Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część XVIII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 12:15   #1891
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Witamy się z wami w ten ponury dzionek. Mój TŻ we Wrocławiu na egzaminach Wiem że to tak nie w temacie ale trzymajcie proszę za niego kciuki

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jestem po obchodzie i badanku. Rozwarcie na 2 cm wszystko zgladzone i lekarz powiedzial ze w ciagu kilku / kilkunastu godzin urodze. nie chca mnie poki co faszerowac lekami. Bez farmakologii poki co. obiadu mam juz nie jesc.
To trzymam kciuki za szybki poród

Choć przyznam szczerze to obiad wolałabym zjeść

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Kurcze, muszę sie zdecydować i kupić w końcu jakieś kosmetyki dla Szkrabiny. Miałam kupić "najlepsze na świecie" Oilatum, ale babka w aptece mi poradziła, zeby nie kupować takich hardkorowych kosmetyków, jeśli dziecko nie będzie miało problemów ze skóra. Żeby nie oduczyć Szkrabinowej skóry produkcji... czegoś tam Więc postanowiłam zakupić ziajkę - jako że na mnie dobrze działa. I jak postanowiłam, tak nadal nic nie kupione Apteczki nie mam jeszcze uzupełnionej.... eeeehhh
Nie chce mi się z łóżka wstawać w ogóle Może zrobię sobie dziś leniwy dzień?
Rzadko zdarzają się takie kompetentne osoby w aptece. A szkoda.

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
Dobijcie mnie będę wdzięczna .... jakbym wiedziała że tak wygląda mieszkanie na blokach to bym sie rękami i nogami zapierała
Powiem Ci, że musisz mieć naprawdę pecha. Ja mieszkałam w kilku miejscach i nigdy nie miałam takiego problemu. Teraz mam tylko jednego sąsiada, któremu przeszkadzało każde stuknięcie młotkiem, ale w końcu się przyzwyczaił.

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

Żeby szybko poszło

my wychodzimy do domu

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
TŻet uwaza ze ''to nie wypada '' u niego ciagle cos wypada lub nie Oni sa bardzo ''rodzinni '' i najwazniejsze jest ze chca sie spotkac , zobaczyc Adasia , posiedziec i porozmawiam o ''dupie Maryni '' Wczoraj mnie juz dobil bo Adas plakal bo byl glodny a ten wychodzi bo brat go prosil zeby ich odprowadzil . Oszalec idzie . Dzisiaj tez chca przyjsc . Ci ludzie na prawde nie maja wstydu .
Wiesz co ja uważam, że powinnaś pogadać ze swoim tz. Powiedz mu, że w końcu to Ty rodziłaś, a okres połogu nie bez przyczyny trwa 6 tygodni. Jak nie zrozumie to ja jednak powiedziałabym gościom, że spotkacie się, ale w innym terminie jak już dojdziesz do siebie do porodzie, bo jesteś zmęczona. Normalni ludzie powinni to zrozumieć.

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,
niestety nie udzielam sie na Waszym forum,ale jestem grudniowiec,dokladnie 22 grudnia i dzis bylam na wizycie,szyjka zaczyna mi sie skracac,a na ktg wyszlo ze mam porzadne skurcze.A ja nic nie czuje,jedynie wczoraj poczulam jeden skurcz.Maly ma ponad 3 kg i wszystko z nim wporzadku.
Lekarz powiedzial mi,ze w kazdej chwili moge zaczac rodzic i nie widzi przeciwskazan bo maly ma dobra wage.Smial sie tylko,ze dobrze byloby gdybym poczekala jeszcze 4 dni,bo wtedy zaczynam 36 tydzien.
Jestem ciekawa czy ktoras ma/miala podobnie i jak dlugo czekala na porod
Cytat:

