![]() |
#2581 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Dla wszystkich zainteresowanych
![]() Właśnie w ten week byliśmy naukach na Rynku Podgórskich i szczerze polecam!!!!!! Mój Tż miał plana ![]() ![]() Super wszystko przedstawiają nie narzucają swojego zdania. Powiem szczerze, że do pewnych rzeczy mnie przekonali ![]() Jeszcze raz polecam ![]() i również chętnie dowiem się coś o poradniach ![]() Edytowane przez madzia_taiki Czas edycji: 2012-11-13 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Rozeznanie
|
Co do nauk, to ja polecam kościół na Dębnikach, spotkania przyjemne, dają ciekawe materiały, jeśli chodzi o koszt, to "co łaska", byli tacy, którzy nie zapłacili i nikt nie robił problemów, my daliśmy chyba 50zł, bo wstyd by nam było nie dać nic. A poradnia jest przy kościele, miały być 3 spotkania, ale w sumie skończyło się na 2, trwały ok. 10 min., pani bardzo miła, tylko trzeba przyjść wcześniej, żeby zająć kolejkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Raczkowanie
|
Hej hej
Dołącze do Was. Byłam na targach w tą niedziele byłam też w styczniu na Centralnej. I powiem szczerze że spodziewałam się po tych teraz czegoś lepszego. Strasznie dużo ludzi, chociaż byłam po 10 zaraz. Ciasnota, duszno i gorąco. Do Red Rubina kolejka żeby cokolwiek zobaczyć, rabaty 10% rozdawali. Z Kobe 15%. Z salonów sukien oczywiście Evita, Nabla i pare innych było. Ogólnie najwięcej restauracji i fotografów. To na czym mi zależało czyli zaproszenia- nie było ani jednego wystawcy, albo ja nie znalazłam. Szczerze mówiąc bardziej polecam te targi styczniowe.
#2585 |
Raczkowanie
|
W styczniu są 2 rodzaje targów ślubnych. Na centralnej i te same co teraz-na Chemobudowie. Byłam w sobotę na targach z koleżanką i zwątpiłam- naprawdę nie było w czym wybierać. Fotografia, lokale i suknie. Nam udało się znaleźć z ciekawszych rzeczy na wesele barmanów, kobiety które wycinają recznie wszystkie ozdoby z papieru (jestem pod wielkim wrażeniem ich wyrobów) budkę robiąca zdjęcia i podwyższane buty dla mężczyzn. To te najciekawsze oferty.
Zaproszenia byly- nawet chyba 2 firmy ale żadna rewelacja. Pan od zaproszeń próbował mi wmówić że jest profesjonalistą a zaproszenie było wydrukowane w odcieniach szarości zamiast czarnym kolorem i zamiast zbigowane to zagięte rękami i wyglądało okropnie. Zbieg okoliczności bo ja miałam z tego samego papieru zaproszenia i sama je sobie drukowałam i bigowałam więc wiedziałam jak powinien wyglądać czarny napis na tego typu papierze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Zawsze piszę swoja opinie o Targach na stronie Suflera - zawsze mi ją kasują ![]() A co powiecie o cenie? 15 zł to niezłe przegięcie nie? ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Chciałabym z białych z czarnymi środkami, ale takich chyba w PL nie ma ![]()
![]() |
#2588 |
Raczkowanie
|
Chociaż kościół św. Józefa był najbliżej mnie, z racji tego, że nie jestem w stanie wygospodarować całego weekendu to zdecydowaliśmy się na kursy 4 x 2h. Padło na Boże Ciało. Szczerze, nie polecam. O ile jeszcze te spotkania prowadzone przez osoby świeckie były prowadzone jako tako (kwestia gustu z czym się zgadzacie z czym nie), to część prowadzona przez księży żenująca. Przychodzą nieprzygotowani, pierwsze zdanie to " co by Wam tu powiedzieć" albo "Uwiniemy się w 40 min a może i krócej". Wychodzę z założenia, że jeśli poświęcam te 2h, to chcę z nich coś wynieść a tutaj klops. Koszt tej całej przyjemności 80 zł.
Też szukam teraz jakiejś fajnej poradni. Orientuje się ktoś ile czeka się na wizytę? BO rozumiem, że są zapisy wcześniejsze. Ktoś był w św. Józefie w poradni. O czym wogóle tam się z tymi paniami gada? |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
anemonkacena to zdecydowanie przegiecie, duzo tandety bylo
![]() ![]()
![]() |
#2590 |
Raczkowanie
|
Faktycznie 15 zł to zdecydowane przegięcie. Na centralnej było ostatnio 10 zł. Dla nich to czysty zysk. Nie wiem czy tak jest na pewno ale wystawcy płacą, odwiedzający płacą nic tylko targi organizować.
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Przyczajenie
|
Krakowianki,
A czy któraś z Was słyszała coś o Starym Dworze w Porębie Żegoty k/Alwerni? Będę wdzięczna za opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
też słyszałam że bardzo fajne nauki, teraz żałuje że nie miałam czasu i wybrałam inne miejsce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Raczkowanie
|
ja mam pewnien namir na poradnie od jakiejs foremki podobno bardzo fajna pani psycholog i udalo jej sie wszystko na 1 spotkaniu załatwic ale to jest w Zabierzowie,troche daleko ale moze watro.. ?My chyba tam sprobujemy jakos sie zapisac.Jakby ktoras tez chciala to mam numer do niej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście uważam, że nic specjalnego i szkoda było tych 15zł:/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie kto zarobił najwięcej na gorące złota w USA nie poszukiwacze złota tylko sprzedawcy namiotów, łopat, sit itd. Tak samo jest z targami dlatego, nic na nich nie ma ciekawego w większości przypadków wystawiają się tam łosie ;-) ale tylko raz dają się na takie coś nabrać. Ja też byłem kiedyś taki łosiem ![]() Raz się na targach wystawiłem i miałem z tego dwie pary a z wujka googla miałem w tym roku 14 par. Wykupienie reklamy na wizażu jest lepsze od targów bo w zeszłym roku roku miałem z tego cztery pary a w tym dwie ;-) Po za tym Koszt 1 dnia targów = 365 dniom pozycjonowania w googlach. Nie wiem ile osób jest na targach ale moją stronę i bloga wchodząc przez pozycjonowane frazy w zeszłym roku odwiedziło 12 tyś. osób. Więc lepiej używać wujka google i tam wszystkiego szukać - taniej szybciej i lepiej ![]()
![]() |
#2597 | |
Przyczajenie
|
Co do dworku w Porębie Żegoty - Mój Mąż mieszkał kiedyś w tej miejscowości. Dwór jest piękny, robi wrażenie. Nie wiem nic odnośnie jedzenia, ale ceny są wysokie ze względu na uroki tego miejsca
![]() Może warto po prostu się kiedyś tam wybrać. Jakieś 30 km od Krakowa. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Dwór w Tomaszowicach - raczej nie polecam. Fajnie miejsce na niedzielny obiad, ale nie na wesele. Miejsce rzeczywiście piękne, ale tylko tyle. Największym minusem jest to, że nie ma tam stałego kucharza, tylko tacy z ulicy- dorywczo. Stąd te afery z zupkami z torebki na weselu. Poszukajcie troszkę info w necie na ten temat a napewno znajdziecie. Sama zastanawiałam się nad zrobieniem tam wesela, byliśmy nawet dowiedzieć się o wolne terminy i o dziwo było ich mnóstwo! Za salę płaci się kaucję bezzwrotną (powyżej 2 tys) chyba że jest bardzo duże wesele to zmniejszają ją. Menu też nie schodzi poniżej 200 zł. Wiem, że jedzenie jest jedną z najważniejszych rzeczy na weselu - dlatego szczerze odradzam. Edytowane przez anig87 Czas edycji: 2012-11-16 o 07:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż przyznam się, że zespół z znalazłam konkursu kapel weselsnych na Targach , do tego chyba kamerzystę, ale o nim to sobie raczej przypomniałam że jest, porozmawiałąm i Pan mnie zachecił. Więc mimo iż jestem totalnym przeciwnikiem Targów, to samej udało mi sie skorzystać. ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
O Tomaszowicach słyszałam że piękne miejsce, ale wychodzi się z wesela ponoć głodnym. Swego czasu nie było tam klimy, nie wiem czy pod tym względem coś się zmieniło.
![]() |
#2599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to mnie straszysz ![]() Mają przepiękną salę... Nie znalazłam żadnego innego miejsca w Krakowie który spodobało mi sie tak bardzo.... Oczywiście mówię tu o Oranżerii.... Czy ktoś z Was miał tam wesele i może poradzić coś ? Na co uważać itd ? Z kim rozmawiać ? Jeszcze nie podpisałam z nimi umowy no ale nie chce chyba innego miejsca ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie chcę nikogo straszyć, podzieliłam się tylko tym co słyszałam od innych, czytałam w necie itd... Sala jest piękna, hmm ale jak dla mnie taka "zimna" i uważam, że są piękniejsze ![]() Pojeździjcie jeszcze może i pooglądajcie inne sale. Moje wesele odbyło się w Szafranie w Zagaciu k. Liszek. Może troszkę daleko, ale zorganizowaliśmy gościom autobus i byli zachwycenia salą i ogrodem. Może pojedźcie tam z ciekawości popatrzeć. Życzę powodzenia w przygotowaniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Raczkowanie
|
Szafran w Zagaciu jest naprawdę piękny! ogród bajkowy idealny na plener!
Sala jest skromna ale bardzo ładna i elegancka. Jedzenie tez mają dobre- nie pamiętam kiedy ostatnio tak się najadłam na weselu! Mam kilka zdjęć z sali i ogrodu gdyby ktoś chciał. |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety koleżanka, która robiła tam wesele była bardzo niezadowolona ze współpracy.... Nie wiem czy opłaca się dać dużo za salę i jeszcze płacić dodatkową kase za wprowadzenie jedzenia -hmmm (jeżeli by się zgodzili) My ostatecznie zdecydowaliśmy się na Szafrantu. ale może popatrz jeszcze na Podzamcze i Folwark Zalesie. W tym drugi otworzyli teraz salę - można by powiedzieć ze cos na styl oranżerii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie idę oglądać szafrantu w Środę..... Już mamy degustację umówioną.... Folwark zalesie widziałam i nie spodobał mi się..... Szafrantu wygląda bardzo fajnie.... Może ewentualnie jeszcze zmienię zdanie. Się okaże.... Wczoraj byłam w Tomaszowicach i ogólnie wrażenie okej z tym że nawet moja konsultantka mówiła że u nich różnie bywa z jedzeniem... A więc boję się.... Tak wogóle Dwór w Tomaszowicach jest troche drogawy.... 255 za osobe przy weselu na 150 osób .... i jeszcze pobierają "korkowe"........ Sama nie wiem co o nich myśleć..... Nawet jeśli będziemy mięli mniej ludzi bo pewnie około 120-130 to dojdzie nam opłata za wynajem sali i wtedy sam koszt za talerzyk plus sala wyjdzie nam między około 35 000 zł....... Masakra...... Jest coś innego w okolicach Krakowa ? Jakaś sala która jest ładna i elegancka ale nie tak sku**** droga ???? Edytowane przez lovela5 Czas edycji: 2012-11-19 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
No my juz tez po naukach malżenskich u sw.Jozefa teraz moge Wam i ja je polecic jak forumowiczki troche wyzej ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz ponawiam pytanie czy ktos poleci mi poradnie ktora bedzie rownie szybka i przyjemna???Plis plis bo musimy to zrobic w tym roku!!!Dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Raczkowanie
|
A teraz ponawiam pytanie czy ktos poleci mi poradnie ktora bedzie rownie szybka i przyjemna???Plis plis bo musimy to zrobic w tym roku!!!Dzieki
![]() My pojechaliśmy na ul. Cegielnianą. Jak sie okazało przyjmuje tam małżeństwo, które prowadzi nauki z ks. Jackiem ![]() Dopytywał się nas jak nam sie podobało ![]() Bardzo sympatyczny Pan siedzielismy chyba max 15 min ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Raczkowanie
|
Ja też chętnie zasięgne waszej opinii gdzie najlepiej do poradni się wybrać. Albo czy któraś z was była na kursie naturalnych metod planowania rodziny bo z tego co mówli na kursie (byliśmy na Kursie na miłość) taki kurs NMPR zastępuje dwie wizyty w poradni. Więc lepiej iść do poradni czy na ten kurs?
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Czy to ta? : 19:30-20:30 Par. MB Saletyńskiej ul. Cegielniana 43 Przyjmują tylko w czwartki? Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-11-19 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko to nie p. Babik tylko drugie małżeństwo.My akurat trafiliśmy na naukach na P. Babik. Przyjmują tylko w czwartek.' Podobno jeszcze z kimś.wiec różnie mozna trafić. Edytowane przez madzia_taiki Czas edycji: 2012-11-20 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Rozeznanie
|
Czyli w czwartki jest pani Bakunowicz?
U mnie byli na kursie, są całkiem spoko ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.