|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
|
|
|
|
#3992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe dobry ![]() Cytat:
swoja droga nieraz zastanawialam sie jak te usg dziala... ;p musze poczytac zaraZ :P Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-11-19 o 14:03 |
||
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie smutna od lekarza.
Jakoś tak nie mogę się po tych wizytach w ogóle cieszyć i być spokojną. Dzidziuś się rozwija, rośnie, ale mimo to Pani doktor uznała moją ciążę za ciążę zagrożoną poronieniem Mam torbiel na jajniku dość sporą, która w tej chwili nie zagraża ciąży, ale może zagrażać w przyszłości. Dziś podczas badania nawet zaczęłam plamić. Pani doktor powiedziała, że to krew z macicy. Może być spowodowana właśnie tą torbielą. Niby mam być dobrej myśli, bo dzidziuś się rozwija, serduszko mu pięknie bije, ale jest to "ale"....i jakoś nie mogę się w pełni cieszyć.Mam brać luteinę a gdyby coś się działo pędzić do szpitala, bo może trzeba będzie tę torbiel operować. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Mam do was jeszcze pytanie. Jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby zapytać o to panią doktor. Czy myślicie, że fakt, że pracuję w call center i gadam przez komórkę 5 godzin dziennie prawie bez przerwy może mieć na dzidzię zły wpływ? Dużo się o promieniowaniu mówi, ale nie wiem ile w tym przesady ile faktycznego złego promieniowania. Może wam lekarze mówili coś na ten temat? |
|
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Twojego pytania to niestety nie pomogę, nie mam pojęcia jak jest z telefonami, ale na pewno stres jaki masz ostatnio w związku z pracą może szkodzić Tobie i maleństwu. |
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy idziesz znowu??
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
30 listopada mam kolejną wizytę.
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Tak niedługo. Na szczęście, bo bym dłużej nie wytrzymała. W sumie przez krwawienie nie miałam cytologi i wymazu dlatego też trzeba nadrobić jeszcze w porę te badania.
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie to razem będziemy sie stresować..ja też 30.11 Odliczamy..... |
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Będziemy się telepatycznie wspierać w kolejce do lekarza |
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
ja idę 28
też mogę jakieś telepatyczne kciuki>??
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za każdą wizytę są zawsze
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
kochane co mozna na ból głowy w ciązy??? jakiś okład??
|
#4007 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i bede mloda, siwą mamą![]() Cytat:
i 3mam kciuki za kolejny test![]() Cytat:
zwlaszcza kiedy czlowiek popada w lekka rutyne i narobilas mi ochoty na frytki![]() : brzydal: tylko mi sie ziemniorow nie chce obierac, a nie mam gotowcow chyba bede musiala Tz pogonic do sklepu![]() Cytat:
jeszcze jej podziekuje za piekna pamiatke![]() Cytat:
Cytat:
bedzie dobrzez tego co mi wiadomo, to mozna paracetamol. wiecie co? mieszkam w Norwegii, a tutaj katolikow na palcach jednej reki mozna policzyc. kosciola rzymskokatolickiego nie ma w promieniu kilkudziesieciu kilometrow. a ja ostatnio czuje mega potrzebe bycia blisko... wierze w Boga, ale nie jestem przykladna katoliczka, nie chodze do kosciola czesto, wrecz powiedzialabym, ze praiwe w ogole. ale przychodza takie dni, gdzie kosciol sni mi sie po nocach... |
||||||||
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do koscioła... hm... może potrzebujesz jakiegoś wyciszenia a tam wdg mnie mozna to zrobić... myślę, że nawet w domu uklęknij i,,pogadaj" z Bogiem tak od siebie...
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Podobno paracetamol można, ale dziś kiedy czekałam w poczekali na panią doktor, to ucięłam sobie pogawędkę z położną i ona powiedziała mi, że zawsze radzi nie brać nawet tych teoretycznie bezpiecznych leków podczas ciąży i karmienia bez konsultacji z lekarzem. Może taki okład rzeczywiście ci ulży Cytat:
A co do kościoła, to też czasem mam jakby większa potrzebę. Chodzę do kościoła prawie co niedzielę, ale czasem czuję, że potrzeba mi czegoś więcej. Kiedyś, kiedy jeździłam na rowerze (robiłam codziennie 37 km swoją ulubioną trasą), to męcząc się, jadąc często się modliłam. Jakoś czułam wtedy, że mogę sobie pogadać i że ta modlitwa wtedy naprawdę do niego na górę dociera.Może to endorfiny wydzielające się podczas wysiłku tak na mnie działały, ale jakby inna, nowa wracałam z takiej rowerowej wyprawy
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Linka ale super wieczór panieński miałaś No i działać działać z tż Najwyżej szpagatami przez chwile pochodziszMagbes usg nie zaszkodzi na tym etapie napewno ![]() Kocurku policzyłam Tobie te tygodnie i dni tak jak sobie , a z tego co ostatnio gin mi mówiła to zgadza się co do dnia więc musi być dobrze ![]() Santi jak nie masz możliwości pójścia do kościoła to poprostu pomódl się w domu, w ciszy...Ja uważam,że kościół akurat do rozmowy z Bogiem nie jest aż tak bardzo konieczny... Hehe a ja właśnie musiałam stopować moją mamę bo ona jakby mogła to by już kupowała śpioszki i wogóle ![]() Powstrzymałam ją aż do poznania płci chociaż eeheh..Kurde napatrzyła się na allegro na te fajne śpiochy z napisami i kaplica
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny daje tylko znaka, ze u gina ok, dupka kazal odstawic, pecherzyk 17,5mm i za ok 2 dni podejrzewa owu... przytulac sie od srody...ale chyba jutro dorwe tz i tak
|
|
|
|
#4012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kochane trzymajcie jutro kciuki o 12 za to USG genetyczne, juz zaczynam schizować
dam znać czy wszystko ok z tel a dopiero wieczorem wam napisze co i jak.. czyli mam nadzieje najwspanialsze wiadomości..Linka super ten panienski Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam dośc dużą torbiel w tamtej ciąży potem po ciąży i w tej i w sumie nie znikła a nawet troche urosła bo ma 4 cm a po # miała 1,5. I gin zawsze mowi że tym kompletnie sie nie ma co przejmować... a ja mu ufam więc dla mnie torbiel to nic znaczącego, nie myśle o tym, nie pytam poprostu się nie interesuje. uwierz mi że bedzie dobrze ![]() Co do promieniowania to możliwe że ma wpływ ale na dorosłe życie czy starość dziecka, nie wydaje mi się żeby miało jakiś wpływ czy poronisz Moje odliczanie jutro się konczy Cytat:
|
|||
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wieści będą same dobre bo inne już nie mogą być Dobranoc kochane i do juterka!!!
|
|
|
#4014 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że mnie zrobi w konia jak ostatnio i przyjdzie 5 dni później ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a tak serio - my też mieliśmy taką ciocię ![]() Cytat:
mam nadzieję że szybko zobaczysz upragnione II kreseczki Cytat:
![]() nie denerwuj się Linka, widzę że wieczór panieński udany ![]() Psa zostaw w spokoju ![]() Cytat:
nie wiem co więcej napisać ale trzymam kciuki Cytat:
![]() ![]() Cześc dopiero mi się wydaję jakbym Wam pisała że @ się spóźnia a tu już zaraz nastepna, ale ten czas leci ![]() wczoraj o 21.40 wyłączyli u nas światło, więc piliśmy sobie winko przy świeczce
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() Anulka, domyslac tylko sie moge, jak nie fajnie jest uslyszec, ze ciaza zagrozona.... ale kochana, nie martw sie, bo to tez dzidzi szkodzi. Na pewno ciaze donosisz i bedzie piekna zdrowa dzidziolka ja tam w to wierzeDziewczyny,, mokka i luna zapomnialam Wam napisac, macie piekne te ciuszki! naprawde,,,zazdroszcze, ze macie juz tyle tego i ubranka sa piekne!Wracajac do mojego gina,,,, na samym poczatku powiedzialam, ze juz jestesmy z mezem clakowicie pewni, ze chcemy dzidzie (bo ostatnio jak u niej bylam to robilismy poki co tylko takie podchody). powiedziala, ze to zmienia postac rzeczy,,, ze wowczas celem bylo glownie podregulowanie miesiaczek,,,a teraz walczymy o ciaze. kazala odstawic Duphaston i powiedziala, ze dobrze, ze w tym cyklu juz go nie wzielam. jak zapytalam, czy moze on blokowac owu to odowiedziala, ze moze nie tyle blokowac, ale moze miec wplyw na nia negatywny jesli mysli sie o poczeciu (nie dopytywalam juz wiecej...a moze moglam, bym Wam przekazala). moze rowniez podnosic tempke. oczywiscie to wszystko MOZE ale nie MUSI. po moim wykresie wychodzilo, ze mimo dupka tempka rosla nie od razu po wzieciu tylko nawet juz po odstawieniu i owu mogla byc. posadzila mnie na fotel, zrobila cyto (bo sie skoczyla waznosc) i zrobila usg. powiedziala, ze macica piekna i przewertowala jajniki. prawy ma pare pecherzykow (co jak wiadomo, moze ale nie musi wskazywac na delikatna pcowatość) a lewy ma piekny pecherzyk 17,5 mm i z niego bedzie najprawdopodobniej owu za 2-3 dni (a nie jak myslalalm ze prawy, ktory bardziej czuje niz lewy:P) wtorek kazala dac mezowi na nabranuiie sil i od srodyy dzialac na maxa ale ja mysle, ze jesli pecherzyk 17,5 mm a rosnie 2mm na dobe to juz dzis jednak dorwe TZ ;p i tak sobie bedziemy dzialas do piatku...w piatek wyjezdzam z pracy na wyjazd integracyjny...wiec do niedzieli lipa. ale najprawdoopodobniej w piatek jeszcze bede chwile po pracy w domku wiec jakos zwabie TZ na szybki numerek :Prozpisalam sie...., sorki :P ![]() w ogole co tu tak cicho? wstawac nie spac ;p
|
|
|
|
#4016 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki pierwszy raz w życiu strzeliłam focha..nie znosze fochów ale ręce mi opadły..wczoraj przylazłam do domu,piękny glut na majtach , napaliłam się , nastroiła , przygasilam lampki,obralam sie sexi..a co moj tż? a moj tż sie odwrócił i poszedł spać. Walnelam focha i do 3 nie mogłam zasnąc..no słów mi brak!!! teraz kurna, wział wolne w pracy na moje dni płodne i on poszedł spac!
|
|
|
|
#4019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

przeszkodą w zapłodnieniu może byc ewentualnie zrost na jajowodzie

Jakoś tak nie mogę się po tych wizytach w ogóle cieszyć i być spokojną. Dzidziuś się rozwija, rośnie, ale mimo to Pani doktor uznała moją ciążę za ciążę zagrożoną poronieniem 

też mogę jakieś telepatyczne kciuki>??
Czy jego sie bierze od 1 dnia @?Czy moge np zaczac brac teraz przed @?I czy mozna go brac z dupkiem?

-narazie

wszystko mnie boli, kazdy miesien. Cos sie przpaletalo do mnie, jakas cholera