Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część XVIII - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 09:00   #1231
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

wybaczcie ale dopiero się zwlekłam z łóżka
ale jak mi się udało w ciągu 10h iść 2x siku to same rozumiecie
jak się pojawi dzidzia zaraz dam znać
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:02   #1232
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o tej sukience??? Chciałam żeby mąż mi taką na urodziono imieniny kupił?

http://www.intymna.pl/s37371,produkt
śliczna sama bym taką chciała
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:02   #1233
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
a ja juz sie boję a termin na 15 grudnia a na szkołę rodzenia tez nie chodziłam, ale w poprzedniej ciąży tak, więc conieco wiem o porodzie.... i może dlateg sie boję

boshe... czuję że to już blisko... brzuch mnie wczoraj tak napierdzielał że szok... jeszcze wogóle jestem zła na tzta, bo zaczął z powrotem fajczyć i to ukrywał przede mną eh... pogoda do bani to i ja też się czuję do bani...
kurde wspolczuje tych bóli... to jest normalne ze Was brzuchy tak bolą? mnie nic nie boli.. ja się czuję ociężała, cieżko mi sie rusza, schylać już się nie mogę tylko kucam a jak wstaje to czasami mi kolano odmawia posłuszeństwa i nagle sie zgina w ogole nie mam żadnego parcia na pęcherz... nic... czasami tylko czuje ..ale to chyba ze 3 razy było tak jakby mi mala jezdziła po pęcherzu.... w nocy się budzę ale nie na siusiu tylko tak o.... wiec w sumie u mnie nie jest tak zle a i tak mam juz dosyc... załuje że sie tak zapasłam.... trzeba było tyle nie żryć!! cięzko mi będzie zrzucic te kg..... ehh to se ponarzekałam

a co do tż to moj tez sie ostatnio przyznal ze podpala w pracy niby paczke ma na długo..... ale kurde wkurzyłam sie.... bo rzucilismy razem jak zaszłam w ciaze i to ja zawsze wiecej paliłam, on nie musiał itp a teraz nagle zaczął...

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:04   #1234
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny co myślicie o tej sukience??? Chciałam żeby mąż mi taką na urodziono imieniny kupił?

ładna jest, ja sie nie odwaze na razie na takie kiecki, bo nie wiem kiedy mi brzuch zejdzie, ehhh, a bede sie tylko wkurzac jakby cos takiego mi w szafie wisialo

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
sms od martaj9

Jestem pod kroplówkami. Beznadziejny ten cewnik. O 9.30 cięcie.
czyli juz jest po

znow dzis wizyta, ciekawe co ginek powie
moglby powiedziec ze szyjki nie ma i rozwarcie na 2 palce
no ale to marzenia jak na razie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:05   #1235
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ile czekłayście na wyniki PACIORA????
ja akurat 1 dzien.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:06   #1236
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
wybaczcie ale dopiero się zwlekłam z łóżka
ale jak mi się udało w ciągu 10h iść 2x siku to same rozumiecie
jak się pojawi dzidzia zaraz dam znać
jasne że rozumiemy

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
kurde wspolczuje tych bóli... to jest normalne ze Was brzuchy tak bolą? mnie nic nie boli.. ja się czuję ociężała, cieżko mi sie rusza, schylać już się nie mogę tylko kucam a jak wstaje to czasami mi kolano odmawia posłuszeństwa i nagle sie zgina w ogole nie mam żadnego parcia na pęcherz... nic... czasami tylko czuje ..ale to chyba ze 3 razy było tak jakby mi mala jezdziła po pęcherzu.... w nocy się budzę ale nie na siusiu tylko tak o.... wiec w sumie u mnie nie jest tak zle a i tak mam juz dosyc... załuje że sie tak zapasłam.... trzeba było tyle nie żryć!! cięzko mi będzie zrzucic te kg..... ehh to se ponarzekałam

a co do tż to moj tez sie ostatnio przyznal ze podpala w pracy niby paczke ma na długo..... ale kurde wkurzyłam sie.... bo rzucilismy razem jak zaszłam w ciaze i to ja zawsze wiecej paliłam, on nie musiał itp a teraz nagle zaczął...
właśnie ja tez nie miałam żadnych dolegliwości.... w nocy na siusiu bardzo rzadko wstaję czasem raz czaswm wogóle ale od 3 dni tak mi kręgosłup nawala że szok do tego z łóżka nie potrafię wstać, a co najlepsze to czuję się jak 2 wieloryby w jednym....

co do fajek brak mi słów... tłumaczy to tym że się strasznie stresuje- dla mnie to nie jest wytłumaczenie bo fajka to nie uspokajacz i nienawidzę jak mi łazi i śmierdzi w mieszkaniu powiedziałam mu że po fajce ma mi do dzieciaków nie podchodzić
Stary 2012-11-19, 09:07   #1237
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny, to jednak go poproszę o nią mam mi obiecała pas wyszczuplający, wiec mam nadzieje, ze jakos to będzie wyglądało

Dobra kochane zmykam na miasto i pocztę, wpadne jak wrócę

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 09:08   #1238
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
ładna jest, ja sie nie odwaze na razie na takie kiecki, bo nie wiem kiedy mi brzuch zejdzie, ehhh, a bede sie tylko wkurzac jakby cos takiego mi w szafie wisialo

czyli juz jest po

powodzenia na wizycie

co ile chodzicie do lekarza???

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
ja akurat 1 dzien.
co? ehh...
Stary 2012-11-19, 09:09   #1239
judkama
Zakorzenienie

ja ta bym chciala http://allegro.pl/355-sukienki-wiecz...764310016.html
ale rozmiar nie wiadomo jaki bede nosic, jak nie zrzuce tego cielska z siebie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-11-19, 09:14   #1240
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej hej

gratuluje nowych dzidzi!!!!!:r oza:

widze ze gusiak i kamila opuszczaja mnie w czekaniu i zaraz urodza

niestety u mnie bez zmian czyli nic..

trzymam za wszystkie kciuki

weroniczka
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:14   #1241
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia na wizycie

co ile chodzicie do lekarza???

co? ehh...

dzieki
teraz co tydzien chodze
ale nie zawsze bada ręcznie, bo jak to mowi ginek nie chce wprowadzac, bakterii jakichs, serduszka sluchamy, smiejemy sie z mojej rosnacej wagi maca brzuszek, mierza cisnienie i ogolnie pyta jak sie czuje itp.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-11-19, 09:18   #1242
ImmortalWoman
Zakorzenienie

ja ostatnio kupiłam sobie sukienkę na ciuchu taką za 20 zł. więc uznałam, że nawet nie przymierzam... elastyczna s-ka z gumą pod biustem śliczna - jak ją chciałam przymierzyć w domu to się okazało ż moje dojki nie puszczają i słyszałam jak nitki na szwię puszczają... haha oj jest motywacja do świąt
Stary 2012-11-19, 09:18   #1243
ausente
Zadomowienie

Wiadadomosc od gusiak
Zostalam w szpitalu. Szyjka skrocona,rozwarcie na palec. Niby mam czekac kilka dni. Trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo. Buziaki. Gusiak
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-11-19 o 09:58
ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:20   #1244
Neipys
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny grudniówki świąteczne............... za około miesiąc my... chyba za niedługo zacznę się bać...................

Tak naprawdę to nie chodziłam na żadną szkołę rodzenia i nie mam pojęcia co się robi podczas porodu chyba muszę się edukować internetowo, bo cokolwiek chyba wypadałoby wiedzieć .....
Ja chodziłam, ale powoli zapominam wszystko - ach ten umysł w ciąży, na necie obejrzałam "Radzimy - dobrze rodzimy" - zawsze to coś.
Ja tez nie mogę uwierzyć, że i na nas niedlugo przyjdzie kolej - jakoś nie wyobrażam sobie, że mam synka po tej stronie - jakby zawsze miał zostać w brzuszku

