dzisiaj nie mam
|
|
|
#2999 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
biorę raz na tydzień, bądź dwa - jak sobie przypomnę. Za to piję magnez i staram się jeść jak najwięcej owoców i warzyw. Cytat:
3 miesiące ooo to jeszcze lepiej, no ale właśnie jak my nic nie czujemy, to dla maluszka jest to dalej toksyczne, dlatego po malowaniu trzeba codziennie wietrzyć pokoik! Cytat:
fajnie, że porozmawiałaś z mamą o tym, zawsze to lepiej Dziewczyny konkurs do piątku, więc baaaardzo proszę o głosy
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie
ja w weekend mało aktywna, bo spędzam czas z TŻ. Zaraz znowu wyjeżdża i tyle z tego:/Piękne niektóre. Ja nie wiem jaki dać kolor ścian:/ stałam wczoraj w sklepie chyba z godzinę i nic nie wybralam! Cytat:
Cytat:
Dobrze, że Twoi rodzice są całkiem inni i Cie wspierają!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

:eh em:

05.07.2008 
..... 

Masakra... nie dość, że trzeba słodkei od rana to jeszcze na czczo trzeba byc