|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Jedną ręką piszę,druga myje zęby,czyzby to uzależnienie?
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Macierzyństwo to stan, w którym:
1. Każdą czynność przeprowadzasz z dzieckiem uwieszonym najpierw na szyi, a potem u nogi, czasem obie opcje dostępne jednocześnie. 2. 5 godzin snu na dobę jest błogosławieństwem, a 3 godziny snu niczym nieprzerwanego są rozpustą. 3. Kiedy wchodzisz wieczorem (w nocy???) do łóżka, to pod własną kołdrą możesz znaleźć grzankę, ćwiarteczkę jabłka lub, w najmilszym razie, misia. 4. Twoje miejsce w łożu małżeńskim zostało już dawno zaanektowane przez potomstwo i teraz radź sobie, jak umiesz. 5. Jak chcesz zjeść obiad przy stole, to musisz się dobrze rozejrzeć, dokąd wyjechały wszystkie krzesła. 6. Twoje najlepsze frykasy to te, które zostały na talerzu po dziecku. 7. Ulubione słodycze możesz zajadać tylko ciemną nocą, bo inaczej na pewno ci je ktoś wyje. 8. Kiedy chcesz usmażyć naleśniki, to musisz się wpierw przejść po mieszkaniu i poszukać patelni, na przykład, pod regałem. 9. Twoje kuchenne śmiecie pachną (hmmmm.) toaletą. 10. Ilość chusteczek higienicznych oraz baterii do zabawek grających zużytych w ciągu roku przekracza ilość z całego twojego dotychczasowego życia. 11. Jeśli nawet uda ci się w środku nocy ominąć stopą jakieś ostre pudełeczko lub samochodzik, to na pewno staniesz na piszczącej kaczuszce. 12. Nawet nie wiesz, kiedy twoja apteczka z rozmiarów pudelka po czekoladkach rozrosła się i zajmuje teraz całą kuchenną szafkę. 13. Miejsce na półce z winami powoli zastępują słoiczki, kaszki i pudełka z mlekiem w proszku. 14. Na pralce możesz znaleźć drewnianą łyżkę kuchenną, a w szufladzie na garnki piłkę i plastikowe klocki. 15. Rzadko kiedy w szafkach masz więcej ubrań niż w koszu na pranie. 16. Nic cię tak bardzo nie przeraża (żaden rachunek telefoniczny, nabity guz na czole, ani nagłe zaproszenie na kinderbal) jak to, gdy pewnego dnia zaczyna ci cieknąć pralka. 17. Zanim nastawisz pranie, dokładnie sprawdzasz, czy nie znajdziesz w pralce kubeczka z piciem, swojego telefonu komórkowego lub, co gorsza, rolki papieru toaletowego(!). 18. Zanim wejdziesz do wanny, musisz usunąć stamtąd krokodyla, małpę i stado kaczek. 19. Codziennie czyścisz 6 uszu zamiast 2, a w niedzielę obcinasz 60 paznokci zamiast 20. 20. Wszystkie swoje paznokcie piłujesz indywidualnie, po jednym w każdej wolnej chwili. 21. Twój krem do rąk ma swoje miejsce pod poduszką, bo jeśli w ogóle masz szanse posmarować ręce, to już chyba tylko przez sen. 22. Twoje największe wyjścia, na które robisz fryzurę i makijaż, to te do dentysty, warzywniaka lub na zebranie wspólnoty mieszkaniowej. 23. Zanim wyjdziesz z domu musisz najpierw wyjąć z buta drewniany klocek lub zabawkę z kinder niespodzianki. 24. Możesz zostać nakryta podczas porannego ubierania, wytknięta palcem i wyśmiana ze słowami: "Ty jesteś babka?". 25. Możesz zaśpiewać sto, tysiąc, milion piosenek ale i tak usłyszysz brawa dopiero wtedy, gdy tata wkręci śrubkę w zabawkę. 26. Jest ci kompletnie wszystko jedno, czy gazeta, którą wzięłaś na sekundę do poczytania jest aktualna, z zeszłego tygodnia czy jeszcze sprzed poprzedniej Wielkanocy. 27. Przestajesz planować atrakcyjne dni, a zaczynasz planować te leniwe. 28. Jesteś panią swojego losu i możesz sama decydować, co zrobisz w czasie wolnym: umyjesz zęby czy zrobisz siusiu. 29. Już nawet do psa zdarza Ci się powiedzieć: "synku". ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Zapomniała ja o tym święcie... A przecież wtedy właśnie skończę 24 lata ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Tamlin trzymam za słowo z tym, że do Aśki pojedziemy! Byłoby super ![]() Biedna Twoja babcia
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak marudze mojemu że gra to tłumaczy się tym że skoro ja siedzę na forum to on może sobie pograć
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry .Fabianek od wczorajszego popołudnia jest troszke niespokojny,popłakiwał bo nie mógł usnąć. I dzisiaj od 4 rano z takim poplakiwaniem sie budził. Teraz zjadł i na rekach na razie śpi![]() zaraz go zaniose do łóżeczka .Ja nie mam pomysłu na prezent na mikołajki
|
|
|
|
#4026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
hehe dobre no jak nic ... Ja na mikołaja kupię taką książeczkę którą maggie nam podesłała super jest ... i nie wiem co jeszcze noo
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też właśnie myślę nad taką rozkładaną książeczką, którą można rozłożyć w łóżeczku, no i myślę żeby rodzinka sciępła się dla małej na matę edukacyjną, bo tę co mam po Klaudii to już taka nie teges, jest granatowa, z wielką owcą ale wygląda jak dla mnie mało zachęcająco, kolory jednak są ważne
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ciekawe czy tę można jakoś do łóżeczka przemontować, pewnie nie ... My już z matą jakoś na bakier jesteśmy ... za to karuzela jest ulubiona i z 3 razy nawet po 40 - 60 minut potrafi się nią bawić a dla mnie to wielka radość bo mogę obiad zrobić ogarnąć dom czy się umyć i zjeść śniadanie
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() fajnie ze jestem w klubiku, dziekuje Mamy wspolną kase,tzn on mi daje cała wyplate.Ale on zarobi 2500zl i dla nas to jest malo,z racji wynajmowanego mieszkania i dlatego tez musze sto razy sie zastanowic zanim cos sobie kupie.oczywiscie jesli chodzi o dzieci to są na pierwszym miejscu. Zreszta juz kupilam Oskarowi miecz i zestaw lego za 70zl i malutkiemu tego konika z fp-czekam az przyjdzie. Tak to juz jest,ze na siebie ciezko mi cokolwiek tez wydac,wiec nawet tych spodni sobie nie kupilam,ach szkoda gadac... Ale faktycznie tz mogl sie bardziej postarac,juz nawet nie mowie o prezencie ale np.zeby rano wstał,zrobil mi kawe,zajął sie dziecmi tak zebym ja mogla sobie porobic to co chce i w nocy zeby sprostał zadaniu,a tu nic Poczekam bo on ma urodziny 15 grudnia-wredny strzelec ![]() Pamietam jak na ostatnie swieta odkładałam rozne sumki zeby uzbierac mu na buty z lonsdale,ale sie cieszylam ze on sie cieszyl a on mi kupil lancuszek i wisiorek i jak zobaczylam ze to KRUK i wymusilam na nim cene to chcialo mi sie płakac-jaka ja głupia,normalnie samarytanka |
|
|
|
#4031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaa Cytat:
u mnie powyższe
|
||
|
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klub może być tylko ja sie nie znam na klubach ![]() Cytat:
ja miałam becik i sie wkurczałam tylko bo maluch wyjeżdżał mi z niego jak sie troche pokręcił ![]() Niewygodny badziew. Kupiłam na allegro i dwa dni po chrzcie też na allegro sprzedałam ![]() Cytat:
![]() Chodzą spokojnie W ciąży sie zagrywałam a teraz czasu nie ma ![]() Ja myśle o karuzeli albo projektorze dla małego na mikołaja bo mate ma i wysiedzi z 30 minut w niej z tym że tam nic sie nie rusza
|
|||
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin
Ty sie martwisz ze nie bedziesz umiala wielo cytowac w klubie, a co ja mam powiedziec ze po takim stażu jaki mam dalej nie umiem wielocytowac tutaj ![]() i tez mi ciezko odpisaywac cytując kazde z osobna,potem wracac i szukac na czym skonczylam...masakra.Co do ciemieniuchy to juz mam spokoj.Oliwka mi pomogla,tylko ze ja troche skubałam tą ciemieniuche sama,ale z tego co wiem to tak nie wolno robic wiec nie polecam.Ale nie drapałam tego tylko tak chwytalam delikatnie bo ta szczątka to sobie mogłam czesac i czesac a Dominik mial z tego tylko glowe czerwona i nic wiecej,Teraz ma sliczną głowke,ale bron Boze nie smaruje mu włoskow po kąpieli oliwka. GDA a Twoja panna ma narzeczonego? Bo moj kawaler nadal do wzięcia
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona, twój mąż to z tej samej daty urodzenia jest co moja sis, też 15 grudnia
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super tekst,az wkleiłam do FB
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc kochane
W nocy nie miałam wizazu - tragedia normalnie. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chce isc do pracy,bo mam gdzie wracac,ale szef tzeta jest delikatnie mowiac glupi. Bo tz dostanie telefon i musi jechac chociazby za 15min i co ja mam biec szybko do domu z pracy? bezsensu! ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Mysza do wzięcia :P Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-21 o 09:02 |
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą czasem mu poamgałam i mówiłam "z lewej" "z prawej" "za krzakiem"
|
||
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolna? to moj sie za nią wezmie
|
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, w poniedziałek razem obchodziłyśmy więc moja urodzeniowa bliźniaczko, wszystkie najlepszego Moja pannica jest wolna
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra
swoją drogą jak to brzmi |
|
|
|
#4043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma problemu,moj moze miec naawet dwie ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Bafi Masz na pierwszej stronie date porodu 7.09 czyzby taka sama data jak moj D? |
||
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
aaa dobra juz widze ze to byl tylko termin porodu. A szkoda bo byloby ciekawie
|
|
|
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z praca to faktycznie kiszka w tym przypadku BAfi a czy nasze dzieciny nie kończą dzisiaj 11 tygodni?????
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Nie no 3 kobitki to chyba za duzo ![]() Wogole od 8 rano gotuje zupe ![]() Noi budze sie o 2 w nocy,patrze a tz spi koło mnie a Oskar na komputerze,no myslalam ze padne! Niewiem co mam zrobic zeby normalnie chodzil spac! ja go daje o 21 do jego lozka to potrafi pare godzin lezec i nie spac! jestem bezsilna |
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry laseczki!
![]() mała śpi więc mam chwilę dla siebie widzę że założyłyście klub - tylko nie zamykajcie wątku Nie wiem co się mojej marudce dzieje, spała od 22 do 5 rano, teraz znowu (i to tylko po 15 min z mojego cycka) wiec to dziwne jak dla niej ![]() I mam na maksa w*wa. Ostatni przelew od ZUSu dostałam na początku października bo okazało się że chyba gupia p*pa z księgowości nie przesłała im mojego jednego zwolnienia A chociaż urodziłam 19.10 to mój macierzyński wpłynął do ZUSu 15.11!! i od tego momentu mam liczone terminy |
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Coś mi wizaż wczoraj wieczorem mulił ![]() Jest ten klub czy go nie ma???? Pominięto mnie Cytat:
Pojedziemy i zwalimy się Aśce albo Niegrzecznej, albo Katiem czy Weronice na głowe ![]() Ostatnie idealnie pasuje do mnie. Nie raz jest: -Paulina nie drap się pod tym stołem lafiryndo jedna!!! - Paula masz puszeczkę, pańcia kupiła. - Chodź córcia na dwor bo już ci mocz oczami idzie ![]() Hmmmmmmmm pomyślmy... Tak |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

ale naprawde podczytuje Was od samego poczatku. Domyslam sie ze takie osoby jak ja sa lekko denerwujace ale obiecuje poprawe. Ciezko mi jest pisac bo prawie caly czas jestem z Synkiem sama. Poza tym wyprowadzilismy sie za miasto i przez to naprawde nieduzo mi brakuje zeby wpasc w powazna depresje. Cale zycie mieszkalam w bloku a zachcialo mi sie domu no i mam. Caly dzien sama, nie mam sie do kogo odezwac a na spacery pozostaje mi tylko las
. Poza tym przytlacza mnie to cale macierzynstwo. W ciagu ostatnich 3 miesiecy z domu wyszlam 3 razy. A jeszcze zima na horyzoncie. Masakra. To sie troche wyzalilam 

Wydaje mi się to zbędny wydatek, w sumie wolałabym kupić kocyk, bo później go przynajmniej użyję.