oj znamy tu na tym forum te słowa
Tak jak napisała Immortal - mamy tutaj takie co miały rodzić przedwcześnie, a rodzą po terminie i takie które urodziły znienacka, a wszystko wcześniej było super - nie ma żadnej reguły.
Usg może niestety się mylić do 0,5 kg więc lepiej byłoby, żebyś jednak nie urodziła przed skończonym 37 tygodniem - wiem oczywiście, że to nie jest od Ciebie zależne. Zresztą ostatnio nasza grudniówka urodziła w 36 tygodniu i jakieś tam problemy były pomimo, że mała miała 3 kg.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
No ale nikt nie rozumie ze ja jestem zmeczona , ze przez nich Adas nie spi . tymbardzije ze oni przychodza z 2 swoich dzieci ktore mi syfia w mieszkaniu , drą ryj na caly blok . Juz naprawde nie wiem jak im odmawiac .. nie wiem .
Z tego co piszesz to nie są ludzie, którzy sami pewne rzeczy zrozumieją, bo tacy to pewnie nawet nie proponują swoich odwiedzin w tym okresie.
Musisz ( Ty czy tz) powiedzieć prosto z mostu, bo się nie domyślą. Można to przecież zrobić w kulturalny sposób - a jak się obrażą to trudno. Chyba, że chcesz mieć codziennie takie spędy do północy.

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja kupuję zawsze takie gotowe zmielone mięso wieprzowo-wołowe 0,5kg
podsmażam na patelni, trochę pokruszę i do gara z wodą
potem kroję ogórki w kostkę - te zielone długie 3-4 i też podsmażam na patelni aż cała woda wyparuje i wręcz zaczną się przypalać na brązowo
wrzucam do wody plus duuuuużo posiekanego koperku
doprawiam solą, pieprzem, ewentualnie ciut vegety
jak się pogotuje to na koniec zagęszczam serkiem topionym (w przepisie były 3 ale daję 1)
ja akurat takim bo jest kremowy i fajnie się rozpuszcza http://nokautimg3.pl/p-27-cd-27cd9e9...-mlekovita.jpg
wlewam troszkę zupy do miski i roztrzepuję go widelcem przed wlaniem do garnka

no my ostatnio w sklepie też trafiliśmy na kijowe
To jest ogórkowa z zielonych ogórków? Ja jeszcze nigdy takiej nie robiłam - zawsze z kiszonych.

Fajny pomysł z tym serkiem topionym
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:18   #1892
evvelina88
Rozeznanie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Dzień dobry,

wrzucam obiecane fotki plus lokum mojego szkabola, który chyba nie będzie mandarynkowym potworem jak mama, bo mam brzuch jak biedronka.

Uczulenie na brzuchu, hmm w ciąży wszystko może się zdarzyć.

aaa i zapomniałam napisać, że jeszcze jesteśmy przed malowaniem i fototapetowaniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3020.jpg (103,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3019.jpg (91,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3021.jpg (113,7 KB, 43 załadowań)

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:21   #1893
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Widzialyscie nowa reklame z coca coli ? Nie podoba mi sie !!
Nie widziała. Co w niej okropnego?

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Ale Micia ma zdjęcia z sesji
Gdzie?

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
DeKajka ja nie czaje...dlaczego Twoj TZ nie zarzadzi, ze koniec odwiedzin i juz! albo wyprasza wczesnie?
i co to za ludzie. male dziecko i przesiadywanie do polnocy. toz to jakas masakra.
Dokładnie ??

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

Żeby szybko poszło

my wychodzimy do domu

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja mam dzis jakiegos doła straszngo, ryczec mi sie chce na wszystko
do du..py
ogolnie czekam na czwartek na wizyte
nie sprzatam ani nic nie probuje bo juutro meza nei ma caly dzien i rodzic nie moge, chyba ze wieczorem jutro
zreszta i tak juz nie mam nawet co w mieszkaniu sprzatac tak mam wycyckane

ciekawe co u gusiaczka
Czarna nie dołuj się
Wyłóż dziś nogi na kanapie i się relaksuj z nami

Cytat:
zreszta ja juz powiedzialam rodzinie tża ze pierwsez dwa tygodnie wolałabym nei mieć odwiedzin, babcia tża zrozumiala pwoiedziala ze oni nie bede mnie nachodzic, chca tylkko zdjecie chociaz oni mieszkaja blisko , ale no nie chce, moja rodzina ma w du..pie wiec mnie nei odwiedzi (chociaz tyle dobrego z tego ze mają mnei gdzies), niestety jedynym problemem jest teść i tesciowa, teśc juz gada ze on chce od razu nas odwiedzic i sporawdzic jakiego wnuka mu urodzę czy zdrowy iw ogole a tesciowa tradycyjnei bedzie chciala dawac swoje złote rady wiec nie odpusci, ale pwoiedzialam tzowi ze nie i ma to jakos zalatwic g..wno mnie obchodzi jak ale dopiero po 2 tygodniach, najlepiej neich przyjada wszysycy od razu naraz i bedzie z glowy jeden weekend i sio (wredna jestem wiem)
Ja prowadzę z M negocjacje. Jest zdziwiony, że nie chcę odwiedzin od razu Powiedziałam mu że wizyty po miesiącu, on powiedział że po tygodniu. Myślę że drogą licytacji dojdziemy do konsensusu. A poza tym mam zamiar (nie wiem czy dam radę go wcielić w życie, bo jestem czasami) mówić wprost, że późno, że za często itd. Ewentualnie ostentacyjnie będę wychodzić z pokoju w celu ukołysania Szkrabiny, lub schodzić raz na jakiś czas i prosić o ciszę
Ach plany, plany......

Cytat:
mmmm
ja nie wiem co zrobic ...jakąs zu7pke bym strzeliła ale nie mam pomyslu, macie jakeis fajne na zupki przepisy takie inne, bo kalafiorowa, jarzynowa, pomidorowa i rosol mi sie przejadla
U mnie ogórkowa dziś, ale przepisu nie dam bo mama robiła Poza tym kotleciochy, kasza gryczana i jakaś surówka.

Cytat:
szczerze? to ja bym zjadła żurek albo ogórkową taką z domowych ogóreczków matko ale się mi zachciało jutro zrobię
O właśnie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
mam pytanie ,czy ktoras z Was ma może PRĄD NA DOŁADOWANIE ? w sensie ,ze kupujecie w sklepie taka karte jak do telefonu i doładowujecie ?

I jeszcze było pytanie wcześniej o ktg, które mi bezczelnie uciachało: mam od mojej gin polecenie żeby od tego tygodnia (czyli 36!) zgłaszać się co tydzień w szpitalu na pomiar.

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:24   #1894
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Witam się w dniu terminu porodu!!!

Wczoraj wieczorem bolał mnie mocno brzuch, kładłam się z myślą, że chyba niedługo będę wstawać rodzić No ale się uspokoiło. I to na tyle, że na siku wstawałam tylko 2 razy i nawet się wyspałam Dzisiaj wstałam i znowu brzuch zaczyna boleć. Na dzisiaj mam plan zamieść zamiecioną wczoraj podłogę i ją umyć (te czynności najlepiej mi wpływają na skurcze ) Tylko na razie wody nie mam Do 13 podobno.
No to kciuki żeby się coś rozkręciło

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:27   #1895
Swarovska
Zadomowienie

hej poradźcie które butelki są lepsze AVENT czy TOMMiee Tippee?

są dwa zestawy na allegro, poczytalam troche opinii w internecie ale nadal nie wiem...
jakie wy butelki macie??

Edytowane przez Swarovska
Czas edycji: 2012-11-20 o 12:30
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:29   #1896
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Mnie to zaskakują cholernie te zupełnie odmienne wytyczne co od ktg, co lekarz to obyczaj. Jagnna Tobie od 36 co tydzien kazała, ja mam iść dopiero w dniu porodu jeśli oczywiscie wczesniej nie urodze. Z ciekawości walnelabym sobie takie ktg a co! Ale przeciez nie pojadę na IP ze chce sobie po prostu zrobic....

