Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 10:21   #4681
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wróć tam i rzuć im tym mięsem w twarz, jak tak można
wyobraziłam sobie takiego całego kurczaka który leci w zwolnionym tempie na twarz ekspedientki

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mogę zrobić
tylko proszę ładnie o daty wizyt tutaj albo na PW, no i pytanie gdzie dać taki kalendarz ? Też do 1-2 postu ??

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

My mszę za dziadka mamy w którąś niedzielę, ale na 8:00, a do babci ponad 50km, więc nie wiem o której musimy wstać o 5-6
Jenny ja ci podam jutro jak się na dzisiejszej umówię na następną

a co do mszy to moja babcia też zawsze tak zamawia. o 7 albo o 7:30....
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:21   #4682
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
U mnie wstępnie wizyta 23.11
ja mam jeszcze 21.11 ale nie wiem czy jest sens dziś wpisywać
Stary 2012-11-20, 10:23   #4683
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wczoraj zasnęłam z bólem głowy, wstałam rano i dalej mnie ćmiła
Mam nadzieję, że teraz czujesz się już lepiej ?

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
więc kupiłam sobie długo sweter, nawet nazwałabym go sukienką o taki: http://www.hm.com/pl/product/00645?article=00645-C kolor chabrowy będzie świetny na zimę jak brzuszek urośnie
Śliczny kolor

A jak się czujesz ? Jak maleństwa ??

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jenny ja ci podam jutro jak się na dzisiejszej umówię na następną

Ok

Moja babcia zamawia mszę zawsze w dniu w którym wypada rocznica, a co do godziny to różnie, a tym razem ksiądz jej przesunął tą mszę na niedzielę i to na 8:00

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze 21.11 ale nie wiem czy jest sens dziś wpisywać
, bo będziemy czekać na relację

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:24   #4684
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wyobraziłam sobie takiego całego kurczaka który leci w zwolnionym tempie na twarz ekspedientki

Piękny widok, co nie?

Moja druga babcia też zawsze na 7:00 zamawia!! A później pretensje, że nie przyszłam np. A jak jej powiedziałam, że mogłaby zacząć zamawiać na 18:00 to oburzona, bo na 7:00 jej koleżanki chodzą To niech sobie z koleżankami siedzi w tym kościele a do mnie nie ma pretensji, że nie przyszłam skoro koleżanki ważniejsze

A ta babcia przepraszała nas za tą godzinę (bo my z mamą musimy autobusem dojechać) ale nie było już miejsc na 18:00 Raz ma wybaczone

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:24   #4685
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim
długo się nie odzywałam - myślę, że "problem" małej aktywności niektórych osób ( w tym mnie) wynika po części z ogromnego tempa na forum - z jednej strony czasem trudno nadrobić, a z drugiej strony mam wrażenie, że stałe bywalczynie zwracają najbardziej uwagę wzajemnie na swoje posty, co jest chyba naturalne. Ja pamiętam, że wyłączyłam się na jakiś czas, bo miałam takie poczucie, że trochę grochem o ścianę zagadywałam np. o biustonosze ciążowe - po prostu poszłam na fora tematyczne, bo się czułam za nachalnie pewnie jakbym miała możliwość się bardziej udzielać, to sytuacja szybko by się zmieniła - trza spróbować podobnie ze zdjęciami, które są gdzie indziej - z jednej strony to rozumiem, też nie chciałabym, żeby ktoś moje zdjęcia mógł jakoś wykorzystać spoza nas, a z drugiej strony automatycznie mam jakiś bunt przed tym, że ktoś ma oceniać, czy już jestem w klubie, czy nie i się dystansuję