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy też tak ciężko się czujecie ? ja to mam jakąś masakre... od kilku dni mam parte, mała tak ciągnie w dół że oj. Ostatnio dostaje pojedyncze skurcze, brzuch robi sie twardy i boli jak na okres.
Mam kilka pytań do was. Wy bierzecie kocyk do szpitala i wogule ile macie kocyków? i czy smoczki i buteleczke tez bierzecie?
Rany Dorcia Ty to masz.....
Ja nie mam skurczy, jedynie bopl pleców i miednicy no i żeber, jak mały w nie kopnie. Cukrzyca dobiega końca - dziś byłam - jeszcze jedna wizyta i odpuszczam.
Ja to chyba ten kocyk (taki z Biedry, nie szkoda mi go) spakuję TZtowi do torby, która mi podrzuci w razie W. Muszę wszystko poukładac i potem co dwa dni będę go przepytywać, gdzie co leży, żeby mi dobrze rzeczy przywoził do szpitala.
Muszę jeszcze kupić smoczek-uspokajacz, laktator, termometr, apteczke całą no i chyba będę mieć wszystko
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki

Elus wez sobie swoje ciuszki ja kazalam przywiez polozne teraz nie kapia nie przewijaja dziecitko zcaly czas z toba a jak ci sie wybrudzi to nie muszisz do nich chodzic, przy przewijaniu i karmieniu pomagaja jedna babka byla superowa cala noc chodzila patrzyla doradzala
Dzięki Weronika - ale to się zmienia - raz tak raz tak. Spakuję zestaw szpitalny do podwiezienia na porodówke. A maja chociaż rożki szpitalne, czy tez trzeba swój?
No i gratulacje Olusia Przekochany
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:20   #1245
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
teraz co tydzien chodze
ale nie zawsze bada ręcznie, bo jak to mowi ginek nie chce wprowadzac, bakterii jakichs, serduszka sluchamy, smiejemy sie z mojej rosnacej wagi maca brzuszek, mierza cisnienie i ogolnie pyta jak sie czuje itp.
a to fajnie ) ja teraz co dwa tygodnie i ciekawa jestem ile jeszcze wizyt zaliczę bbo nie ukrywajmy... tyle kasy by sie przydało na co innego
Stary 2012-11-19, 09:20   #1246
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Agasobo:
"Jest! Antoś, ur. o 17 z minutami, 9 pkt, 3900, 59 cm właśnie śpi przy cycku niestety było cc, bo tracił tętno podczas skurczów "

Gratulujemy:j upi:

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

jutro do szpitala na 7.30 i pewnie wywoływanie poproszę o kciuki bo się jakoś boję

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Ja jestem po kolejnym ktg, tym razem wyszly porzadne skurcze, ale mam czekac.. polozna juz w srodku mnie nie badala. Mowila ze zrobia to na porodowce..tak wiec chyba i u mnie sie cos zaczyna. cala noc nie spalam bo mam skurcze mega bolesne.

Cytat:
Dziewczyny grudniówki świąteczne............... za około miesiąc my... chyba za niedługo zacznę się bać...................

Tak naprawdę to nie chodziłam na żadną szkołę rodzenia i nie mam pojęcia co się robi podczas porodu chyba muszę się edukować internetowo, bo cokolwiek chyba wypadałoby wiedzieć .....
no
ja też nie chodziłam - próbuję coś niecoś dowiedzieć się z tego linka z pierwszej strony i liczę że naturalnie będę wiedzieć co robić
no i staram się ruszać - ćwiczenia na piłce i spacery żeby miała chociaż trochę sił bo coraz gorzej ze mną

Cytat:
INFO Z FB OD ANJOUKA:
Duuzia królewna Nadia urodzona dziś o 5:05! Waga 3890 kg, 56cm. Sliczna. Niestety nie dostałam jej po porodzie, bo dali ja do inkuratora (z tego co wiem to z wycienczenia i wyziebienia), robią jej jakieś badania i dziś jej nie dostane mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Poród hardcore (mała gigancik, a ja wąskiej postury) ale przeżyłam pocięli mnie nieźle. Jestem na znieczuleniu teraz więc jakos ok. Trzymajcie kciuki za królewne Dziękuję Wam!

trzymam

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość

My zaczynamy dziś 36 tydzień. W środę mam wizytę i mam nadzieję, że jeszcze wszystko pozamykane. Ja chcę do grudnia wytrzymać, a potem mogę iść i rodzić.
Wczoraj poszliśmy do kościoła, siedziałam w sumie, ale po pół godz. musiałam wyjść bo duszno mi było okropnie. Do porodu już się chyba nie wybiorę więcej.

ja już jakiś czas nie chodzę bo mi tam niedobrze

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość

Pierwszy raz mam czas włączyć komputer po powrocie ze szpitala
Przebiegłam wzrokiem poprzedni wątek od dnia porodu, dziękuję bardzo za gratulacje
U nas wszystko dobrze, w szpitalu trzymali nas 4 doby bo mały miał malutką żółtaczkę, ale 1 dzień naświetlań wystarczył i w sobotę wieczorem wypuścili nas do domku
Opis porodu będzie, a jakże, muszę tylko znaleźć chwilę czasu.
witaj

Cytat:

Stary 2012-11-19, 09:21   #1247
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Wiadadomosc od gusiak
Zostalam w szpitalu. Szyjka skrocona,rozwarcie na palec. Niby mam czekac kilka dni. Trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo. Buziaki. Gusiak

ize z telefonu i nie umiem tego powiekszyc ani nic
oby się rozwinęło szybciutko
Stary 2012-11-19, 09:22   #1248
T'ai
Zakorzenienie

Immortal ja normalnie zostałam umówiona na za miesiąc (pewnie to będzie ostatnia wizyta)
ale od przyszłego tygodnia będę chodzić co tydzień badać tętno malucha
Stary 2012-11-19, 09:24   #1249
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
27 ??? ja teeeeż
tak 27 w samo południe : )

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:

piękna!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 09:26   #1250
ImmortalWoman
Zakorzenienie

aha dziewczyny..... lekarz mi powiedział, że mam juz miękka szyjkę.. nie wiecie jak to się ma do jej skracania???

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

piękna!
fajnie mi pani w rejstracji powiedziała, że jak zdążę to mam sobie przyjść o której się mi podoba
Stary 2012-11-19, 09:28   #1251
weronika23
Zakorzenienie

o jaaaaa jkakie cuda powklejalyscie ale poki co to musze schudnac
tai pozazdroscic spania kochana lez ile mozesz

rozki maja szpitalne i tak jak pisalam daja ciuszki ale jak sie wybrudzi np w nocy to nie muszisz chodzic prosic tylko wyciagasz swoje, ja nawet nie bralam nowych tylko takie starsze, same polozne mowia ze taki wysyp dzieci ze szoook i nawet szybciej wypisuja bo nie maja gdzie klasc, wypisy sa nwet o 20 to mnie akurat ucieszylooo
aaaa i mialam swoje pileuszki tetrowe jak sie zbrudza szpitalne to tez ci dadza ale ja jakos sie lepiej czulam jak mialam swoje
wogole lekarze kreca glowa ze teraz nie kapie sie dzieci bo od chusteczek duzo ma skore wysypana i sam pan sarnocki czy jak mu tam mowil zeby potrzadnie w domu wymyc
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:31   #1252
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:

no
ja też nie chodziłam - próbuję coś niecoś dowiedzieć się z tego linka z pierwszej strony i liczę że naturalnie będę wiedzieć co robić
no i staram się ruszać - ćwiczenia na piłce i spacery żeby miała chociaż trochę sił bo coraz gorzej ze mną

ja własnie też juz probuje więcej się ruszać, chociaż boję się, że jak tak przykozacze to sie zacznie wczesiej.... bo ja od lipca musiałam leżec i praktycznie non stop duphaston nospa itp... teraz juz jest lepiej nie biore tego, no ale boje sie ..zreszta przez te kilka miesiecy moja kondycja jest tragiczna ostatnio jak byłam po zakupy do torby do szpitala to baaardzo duzo chodzilam, na drugi dzień sprzatałam całe mieszkanie, odkurzuałam, polożylam sie po tym na pol h i myslalam, ze juz nie wstane ... troche przeciążyłam plecy...troche bardzo tragedia była... no ale w sumie brzuch mnie nie bolał, zadnych skurczy nie miałąm wiec jest nadzieja, ze moge sie troche poruszac i nic się wczesniej nie będzie rozkręcało...

