|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
reportaze ogolnie - ostatnio: Nasz maly PRL, Czarnobyl baby, Dzienniki kolymskie, ojciec.prl...
A to Ziarno, to druga (lepsza!!!) część "Uwiklania". Genialny kryminal. ze wstydem przyznaje ze nie spodziewalam sie, ze cos tak dobrego (polskiego autora) przeczytam.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-11-19 o 15:55 |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na relację jak było
|
|
|
|
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
Biorę!
![]() A mi dziś przyszła zamówiona blacha do pieczenia i właśnie upiekłam I w życiu muffinki!
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-11-19 o 15:58 |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z czego się cieszę bo też mam swoje 98 i nie chcę więcej.. ![]() my też.. ![]() jutro albo w środę..
|
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
widzę, że na tapecie temat teściów ![]() ja nie narzekam; zarówno teściowa jak i teściu są do rany przyłóż.. teściowa złota rada i bardzo mądra kobietka a z teściem mogłabym kraść konie jak to się mówi.. kiedy jestem sama w domu wieczorami dzwonią do mnie na skype'a i gadamy, przynajmniej nie jest mi smutno ![]() Cytat:
mój maluszek właśnie kopie i to ze zdwojoną siłą, jeszcze tak mocno go nie czułam ja kupiłam spodnie z gumą jeszcze jak nie miałam brzucha, w h&m właśnie.. jedne czarne jeansy a drugie takie niebieskie choćby z lnu; chodziłam w nich trochę tą gumę zawsze wywijałam na pół ale jak dla mnie szału nie ma.. zainwestowałam w dresy i teraz mam już 4 pary szukam teraz leginsy takie cieplejsze zobaczę jak się sprawdzą..a te spodnie z gumą może później na większy brzuszek i jakieś wyjścia wizytowe ![]() p.s. niech żyją ogórki kiszone i kapusta kiszona też ![]() a wczoraj się napiłam kilka łyczków czerwonego wina ale jakoś mi nie smakowało
|
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- dużo zdrówka dla Niej ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- suuper - mam całą w wersji papierowej ![]() A poza tym to ja mam problem z tymi książkami bo oprócz tego że lubię czytać to UWIELBIAM JE KUPOWAĆ!!!! mąż stwierdził żebym znajomym karty założyła do wypożyczania (lub prośba: "sprzedaj kilka " )ale ja nie potrafie ich podarować czy sprzedać - więc kupuję czytam i magazynuję
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie ją kocham jest świetna. Najlepsze jest jak przeczyta kilka książek wybierze sobie najpiękniejszą i musi ! poprostu musi ja komuś opowiedzieć i wtedy wszscy siedzimy i słuchamy (chociaż nie mamy zielonego pojecia o co chodzi) a ona z takim zaczarowaniem, taką ekscytacją musi ta książke opowiedzieć i kropka.
A i strasznie lubi oglądać mecze Polski (czy nożna czy siatka) cokolwiek bo mówi że trzeba im kibicować i Polsce pomóc. W jednym pokoju ona ogląda mecz, w drugim mój mąż a ja tak chodze i patrze co tu się dzieje ![]() W lutym będzie miała 85 lat więc nie długo musze wymyślić jakis specjalny prezent
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co - moja mała Laleczka dzisiaj wyjątkowo daje mi popalić - wierci się niemiłosiernie cały dzień i kopie mamusi po brzucholku
![]() aż się zastanawiam czy jest wszystko ok, bo zazwyczaj w ciągu dnia siedziała cicho a wieczorkami szalała ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
- aż mi łezki w oku sie zakręciły - już też ją kocham![]() ciężko aby nasze pokolenie doczekało tego wieku - i takiej jasności umysłu
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
yhmmm ktos tu mial palcki ziemnaiczane !!!!
![]() ![]() wryyyy smaka mi narobila, a tak niemilosiernie leje ze nawet tych 500 metrow do sklepu nie chce mi sie isc po ziemniaki ogolnie wstalam przed chwilka miala byc godzinka drzemki wyszlo prawie 2,5 hahaha. i sie zastanawiam co ja w nocy bede robila. ![]() odnosnie ksiazek to w czasach gimnazjum - wszytskie o 2 wojnie swiatowej i o obozach, liceum same horrory kryminali i thlirery medyczne. a teraz ost w kwietniu kupilam horror i co jestem nadal na 150 stronie z 500
|
|
|
|
|
#3132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
, właśnie wróciłam .... i umieram ![]() dziś spałam 3 godz. bo musiałam wstać o 3 w nocy - pracownicy z trasy przyjechali i nie miał ich kto rozliczyć ... a o 6 dzieci obudziłam , śniadanko itp..a potem do szkoły i przedszkola ,a ja pędęm na badanka i glukozę - siedziałam tam z 2 laskami ... i tylko ja zostałam - jedna zemdlała a druga zarzygała wszystko wokół ......a ja nadal się dziwię - o co kaman???? wypiłam normalnie ,poprostu bardzo słodki napój -niepowiem ,że pyszny kurczę chciałam wyjść na ten czas czekania- ale mnie pilnowali wieczorkiem wszystko przeczytam co tam u Was ... buziaki !