Wczoraj czytałam ze przy dziewczynce to trzeba uważać z wszelakimi zasypkami czy mąka bo mozna zatkac bodajże cewke moczowa
Ps. Mam do czytania "język niemowląt" polecacie, któraś czytała?

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:30   #1897
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

wrzucam obiecane fotki plus lokum mojego szkabola, który chyba nie będzie mandarynkowym potworem jak mama, bo mam brzuch jak biedronka.

aaa i zapomniałam napisać, że jeszcze jesteśmy przed malowaniem i fototapetowaniem

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Nie widziała. Co w niej okropnego?

Ja prowadzę z M negocjacje. Jest zdziwiony, że nie chcę odwiedzin od razu Powiedziałam mu że wizyty po miesiącu, on powiedział że po tygodniu. Myślę że drogą licytacji dojdziemy do konsensusu. A poza tym mam zamiar (nie wiem czy dam radę go wcielić w życie, bo jestem czasami) mówić wprost, że późno, że za często itd. Ewentualnie ostentacyjnie będę wychodzić z pokoju w celu ukołysania Szkrabiny, lub schodzić raz na jakiś czas i prosić o ciszę
Ach plany, plany......

I jeszcze było pytanie wcześniej o ktg, które mi bezczelnie uciachało: mam od mojej gin polecenie żeby od tego tygodnia (czyli 36!) zgłaszać się co tydzień w szpitalu na pomiar.
ja już zapowiedziałam, że nie ma wizyt kilka dni po porodzie... 2-3 tyg. minimum... maluszka też muszę przygotować do nowej sytuacji... z resztą Oskarka też.... mmsa moge im posłać od co

a co do ktg ciekawe czy mi gin zaleci... zobaczymy
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:31   #1898
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
super kamilko

u mnie niestety bez zmian
ja chyba nigdy nei urodze

nie mam nawet najmniejszego skurczyka nic

halwaya biedna, ale dobrze ze czopek pomoglno i gratuluje tygodniowki
Ja też chyba się nie doczekam niuni - toż k*(&&* ile można czekać ehh. A ciebie na wywołanie już nie powinni zabierać w piątek?

Cytat:
mojego tza jutro nei bedzie bo jedzie do gdanska, z jednej str sie boje ze wyjezdza ale z drugiej i tak sie przeciez nic nie ruszy, wiec bez sensu
zaciśnij nogi i wypuść małego dopiero wieczorkiem hehe
Cytat:
Dobijcie mnie będę wdzięczna .... jakbym wiedziała że tak wygląda mieszkanie na blokach to bym sie rękami i nogami zapierała
A ja kiedyś chciałam mieszkać w bloku bo wydawało mi się, że będzie mało roboty ze sprzątaniem i takie tam - przez całe życie mieszkam w domu.
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
cześć laski : )))
tak patrze na naszą listę i mamy coraz więcej małych spóźnialskich... co jest?! znów na weekend się szykują?

mnie od wczoraj ciągle pobolewa brzuch jak na miesiączkę... ale nie panikuję, mam nadzieję, że to tylko szykowanie się powolne do porodu. bo urodzić jeszcze nie mogę, jeszcze remont nie skończony! : o
coś o tym wiem - dzisiaj chyba zaczne już odilczać od terminu ( -2dni)
Cytat:
musso super, ze juz wychodzicie

ja mam dzis jakiegos doła straszngo, ryczec mi sie chce na wszystko
do du..py
ogolnie czekam na czwartek na wizyte
nie sprzatam ani nic nie probuje bo juutro meza nei ma caly dzien i rodzic nie moge, chyba ze wieczorem jutro
zreszta i tak juz nie mam nawet co w mieszkaniu sprzatac tak mam wycyckane

ciekawe co u gusiaczka
zazdroszczę musso
czarna
Cytat:
TŻet uwaza ze ''to nie wypada '' u niego ciagle cos wypada lub nie Oni sa bardzo ''rodzinni '' i najwazniejsze jest ze chca sie spotkac , zobaczyc Adasia , posiedziec i porozmawiam o ''dupie Maryni '' Wczoraj mnie juz dobil bo Adas plakal bo byl glodny a ten wychodzi bo brat go prosil zeby ich odprowadzil . Oszalec idzie . Dzisiaj tez chca przyjsc . Ci ludzie na prawde nie maja wstydu .
oj tam oj tam nie wypada - powiec że źle się czujesz i koniec - ja pamiętam moje początki z Wojtusiem - masakra a jaki syf miałam w domu hoho... czasami byłam tak padnięta, że śniadanie dopiero jadłam po południu jak ktoś przyszedł
Cytat:
ja bym zadzwonila i powiedziala , ze czy moglabys prosic zeby nie przychodzili albo cos w tym stylu , ze nei chcesz urazic ale jestes troche zmeczona i chcesz dojsc do ladu ze wszystkim
podziwiam cie ze jeszcze toi wytrzymujesz, ja bym juz dawno na leb dostala i miala takiego wk..rwa ze heeej

zreszta ja juz powiedzialam rodzinie tża ze pierwsez dwa tygodnie wolałabym nei mieć odwiedzin, babcia tża zrozumiala pwoiedziala ze oni nie bede mnie nachodzic, chca tylkko zdjecie chociaz oni mieszkaja blisko , ale no nie chce, moja rodzina ma w du..pie wiec mnie nei odwiedzi (chociaz tyle dobrego z tego ze mają mnei gdzies), niestety jedynym problemem jest teść i tesciowa, teśc juz gada ze on chce od razu nas odwiedzic i sporawdzic jakiego wnuka mu urodzę czy zdrowy iw ogole a tesciowa tradycyjnei bedzie chciala dawac swoje złote rady wiec nie odpusci, ale pwoiedzialam tzowi ze nie i ma to jakos zalatwic g..wno mnie obchodzi jak ale dopiero po 2 tygodniach, najlepiej neich przyjada wszysycy od razu naraz i bedzie z glowy jeden weekend i sio (wredna jestem wiem)
jestem za
Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
DeKajka Ty naprawdę musisz coś zrobić z tymi gośćmi. To już jest przesada tak Was nachodzić.

U nas też w niedzielę wypiują do domku Bardzo mnie to cieszy.

Musso - ekspresowy poród i ekspresowe wyjście ze szpitala. Też tak bym chciała.

Laski co to za tajne listy sobie ślecie w sprawie cc. Podrzućcie i mi, bo ciekawa jestem.
Ja też chcę poczytać o tym cc
Cytat:
ja też chcę

idę odgrzać gołąbki... a co
oooo ja też mam dzisiaj gołąbki

Jutro wizyta u gina ciekawe co wymśli
Stary 2012-11-20, 12:31   #1899
Mojitooo
Zadomowienie

aa i mi sie przypomnialo. z racji tego, ze jutro mam wizyte, ktora,mam nadzieje nadal, nie dojdzie do skutku to pytanie:
czy moge poprosic o zaswiadczenie do becikowego czy czekac az pojde na kontrole po tych 6 tyg. bo chyba ktoras wstawiala linka, ze do becikowego to musi pesel dziecka byc. a na niego sie chyba troche czeka...
moze jednak poczekam do kontroli po 6 tyg.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:33   #1900
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Dzień dobry,

miejsce dla maluszka piękne zakochałam się w łóżeczku ja też chcę taki baldachim.. mój chciał zrobić ale nie bedzie miał raczej czasu
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:34   #1901
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
To jest ogórkowa z zielonych ogórków? Ja jeszcze nigdy takiej nie robiłam - zawsze z kiszonych.

Fajny pomysł z tym serkiem topionym
nie wiem jak ona się tam dokładnie nazywała ale z zielonych
mama kiedyś przepis skądś wytrzasnęła - zgapiłam od niej

a jeśli jesteśmy też przy ogórkowej - nie wiem czy tak robicie ale fajnie jest podsmażyć starte ogórki kiszone na maśle

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość

są dwa zestawy na allegro, poczytalam troche opinii w internecie ale nadal nie wiem...
jakie wy butelki macie??
wiesz co ja wzięłam w razie czego jedną TT bo mi koleżanki poradziły
chociaż jeśli będę mogła karmić piersią to wolałabym tylko piersią chociaż z 3 miesiące
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:34   #1902
ausente
Zadomowienie

Cytat:

jakie wy butelki macie??
ja mam i tt i avent [zwykle i te antykolkowe] i lovi wiec ci niedoradze narazie dopoki Niuńka nie wyjdzie i ich nie wyprobuje
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:35   #1903
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry,

Piękne lokum

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Czytałam. Dla mnie jednak wszystko jest tam zbyt idealne Tzn. super by było gdyby po wprowadzeniu opisanych tam rad życie z niemowlakiem by tak wyglądało, ale zdaję sobie sprawę, że jest to raczej nierealne Ale poczytać można, więc jak się nudzisz, to polecam
Stary 2012-11-20, 12:35   #1904
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
a posłuchajcie se bo znów za mną chodzi ta piosenka
tylko nie to

przydalaby sie jeszcze o rozowej taczce i gnoju

Cytat:

jakie wy butelki macie??
ja mam tomee tippee. slyszalam, ze dr browna sa tez dobre.

moja kolezanka kupila avent i corka miala mega kolki. zmenila na tomee i minely.
ja tez duzo czytalam i od razu wiedzialam, ze bedzie tomee. mam nadzieje, ze sie sprawdza.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones

Edytowane przez Mojitooo
Czas edycji: 2012-11-20 o 12:38
Stary 2012-11-20, 12:35   #1905
T'ai
Zakorzenienie

co do ktg to u mnie w ogóle tego nie ma
jedynie teraz co tydzień mam chodzić na badanie tętna
Stary 2012-11-20, 12:37   #1906
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

jakie wy butelki macie??
powiem ci że od początku byłam twardo za aventem, a ostatecznie zamówiłam Tomee Tipee jak na razie z jakości jestem zadowolona... a jak to będzie wyglądało w praktyce to zobaczymy...
Stary 2012-11-20, 12:38   #1907
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
ja mam tomee tippee. slyszalam, ze dr browna sa tez dobre.

moja kolezanka kupila avent i corka miala mega kolki. zmenila na tomee i minely.
ja tez duzo czytalam i od razu wiedzialam, ze bedzie tomee. mam nadzieje, ze sie sprawdza.
kurcze bo chciałam kupić taki zestaw albo avent albo tt są w nich 4 butelki i teraz sie zastawiam czy jest sens odrazu taki zestaw bo mogą się nie sprawdzić...
Stary 2012-11-20, 12:42   #1908
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
J
Jutro wizyta u gina ciekawe co wymśli
za wizytę obyś nie doczekała :PP

Cytat:
aa i mi sie przypomnialo. z racji tego, ze jutro mam wizyte, ktora,mam nadzieje nadal, nie dojdzie do skutku to pytanie:
czy moge poprosic o zaswiadczenie do becikowego czy czekac az pojde na kontrole po tych 6 tyg. bo chyba ktoras wstawiala linka, ze do becikowego to musi pesel dziecka byc. a na niego sie chyba troche czeka...
ja byłam w opiece i mi baba powiedziała, że mam przynieść zaświadczenie WYPISANE PO PORODZIE... nie przed

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
kurcze bo chciałam kupić taki zestaw albo avent albo tt są w nich 4 butelki i teraz sie zastawiam czy jest sens odrazu taki zestaw bo mogą się nie sprawdzić...
właśnie ja kupiłam jedną malutką buteleczkę w razie czego... tez chciałam te zestawy kupić, no ale moim zamierzeniem jest karmienie piersia więc będę ostro do tego dążyć, jak będzie taka potrzeba to kupię zestaw
Stary 2012-11-20, 12:42   #1909
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Ja odwiedziny ich czas, limity itd uzalezniam od tego w jakim będę stanie po porodzie i jak sobie będę dawała radę w domu. Wiem ze Tz zostawił mi decyzje i na pewno nie bedzie sam wymyslal odwiedzin. Patrząc na moja koleżankę ktora sama po 1,5 tygodniu zaproponowała czy chce wpaść jestem pełna nadziei ze tez chce sie czuć, wyglądać, radzić sobie jak ona

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:43   #1910
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry,

Fajny ten kącik macie. Dzięki za foteczki, komoda jest ekstra. Niestety za ciemna jak na moje potrzeby, muszę szukać dalej

Cytat:
Mnie to zaskakują cholernie te zupełnie odmienne wytyczne co od ktg, co lekarz to obyczaj. Jagnna Tobie od 36 co tydzien kazała, ja mam iść dopiero w dniu porodu jeśli oczywiscie wczesniej nie urodze. Z ciekawości walnelabym sobie takie ktg a co! Ale przeciez nie pojadę na IP ze chce sobie po prostu zrobic....

Wczoraj czytałam ze przy dziewczynce to trzeba uważać z wszelakimi zasypkami czy mąka bo mozna zatkac bodajże cewke moczowa
Mam jakiś puder, ale go nie będę używać.
Moja siostra chodziła prywatnie, i już dawno ktg miała robione. Z usg też różnie, ja miałam robione w sumie chyba z 4 razy, a ona co wizytę. Więc najwidoczniej jak sobie lekarz zażyczy i wymysli - tak jest.

Cytat:
ja już zapowiedziałam, że nie ma wizyt kilka dni po porodzie... 2-3 tyg. minimum... maluszka też muszę przygotować do nowej sytuacji... z resztą Oskarka też.... mmsa moge im posłać od co

a co do ktg ciekawe czy mi gin zaleci... zobaczymy
Zgadzam się w zupełności. Też bym chciała mieć czas na ogarnięcie siebie, na oswojenie się z hormonami i sytuacją, nauczenie się dziecka.

Cytat:
Nie mam pojęcia

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:45   #1911
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Ja odwiedziny ich czas, limity itd uzalezniam od tego w jakim będę stanie po porodzie i jak sobie będę dawała radę w domu. Wiem ze Tz zostawił mi decyzje i na pewno nie bedzie sam wymyslal odwiedzin. Patrząc na moja koleżankę ktora sama po 1,5 tygodniu zaproponowała czy chce wpaść jestem pełna nadziei ze tez chce sie czuć, wyglądać, radzić sobie jak ona
dokładnie też bym tak chciała
zależy jak się będę czuć i jak się ogarniemy
jedynie zastanawiam się co by było jakbym wyszła np 23 lub 24 grudnia
czy każdy chciałby przylecieć z życzeniami

a jeśli o moje koleżanki to chodzi to pisałam im tak około miesiąca po porodzie czy mają już chęć na krótką wizytę
Stary 2012-11-20, 12:50   #1912
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
ja mam 7 sztuk

Cytat:

ja byłam w opiece i mi baba powiedziała, że mam przynieść zaświadczenie WYPISANE PO PORODZIE... nie przed

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

właśnie ja kupiłam jedną malutką buteleczkę w razie czego... tez chciałam te zestawy kupić, no ale moim zamierzeniem jest karmienie piersia więc będę ostro do tego dążyć, jak będzie taka potrzeba to kupię zestaw
dobra, to pojde po papierek po tych 6 tygodniach

Cytat:
dokladnie, wszystko zalezy od tego jak sie bede czula. stawiam, ze dobrze. ale i tak wiem, ze to ja bede dyktowac odwiedziny, a nie ze ktos mi sie bedzie zwalal bez zaproszenia.
Stary 2012-11-20, 12:50   #1913
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
kurcze bo chciałam kupić taki zestaw albo avent albo tt są w nich 4 butelki i teraz sie zastawiam czy jest sens od razu taki zestaw bo mogą się nie sprawdzić...
Ja kupiłam cały zestaw TT, 4 butelki, różne przypływy smoczków, pojemiki na mleko, szczotkę do butelek TT i to ubranko na butelki, zapomniałam jak to się nazywa.

Więc jeśli malec stwierdzi, że z tego kufla nie będzie pił, to jestem jakieś 120zł w plecy, teraz chyba kupiłabym jedną taką drugą taką, tym bardziej że liczę na moje cycuchy, a butelki to do wody czy herbatek.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:50   #1914
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie też bym tak chciała
zależy jak się będę czuć i jak się ogarniemy
jedynie zastanawiam się co by było jakbym wyszła np 23 lub 24 grudnia
czy każdy chciałby przylecieć z życzeniami

a jeśli o moje koleżanki to chodzi to pisałam im tak około miesiąca po porodzie czy mają już chęć na krótką wizytę
o właśnie... ale by sie rodzinki zleciało, bo przecież nie wypada się opłatkiem nie podzielić :haha:
Stary 2012-11-20, 12:50   #1915
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:

też zamierzam karmić piersią chociaż nie wiem czy będę mogła przez planowaną cesarkę podobno trudniej jest po cc karmić.
Stary 2012-11-20, 12:52   #1916
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
też zamierzam karmić piersią chociaż nie wiem czy będę mogła przez planowaną cesarkę podobno trudniej jest po cc karmić.
kurcze nie wiem jak jest po cc... moja siostra karmiła... bliźniaki hehe... więc żeby u Ciebie też była taka możliwość
Stary 2012-11-20, 12:55   #1917
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam cały zestaw TT, 4 butelki, różne przypływy smoczków, pojemiki na mleko, szczotkę do butelek TT i to ubranko na butelki, zapomniałam jak to się nazywa.

Więc jeśli malec stwierdzi, że z tego kufla nie będzie pił, to jestem jakieś 120zł w plecy, teraz chyba kupiłabym jedną taką drugą taką, tym bardziej że liczę na moje cycuchy, a butelki to do wody czy herbatek.
skłaniam się ku tt ze wzgędu na wygląd bo mi się bardziej podobają od aventu, ale czytałam,że przez to jak są wyprofilowane, mleko chowa się w zakamarkach i dziecko nie dopija
Stary 2012-11-20, 12:57   #1918
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:

jakie wy butelki macie??
My mamy TT, ale czy są dobre, to nie wiem
Cytat:
co do ktg to u mnie w ogóle tego nie ma
jedynie teraz co tydzień mam chodzić na badanie tętna
Tai ja nie chodzę na nic, bo nikt mi nic nie powiedział, że na jakieś ktg mam chodzić Na żadne ktg, tętna, pomiary, usg... Normalnie jak w średniowieczu
Stary 2012-11-20, 12:58   #1919
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
My mamy TT, ale czy są dobre, to nie wiem

Tai ja nie chodzę na nic, bo nikt mi nic nie powiedział, że na jakieś ktg mam chodzić Na żadne ktg, tętna, pomiary, usg... Normalnie jak w średniowieczu
nie no mi tętno sprawdza jak robi usg więc jest ok
Stary 2012-11-20, 12:59   #1920
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
kurcze nie wiem jak jest po cc... moja siostra karmiła... bliźniaki hehe... więc żeby u Ciebie też była taka możliwość
jestem dobrej myśli, chociaż jeszcze mojej niuni nie ma na świecie ale po cichu myślę, ze chciałabym przez kilka miesięcy pierwszych karmić tylko piersią a potem wprowadzić karmienie mieszane, raz cyc raz butla
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości