Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 13:24   #4861
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a ja właśnie sobie zamówiłam u teściowej na święta rogala do spania takiego długiego... bo ja już teraz kręcę się jak g.. w przeręblu całą noc a co będzie jak brzuch urośnie
Ja też chcę rogala, więc może zamówię u kogoś na święta

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Jade kobitki do tesciow.. hyhy ciekawe co za kity beda mi wciskac
Odezwe sie jak wroce.
Powodzenia na wizycie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:25   #4862
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja mam wstępnie za 3 dni i nie wiadomo kiedy zleciały kolejne 4 tyg
Ja już marzę o kolejnym USG Przed świętami robimy sobie z TŻ prezent i idziemy prywatnie na USG, bo ostatnie było okropne, lekarz był straszny....
Stary 2012-11-20, 13:25   #4863
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Może któraś mnie pamięta?
Dawno się nie odzywałam... ale nie miałam do tego głowy
Nie będę mamą, nie będę żoną - wszystko co miałam najpiękniejszego prysnęło jak bańka mydlana
Nie chcę się wdawać w szczegóły... Przyszłam się pożegnać i życzyć Wam cudownych ciąż i chwil z Ukochanymi...
Bardzo mi przykro, trzymaj się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:27   #4864
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak się urodzi to chyba przy ojcu lepiej zglosić, tak mi się wydaje ...
W tym temacie aż tak "nie siedzę". Kiedy masz wizytę w PUPie? Zapytaj się tych kobitek, bo wydaje mi się, że jak jesteś u nich zgłoszona to mąż już nie musi Cię zgłaszać, ale się upewnij. Zapytaj od razu co z dzieckiem.
wizyte w lutym... to wystarczy wtedy dopytac??
Stary 2012-11-20, 13:29   #4865
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
karolina owocnych łowów w takim razie pochwal się zdobyczami jak wrócisz

candace ale zdolność kredytową liczą w oparciu ile jest osób. wiadomo że przy dzieciach zarobki się nie zmienią, a potrzeby wzrastają

mówicie o ubezpieczeniach - mężuś zaczął nową pracę i tam ma jakieś fajne pakiety socjalne w tym ubezpieczonko rodzinne, mówił że jak jeszcze przez 6 m-cy będę w ciąży i urodzę to dostaniemy 1000 zł
Jak TŻ się ubezpieczał, to wszędzie była karencja 9 msc?! Ale to może zależy na co, ale na ciążę było na pewno 9 msc.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No właśnie o budowy by tu chodziło...

Idę przewietrzyć siebie i dzieci może mnie głowa przestanie boleć i głupie myśli do niej przychodzić:/
Niech poszuka na jakiś dużych inwestycjach. Ja z takiego rynku pracy znam Szwecję. Budowlaniec pod kierownictwem polaka zarabia jakieś 100 SEK czyli około 45 zł, jak pod szwedem 150 SEK. W takich mniejszych miasteczkach są agencje pracy zagranicznej, może tam?!
Cytat:
Cześć Mamusie
Nie będę mamą, nie będę żoną - wszystko co miałam najpiękniejszego prysnęło jak bańka mydlana
Nie chcę się wdawać w szczegóły... Przyszłam się pożegnać i życzyć Wam cudownych ciąż i chwil z Ukochanymi...
Bardzo mi przykro
Cytat:
Aż tak lotna we wszystkim nie jestem

Jak jesteś w UP zgłoszona, to powinnaś mieć ubezpieczenie zdrowotne czyli podstawową opiekę medyczną. Możesz ich zapytać, bo zawsze może Cię mąż dopisać u siebie w pracy.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a jeśli mąż mnie ubezpieczy to będzie się coś nalezało za dziecko??
Zależy jakie pakiety socjalne mają w pracy i co to za ubezpieczenie. Niech mąż przytarga Ci z pracy papierki i poczytaj

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
o to prawie koło mnie

i ja 27.11

ja również mam ciut inne zdanie.. często jest tak, że rpzychodze do pracy w dobrym humorze.. nastepnie jest 10 klientów starych gburów rzucających towarem i pieniędzmi jakby łachę robili, że przyszli... gdy wchodzi klient nr 11 i nie wiadomo jakby był miły to niestety czasem nie daję rady się usmiechnąć

A najbardziej mnie te stare torbiszony wkurzają.. pieprzą "jaka ta dzisiejsza młodzież" a sami ani dzień dobry, ani dziękuję jak się pytam czy coś jeszcze, albo polecam towar który jest w tygodniowej akcji polecanek to nawet słowem się nieodezwą jak pieprzone niemowy
.
Ale ja nie jestem starym dziadem, mówię dzień dobry i kurcze no oczekuje tego, że ktoś mi odpowie, bo powietrzem nie jestem. Patrzę przez pryzmat siebie a nie starego dziada. Patrzę przez pryzmat klienta, który jest kulturalny i rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień, ale dzień dobry to nie tak dużo. I mi się zdarz

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
karolina owocnych łowów w takim razie pochwal się zdobyczami jak wrócisz

candace ale zdolność kredytową liczą w oparciu ile jest osób. wiadomo że przy dzieciach zarobki się nie zmienią, a potrzeby wzrastają

mówicie o ubezpieczeniach - mężuś zaczął nową pracę i tam ma jakieś fajne pakiety socjalne w tym ubezpieczonko rodzinne, mówił że jak jeszcze przez 6 m-cy będę w ciąży i urodzę to dostaniemy 1000 zł
Jak TŻ się ubezpieczał, to wszędzie była karencja 9 msc?! Ale to może zależy na co, ale na ciążę było na pewno 9 msc.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No właśnie o budowy by tu chodziło...

Idę przewietrzyć siebie i dzieci może mnie głowa przestanie boleć i głupie myśli do niej przychodzić:/
Niech poszuka na jakiś dużych inwestycjach. Ja z takiego rynku pracy znam Szwecję. Budowlaniec pod kierownictwem polaka zarabia jakieś 100 SEK czyli około 45 zł, jak pod szwedem 150 SEK. W takich mniejszych miasteczkach są agencje pracy zagranicznej, może tam?!
Cytat:
Cześć Mamusie
Bardzo mi przykro
Cytat:
Aż tak lotna we wszystkim nie jestem

Jak jesteś w UP zgłoszona, to powinnaś mieć ubezpieczenie zdrowotne czyli podstawową opiekę medyczną. Możesz ich zapytać, bo zawsze może Cię mąż dopisać u siebie w pracy.
Cytat:
a jeśli mąż mnie ubezpieczy to będzie się coś nalezało za dziecko??
Zależy jakie pakiety socjalne mają w pracy i co to za ubezpieczenie. Niech mąż przytarga Ci z pracy papierki i poczytaj

Cytat:
o to prawie koło mnie

i ja 27.11

ja również mam ciut inne zdanie.. często jest tak, że rpzychodze do pracy w dobrym humorze.. nastepnie jest 10 klientów starych gburów rzucających towarem i pieniędzmi jakby łachę robili, że przyszli... gdy wchodzi klient nr 11 i nie wiadomo jakby był miły to niestety czasem nie daję rady się usmiechnąć

A najbardziej mnie te stare torbiszony wkurzają.. pieprzą "jaka ta dzisiejsza młodzież" a sami ani dzień dobry, ani dziękuję jak się pytam czy coś jeszcze, albo polecam towar który jest w tygodniowej akcji polecanek to nawet słowem się nieodezwą jak pieprzone niemowy
.
Ale ja nie jestem starym dziadem, mówię dzień dobry i kurcze no oczekuje tego, że ktoś mi odpowie, bo powietrzem nie jestem. Patrzę przez pryzmat siebie a nie starego dziada. Patrzę przez pryzmat klienta, który jest kulturalny i rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień, ale dzień dobry to nie tak dużo. I mi się zdarzało mieć klientów, których jak bym mogła to bym zamordowała, miałam klientów którzy uwaga poszarpali mi koszulę, bo film był nie w takiej jakości jak oni by chcieli, ale to kuźwa nie jest moja wina

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:29   #4866
Aaś
Zakorzenienie

netto! znalazłam!
http://wyborcza.biz/finanse/1,125887...szystkich.html
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:30   #4867
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A masz jakieś papiery potwierdzające, że się zgłosiłaś? Może tam coś pisze o tym. Z tego co wiem to podstawowe ubezpieczenie masz, a maluszka, jak to już pisała Aaś to jak się urodzi ubezpieczycie u męża.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:31   #4868
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ty i dziecko jesteście póki co ubezpieczone w PUP i tak będzie dopóki będziesz zarejestrowana.
I ile masz ubezpieczeń to jest Twoja wola. Możesz mieć 10, więc nikt Ci nie zabroni ubezpieczyć się również u męża i tak samo z dzieciątkiem jak się urodzi, w razie czego, masz dwa źródła, które mogą Ci wypłacić pieniądzę gdyby coś.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:33   #4869
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Kuzynka się dobrała do ustawy i to nie jest tak czasami do końca jasne.
Bo niby termin na składanie jest rok, ale za jaki okres bierze się dochód? Jak składasz od razu to za rok 2012 dzieli się na 2 osoby, a jak składasz w 2014 to dochód z 2013 dzieli Ci się na 3 ( u Ciebie 4) ?
Jak będę mieć kiedyś wenę to sama to przeczytam

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:33   #4870
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
o to prawie koło mnie
zawsze możemy się wybrać na jakiś spacer z dzieciakami razem - mąż dojeżdża do pracy do Gliwic i do Katowic (na razie 70km w jedną stronę, ale jakoś te 7 miesięcy wytrzyma, jak już tak ponad rok daje radę) - więc z Chorzowa będzie przejeżdżał obok Ciebie

chciałam zrobić kapuśniak, ale coś przekombinowałam - za to będzie sałatka z kapusty kiszonej z boczkiem na ciepło a zaraz chciałam się wziąć za ptysie z budyniem - ciekawe co mi z tego wyjdzie

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2012-11-20 o 13:38
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:34   #4871
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ty i dziecko jesteście póki co ubezpieczone w PUP i tak będzie dopóki będziesz zarejestrowana.
I ile masz ubezpieczeń to jest Twoja wola. Możesz mieć 10, więc nikt Ci nie zabroni ubezpieczyć się również u męża i tak samo z dzieciątkiem jak się urodzi, w razie czego, masz dwa źródła, które mogą Ci wypłacić pieniądzę gdyby coś.
dzięki wam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 13:34   #4872
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
od stycznia bedą zmiany w becikowym i będzie limit. dostanie się 1000zł za dziecko jeśli dochód w rodzinie nie przekracza ok. 1900zł na osobe miesięcznie. tylko tak sie zastanawiam. czy to 1900zł to się liczy na 2 osoby czy już z dzieckiem (na 3 lub 4)?
Dokładnie, mają wprowadzić to ograniczenie i becikowe będzie przyznawane wg. dochodów. Ale wydaje mi się, że to jest liczone łącznie z dzieckiem/dziećmi narodzonymi. Czyli u Ciebie na 4 , a jak samotna matka urodzi to na 2. Ale nie jestem pewna

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
ale by mi się przydały takie zdolności
ja jestem "przypadkiem" samouctwa ogrodniczego - jak się przeprowadziliśmy przestudiowałam dokładnie "ogród w zgodzie z naturą" i miałam trochę walki z tym, żeby wszystko było rzeczywiście bez oprysków, założyłam kompostownik itd (miny znajomych - bezcenne :P w rodzinie się zakładali czy mi cokolwiek wyrośnie) - nie wygląda ten ogródek zbyt reprezentacyjnie bo jestem raczej praktyczno-użytkowa, w tym roku nie okwiecałam nic, tylko warzywa w duuużych ilościach i krzaczki nasadzałam owocowe, truskawki - czyli tylko to, co będę mogła zjeść.. i narobiłam mnóstwo słoików, choć było ciężko, bo to wszystko było "pierwszy raz" w życiu, o uroczych błędach nie wspomnę.. także zdjęć ze wstydu chyba nie będę zamieszczać
na pewno będzie tylko lepiej, najważniejsze są chęci, z czasem przyjdzie też praktyka. Z sezonu na sezon Twój ogród będzie bardziej doskonały. Czasem warto jednak pomyśleć tez o kwiatach, niektóre mają korzystny wpływ przykładowo zapach/smród aksamitek odstrasza nicienie więc warto je sadzić np. przy truskawkach. Dobrym rozwiązaniem są też uprawy współrzędne:
w jednym rządku sadzisz na przemian dwa gatunki np. cebula i marchew. Cebula odstrasza połyśnicę marchwiankę a marchew śmietkę cebulankę Jest duuużo takich przykładów- poczytaj sobie bo warto. A to ważne przy uprawach ekologicznych

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:38   #4873
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dokładnie, mają wprowadzić to ograniczenie i becikowe będzie przyznawane wg. dochodów. Ale wydaje mi się, że to jest liczone łącznie z dzieckiem/dziećmi narodzonymi. Czyli u Ciebie na 4 , a jak samotna matka urodzi to na 2. Ale nie jestem pewna

na pewno będzie tylko lepiej, najważniejsze są chęci, z czasem przyjdzie też praktyka. Z sezonu na sezon Twój ogród będzie bardziej doskonały. Czasem warto jednak pomyśleć tez o kwiatach, niektóre mają korzystny wpływ przykładowo zapach/smród aksamitek odstrasza nicienie więc warto je sadzić np. przy truskawkach. Dobrym rozwiązaniem są też uprawy współrzędne:
w jednym rządku sadzisz na przemian dwa gatunki np. cebula i marchew. Cebula odstrasza połyśnicę marchwiankę a marchew śmietkę cebulankę Jest duuużo takich przykładów- poczytaj sobie bo warto. A to ważne przy uprawach ekologicznych
wow jaką wy macie wiedze:O skubana
Stary 2012-11-20, 13:41   #4874
Atena564
Zadomowienie

Hej laski
Widze głosowanie na temat do 3 części
Zaraz was nadrobie mam nadzieje
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:47   #4875
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Kuzynka się dobrała do ustawy i to nie jest tak czasami do końca jasne.
Bo niby termin na składanie jest rok, ale za jaki okres bierze się dochód? Jak składasz od razu to za rok 2012 dzieli się na 2 osoby, a jak składasz w 2014 to dochód z 2013 dzieli Ci się na 3 ( u Ciebie 4) ?
Jak będę mieć kiedyś wenę to sama to przeczytam
no właśnie o to chodzi... że wszędzie tak lakonicznie napisane że szok.
bo jak by wyszło że dzielą na 4 to może byśmy się załapali (o. policzyłam. łapalibyśmy się). ale jak na 2 to już na bank nie...

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

aaa
nuna tylko ty pamiętaj o tym żeby mąż zgłosił dziecko po porodzie (albo żeby firma za niego zgłosiła) bo u nas kiedyś taka kiszka była, że księgowa była przekonana że nasz pracownik zgłosił żonę przy dziecku (tak jest w większości przypadków) i ona już się nie upominała o żaden kwitek. potem poszedł facet do lekarza i okazało się że dzieciak nie jest w ogóle ubezpieczony bo jego żona nie pracowała. i była szybka akcja zgłaszania dziecka. a ono juz duże było. z 3-4 lata.

także pamiętaj o tym nuna
Stary 2012-11-20, 13:49   #4876
Atena564
Zadomowienie

Aaś dzięki z linka, nawet niewiedziałam,że zmiany są w becikowym Ale fajnie wiedzieć
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:51   #4877
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ale ja nie jestem starym dziadem, mówię dzień dobry i kurcze no oczekuje tego, że ktoś mi odpowie, bo powietrzem nie jestem. Patrzę przez pryzmat siebie a nie starego dziada. Patrzę przez pryzmat klienta, który jest kulturalny i rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień, ale dzień dobry to nie tak dużo. I mi się zdarzało mieć klientów, których jak bym mogła to bym zamordowała, miałam klientów którzy uwaga poszarpali mi koszulę, bo film był nie w takiej jakości jak oni by chcieli, ale to kuźwa nie jest moja wina
nie no akurat dzień dobry to taki jakby standard.. chodzi mi tu bardziej o usmiech i np. żartowanie z klientami
Bo nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie zdarzają się typki, które potrafia stwierdzić "o pani to dziś nie w humorze" bo nie zaśmiałam się z badziewnego żartu

W jednym saloniku miałam takiego starego faceta.. podchodził do lady, rzucał gazetę mlaskał przy tym, pociągał nosem (;rzygi ondwracał się i wychodził..
mówiłam dzień dobry, dziękuję, do widzenia.. ale po jakimś czasie zaczęłam go traktować tak jak on mnie i ktoś widząc to mógłby pomyśleć, ze jestem największym chamem.. ale kurde ileż można
Cytat:
zawsze możemy się wybrać na jakiś spacer z dzieciakami razem - mąż dojeżdża do pracy do Gliwic i do Katowic (na razie 70km w jedną stronę, ale jakoś te 7 miesięcy wytrzyma, jak już tak ponad rok daje radę) - więc z Chorzowa będzie przejeżdżał obok Ciebie
Zapraszam

Wróciłam i macie szczęście bo do nadrobienia miałam tylko 4 strony
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:51   #4878
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzięki jestem powoli specjalistą uprawy współrzędnej, gnojówek z pokrzyw (ku uciesze sąsiadów - tu jest taka "tradycyjna wieś", że jak przeplatałam ze sobą różne rządki to patrzyli jak na debila - przestali jak mi zaczęło ładnie wszystko wschodzić; podobnie jak przynosiłam z łąki młode biedronki, żeby mi mszyce wpierdzieliły )
ale aksamitki rzeczywiście w tym roku spróbuję nie mam, niestety, ręki do kwiatów ale za to mąż się podśmiewuje, że znów od przedwiośnia cały pokój wyłożę jeden paletami z sadzonkami pomidorów
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:55   #4879
nuna2
Zakorzenienie

oglądam,,Nad zycie" i wyje...

dzieki za każdą radę bo ja nemo w tym...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 13:55   #4880
Aaś
Zakorzenienie

Jenny!!
Wrzuć może ten link do pierwszego postu, bo to w sumie doć ważna informacja o tym becikowym:

tylko z zaznaczeniem, że sprawa jest w toku i będziemy ją bacznie obserwować
Stary 2012-11-20, 13:59   #4881
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A śpioszki to te z napisami co kiedyś pokazywałaś ??
dokładnie te

Cytat:
u nas w zasadzie tyle dobrych rzeczy się zadziało przypadkiem w różnych bardzo trudnych sytuacjach, które wydawały się bez wyjścia, ze nic mnie nie zdziwi
u nas było podobnie dostaliśmy to mieszkanie, ale musieliśmy sami zrobić sobie remont, bo mieszkała tu taka starsza pani wcześniej, i nawet łazienki nie było, bo ona nie potrzebowała a kamienica przedwojenna. przebudowaliśmy prawie całe mieszkanie, postawiliśmy nowe ściany, tam gdzie się dało, zrobiliśmy łazienkę, garderobę na wymiar (taką wielką wnękę mamy), wszystkie instalacje, gaz, ogrzewanie .... nie wiedzieliśmy do końca na co się porywamy, ale to i dobrze, bo nie zdecydowalibyśmy się - a przy okazji wyszło, że dostaliśmy ogromne wsparcie finansowe od obu dziadków męża, w sumie tyle, że jakbyśmy wiedzieli, że tak będzie, to byśmy brali kredyt hipoteczny na własne mieszkanie. sam remont kosztował nas ponad 50 tysięcy (z podstawowymi meblami). ale gdyby nie pomoc, która spadła nam "z nieba" bo nie liczyliśmy na nią, to nadal mieszkalibyśmy osobno, a remont by utknął na etapie instalacji ...
i też o mieszkaniu dowiedzieliśmy się, kiedy już wydawało nam się, że nigdy nie weźmiemy tego ślubu, bo nie mamy jak zamieszkać ...

Cytat:
Jak się urodzi to chyba przy ojcu lepiej zglosić, tak mi się wydaje ...
ja się na ubezpieczeniach nie znam, ale zgadam się, że lepiej przy ojcu żeby dziecko było ubezpieczone - u nas na pewno tak będzie, bo moja praca niepewna.

Cytat:
Ja też chcę rogala, więc może zamówię u kogoś na święta
ja nie wytrzymam do świąt
czekam na wypłatę i kupuje

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:01   #4882
nuna2
Zakorzenienie

my mamy 1 wyplate najnizsza krajowa wiec na becikowe sie chyba zlapiemy
Stary 2012-11-20, 14:03   #4883
Aaś
Zakorzenienie

vil a to mieszkanie przypadkiem na na żoliborzu bo znam taką parę jedną remontowali się 2 lata i potem wszyscy się spodziewali złotej fontanny na środku pokoju niestety remonty kosztują... ja się zdziwiłam jak kiedyś na śrubki, gwoździe, kontakty i coś tam jeszcze wydaliśmy prawie 1000zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 14:07   #4884
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny!!
Wrzuć może ten link do pierwszego postu, bo to w sumie doć ważna informacja o tym becikowym:

Ok

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dokładnie te
Dzięki za info
A mogłabyś jeszcze raz wrzucić maila do aukcji, bo nie wiem gdzie mam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 14:08   #4885
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
my mamy 1 wyplate najnizsza krajowa wiec na becikowe sie chyba zlapiemy
my też, właśnie tak liczę sobie. chyba że o jakieś grosze przekroczymy, ale to jeśli będzie liczone na dwie osoby. jak na trzy, z dzieckiem, to spokojnie się łapiemy.

Aaś niee, Katowice pewnie więcej takich przypadków jest

Jenny proszę:
http://allegro.pl/spiochy-rozmiar-62...781155880.html
ale te ciuszki też u innych sprzedawców są

aaaa weszłam na all i zaś coś będę oglądać
a już mam 200 zł debetu na koncie

ale fajny komentarz teraz wyskakuje domyślnie w all: "Allegrowicz zasługuje na świąteczną gwiazdkę. Polecam i życzę wesołych!"

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-20 o 14:13
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:08   #4886
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
od stycznia bedą zmiany w becikowym i będzie limit. dostanie się 1000zł za dziecko jeśli dochód w rodzinie nie przekracza ok. 1900zł na osobe miesięcznie. tylko tak sie zastanawiam. czy to 1900zł to się liczy na 2 osoby czy już z dzieckiem (na 3 lub 4)?
liczy się na was + dziecko i niestety biorą z pita więc jesli to przeglosują to g... dostanę:/

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-11-20 o 14:17
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:10   #4887
JennyAniolek
Zakorzenienie

Zmykam na obiad i posiedzieć jeszcze chwilę z mężem, pojawię się za jakieś 30 min

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 14:20   #4888
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki jestem powoli specjalistą uprawy współrzędnej, gnojówek z pokrzyw (ku uciesze sąsiadów - tu jest taka "tradycyjna wieś", że jak przeplatałam ze sobą różne rządki to patrzyli jak na debila - przestali jak mi zaczęło ładnie wszystko wschodzić; podobnie jak przynosiłam z łąki młode biedronki, żeby mi mszyce wpierdzieliły )
ale aksamitki rzeczywiście w tym roku spróbuję nie mam, niestety, ręki do kwiatów ale za to mąż się podśmiewuje, że znów od przedwiośnia cały pokój wyłożę jeden paletami z sadzonkami pomidorów
hehehhe fakt- biedronki wpierdzielają mszyce, ale jeszcze więcej mszyc jedzą złotooki, choć ciężej je spotkać a niektórzy ich nie znają i zabijają- a to takie pożyteczne zwierzątka... któreś zioła też chyba mszyce odstraszają, ale wybacz już nie pamiętam
Ale ogólnie widzę, że skoro takie pojęcia jak kompostownik, uprawa współrzędna, gnojówka nie są Ci obce to z pewnością super dajesz sobie radę

Cytat:
Jenny!!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laski
Widze głosowanie na temat do 3 części
Zaraz was nadrobie mam nadzieje
Głosowanie w toku- zapraszamy

Widzę, że na razie humorki wygrywają. Niby mój pomysł- ale jestem za propozycją z płcią i kopniaczkami. Bo to takie na czasie-pasujące do nas teraz. A humorki fajne, ale mogą być następnym razem

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-11-20 o 14:22
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:21   #4889
dhalii
Raczkowanie

My z mężem też mamy dodatkowe ubezpieczenie na szczęście bo kaska się przyda dobrze, że piszecie o tym becikowym, bo można się już pogubić z tym wszystkim :/

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:23   #4890
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć Laski

za godzinę mam wizytę nie powiem żebym się nie stresowała...
4 tygodnie temu też tak miałam, dobrze że tż idzie ze mną. Mam tylko nadzieję, że nie będzie problemu z usg bo to niby luxmed i mam usg w pakiecie, ale mojej koleżance nie zrobił ostatnio, że niby nie ma potrzeby co parę tygodni robić.
W niedzielę, głupia myłam podłogi na klęcząco i zabolał mnie brzuch- więc dzisiaj bez usg nie wyjdę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości