|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cześć mamcie
ja tylko na chwilę, od wczorajszego wieczora mam taką migrenę że nie jestem w stanie patrzeć na monitor - za jasny wczoraj odkąd mąż wrócił z pracy leżałam w łóżku w przycienionym pokoju, nie spałam do 2:/ dziś niestety już tak nie da rady i męczę się z młodym, a do tego on tak strasznie skrzeczy:/ uprzedzę porady odnośnie tabletek - zwykłe nie działają (próbowałam) a "niezwykłych" przy karmieniu nie mogę tak sobie myślę że jak mi do jutra nie przejdzie to będę musiała młodego odstawić od piersi na jakiś czasAgunia , Pumas i Nadalka przytulam Was mocno choc wiem że nie moje przytulenie/pomoc/życzliwość jest Wam teraz potrzebna![]() dla zaszczepionych dzieciaczków i tych co czekają na swoja kolej
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-20 o 11:17 |
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
No to już nie idziemy na spacer mała ma temperaturę 38,2 ale mierzona w pupci , czyli 37,7
. Czy to może być reakcja poszczepienna ? wczoraj po szczepieniu było ok , a teraz temperatura...mała jest radosna tak jakby jej nie miała. Ile może utrzymywać się gorączka po szczepieniu wiecie może ????---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Dobra już znalazłam Podawane dzieciom szczepionki mają postać organizmów, których zadaniem jest zwalczanie różnych rodzajów chorób. Organizm niemowlęcia traktuje je jednak najczęściej jako ciała obce. Ciało dziecka broni się przed szczepionką, czego wynikiem jest między innymi wzrost temperatury. Kiedy człowiek jest zaatakowany przez inne organizmy, jego ciało zwalcza je, by ochronić własne życie. Wysoka temperatura zabija bakterie i wirusy, które mogą bez problemów przebywać w ciele w normalnej temperaturze. Ponadto gorączka pomaga organizmowi produkować więcej białych krwinek, przeciwciał oraz innych czynników, które aktywnie chronią niemowlę. Można wręcz stwierdzić, że gorączka u niemowląt po szczepieniu jest korzystnym objawem. Po podaniu szczepionki u niemowlęcia może pojawić się również zaczerwienienie lub obrzęk skóry, a miejsce po zastrzyku może być bolesne lub tkliwe. Gorączka może być łagodna lub umiarkowana – zwykle ustępuje samoistnie w ciągu kilku dni. |
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
dzis u nas piękna pogoda, TZ był z małą na spacerze, a ja jeszcze nic konstruktywnego nie zrobiłam a po południu będzie u mnie koleżanka więc wypadałoby chociaż mieszkanie odgruzowaćCiastek Rozalka jet bardzo dzielna! Wanillka współczuję migreny, wiem co to znaczy... Jak długo Cię męczy zazwyczaj? Ktoś powinien chyba mu przemówić do rozsądku.. tylko kto i jak? Moze napisz do niego długi list? Tak jest łatwiej wyrzucić z siebie pewne rzeczy.. |
|
|
|
#2254 |
|
Wtajemniczenie
|
my już po
mały waży 7,92 i ma 69cm niestety płakał okropnie,przeraźliwie aż się zapowietrzył i zabrakło mu tchu teraz jak zawsze po szczepieniach śpi,ehh biedne moje maleństwo
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawa dla Oskarka za dobrą wagę ![]() Nadia wczoraj po 17 miała szczepienie , a dzisiaj dostała gorączkę i biedna śpi |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewzyny niewiem co zrobic z tym wozkiem.
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
hej my tez juz po szczepieniu, mala wazy 7200, plakala bardzo bo to 3 wklocia, ale teraz juz bawi sie w lezaczku i juz zapomniala tymczasowo o szczepieniu...
A no i dzisiaj konczymy 4 miesiace... Ja natomiast humor mam podly... |
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
moejgo gina niebylo
wziąl se urlop![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ale się wyspaliśmy dzisiaj, mały budził się tylko na jedzenie, po 6 trochę 'pogadaliśmy sobie' i poszlismy dalej w kimę i tak do 10 ![]() za wszystkie dzisiejsze badania i usgDziewczyny przykro się czyta o kłopotach z Tztami mam nadzieję, że jakoś się Wam poukłada. trzymajcie się kochane ![]() ja dzisiaj też miałam jakiś chory sen, śniło mi się, że wyprowadziłam się z synem od Tzta, bo zrobił coś głupiego nawet jak rano pisał mi smsa to w pierwszym momencie nie chciałam odpisywać ale potem uświadomiłam sobie głupia, że to był tylko sen ![]() Soleiko fajnie ściełaś włosy, ja też się zastanawiam, bo wkurza mnie, że w całym mieszkaniu jest pełno moich kłaków no i poniszczone mam te końcówki... ale jeszcze nie wynalazłam dobrego fryzjera w szkocji wiec narazie na myśleniu się kończy
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda że nie mogę komentować blogów jak nie mam bloga..
no nic,chciałam napisać że pediatra zaleciła nam już wprowadzać pokarmy, powiedziała że wcale nie trzeba zaczynać od jednej łyżeczki tylko dać np 10 łyżeczek,niech dziecko poczuje smak. I kazała zacząć wprowadzać gluten w ilości pół łyżeczki kaszy manny dziennie. Powiedziała że gluten trzeba wprowadzić nie wcześniej niż w 4 m-cu i nie później niż w 6tym. A my jesteśmy w piątym więc już czas. |
|
|
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale waga ładna![]() ![]() Cytat:
rośnie Ci ładnie córciagratulujemy 4 miesiąca ![]() ![]() co się dzisiaj dzieje, że wszystkich gorszy humor dopada?? Mamcia mam nadzieję, że uśmiech niedługo zagości na Twojej twarzy
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
a wprowadzać pokarmy zaleciła dlatego że mleko nie ma jednak wszystkim wartości odżywczych co np zupka jarzynowa,nie chodzi o kcal tylko o witaminy..
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Czyj pies? ![]() * Zdajesz sobie sprawę, że na blondzie wiśnia będzie czerwona? Bardzo mi się podobają odcienie typu wiśnia, burgund i (z rudości) kasztan, ale na moich włosach (ciemny blond) byłaby to czerwień, pewnie fiolet i rudy.
|
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
ja calkowicie olalam to co ona mowila no bo wydaje mi sie to nie logiczne
|
|
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gluten mozna pod postacia kaszy manny |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Amelki za 4 miesiące i wagę ![]() I buziak dla Ciebie na poprawę humoru Dzwoniła hv-w przyszły czwartek przyjdzie zważyć Marysię
|
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Amelki i najlepsze życzenia!...a tak poza tym, to widzę, że humorki z dupy... U mnie wszystko dobrze, ale jakoś nijako. |
|
|
|
|
#2271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zrezygnowałam. mam kaszkę mannę bobovity więc od dziś podaję gluten. pumcia podaje już dawno i jest ok to i u nas będzie |
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak wam idzie z przepajaniem? |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnej córy!Dzięki za wszystkie informacje. Nie wiadomo, czy moja zaakceptuje plan wożenia jej do końca lutego w gondoli, ale jak nie zobaczy, jak fajnie jest w spacerówce, to może się uda. * Też jeszcze nie daję kaszek i zamierzam zapytać, czy dawać, bo nie chcę R. utuczyć. Tylko amej dyni nie widziałam innej, niż BabyDream z kleikiem. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-20 o 14:31 |
|
|
|
|
#2274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anna moja też nerwowo gryzie wszystko-łapki, zabawki, pieluszkę, śliniak....a to nie zęby to po prostu etap rozwoju neurologicznego, jak to ujęła moja pediatra
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale na kaszce mannie np bobovity jest napisane , że jest od 6 miesiąca ,a zwykła kaszka manna od 12 miesięcy , hm..... ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Mała pije od 40 do 120 ml dziennie |
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- ale to sie nie daje cala misieczke tylko jedna lyzeczke robi sie na 100 ml mleka. |
|
|
|
|
#2277 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście już po wszystkim Cytat:
no i buziak za 4mc ![]() Cytat:
Ja gluten wprowadzam w skończonym 5mc. Cytat:
![]() Cytat:
mioch rodziców. pojechali zagranicę i zostawili mi w "spadku" Ja już kiedyś miałam takie po blondzie, najpierw rude jak marchewa, a potem przefarbowałam na ciemniejsze, zdjęcie w załączniku, oczywiście z cenzurą ![]() włosy były ciemniejsze ale słońce mocno świeciło i wyglądają jaśniej. Cytat:
Może w tym podaniku bobovity coś jest to poczytam. Cytat:
na drugi dzień dostała pół słoiczka jabłek i zatwardzenia już nie ma
|
|||||||
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
mamka to zmierz jej temperaturę.
z przepajaniem cienko, akceptuje jedynie jabłko-melisa ale też nie więcej niż 30ml bo zaraz pluje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

ja tylko na chwilę, od wczorajszego wieczora mam taką migrenę że nie jestem w stanie patrzeć na monitor - za jasny
(próbowałam) a "niezwykłych" przy karmieniu nie mogę
choc wiem że nie moje przytulenie/pomoc/życzliwość jest Wam teraz potrzebna
dla zaszczepionych dzieciaczków i tych co czekają na swoja kolej

. Czy to może być reakcja poszczepienna ? wczoraj po szczepieniu było ok , a teraz temperatura...mała jest radosna tak jakby jej nie miała. Ile może utrzymywać się gorączka po szczepieniu wiecie może ????
a po południu będzie u mnie koleżanka więc wypadałoby chociaż mieszkanie odgruzować

wziąl se urlop
klaski:dla Amelci

za wszystkie dzisiejsze badania i usg
nawet jak rano pisał mi smsa to w pierwszym momencie nie chciałam odpisywać ale potem uświadomiłam sobie głupia, że to był tylko sen 

Obiecuję wszem i wobec że do świąt na pewno to zrealizuję 
i rudy.
najlepsze życzenia!