Stary 2012-11-19, 09:34   #1253
emylka86
Zakorzenienie

a ja chodzę na szkołę rodzenia a mimo wszystko czuję się niepewnie w tej dziedzinie

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 09:36   #1254
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

piękna!

Ja też mam wizyte 27 ! i lekarz już na tej ostatniej powiedział, ze jak bedziemy się na tej spotykac to mi powie, że już za 2 tyg bede mogła rodzić aaaa...masakra

Stary 2012-11-19, 09:41   #1255
Ma_majka
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Ale akcji z rana

Trzymam mooooocno za wszystkie rodzące

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
też się szykuję i też mam stracha

Będzie dobrze
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:41   #1256
ImmortalWoman
Zakorzenienie

trzeba cos na obiad zrobić- jakieś pomysły??
Stary 2012-11-19, 09:41   #1257
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Wiadadomosc od gusiak

ize z telefonu i nie umiem tego powiekszyc ani nic

Stary 2012-11-19, 09:44   #1258
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Nooooo, niebawem się zacznie!!!

Na pierwszej stronie masz linki do internetowych szkół rodzenia, ale nie wiem co to bo nie sprawdzałam
Stary 2012-11-19, 09:44   #1259
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

a mnie cos al o rozklada albo nei wiem, czuje sie jak na kacu łeb mi peka, po żoładku cos jeżdzi, boli mnie nie wiem plecy bolą wszystko boli, chyba mneik cos rozkłada jeszcze tego mi brakowalo
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:48   #1260
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
INFO Z FB OD ANJOUKA:
Duuzia królewna Nadia urodzona dziś o 5:05! Waga 3890 kg, 56cm. Sliczna. Niestety nie dostałam jej po porodzie, bo dali ja do inkuratora (z tego co wiem to z wycienczenia i wyziebienia), robią jej jakieś badania i dziś jej nie dostane mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Poród hardcore (mała gigancik, a ja wąskiej postury) ale przeżyłam pocięli mnie nieźle. Jestem na znieczuleniu teraz więc jakos ok. Trzymajcie kciuki za królewne Dziękuję Wam!
klask i:GRATULUJĘ

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
dziewczyny ile czekłayście na wyniki PACIORA????
U mnie koło tygodnia, czyli jutro powinny być

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Czołem dziewczyny!

Pierwszy raz mam czas włączyć komputer po powrocie ze szpitala
Przebiegłam wzrokiem poprzedni wątek od dnia porodu, dziękuję bardzo za gratulacje
U nas wszystko dobrze, w szpitalu trzymali nas 4 doby bo mały miał malutką żółtaczkę, ale 1 dzień naświetlań wystarczył i w sobotę wieczorem wypuścili nas do domku
Opis porodu będzie, a jakże, muszę tylko znaleźć chwilę czasu.

Halwaya gratulacje szczególne dla Ciebie i Evy, jest śliczna
Pozostałym nowym mamusiom również serdecznie gratuluję i trzymam kciuki, żeby maluszki zdrowo rosły.

Udało mi się i wstawiłam kilka fotek małego do albumu

A teraz idę śniadać
Witaj Kochana

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a tak z całkiem innej beczki. Powiedzcie mi, bo chcieliśmy sobie kupić aparat, lustrzankę. Tylko nie wiem w ogóle od czego zacząć w szukaniu. Wiem, że albo Nikon, albo Canon, ale to tyle. Chciałabym maluszkowi ładne zdjęcia zrobić W sklepie lepiej nie pytać, bo i tak sprzedawcy będą chcieli wcisnąć coś co im nie schodzi, albo jakiś drogi badziew. Orientujecie się może?
Ja mam Canona, jestem bardzo zadowolona, Nikon też dobry. Myślę że powinnaś poczytać w necie bo ja mam swój już jakieś 4 lata, od tego czasu wiele się zmieniło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości