|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
ślicznotka ta Melania!! zawsze jak na nia patrze to mi przeminęło z wiatrem staje przed oczami
i jak pieknie podnosi glowke, nie to co moja....glowa w bok i ma gdzies podnoszenie ![]() Cytat:
kiedy to sie zmieni ? ..
|
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
I jeszcze bym pięknie podziękowała za pamięć i prezent ![]() Świetna jest |
|
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
u mnie jak zwykle pod górę... Lena prawdopodobnie ma alergię mleko zmieniliśmy na bebilon pepti ale moja dziecina nie chce go jeść, woli być głodna ![]() zresztą w☠☠☠☠iona jestem, bo żadnych dokładnych badań nie było a pediatra spojrzał tylko na buzię małej i od razu wydał wyrok. Lena ma ciemieniuchę na brwiach, do tego skóra w tym miejscu jest zaczerwieniona. poza tym żadnych innych objawów, kupki w porządku, żadnego śluzu, krwi, biegunek. męczą ją kolki ale tak było już zaraz po urodzeniu. sama nie wiem, co o tym sądzicie? bo moim zdaniem lekarze teraz wszystko zwalają na alergię... tak chyba dla nich najprościej ![]() poza tym w następnym tygodniu moja dziecina ma echo serca, usg bioderek i z tego co powiedział mi lekarz najprawdopodobniej czekają ją szyny, bo już bez usg widać, że coś ze stawami jest nie w porządku poza tym nie chce podnosić główki jak leży na brzuszku więc straszą mnie wizytą u neurologa i rehabilitacją...mówię Wam, załamać się można... Marta, pytałaś jak radzę sobie z kolkami. sporo czytałam na ten temat i znalazłam informacje, że kolki to wina nie tylko niedojrzałego układu pokarmowego ale też i nerwowego, w związku z tym trzeba ograniczyć dziecku nadmiar bodżców. ja robię to tak. Lena zazwyczaj ma ataki w godz16-20 , więc po 15 karmię ją, bo później podczas płaczu nie je nawet kilka godzin. daję jej kropelki bobotic, ale większą dawkę niż jest w ulotce, zazwyczaj 12-14 kropli. gaszę w pokoju światło a zapalam tylko nocną lampkę, włączam jakąś spokojną muzykę, ale też cicho. noszę ją, kołyszę, próbuję uśpić. czasem wystarczy lekkie kołysanie i mała zaśnie. po prostu w ciszy i spokoju staram się przetrwać te "kryzysowe godziny". po 20 zabieram ją na kąpiel, mała dostaje butlę i idzie spać. czasem zdarzają się ataki, dziecko płacze, pręży nóżki, ale trwa to maksymalnie godzinę, a wcześniej wyła nawet 4. wczoraj miałyśmy bardzo rozregulowany dzień, wizyta u pediatry, później w poradni, nie pogasiłam świateł, włączony był telewizor i mała dała 3 godzinny koncert Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-11-20 o 12:42 |
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
aga_ton - Melcia miała ciemieniuchę, ba - nadal delikatnie ma, ale walczymy
- oprócz tego miała też zaczerwienione brwi. A raczej skórę w tym miejscu. Przez pewien czas się delikatnie łuszczyła, ale smarowałam grubiej kremem i minęło.Nikt mi nie powiedział, że to alergia. Choć ja się nie znam zupełnie, więc nie wiem co doradzić ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- No i co z tą anemią u Leny? |
|
|
|
#3906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja karmie godzine przed kąpielą i potem jest tylko sama radośc ![]() Cytat:
a ona sama podkłada rączki pod brzuszek żeby główke podniesc czy Ty ją tak układasz ???? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja z kolei też ma ciemieniuchę, ale już się powoli pozbywamy (Bafi chyba podała sposób ze smarowaniem własnym pokarmem - super!
)Brwi też się jej łuszczyły, ale to już przeszło. Teraz z kolei zrobiły jej się takie szorstkie miejsca nad kolankami i przy łokciach - tak po jednej/dwie szorstkie plamki, kilka milimetrów kwadratowych. I nie wiem co o tym myśleć Zbiegło się to w czasie z moją próbą zmiany proszku na "dorosły" - myślicie że skóra w tych miejscach bardziej ociera się o ubranka i może być taki efekt? Czy raczej spodziewać się alergii pokarmowej? Narazie wróciłam do Dzidziusia, te miejsca smaruję naprzemiennie bepanthenem i emolientem, dziś też swoim mleczkiem posmarowałam i zobaczymy...
|
|
|
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na anemię dostała mnóstwo leków, m.in kwas foliowy, witaminę C, witaminę B, żelazo w syropie i jeszcze inne specyfiki. zabraknie mi doby by je wszystkie podać
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas z trzymaniem glowy tez problem czytam w necie i schizuje
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Fabianek wstał pół godz temu i wcina
jadł po 9 i tyle spał. Wstał zjadł z piersi i teraz sie dopycha butelką i pewnie nadal spać pójdzie .Ja wypiłam sobie wczoraj pół kubka soku pomarańczowego,bo już wytrzymac nie mogłam i do tej pory małego nic nie boli,jak myślicie to już tak zostanie? Jak do tej pory mu nic nie jest? Bo ogólnie jem wszystko i nic mu nie szkodzi,ale nie wiem jak z sokiem ![]() Fabiś po dwóch piersiach,wcisnął 70 ml mm i śpi ![]() Zielona ten twoj tż to palant no ![]() ale ja bym sama na prezent nie wziela a kij mu w oko .A Wy nie macie wspólnych pieniedzy? My mamy wspólne i jak ktos cos potrzebuje to poprostu wybiera z konta ![]() czekam jeszcze na położną,bo dzwoniła,że przyjdzie ciekaw e po co skoro była ostatnio 3 tyg temu i teraz sie obudziła---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Hehe,no widać jaka senna ![]() Fabi robi to samo z pieluszką,jak zasypia zakłada ją sobie na głowe Teraz zaniosłam go do łóżeczka,a on sie obudził,ale dostał smoka i pieluszke i piękne usypia sobie .Gracjanek śpi,Fabianek usypia a ja mam posprzątane,ugotowane i luz .Jak Gracjanek wstanie to pójdziemy na spacerek .Co do głowki to mój mały ma miesiąc i na brzuszku poleży troszke i podnosi głowkę za każdym razem jak go położe. Ale nie utrzyma jej długo,za ledwie kilka sekund. Ale próbuje kilka razy .
|
|
|
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
wpadłam na chwilę bo moje dziecko wreszcie zasnęło i śpi już przeszło godzinę. jestem w siódmym niebie, bo ostatnio przysypia max na 15 minut. Wczoraj nic a nic w dzień nie spała przez tą cholerną kolkę. płakałam razem z nią, a z nami i teść i teściowa. Robilismy wszystko co się dało żeby jej ulżyć, ale nic nie pomagało nie nawidzę tej bezsilności. Chyba muszę się w Sab Simplex wyposażyć, bo jeszcze tego nie próbowaliśmyCytat:
![]() No i u nas też będą szelki, tylko ku$$a od tygodnia nie mogę ich nigdzie dostać A Twoja Lena też ma anemię ![]() Gda jak często dajesz Heniowi Delicol? Pamiętam że pisałaś Kraven, Colds dzieciaczki prześliczne Nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień. Szkoda że nie mogę być z Wami na bieżąco. Strasznie mi tego brakuje
Pola 17.10.2012 3690 g, 56 cm Edytowane przez martusia26 Czas edycji: 2012-11-20 o 14:01 |
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
kuźwa mam to samo. wieczorem już nie dostała swojej porcji żelaza, ani wit k i d, bo co chwile dawałam jej jakieś leki od kolki i już nie chciałam jej obciązać.
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
układam ją tak. podnosi wtedy główkę, a w miedzyczasie wyciaga lapki. jak np. na tym zdjeciu na fejsie.
|
|
|
|
#3915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ ona ma oczyska Cytat:
Cytat:
ahh te rady wizazowe ![]() wogóle wam nie pisałam ale babcia Tzeta miała prawdopodnbie udar, na tą chwilę jest sparaliżowana juz w szpitalu. jej stan się pogorszył odkąd odszedł dziadek i ona zbizkowała. ehh okropne jest to życie. |
|||
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Mąż wleciał na obiad i polecial dalej.
Zielona kurcze no przykro. na pewno liczyłaś chociaż na jednego kwiatka i na życzenia przede wszystkim ![]() No nie jest to miłe... Agaton to skonsultuj to jeszcze z kimś. Mój też ma ciemieniuchę. Paweł tez miał. I powiedziałabym, że całkiem sporo na głowce. I nikt mi nic nie mówił o żadnej alergii, ani u jednego, ani drugiego. Ja na ciemieniuchę zaczęłam tradycyjnie oliwka, potem pokarm i już tylko troszeczkę zostało. |
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siostra wzięła Majkę na spacerek i mi kazała spać
. A mnie aż korci... żeby posprzątać... Ale co tam...może mnie siorka wyręczy![]() A tak w ogóle nie pochwaliłam się! Moja siostra wzięła dwa tyg. urlopu i będzie tu ze mną, aż tż wróci .No to chwilunia na wizażu i śmigam spać .---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() Doskonale rozumiem! ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Eee to trochę do siebie jednak mamy... A chętnie też bym się spotkała .---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Jasiu i Melcia śliczni ![]() Zielona współczuję ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
. Na pewno z czasem będzie lepiej.
|
|||
|
|
|
#3919 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pierś boli jeszcze? Spisz w staniku?A to kasłanie to czasem może być od pokarmu. Jak uleje - cos tam zostanie w gardełku i przeszkadza. Cytat:
![]() Cytat:
Tulę mocnoCytat:
I okropne tak tak. Czasami jak patrzę na dzieciaki, a w koło coś się źle dzieje to tak sobie myślę co ja zrobiłam, ze na taki świat je wydałam...i to z czystego egoizmu bo chcemy mieć dzieci. One się na świat nie pchają. Cytat:
Anesh a Ty skąd jesteś? Kraven Jasio cudny Colds Melcia boska. ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Anesh raz z tą dziewczyną rozmawiałam i Ona ma swojego męża za Boga... Nie wiem co On jej dodaje do herbaty?
|
|||||
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie czytajcie internetu bo ja tak zrobiłam jak się dowiedziałam, że Jas ma osłabiony odruch ssania zaczęłam czytać to jeszcze wczoraj byłam roztrzęsiona. A teraz ładnie je co 3 godziny 60 - 65 ml i przybiera na wadze.
Każde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim tempie. A jeśli coś Was niepokoi to idzie do pediatry.
|
#3921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale dobrze, że u Was już ok. |
|
|
|
|
#3922 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się - po wiedzę tylko do pediatry
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Dziś przyszło ubranko na chrzest Igi w skład wchodzi sukienka, płaszczyk, spodenki i czapeczka. Już sie nie mogę doczekać świąt ![]() Byłam też zapytac o fotografa.. z racji tego ze na swoim ślubie nie mieliśmy profesjonalnych zdjęć chciałabym żeby chociaż z chrzcin była jakaś pamiątka.. 300 zl sesja w kościele co myślicie warto? ![]() Byłam dziś u dentysty.. myślałam ze to już ostatni raz a ta baba wynalazła jeszcze 2 zęby do leczenia zbankrtuj ę normalnie.Ide was troche ponadrabiać bo naprodukowałyscie troche uwielbiam być śledzona na wizażu Boże...
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-11-20 o 15:13 |
|
|
|
#3924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no bo tak miała na imie żona Ashleya, kuzynka Scarlet, dobra i kochana kobieta..której ona tak nienawidziła
|
||
|
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3926 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mamunia kochana zadzwoniła ze odbierze mi synka ze żłobka.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() AAA jak tak dobrze tego filmu nie znam
|
|||
|
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!U nas Hubek już po trzydniówce, ciekawe kiedy Oliwka załapie/?
Dzisiaj wraca tż Na szczęście koniec sezonu i będę go miała do wiosny w domu.Może jutro wreszcie uda mi się wyjść bez dzieci,nowe kozaczki by się przydały![]() Zielona przykro mi bardzo że masz takiego faceta;( Mój jak mi nic nie daje to mówi żebym sobie coś kupiła albo sama go uprzedzam i mówię "a na imieniny kupiłam sobie ekspres do kawy". Kase też mamy wspólną chociaż on zdecydowanie więcej zarabia. Na ciemieniuchę w poradni polecili mi krem z seri AA, narazie smaruje oliwką. |
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma to jak babcie kochane
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie Ciebie też
bo to takie ciekawskie dziewczę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

I jeszcze bym pięknie podziękowała za pamięć i prezent 

Łóżko ma wtedy interesujący smak
Zbiegło się to w czasie z moją próbą zmiany proszku na "dorosły" - myślicie że skóra w tych miejscach bardziej ociera się o ubranka i może być taki efekt? Czy raczej spodziewać się alergii pokarmowej? Narazie wróciłam do Dzidziusia, te miejsca smaruję naprzemiennie bepanthenem i emolientem, dziś też swoim mleczkiem posmarowałam i zobaczymy...

i pewnie nadal spać pójdzie