Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 09:19   #241
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Witojcie dziewczęta
Synuś już w przedszkolu, więc chwilka na relaks, potem pranie, sprzątanie , obiad :/ no a LEŃ nadal we mnie siedzi i wujść nie chce :/

dziś sie dowiedziałam że jedna z moich styczniowych mamuś z polek wczoraj urodziła bliźniaki - w 31 tyg !!! Szok normalnie. Nie wiem niestety nic wiecej ale mam nadzieje że i z mamą i małymi jest wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość

Kwestia zapoznania sie z systemem parkowania w Pradze. W sumie to miejscowi nie odwazaja sie jechac do centrum i tam zaparkowac. Trzeba miec specjalne karty, cuda na kiju. Ja parkuje zawsze w jednej galerii handlowej a potem jade do centrum metrem.
dlatego ja jak byłam w Pradze to zostawiłąm auto na hotelowym parkingu i przez cały pobyt poruszałam się metrem
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:19   #242
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
o matko, wspolczuje. Po mnie nikt nie skakal ale TZ we snie wywijal rekami i szukal mnie po lozku wiec pare razu dostalam z liscia

NIENAWIDZE!!! Ty wszystkich ludzi co laza jak cieloty i blokuje przejscie tym, ktorzy chca isc szybciej bym wbila noz w plecy, tak agresor mi sie wlacza w Ikei... za duzo ludu. Najlepiej tam isc o 21:00, wtedy jest lajt.

U Nas ostatnio sa takie porankiwieczny pisk ,,swiatło swiatło,,i po spaniu

Co do ikei to fakt, ale licze, ze ok. poludnia jakis wielkich tlumów nie bedzie
Stary 2012-11-20, 09:22   #243
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Zaloze sie, ze maili nawet nie czyta bo po co... Moj nawet na klawiaturze porzadnie pisac nie potrafi
Mój umie pisać. Ale myślę, że problem taki, jak baaardzo duża część ludzi - nie umie czytać ze zrozumieniem...
Cytat:
nawet tego nie skometuje!!!
Nooo..nie musisz - jak się sprawy mają, każdy wie

Cytat:
NIENAWIDZE!!! Ty wszystkich ludzi co laza jak cieloty i blokuje przejscie tym, ktorzy chca isc szybciej bym wbila noz w plecy, tak agresor mi sie wlacza w Ikei... za duzo ludu. Najlepiej tam isc o 21:00, wtedy jest lajt.
Ooooooo.... ja mam dokładnie to samo.
Jak mam iść, to najpierw szukam w necie co chcę, robię listę i idę prosto do celu omijając wszystkie te snujące się leluje, które przychodzą na spacer do sklepu...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:28   #244
Gucia0987
Zakorzenienie

Nikita, Mysia, Butter ja nie znoszę IKEI w weekend! Natomiast w środku tygodnia, koło południa jest luz! I wtedy mogę robic zakupy! Tylko rzadko kiedy zdarza się, żebyśmy o takiej porze mogli tam być
I wieczorami też jest znośnie

Koniec tego dobrego idę pracować. Zajrzę później

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-11-20 o 09:33
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:37   #245
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

mnie rusza to ćwiczenie o tyle, że wszystko mnie boli i nie jestem wstanie unieść nóg do góry!

Co do brzucha to pamiętam i super, że ona o tym przypomina tylko nie zawsze potrfię to zrobić, ale na pewno to kwestia wprawy
To kwestia wprawy i regularnch cwiczen, ja w ciagu dnia bardzo czesto napinam brzuch, robie to juz bezwiednie .

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dlatego ja jak byłam w Pradze to zostawiłąm auto na hotelowym parkingu i przez cały pobyt poruszałam się metrem
I tak jest najlepiej

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
U Nas ostatnio sa takie porankiwieczny pisk ,,swiatło swiatło,,i po spaniu

Co do ikei to fakt, ale licze, ze ok. poludnia jakis wielkich tlumów nie bedzie
U nas w poludnia tlumy, ktore pracuja w poblizu Ikei suna tam na lunch...

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ooooooo.... ja mam dokładnie to samo.
Jak mam iść, to najpierw szukam w necie co chcę, robię listę i idę prosto do celu omijając wszystkie te snujące się leluje, które przychodzą na spacer do sklepu...
Ja tez robie liste i od razu lece do magazynu ale aby tam sie dostac niestety musisz przejsc cale jedno pietro i mnie po prostu szlag trafia jak napotykam te cieloty, ktore wiedza, ze i tak nic nie kupia ale nie maja lepszego pomyslu co ze soba zrobic i jada na wycieczke do ikei.

Cytat:
Nikita, Mysia, Butter ja nie znoszę IKEI w weekend! Natomiast w środku tygodnia, koło południa jest luz! I wtedy mogę robic zakupy! Tylko rzadko kiedy zdarza się, żebyśmy o takiej porze mogli tam być
I wieczorami też jest znośnie
U mnie znosnie tylko wieczorem, tak jak pisalam, mozna jechac tak na 21:00

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:47   #246
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Witojcie dziewczęta
Synuś już w przedszkolu, więc chwilka na relaks, potem pranie, sprzątanie , obiad :/ no a LEŃ nadal we mnie siedzi i wujść nie chce :/

dziś sie dowiedziałam że jedna z moich styczniowych mamuś z polek wczoraj urodziła bliźniaki - w 31 tyg !!! Szok normalnie. Nie wiem niestety nic wiecej ale mam nadzieje że i z mamą i małymi jest wszystko ok
oby wszystko dobrze z dzieciaczkami było
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Własnie dostałam odpowiedz od p.ginekolog w sprawie tego progesteronu..
Napisała, zeby zrobic 7dni po owulacji...

Czmu nie powiedział mi tego na wizycie ??
Szukam innego lekarza.
no powinna powiedzieć od razu przecież za każdym razem nie będziesz za nią sprawdzała informacji, ja też bym zmieniła na twoim miejscu

Cytat:
Witajcie!!!

UWAGA! Chwalę się! Wczoraj zrobiłam skalpela!

Nie wiem czy zaprzyjaźnie się z Ewką na dłużej, ale mi się podobało, nie znudziła mnie, więc spróbuję

Jedno co to nie jestem wstanie wykonać ćwiczeń na brzuchu! Nikita jak Ty to robisz?? No i ćwiczyłam w biustonoszu i co za tym idzie, mam dzisiaj siniaka na kręgosłupie, brawo ja!

Podczytywałam Was wczoraj, żeby nie było!

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Nie dziwie się, że chcesz innego lekarza!
Ale badanie i tak zrób

Tulę!
brawo za skalpela podkładaj sobie kocyk chociaż pod spód

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Laski, melduję się w nowej części
Nic nie nadrobiłam...jutro się poprawię, na ktg wszystko super, kupiliśmy pampki 1 i się zachwycamy jakie malusie!

A teraz zgodnie z tym co pisałam rano...idę paść

Dobrej nocy wszystkim!
super, że na ktg wszystko dobrze

mój szef tez nie za bardzo zna się na kompie, teraz uczy się obsługi meila

co do Pragi toja byłam dwa razy tam ale mi się osobiście nie podoba to miasto. wiem, chyba jestem wyjątkiem pod tym względem, ale mnie nie urzekło

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:53   #247
(t)asia
Zadomowienie

Mam jeszcze masę zaległości po tej mojej 3-tyg nieobecności a nie mogę się zabrać żeby w końcu zakończyć wszystkie tematy. USYPIAM...
Siostra mnie dzisiaj na fitness wyciąga. nie wiem czy nie usne na nim...
A tak wogóle to dalej nie mam @. Miałam ostatnio policzyć co i jak i zapomniałam oczywiście.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:53   #248
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Heh...więc tak...doktorek mnie wypytał, wymacał, wystukał, chciał zrobić rtg, ale jak się dowiedział, że jestem w ciąży, to oczywiście zrezygnował...i bez rtg oczywiście sam nie wie do końca co to jest...
Generalnie coś jest, on to wyczuwał, być może to jakieś zapalenie...może to jakaś pozostałość po tym moim przeziębieniu ostatnim (), chociaż nie pasuje mu to na powiększony węzeł chłonny...w każdym razie mam robić chłodne okłady, nie spać na tej stronie, a swojego gina mam poprosić o przepisanie leków...tzn. na początek chociaż jakieś przeciwzapalne...napisał mi jakie on proponuje leki, a gin zadecyduje...jeśli to nie zejdzie lub będzie się powiększać, to antybiotyki pójdą w ruch...

A poza tym mam zacząć szczotkować porządnie zęby 3 razy dziennie..bo po ciąży zostanę chyba ze sztuczną szczęką! Polecił jakaś pastę, zjechałam pół miasta i akurat tego rodzaju nigdzie nie było!
I oczywiście znalazł jakąś dziurkę...więc idę do niego za tydzień...
niestety, ale w ciąży z zębami niewiele można zrobić a ta paste jest w kauflandzie - mój tż jej używa

Cytat:
Dopierdziela się do wszystkiego, co wynika z tego, że nie rozumie co się do niego mówi, pisze...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Uwielbiam zakupy w Ikeii
ja też, ale odkąd mi przyjaciółka co do francji sie wyprowadziła powiedziała, że u nich Ikea to największy szajs jaki tylko istnieje, że sama biedota tam kupuje (min ona też hehehe), że francuzi się śmieją z polaków, że tacy zakochani w Ikei, to jakoś rzadziej tam bywam no i u nich ceny w porównaniu do cen u nas to jak u nas w pepco i tak też to określila, że dla nich ikea to jak dla nas pepco

A ja dzisiaj idę do fryzjera na 15.15 obcinam kłaki i farbuję na blond matko z półtorej roku u fryzjera nie byłam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:54   #249
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
co do Pragi toja byłam dwa razy tam ale mi się osobiście nie podoba to miasto. wiem, chyba jestem wyjątkiem pod tym względem, ale mnie nie urzekło
Alez moja droga, kazdy lubi co innego. Mnie sie np nie podoba Londyn

Stary 2012-11-20, 09:56   #250
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Koooochaaaaaammm Londyn!!!!!!!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:57   #251
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Mam jeszcze masę zaległości po tej mojej 3-tyg nieobecności a nie mogę się zabrać żeby w końcu zakończyć wszystkie tematy. USYPIAM...
Siostra mnie dzisiaj na fitness wyciąga. nie wiem czy nie usne na nim...
A tak wogóle to dalej nie mam @. Miałam ostatnio policzyć co i jak i zapomniałam oczywiście.
e a kiedy mialas dostac @??????

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja też, ale odkąd mi przyjaciółka co do francji sie wyprowadziła powiedziała, że u nich Ikea to największy szajs jaki tylko istnieje, że sama biedota tam kupuje (min ona też hehehe), że francuzi się śmieją z polaków, że tacy zakochani w Ikei, to jakoś rzadziej tam bywam no i u nich ceny w porównaniu do cen u nas to jak u nas w pepco i tak też to określila, że dla nich ikea to jak dla nas pepco

A ja dzisiaj idę do fryzjera na 15.15 obcinam kłaki i farbuję na blond matko z półtorej roku u fryzjera nie byłam
Fakt faktem, ze jakosc tych mebli jest bardzo kiepska, na zasadzie zloz mnie i nie dotykaj .
I ty bedziesz blondzia??? A bylas juz kiedys czy pierwszy raz? Bo twoje wloski teraz to taki kasztan tak?

Stary 2012-11-20, 09:58   #252
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie byłam w Londynie jeszcze, Ty światowa jesteś, ciągle gdzieś jeździsz, fajnie tak

Tomalinko ja chyba bym zaczęła kupować coś jak poznałabym płeć

Baobabek to prosimy o fotkę po fryzjerze

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:01   #253
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Koooochaaaaaammm Londyn!!!!!!!!
Nie-cier-pie! A do metra nawet tam nie wchodze bo od razu mi tchu brakuje i klaustrofobia mnie lapie... no way. Uwielbiam mniejsze angielskie miasteczka z klimatem ale nie Londyn.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

W ogole to Wam powiem, ze nieznowsze tlumow. Jak bylam teraz w Istambule i tam te tlumy aut, ludzi, to byl jakis koszmar. Obiecalam sobie po tym, ze juz nigdy nie bede narzekac na praskie korki bo ich po prostu ni ma!

A jak przyjezdzam do swojej wioski pod Praga, gdzie slychac tylko ptaszki, czasem szczeknie pies to wiem, ze zyje

Stary 2012-11-20, 10:13   #254
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Moj TZ uzywa tej Sensodyne i ciezko ja dostac. Powiem ci, ze jest droga a tubka mniejsza niz normalne pasty
Toś mnie pocieszyła

A w ogóle to dzień dobry!

Bao to fajnie...czyli zostanę ze sztuczną szczeką, bo u nas Kaufland się dopiero buduje!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:13   #255
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Dziś idziemy do kina na Zmierzch, na 16:00
nie mogę się doczekać )

dziewczyny 3 dni do końca losowania, a 2 osoby mnie doganiają bo mają 50 głosów mniej niż ja, wiem że wam się już nie chce, ale jak już tyle walczyłyśmy to proszę jeszcze o te ostatnie 3 dni
obiecuję, że już nie wezmę udziału w takim konkursie
Stary 2012-11-20, 10:16   #256
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
e a kiedy mialas dostac @??????

Fakt faktem, ze jakosc tych mebli jest bardzo kiepska, na zasadzie zloz mnie i nie dotykaj .
I ty bedziesz blondzia??? A bylas juz kiedys czy pierwszy raz? Bo twoje wloski teraz to taki kasztan tak?
byłam blond ostatnio 4 lata temu teraz muszę z konieczności, bo mam masę siwych włsoów i jak farbuję brązem to i tak po kilku dniach te siwe są widoczne - choćby nie wiem co to za farba była a na blondzie nie będzie tak widac Teraz mam jasny złoty brąza moj naturalny to szara mysz

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja nie byłam w Londynie jeszcze, Ty światowa jesteś, ciągle gdzieś jeździsz, fajnie tak

Tomalinko ja chyba bym zaczęła kupować coś jak poznałabym płeć

Baobabek to prosimy o fotkę po fryzjerze
dobra, dobra wstawię

Ja też kocham Londyn, strasznie za nim tęsknię...mieszkałąm przez pół roku a z przyczyn zdrowotnych musiałąm wrócić - miało być tylko na czas leczenia, ok. mc i w tym czasie napatoczył sie mój tż i już nie pojechałam....w pracy w PL miałam urlop bezpłatny, więc wróciłam, a wkrótce potem dostałam pracę w szkole i tak już zostałoale powrotu to zawsze bede żałować...a chciałam, zeby tż pojechał ze mną to osioł nie chciał i też teraz żałuje

Stary 2012-11-20, 10:18   #257
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz jeszcze psioszke?
No jeśli to jest wyznacznik to informuję, że chyba jestem wysoko w ciąży, tylko jeszcze o tym nie wiem
Otóż p. widzę albo w lustrze albo po solidnym schyleniu się. Gdy wyprostowana spojrzę w dół, to najpierw widzę wielkie cycki, jak je odgarnę to widzę wielki brzuchol, a dopiero jego solidnie wciągnięcie odsłania mi p.

Cytat:
No widzisz, ja swoja psioszke widze jak stoje z czego jasno wynika, ze masz duzy brzuch.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Madzia, Aaby a czy ja gdzieś napisałam, że podjęłam?:d a jeżeli tak jaką, bo nie wiem

Aaby kurcze... czemu przełożyli...
Hmmm, no ja byłam pewna, że jest podjęta Matko, myślałam, że to ja jestem niezdecydowana, ale widzę, że chyba zacznę starania jeszcze przed Tobą

A obronę przełożyli, bo promotor nie miał czasu

Cytat:
daj spokój...zrobiłam kilka zdjęć, ale tak o...wkurza mnie aparat, nie mogę dojść z nim do ładu, wszystkie zdjęcia są niewyraźne...a nie chce non stop lampy używać...wolę naturalne zdjęcia...

Miałam jechać do takiego znajomego, żeby mi może podpowiedział, co ja robię źle, albo co jest z tym aparatem...mąż dzwonił do niego, a ten stwierdził, że on na zwykłych cyfrówkach to się nie zna...myślał, że mamy lustrzankę...

Najchętniej poszłabym do sklepu i kupiła lustrzankę, którą zawsze chciałam..ale mąż mi zabrania...nie dziwię mu się w sumie, bo ten aparat trochę kosztował...ale szlag mnie już trafia...na co mi taki aparat, jak nie mogę nim normalnego zdjęcia zrobić? przecież niemowlakom nie będę po oczach lampą błyskać!!
Kurcze, patrzyłam na Twój aparat w necie i ma dobre parametry. Jasny obiektyw, duży zakres... Coś musi być nie tak w ustawieniach...
Może mi pokazać przykładowe foto zrobione tym aparatem? Może ma problem z łapaniem ostrości? Albo masz włączoną ostrość na manual?

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Hej

Ja tak na szybciutko:
1. poparzyłam dzisiaj cycka gorącą zupą - nie pytajcie jak to możliwe
2. poparzyłam dzisiaj brzusio żelazkiem - nie pytajcie jak to możliwe
3. ale tak, tak to oznacza, że w końcu prasuję zaległości mnie przerażają ale muszę już ruszyć, bo nie mam wczym chodzić
4. i strzelam dzisiaj FOCHA - tyle postów napsałyście, że nie ma szans na nadrabianie - za niedługo ogłoszę STRAJK (chcialabym dopisać głodowy ale raczej nei wytrzymałabym)

No tyle o mnie
Kochana, ja wiem, że Twój post to same nieszczęście, ale bardzo poprawił mi humor!
Uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które 2 lalki wam sie podobaja najbardziej? http://allegro.pl/50cm-lalka-szmacia...803012114.html
Będę oryginalna jeśli powiem, że żadna? Strasznie nie podobają mi się takie lalki

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Hej POBUDKA!!!!!

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Szukam innego lekarza.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-11-20 o 10:19
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:21   #258
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziś idziemy do kina na Zmierzch, na 16:00
nie mogę się doczekać )
My idziemy jutro...i też nie mogę się doczekać!
Stary 2012-11-20, 10:21   #259
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny 3 dni do końca losowania, a 2 osoby mnie doganiają bo mają 50 głosów mniej niż ja, wiem że wam się już nie chce, ale jak już tyle walczyłyśmy to proszę jeszcze o te ostatnie 3 dni
obiecuję, że już nie wezmę udziału w takim konkursie
zaglosowane

Strong tez bierze udzial w tym konkursie

Stary 2012-11-20, 10:23   #260
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Toś mnie pocieszyła

A w ogóle to dzień dobry!

Bao to fajnie...czyli zostanę ze sztuczną szczeką, bo u nas Kaufland się dopiero buduje!
uuuu no to faktycznie, zacznij już zbierać na implanty

Mam dylemat: may 3 pokoje, salon, pokój kubusia - duży, pokój Izy - malutki. Śpimy w salonie na rozkładanej dużej kanapie, iza w kołysce, Kubuś u siebie. I teraz tak: Iza musi już niebawem spać w łóżeczku, ktore jest w jej pokoju, ale tam nie ma opcji żebym ja spała, czy też my z tż oboje, bo nie ma kanapy żandej a i żadna nie zmieści się. Teraz sie zatsanawiam, czy nie zrobić wspólnego pokoju dla Izy i Kubusia w tym dużym Kubusiowym, a w Izowym nie zrobić sypialni, gdzie byłaby nasza kanapa z salonu słóżąca jako łoże (po rozłożeniu ma 1.8mx 2.20), stale rozłożone i łóżeczko Izy by zostało przynajmniej do 2,5 roku. Później kupiłabym jej nowe dorosłe łóżko i wstawiła do ich wspólnego. Do salonu natomisat w miejsce tej kanapy co do sypilani byśmy wzięli kupię nową ładną kanapę 3 osobową, wywalę ławe i fotele a w jej miejsce wstawię stół z krzesłami (meble wenge które mamy też będą do wymiany za jakiś czas - chcemy jasne). Teraz nie wiem czy to bedzie dobre rozwiązanie taki współny pokójndla brata i siostry??? różnica wieku 2 lata 6 mcy i 1 dzień

Stary 2012-11-20, 10:23   #261
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kurcze, patrzyłam na Twój aparat w necie i ma dobre parametry. Jasny obiektyw, duży zakres... Coś musi być nie tak w ustawieniach...
Może mi pokazać przykładowe foto zrobione tym aparatem? Może ma problem z łapaniem ostrości? Albo masz włączoną ostrość na manual?
On ma problem z ostrością i to mnie wkurza...na dworze robi fajne zdjęcia...ale w pomieszczeniu kombinowałam na różne sposoby i chyba nigdy ostre zdjęcie mi nie wyszło..bez użycia lampy oczywiście
Mogę wrzucić do swojego albumu zdjęcia tych dziewczynek co ostatnio robiłam...
Stary 2012-11-20, 10:25   #262
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
My idziemy jutro...i też nie mogę się doczekać!
mam nadzieję, że się nie zawiodę
koleżanka była i mówi że super

Cytat:
zaglosowane

Strong tez bierze udzial w tym konkursie
no bierze, razem walczyłyśmy, ale ona ostatnio czasu nie miała i straciła wiele pkt, do mnie jej brakuje ok 700, a wcześniej szłyśmy łeb w łeb...

a ma któraś pożyczyć cewnik?? oddam zaraz po kinie, obiecuję
Stary 2012-11-20, 10:26   #263
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
uuuu no to faktycznie, zacznij już zbierać na implanty

Mam dylemat: may 3 pokoje, salon, pokój kubusia - duży, pokój Izy - malutki. Śpimy w salonie na rozkładanej dużej kanapie, iza w kołysce, Kubuś u siebie. I teraz tak: Iza musi już niebawem spać w łóżeczku, ktore jest w jej pokoju, ale tam nie ma opcji żebym ja spała, czy też my z tż oboje, bo nie ma kanapy żandej a i żadna nie zmieści się. Teraz sie zatsanawiam, czy nie zrobić wspólnego pokoju dla Izy i Kubusia w tym dużym Kubusiowym, a w Izowym nie zrobić sypialni, gdzie byłaby nasza kanapa z salonu słóżąca jako łoże (po rozłożeniu ma 1.8mx 2.20), stale rozłożone i łóżeczko Izy by zostało przynajmniej do 2,5 roku. Później kupiłabym jej nowe dorosłe łóżko i wstawiła do ich wspólnego. Do salonu natomisat w miejsce tej kanapy co do sypilani byśmy wzięli kupię nową ładną kanapę 3 osobową, wywalę ławe i fotele a w jej miejsce wstawię stół z krzesłami (meble wenge które mamy też będą do wymiany za jakiś czas - chcemy jasne). Teraz nie wiem czy to bedzie dobre rozwiązanie taki współny pokójndla brata i siostry??? różnica wieku 2 lata 6 mcy i 1 dzień

Bao
ja nie wiem...powiem tylko tyle, że między mną, a bratem była różnica 2 lat i od małego mieliśmy wspólny pokój...rodzice nas rozdzielili, jak byliśmy starsi...może na etapie gimnazjum? I raczej nic nam nie przeszkadzało...często się razem bawiliśmy...nawet jak do mnie koleżanki przychodziły..
Stary 2012-11-20, 10:26   #264
aaby
Zakorzenienie

Obudziłam się ciut, więc mogę się przywitać
Zatem wtorkowe dzień dobry!

Wczorajszy dzień zleciał migiem. Po pracy szybki obiad i pojechałam spotkać się z kumpelą. Spotkanie miłe, choć kawka niedobra (bo smakowała jak kawa ). Nagadałyśmy się, poplotkowałyśmy... Miło czasem wyskoczyć samej
Mąż w tym czasie poszedł z kumplem na piwo, więc oboje się trochę zresetowaliśmy
W międzyczasie mąż przysłał smsa, że mamy na jutro zaproszenie do małego Ignasia, więc żeby nie iść z pustymi rękoma kupiłam grzechotko-gryzak, o taki:

grzechotka-z-kuleczkami_4502.jpg
(foto ze strony producenta)

Mam nadzieję, że będzie choć pięciominutowe zainteresowanie
Także jutro też będzie miły wieczór przy kawce i winku

Wróciłam późnym wieczorem, mąż po kilku piwkach był w bardzo dobrym humorze i bardzo przytulaśny Aż mnie drażnił

A dziś niby wstałam rześka, ale jak przyszłam do pracy, to niemoc jakaś mnie ogarnęła i tylko ziewałam, i ziewałam, i ziewaaaaaaałaaaaammmm... Pożułam gumę i pomogło
Ale nie powiem, żeby chciało mi się tu specjalnie siedzieć

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-20, 10:27   #265
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-11-20, 10:27   #266
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
byłam blond ostatnio 4 lata temu teraz muszę z konieczności, bo mam masę siwych włsoów i jak farbuję brązem to i tak po kilku dniach te siwe są widoczne - choćby nie wiem co to za farba była a na blondzie nie będzie tak widac Teraz mam jasny złoty brąza moj naturalny to szara mysz

dobra, dobra wstawię

Ja też kocham Londyn, strasznie za nim tęsknię...mieszkałąm przez pół roku a z przyczyn zdrowotnych musiałąm wrócić - miało być tylko na czas leczenia, ok. mc i w tym czasie napatoczył sie mój tż i już nie pojechałam....w pracy w PL miałam urlop bezpłatny, więc wróciłam, a wkrótce potem dostałam pracę w szkole i tak już zostałoale powrotu to zawsze bede żałować...a chciałam, zeby tż pojechał ze mną to osioł nie chciał i też teraz żałuje
Tez czekam z niecierpliwoscia na zdjecie twojej nowej fryzury.

A teraz juz jak rozumiem nie rozwazacie przeprowadzki do UK?

Cytat:
No jeśli to jest wyznacznik to informuję, że chyba jestem wysoko w ciąży, tylko jeszcze o tym nie wiem
Otóż p. widzę albo w lustrze albo po solidnym schyleniu się. Gdy wyprostowana spojrzę w dół, to najpierw widzę wielkie cycki, jak je odgarnę to widzę wielki brzuchol, a dopiero jego solidnie wciągnięcie odsłania mi p.
Czesc Aaby!

Chcialam tylko napisac, ze zazdroszcze wielkich cyckow. U mnie maleja maleja po cwiczeniach... niestety.

Stary 2012-11-20, 10:29   #267
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
On ma problem z ostrością i to mnie wkurza...na dworze robi fajne zdjęcia...ale w pomieszczeniu kombinowałam na różne sposoby i chyba nigdy ostre zdjęcie mi nie wyszło..bez użycia lampy oczywiście
Mogę wrzucić do swojego albumu zdjęcia tych dziewczynek co ostatnio robiłam...
Wstaw wstaw, może coś poradzimy
A on jest na gwarancji jeszcze?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-20, 10:31   #268
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Chcialam tylko napisac, ze zazdroszcze wielkich cyckow. U mnie maleja maleja po cwiczeniach... niestety.
oddam z chęcią swoje )

ja już zbieram na operację koszt 11-13 tys
Stary 2012-11-20, 10:32   #269
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Bao,
spokojnie na razie moga byc razem w pokoju. Mysle, ze tak do gimnazjum, gora szkola srednia nie powinno byc problemu. Potem to juz wiadomo

Cytat:
no bierze, razem walczyłyśmy, ale ona ostatnio czasu nie miała i straciła wiele pkt, do mnie jej brakuje ok 700, a wcześniej szłyśmy łeb w łeb...

Moje 3 glosy juz dzis masz .

Ja na Zmiechrz poczekam... najbardziej podobala mi sie 1 czesc. No nadal nie jestem pewna, czy wole wilkolaka czy wampira .

Stary 2012-11-20, 10:33   #270
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Wstaw wstaw, może coś poradzimy
A on jest na gwarancji jeszcze?
Jest...nawet ma przedłużoną gwarancję

Dziewczyny mamusie, jakby któraś chciała:
http://121pr.pl/files/KiedyWyroslyMiZabki.pdf

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Ja na Zmiechrz poczekam... najbardziej podobala mi sie 1 czesc. No nadal nie jestem pewna, czy wole wilkolaka czy wampira .
hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości