|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Cytat:
ale jest zolty. i fajnie wyglada na twarzy. lekko.za ile i gdzie moge go kupic NAJTANIEJ? bo jest w granicach 170 zl za 30 ml prawda? ![]() polecicie jakis odcien jasny ZOLTO-zolty? (nie bezowy, nie pomaracznowy,nie ziemisty,..) ![]() to wezme probke z douglasa albo sephory - nie wiem w ktorej drogerii jest.
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bone - neutralny beż Ecru - żółty Oba kolory mi pasują, to ten sam poziom "jasności". ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- za ile i gdzie moge go kupic NAJTANIEJ? bo jest w granicach 170 zl za 30 ml prawda? ![]() polecicie jakis odcien jasny ZOLTO-zolty? (nie bezowy, nie pomaracznowy,nie ziemisty,..) ![]() to wezme probke z douglasa albo sephory - nie wiem w ktorej drogerii jest.[/QUOTE] płaciłam 175 zł |
|
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny Ja juz nie wiem o co chodzi ,miesiac temu dostalam probke podkladu double wear Easter lauder odcien ALMOND ,troszke za ciemny ,ale dawalam go tylko punktowo nie na cala twarz i wygladal calkiem ok ,wiec zdecydowalam se na pelnowymiarowe opakowanie podkladu Easter lauder double wear ,ale odcien SAND i wczoraj nalozylam go i jakby za jasny jest?
a ja mam jasna karnacje mleczna+zaczerwienienia ...................ktoras z was moze porownac odcien SAND do odcienia ECRU-z Easter Lauder? Wczoraj wyczytalam ,ze teraz makijazysci radza nie jak wczesniej ,ze lepiej wybrac podklad o ton jasniejszy ,tylko jak nie mozna dopasowac podkladu to o ton ciemniejszy,niz jasniejszy,poniwewaz ,ZA JASNY PODKLAD DAJE WRAZENIE CHorej cery ,wiec lepiej wybrac o ton ciemniejszy
Dziewczyna ktora tyle lat walczyla z tradzikiem,ktory pozniej pozostawil blizny na twarzy...tyle walczyla ,meczyla sie ,tyle zlego zaznala od ludzi,ktorzy oceniali ja po wygladzie,az w koncu odeszla z tego swiata Na Zawsze.... |
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nooo,lepszy jest zawsze jednak o pół tonu jasniejszy niż ciemniejszy...zawsze tą róznicę mozna sobie dociągnąć bronzerem lub innym pudrem... ciemniejszy nie dosć,że niedobrany to w ciągu dnia może jeszcze zoxydowac i sciemniec bardziej.Tak się składa,że wczoraj miałam przyjemność uczestniczyć w szkoleniu prowadzonym przez Ewe Gil i dosyc konkretnie omawiałam z nia ten problem.
DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo Edytowane przez dark01 Czas edycji: 2012-11-20 o 17:16 |
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy mogłybyście mi doradzić, bo już nie mam siły. Używam minerałów Lauress, jestem z nich bardzo zadowolona, ale od czasu do czasu lubię wysmarować się podkładem w płynie. Potrzebuję podkładu wnikającego, kryjącego, wygładzającego, do cery mieszanej, który nie powoduje uczucia ściągnięcia i przede wszystkim żeby się nie ścierał. Półka każda. Nie pasuje mi DW Estee L. wysusza mnie i akurat u mnie brzydko wyglądał
Testowałam już tyle, że mam dość. Najtrudniej mi znaleźć taki, który się nie ściera Myślałam o tym Revlonie do mieszanej Colorstay, ale może ktoś doradzi?Będę bardzo wdzięczna!
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a próbowałas DW ale wersjii LIGHT/LITE? jest o wiele delikatniejszy a równie trwały,bo prawdopodobnie Revlon też nie bedzie super fajny dla Ciebie.
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam antyreklamą tegoż. Tutaj moja recenzja: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...#review-107913Znalazłam starą moją recenzję starej wersji Revlona: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...l#review-28348, wiadomo, że teraz jestem starsza i mądrzejsza także w kwestii pielęgnacji i gdyby tamta wersja istniała to kupiłabym od razu. Nie mam pojęcia, czy nowa bardzo się od tamtej różni? ![]() Problem polega na tym, że z powodu kiedyś złamanego nosa, często go wycieram i ścieram podkład Stąd szukam czegoś trwałego ale i kryjącego, ale żeby wnikał.Dziękuję za pomoc!
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... "NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2012-11-21 o 01:41 |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm...doprecyzuję,wersja Light bardzo ładnie kryje,lepiej niz nowa wersja Revlona.
|
|
#4119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ktory mial odcien ALMOND teraz wzielam pelnowmyiarowe odcien SAND i ten jakos nieladnie wyglada,jakby postarza...wyglada sie w nim starzej,nie kryje CZEROWNYCH PRZEBARWIEN..skora jest jakby napieta za bardzo..sciagnieta ale przy odcieniu Almond nie bylo tego A TY piszesz ,ze chcesz wziasc REVLON-Revlon to dopiero wysusza skore..Ja mam tlusti ja niesamowicie wysuszyl...
Dziewczyna ktora tyle lat walczyla z tradzikiem,ktory pozniej pozostawil blizny na twarzy...tyle walczyla ,meczyla sie ,tyle zlego zaznala od ludzi,ktorzy oceniali ja po wygladzie,az w koncu odeszla z tego swiata Na Zawsze.... |
|
|
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziękuję, wezmę próbkę, może uda mi się dobrać odcień ![]() Cytat:
W desperacji człowiek się miota Dzięki za opinie Ale jeśli ktoś jeszcze mógłby pomóc, chętnie skorzystam, skoro już wybiorę się po próbki to wolę hurtem
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... "NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2012-11-21 o 02:41 |
||
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Polski Bursztyn ręce i nogi opadają...Jak wchodzę na ten wątek to wiem że znów przeczytam tu następną wiadomość,że Twoja skóra jest mleczna z zaczerwienieniem i w każdym podkładzie wygląda na zmęczoną i szarą.
To staje się już naprawdę irytujące. Jeśli chodzi o Twój problem,to wydaje mi się że może powinnaś popracować nad pielęgnacją,a potem skupić się dopiero na podkładzie,bo bez tego żaden podkład nie wygląda na buzi dobrze.
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4123 |
|
Rozeznanie
|
Anecka a czy możesz podać gdzie kupiłaś swoje podkłady i jeśli można spytać ile kosztowały?
|
|
|
|
#4124 |
|
Rozeznanie
|
Dokladnie tyle juz bubli pokupowalam,nib wysylawionych podkladow ,ze takie dobre,drogie,a okazal siie bublem...a dbam o cere 2 razy w tygodnie enzymatyczny peeling+1 w tygodniu maseczka+codziennie olejek bio jojoba ,na wieczor i pod podklad +drozdze w tabletkach i te podklady wszystkie niedobrze wyglada,a musze zakryc trszke bo mam blizny potradzikowe,przebarwieni a czerwone+zaczerwienia wokolo noska
podklady jakby niweluja naturalny blask,skora w nich gorzej wyglada... JUZ NIE WIEM co robic ,ktory kupic..![]() ![]() ![]()
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypróbuj kremy BB,ale te oryginalne azjatyckie....np Missha PC(ma najlepsze krycie ) w kolorze 21,lub najjasniejszym 13...mozna dostac próbki w sieci jak nie chcesz ryzykowac całego opakowania.
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skup sie na pielegnacji cery, rozjasnieniu blizn i uzywaj korektora, skoro i tak na wszystkie podklady narzekasz![]() edit: przeczytalam Twoje zalozone watki na wizazu. wszystkie o tym samym, mnostwo ich. tam masz odpowiedzi na swoje pytania....prosimy Cie nie zasmiecaj tego watku ciagle tym samym.
24.03.2016 Edytowane przez Emilcia_1616 Czas edycji: 2012-11-22 o 11:45 |
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mogę Cie zapytać o Twój wiek?
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2012-11-22 o 12:10 |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
w Rossmanie jest teraz -40% na kosmetyki, mozna by kupic tego nowego Max Factora
![]()
|
#4130 |
|
Blessed be the fruit
|
Że też ja nie mam ani Ross ani Natury u siebie...
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie, ale mam 15 min samochodem
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4133 |
|
Blessed be the fruit
|
A ja godzinę samochodem:/
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozważam jego zakup, ale potrafi trochę ściągnąć skórę w suchych patiach twarzy, ale ostatnio mam tak z każdym podkładem. P.S. Anecka dziękuję za odpowiedź czy możesz coś więcej napisać na temat tych podkładów. Z góry dziękuję Edytowane przez megan_77 Czas edycji: 2012-11-22 o 20:09 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że jakość podkładu na naszej cerze wynika w większości ze stanu naszej cery, a nie samego produktu. Niestety, bo osoby o skłonnościach do niedoskonałości mają ogromny problem w znalezieniu czegoś odpowiedniego i dobrego. Ja jestem tego przykładem, a używałam już większości podkładów dostepnych na polskim rynku.
|
|
|
|
#4138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie znalazlam probuje probuje co polecacie i nic nie pasuje.. pol swojego zycia mecze sie z cera bardzo problemytyczna... ostry tradziki,pozniej blizny zostaly z ktorymi walczylam ,walczei walcze....ze az juz sil nie mam.. nawet laser mi nie pomogl.. ![]() a dbam bardzo o skore ,nawilzam do tego jest bardzo wrazliwa... ile ja bym dala ,zeby nie moc smarowac sie popdkladem niestety nie moge ,bo ludzie sie przygladaja,patrza na czlowieka z obrzydzeniem,tyle razy slyszalam cos zlego na temat moejje skory..a pozniej plakalam .. to boli bo sama sobie tego nie zrobilam,wiec szukam i szukam i pytam i pytam ,ale zbytnio mi nic nie pomaga .... wiec znow ptym ,tylko to mi zostalo,tym bardziej,ze nie mam nikogo kto mi doradzi tylko forum zostalo.. wiem desperacja....
Dziewczyna ktora tyle lat walczyla z tradzikiem,ktory pozniej pozostawil blizny na twarzy...tyle walczyla ,meczyla sie ,tyle zlego zaznala od ludzi,ktorzy oceniali ja po wygladzie,az w koncu odeszla z tego swiata Na Zawsze.... Edytowane przez Polski Bursztyn Czas edycji: 2012-11-22 o 21:30 |
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
megan_77, więcej napiszę jak je porządnie przetestuję, bo nie sposob wystawic opinię po kilku uzyciach
Póki co mam problem z cerą i wszystkie podklady wygladaja okropnie
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czego Ty tutaj oczekujesz? ze my znajdziemy dla Ciebie idealny podklad? skoro masz taka zla cere to dlaczego nie pytasz o cos kryjacego tylko o jakies produkty ktore zrobia Ci z twarzy tafle, rozswietla ja. ciagle powtarzanie pytan nic nie da. zamiast tego wejdz na forum kosmetyczne, biochemi czy dermatologie i tam szukaj porad jak polepszyc cere.
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

(moja karnacja jest:MLECZNA+zaczerwienie nia+troche jakby szarawa )
ale jest zolty. i fajnie wyglada na twarzy.
lekko.

ale i kryjącego, ale żeby wnikał.

skup sie na pielegnacji cery, rozjasnieniu blizn i uzywaj korektora, skoro i tak na wszystkie podklady narzekasz