|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
![]() wczoraj zasnęłam z bólem głowy, wstałam rano i dalej mnie ćmiła |
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
nie mają gumki a cały materiał jest mięciutki i rozciągliwy, na pudęlku maja rozmiar XL ja noszę normalnie S/M więc mam duuuzo luzu i myślę, że pochodzę w nich napewno kilka miesięcy
|
|
|
#4623 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamuski
![]() Czy ktos moze mi skrocic wczorajsze wydarzenia,bo bylam tylko do poludnia a Wy popoludniu napisalyscie jakies 15 stron No nie mam sily ![]() Dzis znow mnie nie bedzie i jutro nie wiem co zrobie,jak bede miec 50 stron do nadrobienia :mysli: Potterka dlaczego nie wszystkie moga ogladac(komentowac) zdjecia??? Dziewczyny z Rybnika poszukuje osob zainteresowanych wynajeciem mieszkania...42,42m2,2 pokoje,kuchnia z oknem,toaleta oddzielona od lazienki,na parterze.Jakby cos wiecej pytan na PM prosze !!! Zaraz ruszam lepic pierogi,ohh jak mi sie nie chce
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj paracetamol? Na mnie nigdy nie działał, teraz biorę pół, drugie pół za pół godziny i przeważnie przechodzi, albo się uspokaja ból na jakiś czas.
|
|
#4625 | |||
|
Zakorzenienie
|
wyczaiłam, że był temat ciuchów ciążowych w h&m - ja mam spodnie eleganckie, pół-eleganckie
bluzkę, rajstopy x2 - kupiłam online, bo do sklepu nie mam czasu iść, a poza tym na półkach nie zawsze znajdzie się wszystko. online można fajne promocje wyczaić. jakość ciuszków jest super, nawet małż podziwiał. no i ładnie leżą mi na dupce i brzusiu kupiłam rozmiar jak zawsze.Cytat:
) iiiiiiii... pogryzanie migdałów Cytat:
![]() ehmmmm... padłam spać! a zaraz do pracy. miało być 5 czy 7 stron, a nie prawie 20, więc w ramach protestu olewam!Cytat:
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciła szprotka ze szpitala, dzidzia żyje super się rozwija aledostała L4 i dupka. wszystkie wizyty wczorajsze udane narzekałyśmy, która ma największą dupę -mówiłysmy o ćwiczeniach, część się za nie zabrała, część chciaąłby ale tylko o tym myśli
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko napiszę, że według moich obliczeń dzisiaj na pewno już mam II trymestr
I zmykam dalej pracować. Pewnie jak się znowu pojawię, to będzie nowy wątek
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że wszystko wporzo po cyckach????!!!)
|
|
#4630 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet się nie obejrzymy, a będziemy tęsknić za normalnym poruszaniem się - koleżanka niedawno rodziła i zachwycała się, że może znów wiązać sobie sama sznurówki ![]() Cytat:
może zniechęcać to, że nie uczestniczą w tych "ważniejszych" (czytaj: intymniejszych częściach rozmów, które zwykle są przyszłym mamom bardziej potrzebne) i być może stąd dropping out'y. Nie mam z tym większego problemu, raczej z tym, że ktoś ma decydować o tym, czy jestem "gotowa", czy nie. Ale trudno znaleźć jakieś inne rozwiązanie, więc się dostosuję ![]() ja bym się nie obraziła, jakby im ta intuicja śmigała mąż ma brata, który ma już dwóch synów (a w lipcu przyjdzie na swiat jeszcze niewiadomej płci maleństwo), a siostra męża w połowie grudnia rodzi synka też. Przydałaby się jakaś dziewoja w rodzinie - swoją drogą nieźle, że wszystkie trzy jesteśmy na raz w ciąży..Cloche
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-11-20 o 09:12 |
||
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja wspomnę na temat ćwiczeń, że robię i bardzo lubię, mimo bebzola czuję się taka bardziej rozruszana, jak bym mogła wszystko robić
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
Wow niesamowite tempo macie
nawet nie próbuję nadrabiać ...Dzisiaj mam ostatni dzień L4 i jutro do pracy No i najważniejsze jutro mamy też wizytę ![]() Byłam w niedzielę w dwóch h&m w krakowie, ale kompletnie nic ciekawego nie było w dziele ciążowym, same letnie rzeczy.... więc kupiłam sobie długo sweter, nawet nazwałabym go sukienką o taki: http://www.hm.com/pl/product/00645?article=00645-C kolor chabrowy będzie świetny na zimę jak brzuszek urośnie
|
#4633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szprotka baaardzo sie ciesze Dziewczynki gratuluje udanych wizyt,i trzymam mocno za dzisiejsze ![]() O jaaa,tak napewno wszystkie macie wielkie dupska ![]() Poza tym,nawet jesli przybylo troche tluszczyku,to nic tylko sie cieszyc,zima idzie,bedzie mialo nas co grzac ![]() A tak wogole to na zime zawsze troche sie przybiera :P A wlasnie co do cwiczen,ja bylam w piatek u lekarza przedluzyc zwolnienie,i powiedzialam o tej mojej bolacej nerce,i pani doktor (bardzo fajna zreszta)powiedziala ze mam sobie ze 4 razy dziennie robic po kilka lekkich sklonow,i kilka lekkich skretow na przemian lewo prawo,i powinno pomoc. Aaaa dzis w "Dzien dobry TVN" jak usypiac maluszka,i o tym ze ciezarne nie moga latac samolotem
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#4634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam już dokładnie bo wczoraj chodziłam osowiała przez ból głowy, ale w skrócie było -wizyty u gina udane, Motylek długo nie wracała i już się denerwowałyśmy, ale wszystko dobrze, tylko jej gin miał gorszy dzień i nawet zdjęcia z USG jej nie dał, za to powiedział, że na razie widzi chłopaka. Choć to się może zmienić -ja poszłam do biedronki po owoce i warzywa i zaszłam do lumpka, pierwszy raz kupiłam coś w lumpku- były to 3 śliczne bodz, iaki dla Maluszka-wrzuciłam fotki ![]() -Szprotka wróciła po 3 dniach była w szpitalu, zagrożenie poronieniem już minęło, w sumie nie widzą dokładnie czym plamienie było spowodowane ale dostała dupka i L4 -jak zwykle coś tam o jedzeniu pisałyśmy -Jenny się pojawiła po weekendzie ![]() -no i więcej nie pamiętam Cytat:
ja ogólnie wstydzę się wchodzić do lumpków też mnie przerażają te tłumy, ale teraz już było ciemno i lumpek był malutki oświetlony, więc widziałam że nikogo w środku nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja jeszcze najmniejszy brzuch:P![]() C do ,,selekcji" wiem, że może razić, ale każda przez to przechodzi
|
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
Pytalyscie coprawda o H&M,a ja mam dla Was Next jakby ktoras byla zainteresowana
Oczywiscie Polska strona ![]() http://search.nextdirect.com/search?...ng=pl&curr=PLN O co chodzi z ta "selekcja"???
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-20 o 09:20 |
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wkur... się od rana wyciągnęłam mięso na rosół i co? zielone i je*ie (za przeproszeniem) jak nie wiem co mam nadzieję że wołowym i jednym kurzym skrzydełku rosołek wyjdzie. dobra wyżaliłam się lecę was nadrobić |
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4639 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W szpitalu jak robili mi USG to bobo ma już piękne raczki i nóżki, machał nimi jakby miał ADHD- po tatusiu pewnie No i coś tam widziałam, że ma coś ponad 3 cm- ile dokładnie nie wiem, bo pani doktor nie była zbyt rozmowna.Cytat:
![]() Dzień dobry! Ogarniam się- co mi zajmie pewni jakieś 2 godziny- i śmigam do pracy. Ale spoko loko- siądę sobie jak pani przed kompem i dokończę swoją robotę, którą zaczęłam przed tym szpitalem. Bez przemęczania się. No i muszę znaleźć papiery z mojej polisy z PZU bo podobno mogę dostać jakąś kasę za leżenie w szpitalu. Tylko nie pamiętam właśnie czy moja polisa to obejmowała i ewentualnie jaka kaska. A po drodze mam fajnego lumpka, dzisiaj jest dostawa, jak starczy mi sił to zajrzę. Ostatnio kupiłam sobie fajną długą jesienną kurtkę za 38 zł
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2012-11-20 o 09:24 |
|||
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze słyszę, sama leciałam zreszta :P a dlaczego?
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę za chwile wyjść..
obiecacie, że jak wrócę to nie będzie ejszcze nowego wątku? |
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- a o której wracasz??:P
|
|
#4644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsze slysze ![]() Jak zaczelysmy wstawiac zdjecia to normalnie na watku,tylko np bez glowy(twarzy). I na tym stanelo...
|
|
|
|
#4645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
ide przyszykowac rzeczy na zupkę i na herbatkę.
będe potem.
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
sklejane? to zależy jak zrobisz. U mnie się zakłada gumkę recepturkę.
Ja też kiedyś robiłam taki i robiłam ruloniki i recepturka. Poszukam zdjęcia to wrzucę. |
|
|
|
#4648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tego co slyszalam kiedys,to na poczatku ciazy nie powinno sie latac,bo cisnienie moze spowodowac poronienie,i chyba od 8 m-ca byl zakaz latania,a nie wiem czy beda mowic o tym bo cos sie zmienilo czy jak,nie mam pojecia ![]() Wiem ze lecialas i nic sie nie stalo,ja tez jadlam pasztet ktorego nie wolno i podnosilam 20kg(nie wiedzialam ze jestem w ciazy) i nic sie nie stalo. Ale po co ryzykowac,a pozniej miec pretensje do calego swiata??
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem.. ale zapewne z 2h mi zejdzie
Cytat:
![]() Dobra lecę! |
|
|
|
|
#4650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zgadzam się z Tobą. Ze względu na ten tępy ból głowy nie mam weny żeby ładnie przedstawić Ci jak to wygląda.. ale powiem tak:Rzadko się udzielasz, a mimo Twój nick mi się kojarzy, jest dużo takich dziewczyn które wcale nie piszą. Zdaję sobie sprawę, że dużo piszemy i ciężko to czasem ogarnąć, ale nie musisz tego wszystkiego nadrabiać, często piszemy o nieistotnych bzdurach-tak dla zabicia czasu. Jeśli pojawia się ważniejszy temat to zawsze odpowiadamy, no chyba że nie mamy zielonego pojęcia o tym (ale to się rzadko zdarza )Nikt nie jest tu faworyzowany, a jak komuś ktoś nie odpowie to nie jest to spowodowane tym czy się kogoś kojarzy czy nie, tylko zwykłym przeoczeniem.. Ja jestem jedną z najczęściej udzielających się na forum, a zdarzy się tak że coś napiszę i nie znajduje to odezwu. Jakoś nie odbieram tego tak dotkliwie. Jeśli mi bardzo zależy to piszę jeszcze raz ![]() nikt nie wyznacza nikomu ile czasu ma tu spędzić ile postów napisać itp. najważniejsze to odezwać się co jakiś czas.. żebyśmy się kojarzyły.Co do zdjęć, tutaj też je wrzucamy. Wiele dziewczyn (łącznie ze mną) wrzucało zdjęcia brzuszków, dzieciaczków po każdym USG. W klubie wrzucamy prywatne, intymne informacje i zdjęcia. I wbrew pozorom nie jest ciężko dostać się do niego, trzeba tylko chcieć. A jak sama słusznie zauważyłaś, nie chcemy o swoich prywatnych sprawach pisać publicznie-bo nie wiadomo kto to czyta-to chyba oczywiste. troszkę bez ładu i składu ta moja wypowiedź proszę o wyrozumiałość i zachęcam do udzielania się częściej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nuna kochana, już streściła ![]() Cytat:
![]() zainspirowała mnie znowu może stworzymy taki kalendarz gdzie będziemy wpisywały kto kiedy ma wizytę - łatwiej będzie to ogarnąć i trzymać kciuki
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

nie mają gumki a cały materiał jest mięciutki i rozciągliwy, na pudęlku maja rozmiar XL ja noszę normalnie S/M więc mam duuuzo luzu i myślę, że pochodzę w nich napewno kilka miesięcy

kupiłam rozmiar jak zawsze.

czujesz już ruchy?
dopiero byłam w 6 

za dzisiejsze 

też mnie przerażają te tłumy, ale teraz już było ciemno i lumpek był malutki oświetlony, więc widziałam że nikogo w środku nie ma 
proszę o wyrozumiałość