|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Zielona sto lat i oby tż się spisał
My właśnie wrócilyśmy ze spacerku,teraz robię obiad dla mężusia,mam nadzieję ze wróci wcześniej bo chciałam na spokojnie dzisiaj drzwi umyć. Moja Zuzanka dzisiaj bardzo grzeczna
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
piszcie cos bo mi sie nudzi
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym żeby mi sie nudziło
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
To ja coś napiszę. Zjadłam dzisiaj na śniadanie dwa kawałki ciasta i do teraz mam wyrzuty sumienia
W ogóle ostatnio sobie na zbyt wiele pozwalam i mam wrażenie, że mój brzuch z każdym dniem wygląda co raz gorzej a nie lepiej Nie wiem po co kupiłam wczoraj tę nowa bluzkę, nie dość że nie będę pewnie miała gdzie jej założyć, to na dodatek chyba nie będę w niej dobrze wyglądała. No to sobie ponarzekałam
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie dzisiaj grzeczne,nie zapeszając.
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie przyglądał sie mój szkrab swojemu i mojemu odbiciu w lustrze
![]() Jego minka... Bezcenna ![]() Za to moja mina niezadowolona bo mam fryz jakby wichura przez głowe przeleciała ![]() Tż wrócił z pracy i mówi że jedzie od razu po zakupy i pytania: " a co ci jeszcze kupić?" i wymienia różności ![]() Przed sekundą już dzwonił i pytał czy taki płyn czy inny. I w taki sposób próbuje mydlić oczy - a ja jestem pamiętliwa niestety. Co to - Wszystkie uciekły z forum???
|
|
|
|
#3789 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane!
Ale dziś piękna pogoda,super ciepełko(przynajmniej u mnie)spacerowaliśmy z Kubusiem 2godzinki razem z mężem,zaliczyliśmy też małe zakupy.Teraz czekam na starszego mojego przedszkolaka,mąż pojechał go odebrać. Cytat:
że bez niego pewnie sobie wyobrażam.Wiem,że mnie kocha,tylko po co czasem tyle przykrych słów,które raz rzucone w pamięci zostają...?Cytat:
Ja z Kubusiem za wiele zrobić nie mogę a marzy mi się czysta chata a nie tylko takie powierzchowne ogarnięcie![]() Cytat:
Zielona widze świętuje urodzinki,to wszystkiego naj,spełnienia marzeń i zadowolenia z siebie i swoich mężczyzn dla wszystkich maluszków kończących tygodnie,miesiące również wszystkiego najlepszego
|
|
#3790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja sie pochwale ze upolowalam ostatnia tez taka http://allegro.pl/przesliczna-sukien...762668981.html i tez podjadam slodkie i to codzienie ehhh i jak ten moj brzuch bedzie wygladal..tym bardziej ze 15 mamy wesele teraz ze zimno to do goracej czekolady mnie ciagnie codziennie
|
||
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, dobre
![]() Iwoncia - ale to straszne, że się nawzajem pobiliście Facet, który bił swoją matkę i podniósłby na mnie rękę, to więcej by mnie nie zobaczył... Mam nadzieję, że Twój mąż się opamiętał, bo Alanek nie może mieć takiego przykładu!
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, żal mi bedzie sie przenosić na odchowalnię
![]() Pamiętam pierwszy wątek jak dopero sie wszystko planowało, potem Konczi wystartowała z rodzeniem i tak potem poleciało ![]() Stresy przed porodem (w moim przypadku. A tu prosze, rach ciach i wszystkie maluszki już na świecie ![]() Aż sie wzięłam i wzruszyłam
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ta baskinka nie bardzo chcę to zatuszować bo to przeszycie tak jest w niewłaściwym miejscu Ale jak założę ją to Wam pokażę, ocenicie, mam 30 dni na oddanie jak coś
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
zielona sto lat!
Iwoncia wspolczuje sytuacji i powtorze za afternoon, rozwaz odejscie od meza... ludzie sie nie zmieniaja... chyba ze tego chca... a po byc w zwiazku z kims, kto tylko Ci szarga nerwy? nie wolalabys byc szczesliwa? Alankowi lepiej tez nie bedzie, jesli rodzice beda co i rusz na siebie warczec...
|
#3796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Boziu mój Antek dopiero zasnął.
Wstaliśmy o 8, a zdrzemnął się tylko 30 minut na spacerze. Ostatnio prawie w ogóle mi nie sypia w dzień. Czy to normalne u 3-tygodniowego dziecka? ![]() Zielona wszystkiego najlepszego!!! Cytat:
![]() Czasami to sama nie wiem jak on ze mną wytrzymuje. Musi mnie chyba naprawdę mocno kochać. ![]() Buziaki dla Zuzi od przyszłego męża! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to w ogóle się wzruszam. W szpitalu, już po porodzie, nie mogłam przechodzić obok sali do porodów, bo jak słyszałam dźwięk KTG to od razu ryczałam. Nie mogłam ogarnąć tego, że jeszcze nie tak dawno sama tak nasłuchiwałam serducha małego, a on już obok i mogę go tulić i całować.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-11-19 o 15:49 |
|||
|
|
|
#3797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapomniałam dodać,że wczoraj mój Kubuś z okazji ukonczenia 2mcy wystrzelił kupe na moją spódnice i babci kanape ![]() Sama wywołałam wilka z lasu,bo mówie do siostrzenicy męża,że niektóre dzieci to strzelają kupe na metry,to synuś stwierdził,mówisz i masz