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
ziemniaczki sie pyrkola, jakas rybe w zamrazalce znalazlam, niby a'a rybny devolaj no zobaczymy co to bedzie
![]() yhmmm a mnie niepokoi ze anna maria sie juz jakis czas nieodzywa pisala cos szczegolnego ze sie cos stalo bo sie zaczynam martwic
|
|
|
|
|
#3136 | |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() my po obiadku i nieocenionym makaronie z rosołem ![]() ![]() jutro chyba specjalnie pojade na kebabab - bo po prostu UWIELBIAM kebaby... a od ciązy mogłabym ich zjeśc chyba z 20 dziennie ![]() 1. dziś odmaszerowałam swoje na bierzni - szybki marsz 1km w 10 minut ![]() w porówaniu z bieganiem po min 5-7km dziennie to nie wyczyn ale z przyczn zdrowotnych musiałam przerwac bieganie juz w kwietniu a w lipcu okazało się że się zostane mamą i tak mam zakaz jakiekgokolwiek sportu w którym wykorzystuję stopy ale tak sie nie da... ileż mozna pływać? ...2. kolejny raz słuchania muzyki mozarta zaliczony ![]() sami bardzo lubimy taka muzyke więc raz dziennie po ok 7minut puszczam brzuchowi utwór, nawet zainwestowałam w słuchawki za bagatela 150zł 3. teraz ide na kanape poczytac browna, przy okazji rozporostuje nogi i jutro wio od 6:15 rozpoczynamy kolejny dzien tygodnia ![]() buźki i miłego wieczorku Wam zyczę ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3137 | ||
|
Zadomowienie
|
napisałam rano już prawie całego posta ale nie wysłało się
![]() wysyłam i lecę nadrabiać dalej Cytat:
Cytat:
strippi a to lekarz Ci kazal teraz tak brać czy sama się zarządziłaś? bo tak jak pisała Dragusia myślałam żeby brac co drugi dzień ale czy to wtedy w ogóle coś da...? wyniki póki co mam dobre i jedyne czego się boję to to, że przestanę brać, wyniki się pogorsza i potem nie dojdę do ładu za tydzień wizyta to się podpytam gina*zagłosowane ![]()
|
|
|
#3138 | ||||
|
Kniaginia
|
Witam!
Cytat:
Ja się nasłuchałam pośrednio od szwagierki i jej męża. Tzn. mąż mi te wieści przekazał wczoraj, że jak się dowiedzieli, że u nas będzie córka, to zaczęli wykład, że z córkami to same problemy. Że w przedpokoju dziesiątki par butów się walają, że jak pozna taka chłopaka w okresie buntu to jak amen w pacierzu, że się uczyć nie chce itd. Sęk w tym, że mówili to przez pryzmat swojej córki, z którą mają problemy w porównaniu z młodszymi od niej bezproblemowymi ponoć synkami. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też nie wiem, co z tą glukozą. Słodka i tyle. To ja biegnę na wizytę do gina. Znów mam mętlik, o co wypytać lekarza i żeby o czymś nie zapomnieć. |
||||
|
|
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj chyba jakiś dzień pomiarów mam
pomierzyłam swoje obwody a w aptece ciśnienie... całe 90/50 i puls 104 i takie ciśnienie mam cały czas - no nie ma bata, kawusia musi być bo ledwo oczy otwieram...myślałam, żeby kupić aparat do mierzenia ciśnienia, ale tym elektronicznym nie bardzo ufam, a sama sobie nie zmierzę... Cytat:
Potem w liceum przeciągnęło się to rzeczywiście na literaturę wojenną... i tak około wojenną... o i przyszła mi do głowy piękna książka "WYBÓR ZOFII" ależ ja nad nią się upłakałam... A tak całe życie naparzam fantastykę wszelkiej maści
|
|
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
witam
chciałam się pochwalić nowymi nabytkami, które dzisiaj upolowałam dla Bąbla ...
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zasadzie jem warzywa, ryby, chude mięso, pojedyncze owoce, piję dużo wody... nadal wymiotuję, na razie bilans to minus 9 kg
|
|
|
#3142 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kilka postów wyżej wrzucałam link. |
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
tez mamy takie sluchawki...
ale:
|
|
|
#3145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- No bo rozumiem, ze puszczacie muzyke maluchowi, no to raczej na glosnikach czy moze nie skumalam kontekstu
|
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Rozeznanie
|
tak
tzn na razie mam za maly brzuch zeby zakladac sluchawki na brzuch tak samo jak np glowe wiec zakladam w poziomie![]() jedno ucho sluchawki na brzuch drugie wychodzi prawie na plecy ![]() i tak sb sluchamy... glosnosc taka jak dla mnie
|
|
|
|
|
#3147 | |||
|
Zakorzenienie
|
'
oooo ja nie wiem jak dam radę z moim pęcherzem ja też ![]() Cytat:
![]() brałam feminatal ![]() i sama zadecydowałam, gin mówiła bym brała co drugi dzień, ale większość moich koleżanek przestała brać witaminy, bo to faszerowanie dziecka i stąd rodzą się coraz większe dzieci . Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heh, bo ja wlasnie tez zaczelam maluchowi puszczac muze, ale mecze sie na glosnikach, generalnie musze powiedziec, ze staram sie sluchac tej muzy ok 45 min (muzyka dla bobasa, mozart dla bobasa) ale mnie to tak wkurza juz pod koniec :/ mam nadzieje, ze potem tak nie bedzie bo biedne dziecko bedzie, albo biedna mama |
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam brać co drugi dzień tak jak wy ?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

jak zakupy pojawią się w domu. Ja do tej pory tak mam 
kocham tą książkę czytałam ją juz kilka razy i zawsze pękam ze smiechu przy niej
ja tez chce juz czuć swoje dziecie ....