|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Witam
Pokrótce bez cytowania to co zapamiętałam a z moją pamięcią kiepsko ![]() Dziewczyny pzepiękne brzuszki Chanel_Coco i LiwkaO jakie zgrabniutkie brzuszki cudo nestelle ale laska z ciebie ![]() Luna0 i Mokka ile ciuszków Ja takiej ilości chyba się nie robię chyba, że na wyprzedażach obkupię malucha bo u nas w pobliżu nawet żadnych fajnych lumpków nie ma tak to jest jak na zadupiu się mieszka chociaż mam nadzieję, że coś dostanę uniwersalnego po chłopakach z rodziny ale już mi powiedzieli co poniektórzy, że nie mam co liczyć Strippi głosiki codziennie oddane i więcej załączników ze zdjęciami pokoików dla maluszków. Ja się rozłożyłam moja pomysłowość i generalnie wspaniałomyślność doprowadziła do grypki co prawda póki co od rana lepiej ale kaszel czuję, że mi się wszystko odrywa jak kaszlę Ale takk w piątek zaczęłam sprzątać już tak generalnie pod święta i wiadomo środki chemiczne śmierdzą więc krótki rękawek i gatki plus otwarte okno no nie ma co a teraz masz babo a już wcześniej byłam nie wyraźna i się zaprawiłam. Dziewczynki jak wy odczuwacie napięty brzuch Bo ja nie mam pojęcia nie raz mi się wydaje, że taki twardy. Ale czy oby na pewno a nie chcę brać nospy niepotrzebnie.pawie_oczko mi się strasznie podobają klasyczne białe mebelki w pokoju dziecięcym ale szukam fajnych naklejek czy ozdób na ścianę by było kolorowo i żywo choć same ciuszki dodadzą już pokoikowi uroku choć nie koniecznie dziecięce ale mi się podoba coś jak w załączniku.Myślałam, że więcej spamiętam idę może coś jeszcze pocytować jak mi pozwolą bom w pracy.Ja planuję do końca stycznia lub lutego pracować zależy jak mi siły i zdrowie pozwolą
|
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
aaa co do szpitala z tej stronki gdzie rodzić mój szpital w mieście rodzinnym ja bym bardzo chciała tam rodzić w porównaniu do tych w okolicy bez poznania jest najlepszy ale nie wiem czy dam radę dojechać 70 km
dla porównaniu mój rodzinny szpital 30% nacięcie ok. 650 porodów a te okoliczne teraz nacięcie 60%-80% i porodów 400-500 |
|
|
|
|
#3003 |
|
Rozeznanie
|
Bry drogie dziewczyny po 3dniowej nieobecności
przede wszystkim czarny flamaster - zwolnienie L4 - ja planuję pracować nawet i do końca marca nie nadaję się do siedzenia w domu nooo chyba, że życie zweryfikuje moje plany inaczej to się dostosuje ale oczywiście nie dopuszczam myśli, że cokolwiek może być źle ![]() a poza tym weekend minął za szybko ale to pewnie jak wszystkim ...w sobotę byliśmy u mnie a wieczorem i w nd u teściów jej się już śniło wiele dziwnych i dziwniejszych rzeczy więc aż tak nie biorę tego do siebie, chociaż raz jej się śniło że bd bogaci co do tego podpisuję się obiema rękami wczoraj męża zostawiłam u rodziców i wyrwał się chłopina z kolegami 'na miasto' - efekt? nie śpi od 2giej w nocy, zygał już 3 razy i jak z nim rozmawiałam przez telefon, to brzmi jakby go co zjadło i wypluło i tak tez się czuje ... biedny ... chłopina pija tylko whisky i to max 2 drinki pod rząd a tam pewnie piwo za piwem a że ma słaba głowę to efekt jest widoczny... ... na całe szczęście on nigdy nie dopija i nie doprowadza się do stanu urwania filmu... jak dla mnie to on pije ale nigdy pijany nie jest ![]() ja w przyszłym mam spotkanie z dziewczynami - tyle, że u mnie bezalkoholowe ![]() poza tym kolejny tydzień pracy ALE to nas zbliża do naszego połówkowego jezu nie możemy się doczekać! zrobiłam świństwo bo umówiłam się na 13:30 cyganiąc że nie ma późniejszych godzin - oczywiście że są ale dobre i 5godzin do przodu zresztą szkoła się nie zawali jak mnie nie bd przez 2godziny!!! nie? ![]() aaaaaaaa... i w sobotę nasz smyk taaaaak kopał że aż się przestraszyłam!!! jak nigdy ćwiczone było godzinne karate kopniaki było czuć jak pieron (tzn. ja czułam mąż jak przyłożył rękę to tak leeedwo ledwo, a mnie się wydawało że zaraz będzie widać )...dziś już spokojniej... ![]() kolejny new's koledze urodziła się DZIEWCZYNKA brawa dla 3dniowej Emilki
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-11-19 o 09:08 |
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwatorko, zyjesz???
|
|
|
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
acha w piątek dowiedzieliśmy się że z pracy dla męża dooopa w banku
bez sensu... zaproponowali mu za to od stycznia prace interwencyjne... ale nie wiemy za ile i na jak długo... ehhhh... |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za wizytę i przetrwanie gratuluję kochana. I wytrwałości życzę jak dobrze, że ja mam w porządku przyszłych teściów i nie mam na co narzekać.nestelle może głupie pytanie wszędzie piszą, żeby w ciąży nie jeść sushi a tak za mną chodzi ty cały czas jesz to jak to jest w końcu
|
|
|
|
|
|
#3007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() więcej mówisz, to wkleję coś później dzięki za głosy ![]() mi też białe mebelki się mocno podobają Cytat:
![]() Idę do koleżanki na kawkę
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w skończonym 17 tygodniu
ale mi szybko to leci za 10 dni wizyta u gina |
|
|
|
|
#3010 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie
Przeczytalam tylko ostatnia strone, reszte nadrobie jak wroce z lab. Co do shusi- ja czesto jem - tylko tz dostaje te z surowymi owocami morza, a ja pozostale
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-11-19 o 09:41 |
|
|
|
|
#3011 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co za ludzie chodzą po tym świecie.. mi moja szwagierka co ma 4 letniego syna wczoraj powiedziała, no zobaczysz jak to jest z chłopakami, jak się drą, beczą itp.. ![]() nosz kurr.. to że ona tak ma to nie znaczy, że wszystkie dzieci takie są.. ![]() ![]() Cytat:
![]() widocznie nie wszędzie i zawsze się to sprawdza.. Cytat:
cześć dziewczyny.. ![]() dopiero się z łóżka zbieram, ale tak jakoś ciemno i pochmurno.. ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatuszekkk21 ja jeszcze nie jem żadnych witamn i jak zacznę to będzie skończony 21 tydzień bo wtedy mam wizytę i wtedy może w końcu łaskawie mi coś przypisze ginekolog. Choć póki co wyniki mam dobre i nawet na przyszła wizytę nie kazał robić ale ja i tak pójdę zrobić dla własnego sumienia jakby coś było źle to pokarzę.
A mam znajomą w pracy która jest w ciąży o 2 tygodnie starszej i to jej 2 ciąża i mówi, że żadnych witamin nie bierze i w pierwszej też nie brała nic poza żelazem i magnezem z potasem bo jej brzuch twardniał. i teraz póki co tak samo. |
|
|
|
|
#3013 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Gratuluję kolejnych tygodni, małych brzuszków, dużych brzuszków i współczuję teściów ![]() Oj okropna pogoda, w Krakowie w powietrzu jakiś syf się unosi, aż nie chce się po pieczywo wyjść Ale coś do buzi włożyć trzeba ...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-11-19 o 10:13 |
|
|
|
|
#3014 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale jak masz wyniki dobre to moze bierz witaminy co drugi dzien i juz ![]() Cytat:
za ruchy i dla kolegiCytat:
![]() a kto dziś ma wizyte? a u mnie dziś STUDNIÓWKA ![]()
|
|
|
#3015 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, ale super wątek, czytam Was już jakis czas, i w koncu postanowiłam coś napisać. Też rodze w kwietniu 2013 i dlatego tak mnie wciągnęło to czytanie, i mam andzieje, ze będe mogła z Wami tu rozmawiać. Pozdrowionka dla Wszystkich mamusiek
|
|
|
|
|
#3016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
czarny flamaster przede wszystkim spokojnie, może teściowie są nieco dziwni, ale chyba jednak intencje są dobre, nie możecie do końca narzekać, dostaliście od nich mieszkanie, a nie zaczynacie wspólnego życia od kredytu na 400 tysięcy, chcą uczestniczyć w Waszym życiu , nawet te nieporadne koce czy zabawki z dzieciństwa ( ja akurat swoje mam schowane w piwniwnicy i chętnie wezmę od mamy, a z kocami to niestety tak to bywa u osób po prl że mają jakieś używane rzeczy nagromadzone i wydają im się niezłymi skarbami )a że pewnie będą się bardziej cieszyć jak ich córka będzie w ciąży to tak już jest i nie ma co się dziwić, mój Mąż też ma siostrę i jest to córeczka Mamusi, a mój to wiadomo jak sobie przypomni to zadzwoni raz na dwa tygodnie i coś tam po cedzi przez telefon, bo zazwyczaj tacy są synowie, że nie siedzą godzinami na telefonie na ploteczkach i ja np rozumiem że choć moi teściowie cieszą się z potomka, to na pewno wydarzeniem dla nich będzie ciąża ich córki, jej poród etc bo są z nią bliżej i nie mam o to pretensji, ja mam swoją Mamę która przeżywa to dla mnie, a stwierdzam że nie ma się co obrażać i im więcej osób kocha nasze dziecko tym lepiej dla nas i dla niego. Wiem, że czasami faworyzowanie któregoś z rodzeństwa jest przykre, no ale co zrobić... Cytat:
![]() Cytat:
za wizyty ![]() A takie pytania, kiedy, czy uważam, za nieźle wieśniackie swoją drogą, na szczęście u nas w rodzinach nikt tak się nie zachowywał, ale jak kiedyś znajoma wyskoczyła mi z takim pytaniem to jej powiedziałam, co o tym sądzę i jaka to jest jej sprawa
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy dokladnie termin? wiesz już kto u ciebie się chowa? Mokka tak mi się przypomniało bo ty masz ciuszki od 2 koleżanek a jednej masz oddac to podpisalas co od ktorej ;>
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę zdrowia ![]() No-spy nie biorę, jak odpocznę to mięknie, no chyba że mała właśnie się rozpiera, ale to inny rodzaj twardnienia. Przy pierwszym dziecku pracę odpuściłam 2 tygodnie przed terminem i dalej biegałam po domu i zakupach, wzięłam wtedy urlop ![]() Teraz już odpuszczam powoli...
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po wypiciu 75g glukozy siedze i czekam na kolejne pobranie krwi. Nawet ta glukoza nie byla taka straszna. Ale dziwi mnie, ze krew mialam pobierana przed wypiciem, a kolejny raz dopiero po dwoch godz. Dobrze mi to robia? Myslalam, ze zawsze jest krew pobierana po godzinie a potem po dwoch??
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-11-19 o 10:23 |
|
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
ObserwujeCie
Wiesz, ja wiele rzeczy tak sobie próbuję wytłumaczyć- chcą dobrze, ale nie wiedzą co maja zrobić. Jednak jak po raz kolejny słucham, że mój mąż jest grubasem, że jest niechętny do ruchu, że nic w domu nie robił no to szlag mnie trafia. Nic mu nie pokazywali, nie uczuli np. jak kłaść kafelki, a potem maja pretensje i go wyśmiewają. Mąż kładł kafelki z moim tatą i dopiero ten mu pokazał dokładnie co i jak ma robić. Albo do mnie, że mąż mnie utrzymuje- przez rok czasu pracowałam po 12godzin dziennie, często miesięcznie robiąc 200godzin i więcej, jeździłam na zmianę do nich i do siebie, ale oni myślą, że ja siedziałam i pachniałam. No i wyobraź sobie- niedzielny obiad, a teściowa przychodzi do stołu w rajstopach i bluzce, bo przyszła pokój ogarnąć i spódnicę zdjęła, albo bożonarodzeniowa kolacja, rodzina w komplecie, a ta siada w wyryszawiałej koszuli nocnej. Moi rodzice ostatnio na nich trafili i siedzieli trochę z nimi, więcej nie chcą. Powiedzieli mi, że nie daja rady ich słuchać. Mieszkania najlepiej nie remontować, a najlepiej po stopach i całować, że mozemy mieszkać i spłacimy z czasem. Mielismy rózne mozliwości, ale mąż nalegał by zostać na mieszkaniu,bo rodzicom zależało. Ja jestem osobą, która naprawde ma dobre chęci i duzo zniesie, ale nie pozwolę by mojego męża upokarzano, a nienarodzonego syna juz określano, że jest leniwy i się nie uczy. Ech, chyba wezmę się za ogarnięcie mieszkania... Co mi zostało. Może to mnie troche uspokoi
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2012-11-19 o 10:21 |
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zadomowienie
|
Super, udanej zabawy...Cytat:
|
|
|
#3022 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3023 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A to jak takie teksty są to i tak Twój Mąż jest chyba aniołem że wysłuchuje, mojego to się trochę boją więc raczej pewnie obgadują go za plecami jak coś albo nie obgadują nie wiem ! No więc trzeba się od nich izolować ile wlezie i olewać, niestety obawiam się że przez tą sytuację z mieszkaniem to nie będzie łatwe, bo jak coś zostaniecie uznani za niewdzięczników, którzy wzieli, a potem zaczęli wybrzydzać więc teraz to chyba trzeba ich traktować jak wariatów, przytakiwać bo szkoda nerwów, a robić swoje i tyle. No i na pewno ucinać wszelkie takie teksty krytykujące Twojego Męża, że sobie nie życzycie, bo nie wyobrażam sobie potem takiej sytuacji że potem Wasze dziecko będzie na ojca wysłuchiwać. Ale to już musi Twój Mąż z rodzicami załatwić. Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- na strippi zagłosowane )
|
|
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rocznica mojego ślubu i urodziny męża ![]() a ja dziś znowu do szkoły ;/ ale dziś robię sobie krócej i jade tylko na jedne zajęcia i będę ok 21 w domu a nie po 23
|
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w którym szpitalu masz zamiar rodzić? Chodzisz do lekarza ze szpitala? I czy wybierasz się do Szkoły Rodzenia?
|
||
|
|
|
|
#3027 | |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za glukozę
|
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
CzF - ja rozumiem Twoje rozdrażnienie. Czasem lepiej nic nie mówić, wziąć kocyki, wyrzucić... ale czasem warto powiedzieć.
Ja z moim teściem nic nie zwojuję i już nie staram się więcej. Przyjęłam technikę - część zlewam, część komunikuję - on ma w dupie, więc zabieram dziecko i dalej nie walczę.
|
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
hej no zmaierzam na Rycerskiej rodzić bo chodze prywatnie do dr Sabiny Kluz a ona tam pracuje w tym szpitalu, i właśnie mysle o tej skzole rodzenia ich i chyba się zdecyduje na nią a Ty?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

moja pomysłowość i generalnie wspaniałomyślność doprowadziła do grypki co prawda póki co od rana lepiej ale kaszel czuję, że mi się wszystko odrywa jak kaszlę
Bo ja nie mam pojęcia nie raz mi się wydaje, że taki twardy. Ale czy oby na pewno a nie chcę brać nospy niepotrzebnie.
choć nie koniecznie dziecięce ale mi się podoba coś jak w załączniku.
jak mi pozwolą bom w pracy.

jej się już śniło wiele dziwnych i dziwniejszych rzeczy więc aż tak nie biorę tego do siebie, chociaż raz jej się śniło że bd bogaci 

Ale coś do buzi włożyć trzeba ...

za wizyty