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i masz matka!
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz to przyjął ostatnio taktykę, że będzie robił kupę, gdy są u nas goście. A jako, że nie robi kupy w pieluchy to wiąże się to zawsze z wielkim zamieszaniem. Z jednej strony mam już dość gości, a z drugiej jestem im wdzięczna, że mają taki magiczny wpływ na Antka.
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety kochana moja to juz praktycznie w dzien w ogole spac niechce, tyle co sie na spacerze prześpi i po nim
|
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam od soboty (ale po łebkach
) Wybaczcie że nie pocytuję, ale moje dziecko spi juz długo i zaraz penie wstanie i mi nie da dokończyć.Wczoraj mieliśmy chrzciny Ala całą mszę przespała, nawet jej żaden mięsień na twarzy nie drgnął gdy ksiądz polał jej główkę wodą . Potem pojechaliśmy na obiad do restauracji, nakarmiłam ją, osrała się po pachy i trzeba było wracać do domu. W domu jeszcze trochę posiedzieliśmy, już przy "zimnej płycie" którą z siorką przygotowywałyśmy całą sobotę. Ogólne jestem zadowolona, ale i troszkę zmęczona rozgardiaszem. No nic, pierwsza impreza za nami, następna większa za 8 lat ![]() Moje dziecko wczoraj skończyło 10 tygodni. A dziś śmiała się w głos... do poduszki w paski A jak ją przewijam to leży i patrzy się w róg tam gdzie się zbiega szafa z sufitem i ścianą... nic tam nie ma , a ta leży i ma takiego banana na gębie... może tam mieszka jej niewidzialny przyjaciel? ![]() A to mój mały Myszon
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-19 o 16:28 |
|
|
|
#3803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój też śmieje się do sufitu śliczna myszka,piękne oczkaa to moje dwa trzpioty
|
|
#3804 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Sprzątam sobie ale postanowiłam tu wpaść ![]() Wczoraj oficjalnie zakończyliśmy celibat i kurde tuż po jakoś tak niefajnie mnie bolało ale ufff... wiadra nie ma Moje dziecko już tak fajnie zaczepia wszystkie zabawki i jeszcze byliśmy wczoraj u babci na urodzinach. Ubrałam gwiazdę specjalnie w jej pierwszą sukienkę i przespała caluśką wizytę.A i wczoraj po raz pierwszy okąpałam ją samiuśka. Teściowa aż się paliła żeby mi pomóc, ale musiała obejść się ze smakiem Tatuśka pograć w siatkówkę wspaniałomyślnie puściłam ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym ładuje piąstki do buzi i strasznie się ślini. Mam nadzieję, że dziecko nie będzie jak mamusia ząbkowało po skończeniu 3 miesiąca ![]() Reśztę nadrobię później.
|
|
#3805 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. TŻ był już tam obejrzeć jak byłam w ciąży i mówi, że nie śmierdzi w ogóle, poza tym to na prawdę fajna sprawa, bo basen jest mały, kameralny, tylko dla dzieciaczków, a nie jest częścią jakiegoś większego kompleksu .![]() Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
. Podobnie soki owocowe, ale unikam cytrusów. Na razie zaszkodziła jej tylko kiełbaska.
|
|||||
|
|
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przystojniaki Moja Zuzanka ma drzemkę półgodzinna rano i po południu śpi około 2 godziny.
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja za to w dzień śpi a jest aktywna późnym wieczorem i w nocy. Też się tego razem zbierze parę godzin.
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tyle, że łatwo mi gadać bo nie muszę się o figurę martwić. Dziecko wyssało już ze mnie wszystkie ciążowe kilogramy. Ważę już nawet ciut mniej niż przed ciążą. W sumie to nie wiem jak mam się odrzywiać, żeby więcej nie stracić. |
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas były 23 osoby na takim obiedzie ![]() Ja się właśnie boję eksperymentować z jedzeniem uczulającym, bo oboje z mężem jesteśmy alergikami... Tzn. ja byłam jako dziecko, teraz już przeszło. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

W ogóle ostatnio sobie na zbyt wiele pozwalam i mam wrażenie, że mój brzuch z każdym dniem wygląda co raz gorzej a nie lepiej

wyśmiałam go, bo ja w tym czasie zdążę ugotować obiad, pozmywać, posprzątać w domu, umyć łazienkę, zrobić pranie i je powiesić, wyjść z małą na spacer i zrobić zakupy. Trochę mu szczęka opadła, bo w głowie mu się nie mieściło, że tyle można zrobić przy dziecku, które już tak mało śpi i którym trzeba się zajmować. Jaki od soboty jest miły i kochany.... ciekawe tylko na jak długo. a wczesniej przecież twierdził, że jestem źle zorganizowana. może też zostaw go na pół dnia z maluchami i niech zobaczy ile jest do zrobienia i ile trudu domowe zajęcia i opieka na dziećmi wymagają

Wstaliśmy o 8, a zdrzemnął się tylko 30 minut na spacerze. Ostatnio prawie w ogóle mi nie sypia w dzień. Czy to normalne u 3-tygodniowego dziecka?