u mnie w sumie dużo zmian, dziś pierwszy dzień 16 tygodnia - całe szczęście zaczynają mi różne uciążliwości przechodzić. Ale od dwóch dni pobolewa mnie brzuch, więc po przygodach z plamieniem trochę się tym stresuję, pewnie na wyrost. Od tygodnia mam z dnia na dzień wrażenie, że mam wreszcie coraz większy brzuch
będziemy się w czerwcu przeprowadzać do nowego mieszkania (teraz mieszkamy w domu na wsi, długa historia), więc w ramach oszczędności pozostaję na nfz'cie - muszę wytrzymać z niewiedzą o płci do okolic 20 tygodnia, co nie jest proste mąż od początku wyczuwa małą, ciekawe, jak tam intuicja facetów działa
pearl nie przejmuj się, ja nie jestem w klubie - już ogarnięcie tego forum zajmuje mi znaczącą część czasu. i gratuluje 16 tygodnia

mam dziś tyle pracy, że chyba do końca pozostanę opóźniona min. 2 strony do tyłu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:25   #4686
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witam Was z rana brzuchatki
jak tam samopoczucie, u mnie kiepsko od 3 dni boli, a raczej zarąbiście boli mnie głowa, nie chce brać leków i tak się męcze od rana do nocy, podobno to przez zwiększone hormony w 2 trymestrze.
Od kiedy zaczynają się wyprzedaże w centrach handlowych, przed czy po świętach? bo nie wiem kiedy wyruszyć w większe miasto na zakupy dla malucha.
a tak to chce się pochwalić, dostaliśmy klucze do większego mieszkania (3 duże pokoje) trzeba tylko remont zrobić, ściany, panele, drzwi i pewnie od nowego roku się tam wprowadzimy ))
Współczuję, mnie wczoraj głowa zaczęła boleć.. i dziś rano obudziłam się o głowa dalej bolała.. teraz jeszcze ćmi
Ale Ci fajnie, a gdzie się dostaje takie klucze?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:25   #4687
candace1
Zakorzenienie

Cześć!
później Was poczytam bo teraz przyszłam się tylko przywitać

Wczoraj użyłam cudownego peelingo do ciała po którym już nie musiałam się niczym smarować - zostawia taką fajną powłłokę na skórze. Dziś jestem gładka jak doopka niemowlaka.

Idę umyć glowę. Przydreptam później
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:34   #4688
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
A ktos wrzuca zdjecia do klubu??
Pierwsze slysze
Jak zaczelysmy wstawiac zdjecia to normalnie na watku,tylko np bez glowy(twarzy).
I na tym stanelo...
Inna zapraszamy do klubu, dawno tam nie zaglądałaś

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Wczoraj użyłam cudownego peelingo do ciała po którym już nie musiałam się niczym smarować - zostawia taką fajną powłłokę na skórze. Dziś jestem gładka jak doopka niemowlaka.
Napisz potem co to za peeling

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko napiszę, że według moich obliczeń dzisiaj na pewno już mam II trymestr 14 tc, albo 14 tc1d (w końcu wakacje były, to już nie pamiętam dokładnie kiedy )

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
dzień dobry wszystkim
długo się nie odzywałam - myślę, że "problem" małej aktywności niektórych osób ( w tym mnie) wynika po części z ogromnego tempa na forum - z jednej strony czasem trudno nadrobić, a z drugiej strony mam wrażenie, że stałe bywalczynie zwracają najbardziej uwagę wzajemnie na swoje posty, co jest chyba naturalne. Ja pamiętam, że wyłączyłam się na jakiś czas, bo miałam takie poczucie, że trochę grochem o ścianę zagadywałam np. o biustonosze ciążowe - po prostu poszłam na fora tematyczne, bo się czułam za nachalnie pewnie jakbym miała możliwość się bardziej udzielać, to sytuacja szybko by się zmieniła - trza spróbować podobnie ze zdjęciami, które są gdzie indziej - z jednej strony to rozumiem, też nie chciałabym, żeby ktoś moje zdjęcia mógł jakoś wykorzystać spoza nas, a z drugiej strony automatycznie mam jakiś bunt przed tym, że ktoś ma oceniać, czy już jestem w klubie, czy nie i się dystansuję

u mnie w sumie dużo zmian, dziś pierwszy dzień 16 tygodnia - całe szczęście zaczynają mi różne uciążliwości przechodzić. Ale od dwóch dni pobolewa mnie brzuch, więc po przygodach z plamieniem trochę się tym stresuję, pewnie na wyrost. Od tygodnia mam z dnia na dzień wrażenie, że mam wreszcie coraz większy brzuch
będziemy się w czerwcu przeprowadzać do nowego mieszkania (teraz mieszkamy w domu na wsi, długa historia), więc w ramach oszczędności pozostaję na nfz'cie - muszę wytrzymać z niewiedzą o płci do okolic 20 tygodnia, co nie jest proste mąż od początku wyczuwa małą, ciekawe, jak tam intuicja facetów działa
Witaj ponownie
I gratuluję 16 tc

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
a tak to chce się pochwalić, dostaliśmy klucze do większego mieszkania (3 duże pokoje) trzeba tylko remont zrobić, ściany, panele, drzwi i pewnie od nowego roku się tam wprowadzimy ))
Świetna wiadomość

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:34   #4689
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć!
później Was poczytam bo teraz przyszłam się tylko przywitać

Idę umyć glowę. Przydreptam później
hej, hej

cóż to za cudowny peeling

A my dziś kończymy 14tc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:34   #4690
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Weź to mięso i idź do sklepu i narób szumu. Może Ci wymienią.
nie mam właśnie paragonu więc mi nie wymienią

Aaś trzymamy kciuki!

ankaa ja myślę że największe przeceny będą między świętami a sylwestrem.
i brawa za mieszkanie

Justi na mamusiach styczniowo-lutowych dziewczyny pisały o tym że migdały są dobre na zgagę, więc coś w tym musi być

Jeny myślę że w 1 poście będzie najlepiej

21.11 Mysia Mysz
23.11 JennyAniołek
28.11 nuna
29.11 sharpnowaja, Inna (tak?) i któraś jeszcze, clohe?
4.12 anoxe, szprotka
5.12 lonely lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback
10.12 Justi

candance jaki to peeling?
Stary 2012-11-20, 10:34   #4691
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję, mnie wczoraj głowa zaczęła boleć.. i dziś rano obudziłam się o głowa dalej bolała.. teraz jeszcze ćmi
Ale Ci fajnie, a gdzie się dostaje takie klucze?
takie klucze tylko u teścia się dostaje

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:36   #4692
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też będę musiała wstać przed 6 ale babcia obiecała, że następne msze tylko na popołudniu

Cytat:
Chciałabym widzieć minę tej ekspedientki

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
A my dziś kończymy 14tc
A my 12tc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:37   #4693
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
A my dziś kończymy 14tc

Cytat:
A my 12tc
Stary 2012-11-20, 10:37   #4694
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

21.11 Mysia Mysz, dhalii
23.11 JennyAniolek
28.11 nuna
29.11 sharpnowaja, Inna_Uk i któraś jeszcze, clohe?
30.11 xal
4.12 anoxee, szprotka
5.12 lonely_lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback
10.12 Justi
17.12 MoTyleKsw
Ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-11-20 o 10:57
Stary 2012-11-20, 10:38   #4695
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam właśnie paragonu więc mi nie wymienią

Aaś trzymamy kciuki!

ankaa ja myślę że największe przeceny będą między świętami a sylwestrem.
i brawa za mieszkanie

Justi na mamusiach styczniowo-lutowych dziewczyny pisały o tym że migdały są dobre na zgagę, więc coś w tym musi być

21.11 Mysia Mysz
23.11 JennyAniołek
28.11 nuna
4.12 anoxe, szprotka
5.12 lonely lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback
10.12 Justi

candance jaki to peeling?
Szczerze? To myślę, że wolałyby Ci wymienić bez paragonu niż mieliby słyszeć klienci, że sprzedają stare mięcho.
No chyba, że masz daleko, to gra nie warta świeczki

Idę sprzątać

Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:38   #4696
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Ok
któraś na pewno pisała że ma wizytę 26 i 27
Stary 2012-11-20, 10:38   #4697
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
nie nadążam dziś za Wami

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:40   #4698
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? To myślę, że wolałyby Ci wymienić bez paragonu niż mieliby słyszeć klienci, że sprzedają stare mięcho.
myślę że one mają to w
mięso już wyrzuciłam dlatego nie chce mi się za nim grzebać i wąchać. Nie kosztowało dużo bo to dwa skrzydełka no ale do sklepu już nie pójdę.
Stary 2012-11-20, 10:41   #4699
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę zrobić
tylko proszę ładnie o daty wizyt tutaj albo na PW, no i pytanie gdzie dać taki kalendarz ? Też do 1-2 postu ?? [COLOR="Silver"]
wydaje mi się, że chyba najłatwiej będzie znaleźć jeśli te wizyty będą na początku

Cytat:
Mam nadzieję, że teraz czujesz się już lepiej ?
no niby trochę lepiej, ale chyba oswoiłam się z tym bólem... bo głowa dalej ćmi. mogłaby już dać za wygraną

Cytat:

A my dziś kończymy 14tc

Cytat:

21.11 Mysia Mysz
23.11 JennyAniołek
28.11 nuna
4.12 anoxe, szprotka
5.12 lonely lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback
10.12 Justi
też tak myślę już nawet sporą listę mamy

Cytat:
takie klucze tylko u teścia się dostaje
oooo fajny teściu

candance zdradź nam cóż to za tajemniczy peeling?

Stary 2012-11-20, 10:41   #4700
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
któraś na pewno pisała że ma wizytę 26 i 27
Zaraz spróbuję poszukać, chyba nuna ostatnio spisywała wizyty, o ile dobrze kojarze

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:44   #4701
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz spróbuję poszukać, chyba nuna ostatnio spisywała wizyty, o ile dobrze kojarze
też mi się tak wydaje

loney mnie głowa bolała przez dwa tyg, później spokój jakiś czas i znów ból ale już tylko dwa dni
Stary 2012-11-20, 10:44   #4702
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
dzień dobry wszystkim

Witaj

Cytat:
nie mają Cie czym uciskać nie mają gumki a cały materiał jest mięciutki i rozciągliwy, na pudęlku maja rozmiar XL ja noszę normalnie S/M więc mam duuuzo luzu i myślę, że pochodzę w nich napewno kilka miesięcy
A jak ja na codzień noszę XL, to jaki powinnam zmówić? XXXXXL?

Cytat:
sklejane? to zależy jak zrobisz. U mnie się zakłada gumkę recepturkę.

Ja też kiedyś robiłam taki i robiłam ruloniki i recepturka. Poszukam zdjęcia to wrzucę.
Mieliśmy link do filmiku z wózeczkiem z pampersów i pani tam sklejała pampki klejem. Ja też robię na recepturki.

Cytat:

ale jaki za to będziesz miała sztab wsparcia, jak już będzie maleństwo na świecie u nas niestety jest tak, że ten brat mieszka w Gdańsku, siostra w Warszawie, teściowie w Toruniu - a my się z Krakowa przeprowadziliśmy na wioskę na śląsku - a za jakiś czas główną bazą będzie Chorzów moi rodzicie mieszkają niedaleko (choć później będzie to 40 i 50 km), ale oboje pracują, więc trochę mnie przeraża to, że właściwie będziemy zdani tylko na siebie. Ale będę też miała mini-sztab telefoniczny zawsze coś
Cytat:
mój tata mieszka w Rybniku
Moi teście też z Torunia. Ja z Rybnika.

Cytat:
Weź to mięso i idź do sklepu i narób szumu. Może Ci wymienią. Swoją drogą ja jestem straszną zadziorą i potrafię nawet oddać nieświeże ciastka albo zapytać się Pani na kasie czy siedzi za karę.
Kiepska sprawa z tym mięchem. Ale co do pani na kasie i jej siedzenia za karę......... w większości siedzą tam za karę, uwierz mi. Za śmieszną umowę i jeszcze śmieszniejsze pieniądze, zazwyczaj z braku laku. Sama siedziałam na kasie w markecie za 6zł brutto na umowę-zlecenie. Akurat się uczyłam, ale były tam też panie, które miały około pięćdziesiątki i pracowały biedne za 4,5 na rękę/h. Smutna prawda.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:45   #4703
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
pearl nie przejmuj się, ja nie jestem w klubie - już ogarnięcie tego forum zajmuje mi znaczącą część czasu. i gratuluje 16 tygodnia

mam dziś tyle pracy, że chyba do końca pozostanę opóźniona min. 2 strony do tyłu
Cytat:
Witaj ponownie
I gratuluję 16 tc

Cytat:

A my dziś kończymy 14tc
ale super miodowy trymestr się zacznie
ja właśnie z tego zaczynam powoli korzystać, wczoraj pierwszy raz od "sprzed ciąży" upiekłam chleb, dziś mam w planie porządki w szafach zacząć (dwie godziny temu minął ostateczny termin wstania od kompa )

ankaaa206 i MoTyleKsw - widzę, że też teraz motywem przewodnim prócz dzieciątka będzie urządzanie z tego co kojarzę, jak przeglądałam wcześniejsze posty, to nieźle się trzeba z tym wiciem gniazdka nagimnastykować. Ze mnie się na razie mąż śmieje, że siedzę w necie i robię listy sklepów z panelami, meblami i wyceniam jak nam to pójdzie.. bo mieszkanie dopiero nam budują, a tutaj w domu nie będziemy jakoś specjalnie nic przerabiać dla maleństwa, łóżeczko wstawimy do sypialni. I tak mąż się zamartwia, że mógłby więcej zarabiać itd - od ciąży mu się wzmocnił instynkt "utrzymywacza stada"

anoxee - bo to dobra mieszanka jest widocznie

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2012-11-20 o 10:49
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:49   #4704
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem. 7 godzin w mieście to nie dla mnie

Jestem totalnie niezadowolona z wizyty. Byłam z TŻ i tak jakoś lekarz inaczej się zachowywał niż zawsze.
Ale do sedna. Młodzieży ma 68 mm i wszystko z nim w porządku. Widziałam jakie ma stópki i rączki. Wszystko w normie i obecne. I kuźwa tyle się tylko dowiedziałam.
I najlepsze. Na koniec wizyty mówię do Niego (a zawsze zdj sam daje) a zdjęcie to dostaniemy? A on, a mówiliście coś? A ja oczy, ale Pan doktor zawsze sam daje, a on, a dziś zapomniałem zrobić?!?!
No ludzie, klękajcie narody. Wiadomo, że każda matka chce zdj swojego dzieciątka.
Mój TŻ szybko załagodził i mówi, najważniejsze, że wszystko w porządku. Zdj nie jest ważne. Zapłaciliśmy 80 zł czyli tyle ile przy normalnej wizycie. Kolejna 17.12.

Idę Was nadrabiać

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Aaaa no i ja do lekarza mówię, a siusiaka jakiegoś widać?
A on i owszem, ale póki co proszę się nie oswajać jeszcze z tym, że to chłopak, bo może się zmienić, więc póki co CHŁOPAK
Najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok i gratuluję synka , a lekarzowi to by się przydało porządne

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:54   #4705
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ankaaa206 i MoTyleKsw - widzę, że też teraz motywem przewodnim prócz dzieciątka będzie urządzanie z tego co kojarzę, jak przeglądałam wcześniejsze posty, to nieźle się trzeba z tym wiciem gniazdka nagimnastykować. Ze mnie się na razie mąż śmieje, że siedzę w necie i robię listy sklepów z panelami, meblami i wyceniam jak nam to pójdzie.. bo mieszkanie dopiero nam budują, a tutaj w domu nie będziemy jakoś specjalnie nic przerabiać dla maleństwa, łóżeczko wstawimy do sypialni. I tak mąż się zamartwia, że mógłby więcej zarabiać itd - od ciąży mu się wzmocnił instynkt "utrzymywacza stada"

anoxee - bo to dobra mieszanka jest widocznie
my sie wprowadziliśmy 4 lata temu do domu a wykańczaliśmy go ponad rok wcześniej, pomagali znajomi, co mogliśmy robiliśmy sami, bo kasy nie było, ale miało to swój urok teraz TŻ sam działa z drugim piętrem - tam przeniesie swój pokój, będzie miał stół bilardowy też u siebie teraz a w jego pokoju, naprzeciwko sypialni będzie pokój pączka z jednej strony zazdroszczę od nowa wybory paneli, płytek, mebli itp. z drugiej strony jak pamiętam ile pracy i nerwów to kosztowało to się cieszę, że mamy z głowy:P
Stary 2012-11-20, 10:54   #4706
JennyAniolek
Zakorzenienie

1. Niektóre mamusie ruchy dzidzi już czują, inne pilnie ich wyczekują
2. Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają
3. Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy
4. Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają
5. Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy

Takie propozycje tytułów pojawiły się wczoraj, któraś jeszcze ma jakiś pomysł ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:55   #4707
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
A my 12tc

Cytat:
loney mnie głowa bolała przez dwa tyg, później spokój jakiś czas i znów ból ale już tylko dwa dni
2 tygodnie????

Cytat:
z tego co kojarzę, jak przeglądałam wcześniejsze posty, to nieźle się trzeba z tym wiciem gniazdka nagimnastykować. Ze mnie się na razie mąż śmieje, że siedzę w necie i robię listy sklepów z panelami, meblami i wyceniam jak nam to pójdzie.. bo mieszkanie dopiero nam budują, a tutaj w domu nie będziemy jakoś specjalnie nic przerabiać dla maleństwa, łóżeczko wstawimy do sypialni. I tak mąż się zamartwia, że mógłby więcej zarabiać itd - od ciąży mu się wzmocnił instynkt "utrzymywacza stada"
a kiedy będziecie mieli gotowe mieszkanko ? dobrze, że mąż staje na wysokości zadania tylko niech za dużo sobie na głowę nie bierze.. żeby później ten cały radosny czas nie kojarzył mu się źle

Stary 2012-11-20, 10:59   #4708
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dodałam na razie kalendarz do 2 posta

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 10:59   #4709
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

ja też tak mam
i to się chwali
Stary 2012-11-20, 10:59   #4710
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
my sie wprowadziliśmy 4 lata temu do domu a wykańczaliśmy go ponad rok wcześniej, pomagali znajomi, co mogliśmy robiliśmy sami, bo kasy nie było, ale miało to swój urok teraz TŻ sam działa z drugim piętrem - tam przeniesie swój pokój, będzie miał stół bilardowy też u siebie teraz a w jego pokoju, naprzeciwko sypialni będzie pokój pączka z jednej strony zazdroszczę od nowa wybory paneli, płytek, mebli itp. z drugiej strony jak pamiętam ile pracy i nerwów to kosztowało to się cieszę, że mamy z głowy:P
zgadzam się

Cytat:
1. Niektóre mamusie ruchy dzidzi już czują, inne pilnie ich wyczekują
2. Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają
3. Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy
4. Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają
5. Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy

Takie propozycje tytułów pojawiły się wczoraj, któraś jeszcze ma jakiś pomysł ??
Właśnie, trzeba niedługo zacząć głosowanie, albo znowu tą sondę zrobić
bo już wątek na wykończeniu
nie wiem czy zbiorę myśli żeby ułożyć jakiś inny tytuł, chyba nie jestem w stanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości